Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@10:55:34 GMT

بومی‌سازی تجهیزات ماهی در قفس ایران طی سه ماه آینده

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۹۸۱۵۹

بومی‌سازی تجهیزات ماهی در قفس ایران طی سه ماه آینده

نبی‌الله خون میرزایی امروز در حاشیه بازدید از طرح آبزی پروری در آبکنار بندرانزلی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به فعالیت شیلات کشور، اظهار کرد: کل کار ما بر روی یک چهارضلعی قرار دارد که سه ضلع تحقیقات، اجرا و بهره‌برداران آن برجسته‌تر و ضلع چهارم هم ضلع پشتیبانی منابع مالی و تسهیلاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کل تولیدات شیلاتی ما در سال ۱۳۵۷، ۳۲ هزار تن بوده، افزود: در سال گذشته این تولیدات یک‌میلیون و ۲۸۲ هزار تن شده و این یعنی ۴۰ برابر افزایش‌یافته است.

رئیس شیلات ایران با بیان اینکه پیش از انقلاب ۲۹ هزار تن صید داشتیم، گفت: میزان صید اکنون ۲۶ برابر شده و به ۷۵۵ هزار تن رسیده است.

خون میرزایی با اشاره به میزان تولیدات آبزی‌پروری کشور نیز بیان کرد: آبزی‌پروری سه هزار تن در سال بوده که ۱۷۵ برابر یعنی ۵۲۶ هزار تن شده و ایران اکنون در دنیا رتبه ۱۹ آبزی‌پروری، رتبه ۲۶ صید و رتبه ۲۳ در کل تولیدات را داراست.

رئیس شیلات ایران با اشاره به رتبه سایر تولیدات شیلاتی کشور در جهان، گفت: در بسیاری از زمینه‌ها ما دارای رتبه نخست جهانی، در خیلی از رسته‌ها رتبه اول یا دوم خاورمیانه و یا آسیا را داریم.

خون میرزایی با اشاره به حفظ تولیدات شیلات در شرایط کنونی، افزود: باوجود تحریم‌های ظالمانه و باوجود همه‌گیری بیماری کرونا تولیدات شیلات در کشور ادامه پیداکرده است و در هیچ کدام‌یک از شاخص‌ها، تولیدات ما در حد سال ۹۸ باقی نمانده است.

وی با اشاره به اینکه در پرورش میگو و ماهی (ماهیان سردابی و گرمابی، خاویاری) و پرورش انواع آبزیان دیگر مصرف سرانه صادرات و درآمد ارزی و تراز تجاری شاهد رشد بوده‌ایم، گفت: ما در پرورش میگوی کشور در سال آینده باید ۶۰ هزار تن تولید کنیم و در افق ۱۴۰۵ باید به تولید ۱۰۰ هزار تن برسیم.

رئیس شیلات ایران با بیان اینکه ۲۵ هزار هکتار سطح زیر کشت برای میگو داریم، افزود: میانگین تولیدات میگو طی سال‌های اخیر بیش از چهار تن بوده است.

خون میرزایی یکی از عقب‌ماندگی‌های شیلات را در پرورش ماهی در قفس عنوان کرد و گفت: چون برنامه آن را بر اساس تکنولوژی کشور نروژ تنظیم کردیم و در این مدت به خاطره مشکلاتی که داشتیم نتوانستیم از آن کشور تجهیزات وارد کنیم و کارمان عقب‌مانده است.

 وی با ابراز امیدواری از بومی‌سازی تجهیزات پرورش ماهی در کشور، گفت: در دو سه ماه آینده کل تجهیزات پرورش ماهی در قفس را بومی‌سازی می‌کنیم تا این عقب‌ماندگی تاریخی را جبران کرده و آن موقع می‌بینیم که ظرفیت شمال و جنوب چقدر می‌تواند برای ما اشتغال داشته باشد.

رئیس شیلات ایران با برشمردن فضاهای ممکن برای بهبود تولید و پرورش ماهی در گیلان تصریح کرد: مهم‌ترین ظرفیت استان مردم استان هستند چراکه در حوزه انسانی و در بخش تحقیق و اجرا و بخش خصوصی نمونه است و خوشبختانه با مدیریت خیلی خوبی که در استان وجود دارد در همه زمینه‌های شیلاتی نوآور، پیشتاز و پشتیبان کشور است.

خون میرزای با اشاره به اینکه بسیاری از طرح‌ها به‌صورت پایلوتی در استان گیلان اجرا می‌شوند و بعد در سطح کشور توسعه پیدا می‌کنند، بیان کرد: چشم‌انداز آینده برای تولید خاویار دنیا چشم‌انداز رتبه دوم، در تولید گوشت رتبه دوم دنیا هستیم که اکنون در تولید گوشت بعد از ارمنستان و روسیه در رتبه سوم قرار داریم.

وی با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های صنعتی ایران تا امروز بیش از ۸۰ درصد این تجهیزات را بومی‌سازی کردند و ما سه ماه پیش تجهیزات را به نوشهر مازندران آوردیم و راه‌اندازی کردیم.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: ماهی بومی سازی ایران تولید خون میرزایی رئیس شیلات ایران رئیس شیلات ایران تولیدات شیلات پرورش ماهی خون میرزایی آبزی پروری بومی سازی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۸۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی

حمیدرضا اینانلو افزود: ۲۰ کشور آفریقایی و ۲۰۰ تاجر در اجلاس اخیر اقتصادی تجاری ایران و آفریقا حضور داشتند که با توجه به ظرفیت‌های صنعتی بالای کشورمان زمینه همکاری با آنان مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و بررسی شد.

وی با بیان توانمندی‌های ایران در عرصه سلامت، ادامه داد: ایران با توجه به پشتوانه بومی‌سازی که در حوزه صنعت دارو و تجهیزات پزشکی داشته است می‌تواند توانمندی خود را به کشورهای دیگر ارائه دهد، همچنین در حوزه  خدماتی که برای تجهیز بیمارستان و بیمارستان سازی لازم است، آمادگی داریم  به کشورهای آفریقایی کمک کنیم و این مراکز را با صد در صد تجهیزات پزشکی به مرحله بهره برداری برسانیم.

به گفته اینانلو، زمینه همکاری در مورد انتقال تکنولوژی و مشاوره صنعت دارو و تجهیزات پزشکی نیز با توسعه روابط با این کشورها امکان‌پذیر است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کدام کشورها خواهان محصولات شیلاتی قشم هستند
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • افزایش تولیدات آبزیان فرآوری چهارمحال وبختیاری به ۳۶ هزار تن
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • ساخت شهرک شیلات در شهر غیرساحلی ایران
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس