Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، مختار اسفندیاری پیش از ظهر امروز در نشست خبری سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: جامعه عشایری جامعه استان که امام فرمود عشایر ذخایر انقلاب هستند، پاکی و پاک دستی و زحمتکش بودن را می‌توان به جامعه عشایری نسبت داد.

مدیرکل امور عشایری استان اصفهان گفت: رهبری در سال ۱۳۷۰ خطاب به مسؤولان فرمودند «مسؤولان امور عشایر کاری کنند که زندگی آن‌ها به یک رفاه نسبی برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» همه تلاش ما این است که زندگی عشایر و رسم و رسومات آن‌ها را حفظ کنیم.

وی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی شاخص‌های توسعه در مناطق عشایری زیر ۵ درصد بوده است همچنین آمار در زمینه دسترسی به آب شرب، دکل‌های مخابراتی، بهداشت و درمان، مسکن زیر ۱۰ درصد بوده است که به برکت نظام جمهوری این شاخص از ۵ درصد به ۶۰ درصد رسیده است.

اسفندیاری تصریح کرد: هر سیاه چادر عشایری یک کارگاه تولیدی اقتصادی و فرهنگی است که تا شامگاه کار تولیدی و فرهنگی و اقتصادی را انجام می‌دهد اگر جامعه شهری و روستایی ما به بحث اقتصاد مقاومتی برسند بازدیدی از مناطق عشایری داشته باشند.

مدیرکل امور عشایری استان اصفهان بیان داشت: توانمندی جامع عشایری در زمینه‌های مختلف زیاد است عشایر در ۶۰ درصد مناطق طبیعی استقرار دارند که سالانه ۴۰ هزار مترمربع صنایع تولید می‌کنند همچنین سالانه ۷ هزار تن مواد لبنی، ۷۰۰ تن عسل تولید می‌کنند.

وجود ۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی در استان اصفهان

محمدعلی کاظمی نیز در این نشست گفت: منابع طبیعی استان اصفهان از مجموع ۱۰.۷ میلیون سطح استان، ۹.۸ میلیون هکتار را به خود اختصاص داده است که بالغ بر ۹۰ درصد سطح استان است که از مجموع ۹.۸ میلیون هکتار ۴۰۳ هزار هکتار جنگل است.

سرپرست اداره ما منابع طبیعی استان اصفهان گفت: ۳۰ میلیون هکتار مراتع است که ۶۴ درصد وسعت منابع طبیعی استان اصفهان و ۳.۲ میلیون عرصه‌های بیابانی هستند که ۳۲ درصد منابع طبیعی استان را به خود اختصاص می‌دهند.

وی افزود: جنگل‌های استان اصفهان در دو شهر فریدن شهر ۴۰ هزار هکتار و سمیرم ۲۵ هزار هکتار است که جنگل‌های زاگرسی هستند و عضو امتداد جنگل‌های زاگرسی هستند که از آذربایجان غربی شروع می‌شود و تا امتداد فارس ادامه دارد.

کاظمی تصریح کرد: ما در دو شهرستان جنگل طبیعی داریم که ۳۵ گونه درخت و درختچه‌ای داریم و ارزش زیادی در تولید آب و ذخیره منابع آبی در فریدون‌شهر و سمیرم داریم.

سرپرست اداره ما منابع طبیعی استان اصفهان ادامه داد: از ۶.۳ میلیون هکتار مراتع ۳ میلیون هکتار مراتع ییلاقی هستند که در غرب استان واقع هستند و در فصل گرم از آن‌ها استفاده می‌شود و مورد تأیید دام روستایی و عشایری قرار می‌گیرند.

کاظمی اشاره کرد: ۳.۳ میلیون هکتار مراتع قشلاقی هستند که در شمال استان قرار دارند و ۲.۱ میلیون واحد دام وابسته به مراتع هستند و دام روستایی و عشایری هستند

وی خاطرنشان کرد: ۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی را داریم در سطح ۱۵۰۰ هکتار که مورد تهدید قرار دارد که ۳۰۸ هزار هکتار از محدوده کانون بحرانی ۱.۵ میلیون هکتاری را جنگل‌کاری کرده‌ایم و عملیات بیابان‌زدایی را انجام داده‌ایم.

کاظمی تصریح کرد: ۳۰۰ گونه گیاهان دارویی شناسایی شده است که قابل صادرات به خارج کشور است و قسمتی مورد مصرف خوراکی قرار می‌گیرد.

وی گفت: سالیانه ظرفیت ۲۱۰۰ تن گیاه دارویی و صنعتی را داریم و ۵۲۸ میلیارد ریال درآمد دارد و ۲۰۳ هزار نفر ایجاد اشتغال می‌کند که ارزش خوراکی، آرایشی و داروسازی دارد.

کاظمی گفت: با هماهنگی اداره کل ثبت ۲.۸ میلیون سند تک برگ به نام دولت اخذ کردیم برای جلوگیری از تصرف اراضی ملی بوده است.

سرپرست اداره ما منابع طبیعی استان اصفهان بیان داشت: ۱۸ پروژه از هفته دولت تا به امروز با سرمایه ۲۸۹ میلیارد ریال که تمام اعتبارات از محل اعتبارات دولتی تأمین کردیم. عمده پروژه‌ها در بحث آبخیزداری بوده است.

انتهای پیام/۶۳۰۵۸/ر۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: استان اصفهان منابع طبیعی انقلاب اسلامی آب شرب منابع طبیعی استان اصفهان میلیون هکتار مراتع هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۸۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس


داوود عسکرپور در گفتگو با خبرنگار ایسنا از برگزاری دومین کارگروه منطقه‌ای ادارات کل ثبت اسناد و املاک و اوقاف و امور خیریه استان فارس در سال جاری خبر داد و گفت: در این نشست مباحثی پیرامون اختلافات اراضی بین منابع طبیعی و اوقاف فارس مطرح شد.

وی از رفع اختلاف و تعیین تکلیف ۳۰ پلاک از اراضی استان فارس به وسعت ۷۲۸ هکتار فی مابین منابع طبیعی و اوقاف و امور خیریه از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و افزود: این اراضی که شامل اماکن مذهبی، اراضی زراعی و بافت مسکونی است، متعلق به شهرستان‌های ممسنی، رستم، مُهر، ارسنجان، فیروزآباد، بوانات و مرودشت است.

 معاون حقوقی و ثبتی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه فارس بیان کرد: در اجرای آئین‌نامه اجرایی ماده ۲۱ مصوب هیئت وزیران موضوع قانون ابطال این اراضی متعلق به رقبات موقوفه اعلام شد.

 عسکرپور تصریح کرد: دومین کارگروه ادارات کل ثبت و اوقاف و امور خییه استان فارس به میزبانی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه فارس و با حضور مدیران کل، روسا، معاونین و کارشناسان دودستگاه، ادارات نواحی شیراز و شهرستان‌های بیضاء و سپیدان برگزار شد.

 وی در پایان هدف از برگزاری این جلسات را بررسی عملکرد ادارات در خصوص صدور اسناد مالکیت موقوفات و تسهیل در امور ارباب رجوع عنوان کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • دست سودجویان از ۱۱ هکتار زمین‌های ملی شاهرود کوتاه شد
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • شاخص بازگشت درآمد به اصفهان ۴ تا ۸ درصد است/سهم ۶ هزار میلیاردی اصفهان از مولدسازی
  • ‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • آزادسازی یک هکتار از اراضی ملی بابل