Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، مریم حضرتی استاد حوزه و دانشگاه امروز چهارشنبه 15 بهمن ماه در وبینار " نقش آفرینی زنان با تاسی از الگوهای دینی در تحقق تمدن نوین اسلامی" ضمن تبریک به مناسبت میلاد با سعادت کوثر عالم بشریت، حضرت فاطمه زهرا (س)، اظهار داشت: یکی از نیاز‌های بشر گرایش به گفت‌وگو و پیروی از الگو است این نیاز در جهت کمال گرایی و تکامل طلبی به طور قطعی در انسان ها نهادینه شده است و از این رو ما می‌بینیم که نیاز به الگو و الگودهی به نسل ها در آموزه های دینی ما به طور آشکارا مورد توجه قرار گرفته است بنابراین از دیدگاه اسلام، پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) به عنوان نمونه و الگوی عملی معرفی شدند در این میان زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) و فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی آن حضرت هم میتواند بهترین الگو برای انسانها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در شرایط امروز که مستکبرین غربی تلاش می‌کنند به شیوه های گوناگون حضور زنان را در جامعه فقط به عنوان ابزار تبلیغاتی نشان دهند و شان حقیقی و والای زن را با ابزاری کردنشان به پایین ترین حد خودش برسانند، بنابراین بازشناسی حضور اجتماعی و فرهنگی موثر بانوان مسلمان که برگرفته از تعالیم اسلام و الگو قرار دادن حضرت زهرا(س) است، میتواند برای آنها بسیار مفید باشد.

حضرتی تصریح کرد: الگوگیری از شخصیت های کاملی همانند حضرت زهرا (س) برای زنان مسلمان می‌تواند بیان گر این نکته باشد که اسلام نه تنها زنان را از حضور در جامعه و فعالیت های اجتماعی منع نکرده بلکه حضور آگاهانه همراه با حفظ ارزش های اسلامی از نگاه اسلام بسیار پسندیده است؛ از این جهت زنان میتوانند برای رشد و خدمت کردن به جامعه اسلامی وارد عرصه اجتماع شوند و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی گوناگونی را انجام دهند.

استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: بانوی تربیت یافته ای چون حضرت فاطمه زهرا(س) که در بطن مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و در بحران های جامعه خود رشد کرده بود، با بصیرت و آگاهی نسبت به مسائل جامعه و همچنین با هوشیاری تمام وارد عرصه جامعه شدند و توانستند در عمر کوتاه‌شان توطئه ای که هویت اسلامی جامعه را هدف قرار داده بود خنثی کنند و در کنار پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) بدرخشند و در نهایت منشاء بسیاری از خیرات و برکات برای تمام بشریت شدند.

وی اذعان داشت: حضرت فاطمه (س) همانطور که در خانه یک مادر و یک همسر شایسته و کاملی بودند در عرصه جامعه هم حضور فعال و پررنگی داشتند؛ بنابراین بانوان مسلمان جامعه امروزی ما میتوانند با تاسی به چنین بانوی بزرگواری در زمینه های علمی جامعه، خودشان را به جایگاه بالایی برسانند.

حضرتی تصریح کرد: حضرت زهرا(س) با حضور پررنگ خودشان در تمام عرصه های اجتماع و همچنین مسائل فرهنگی و سیاسی حساسیت حضور زنان در اجتماع را که تا آن زمان منکر می‌شد  از بین بردند و از این جهت الگویی شدند برای زنانی که به عنوان یک انسان در جامعه میتواند حق اظهار نظر و حق حضور فعال داشته باشد.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دختر رسول خدا (س) با شجاعت تمام به تمام مردان و زنان آموختند که ترسی از قدرت های زورگو نداشته باشند و در جایی که ظلم و بی عدالتی را می‌بینند ایستادگی و مقاومت کنند، اظهار کرد: یکی از فعالیتهای اجتماعی حضرت زهرا(س) این بود که ایشان در میان مردم به عنوان مرجعیت فکری و فرهنگی شناخته می‌شدند و منزلشان هم پناهگاه مردم به حساب می‌آمد.

وی اضافه کرد: یکی از آثار و فعالیت‌های فرهنگی حضرت زهرا(س) این بود که به زنان مهاجر و انصار مدینه آگاهی و رشد اجتماعی دادند و ثابت کردند که یک زن با اتخاذ شیوه های مدبرانه در صحنه های گوناگون جامعه میتواند حضور فعال داشته باشد؛ این عملکر حضرت زهرا(س) نشان داد که اگر زنان در جامعه فعالیت کنند و به آنان آگاهی سیاسی و اجتماعی داده شود، آنها می‌توانند به باورهای مثبت و درست برسند ودر جامعه فعالیت‌های بسیار مثمر ثمری داشته باشند.

حضرتی اظهار کرد: از دیگر فعالیت های حضرت زهرا(س) این بود که ایشان توانستند بینش های مذهبی و سیاسی افراد جامعه را تا حد زیادی ارتقاء ببخشند و در واقع از انحرافات فکری جلوگیری کنند و مسلمانان را در مسیر رشد و تعالی قرار دهند؛ بنابراین اگر از اقدامات و فعالیتهای حضرت زهرا(س) بهره برداری شود به تنهایی میتواند یک مکتب انسان ساز برای همه نسل ها و یک منبع غنی از معرفت در طول تاریخ به حساب بیاید.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: حضرت فاطمه(س) در عین اینکه در حریم منزل باعث آرامش همسر و فرزندانشان بودند، تاثیر شگرفی هم در رشد و نمو اسلام و ارزش های دینی داشتند همچنین باید گفت ایشان بزرگترین و اصلی ترین حامی ولایت الهی بودند؛ آن حضرت اصلی ترین عامل ناامنی جامعه و گمراهی مردم را محروم شدن از امامت می‌دانستند از این جهت تا آخرین لحظات عمر شریفشان در راستای روشنگری مردم تلاش کردند.

وی در پایان گفت: حضرت زهرا(س) رابطه متناسبی را با جامعه زمان خودشان داشتند از این رو زنان مسلمان ما هم می‌توانند در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی آن حضرت را به عنوان الگوی ابدی برای خودشان قرار دهند.
 
انتهای پیام/

تهیه و تنظیم خبر: فاطمه جباری
 
 
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: استاد حوزه و دانشگاه حضرت زهرا س حضرت فاطمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۹۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح کنترل پوکی استخوان برای زنان بالای ۵۰ سال در زاهدان

به گزارش جام جم آنلاین،معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت:پوکی استخوان یا استئوپروز به کاهش توده استخوانی، ضعیف و سست شدن بافت استخوان گفته می‌شود، این حالت به شکستگی استخوان منتهی خواهد شد وشکستگی ناشی از آن از هر ۳ زن بالای ۵۰ سال یک زن را درگیر می کند.
 دکتر مهدی زنگنه، افزود: این برنامه در سه مرکز خدمات جامع سلامت شهری حضرت فاطمه (س)، حضرت زینب (س) و حضرت معصومه شهرستان زاهدان به صورت پایلوت در حال اجراست و تمامی زنان ۵۰ سال و بالاتر می‌توانند با مراجعه به این مراکز از خدمات آموزشی و غربالگری پیشگیری از این بیماری بهره‌مند شوند.

دیگر خبرها

  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • اجرای طرح کنترل پوکی استخوان برای زنان بالای ۵۰ سال در زاهدان
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی