Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه «واشنگتن پست» نوشت: هواپیماهای بدون سرنشین به سلاح برگزیده در سراسر جهان تبدیل شده‌اند.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ روزنامه «واشنگتن پست» آمریکا در گزارشی با عنوان «ایران و ترکیه به قدرت‌های پهبادی جهان تبدیل شده‌اند» و به قلم «جیمز راجرز» پژوهشگر دانشگاه LSE لندن نوشت: آیت‌ الله علی خامنه‌ای، رهبر معظم ایران تصویری از ترامپ توئیت کرد که وی زیر سایه یک پهپاد یا هواپیما در حال گلف‌بازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویری که در آن واژه «انتقام» به زبان فارسی و با خطی قرمز نقش بسته شده است.

ترور ژنرال سلیمانی در کشوری ثالث ـــ عراق ـــ بدون اجازه حاکمیت بغداد، نگرانی جهانی را پیرامون افزایش روز افزون استفاده از پهپاد برای حملات هدفمند برانگیخته است. با ترور سلیمانی به نظر می‌رسد «کتاب قانون هواپیماهای بدون سرنشین» از پنجره بیرون انداخته و باب سوءاستفاده گسترده از پهپاد [نظیر ترورهای هدفمند] گشوده شده است. ترور ژنرال سلیمانی نه‌تنها حاکمیت بغداد را نقض کرده و اصول قانونی  یکپارچگی آن را از بین برده، بلکه اوّلین مورد حمله پهبادی توسط ارتش آمریکا علیه یک مقام رسمی کشور دیگری است. 

پوستر منتشر شده در سایت رهبری که در آن وعده انتقام از آمران به قتل سردار شهید سلیمانی مورد تأکید قرار گرفته است.

در دولت رئیس‌جمهور باراک اوباما، حملات پهپادی به صورت محدود تحت عنوان «دفاع از خود» انجام می‌گرفت. اگرچه این حملات از نظر قانونی مورد تردید است، با این حال توجیه «دفاع از خود» شامل تروریسم دولتی نمی‌شد. با این حال در دولت ترامپ، مقامات دولتی تبدیل به اهداف ترور شدند. 

در طول ۱۲ ماه گذشته، حملات پهپادی مسیر درگیری از یمن و لیبی تا منطقه قفقاز را تغییر داده است. با نگاهی به بزرگترین استفاده‌کنندگان هواپیمای بدون سرنشین جهان نظیر ایران و ترکیه، این موضوع روشن شده که در «عصر هواپیما‌های بدون سرنشین» قوانین جنگی تغییر کرده است. بر آورد‌ها حاکی از آن است که ۱۰۲ کشور جهان برنامه نظامی هواپیما‌های بدون سرنشین دارند و حداقل ۵۷ گروه نظامی مسلّح در سرتاسر جهان قادر به توسعه و استقرار هواپیمای بدون سرنشین هستند.

ایران در حال توسعه سیستم‌های پیچیده هواپیمای بدون سرنشین است

«واشنگتن پست» در ادامه نوشت که برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایرانیان با پهپادهای پیشرفته و بومی نوآوری و به متحدان منطقه‌ای آن منتقل شده است. این روزنامه آمریکایی در ادامه مدعی شد که شهید «قاسم سلیمانی» رهبری فرآیند انتقال و استقرار پهبادهای ایران در سطح منطقه را برعهده داشت و راهبردی طراحی و اتخاذ کرده است که دولت‌ها و گروه‌های متحد ایران از پهبادهای مشابه یا یکسان استفاده کنند. با اتخاد این سیاست تقریباً تعیین عامل حمله پهبادی غیرممکن خواهد بود.

واشنگتن پست در ادامه مدعی می‌شود که حوثی‌های یمن نمونه‌ای از راهبرد انکار در عملیات پهبادی هستند. این روزنامه بدون اشاره به بمباران بی امان شهرهای یمن توسط ائتلاف نظامی سعودی، مسئله پاسخ نیروهای یمنی به تجاوزات عربستان را برجسته کرد و نوشت: حوثی‌ها در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ با استفاده از پهباد‌های ایرانی عملیات «اخلال در فرآوری نفت» و «حمله به عمق خاک کشورهای دشمن یعنی عربستان سعودی و امارات عربی» را هدایت کرد. پس از حمله هواپیماهای بدون سرنشین به تاسیسات نفتی «آرامکو» عربستان سعودی در سپتامبر ۲۰۱۹ که منجر به توقف ۶ درصد تولید نفت جهان شد، تعیین عامل اجرایی آن بسیار دشوار شد. حوثی‌ها اعلام کردند که حمله را انجام داده‎اند و تکنولوژی ایران برای انجام حمله را داشتند. با این حال، شواهد متناقضی نشان می‌دهد که ایران مستقیماً مسئول حمله به تاسیسات نفتی «آرامکو» عربستان سعودی بود.

نیروی مسلح یمن در روز ۲۳ شهریور ۹۸ اعلام کردند که پالایشگا‌ه‌های شرکت «آرامکو» عربستان را در پاسخ به جنایات ائتلاف سعودی و محاصره پنج ساله یمن هدف قرار دادند. «پنس» نائب رئیس جمهور سابق آمریکا از این واقعه با عنوان بزرگ‌ترین حمله به زیرساخت‌های نفتی جهان در طول تاریخ یاد کرد. سیاست خارجی ترکیه به شکل فزاینده‌ای به قدرت پهبادی متکی است

ترکیه با اتکاء به سیستم‌های پهبادی خود، به یکی از بزرگ‌ترین استفاده‌کنندگان هواپیمای بدون سرنشین در جهان تبدیل شده است. پهپاد نظامی «بایراکتار TB-۲» که توسط «سلوک بایراکتار» داماد اردوغان توسعه یافته، حکم "اسب بارکش" قوای نظامی ترکیه را دارد. مدّت زمان پرواز این پهپاد ۲۷ ساعت است و می‌تواند وزنی معادل ۳۳۰ پوند مهمات را حمل کند. این پهبادها نقشی محوری در «بلندپروازی‌های اردوغان»، «حمایت از متحدان آنکارا» و «قدرت نمایی ترکیه در سطح منطقه» دارد. 

طی ماه‌های اخیر، ترکیه در سوریه، شمال عراق و قفقاز هواپیمای بدون سرنشین مستقر کرده است. ترکیه همچنین جهت محافظت از مناطق نفتی ادعایی خود در مدیترانه از پهبادهای نظامی استفاده می‌کند. ترکیه در جنگ داخلی لیبی نیز مداخله کرده و پهبادهای نظامی خود را وارد کارزاری کرده که سازمان ملل از آن با عنوان «بزرگترین جنگ پهبادها در جهان» یاد کرده است.

پهپاد ترکیه‌ای «بایراکتار TB-۲» حامی دولت «وفاق ملّی» لیبی (مورد تایید سازمان ملل) علیه «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملّی لیبی است که با پهپاد چینی و قدرتمند «وینگ لونگ-۲» متعلق به ارتش امارات عربی پشتیبانی هوایی می‌شود. دولت وفاق ملّی به کمک پهبادهای ارتش ترکیه فرودگاه‌های اصلی را گرفت، به خطوط تدارکات [جبهه حفتر] حمله کرد و مسیر جنگ را تغییر داد. [لارم به ذکر می‌باشد که اکنون جنگ لیبی اکنون در نقطه سرت متوقف شده است و طرفین قادر به پیشروی گسترده نیستند.]

ترکیه پس از این موفقیت، وارد یک درگیری بزرگ «پهپاد دربرابر پهپاد» دیگری در سال ۲۰۲۰ شد. زمانی که ارمنستان و آذربایجان برای برتری هوایی بر فراز مناطق مورد مناقشه «قره‌باغ» می‌جنگیدند، ترکیه از ارتش آذربایجان پشتیبانی می‌کرد. ارمنستان در دسامبر/ آبان قبول کرد که برخی از مناطق مور مناقشه را تحویل آذربایجان دهد و اجازه داد که صلحبانان روسیه در بازترسیم خطوط مرزی حضور داشته باشند. 

چه آینده‌ای در انتظار است؟

اقدامات ایران و ترکیه نمادی از روند گسترده‌تر در منازعات بین‌المللی است: کشورهای جهان بیش از پیش بر روی هواپیماهای بدون سرنشین تکیه می‌کنند. درصورتی که آمریکا و چین به فروش پهباد به متحدانش ادامه دهند، احتمالاً این روند افزایش می‌یابد. صریحاً در مورد کشور چین، دیپلماسی پهبادی ظهور و بروز کرده است ـــ به نظر می‌رسد مشارکت در پروژه اقتصادی و زیرساختی «یک کمربند و یک جاده» به طور فزاینده‌ای با خرید پهبادهای نظامی ساخت چین مرتبط است. ترامپ نیز با تعدیل قوانین صادرات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا سعی در مقابله با نفوذ چین در عرصه هواپیماهای بدون سرنشین داشت. ترامپ در هفته‌های پایانی ریاست جمهوری، [کنگره] را برای فروش پهبادهای نظامی به متحدان کلیدی آمریکا نظیر مراکش، امارات متحده عربی و تایوان تحت فشار قرار داد. با این حال، فروش پهبادها ممکن است نتیجه عکس دهد.

واشنگتن پست در پایان نوشت همانگونه که پهبادها قوانین میدان نبرد را تغییر می‌دهد، سوءاستفاده از آن نیز به‌طور فزاینده‌ای افزایش خواهد یافت. این روزنامه آمریکایی عنوان می‌کند که دستیابی نیروهای دولتی و غیردولتی به تکنولوژی برتر پهپادهای نظامی، انکار عملیات توسط مشارکت‌کنندگان در نبردها را آسان‌تر خواهد کرد. 

ترجمه: ایلیا فروزش *مطالب فوق مورد تایید نیست و صرفاً جهت آگاهی مخاطبان از نگرش رسانه‌های بیگانه نسبت به ایران ترجمه شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ایران ترکیه پهباد آمریکا ترور هواپیماهای بدون سرنشین هواپیمای بدون سرنشین بدون سرنشین پهبادهای نظامی واشنگتن پست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۲۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی باقری در نشست رونمایی از فصلنامه تاریخی - سیاسی «ماجرا» که به نحوه گذر موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدهای امنیتی و نظامی سال‌های ۱۳۶۹ (تجاوز صدام به کویت) و ۱۳۷۷ (حاکم شدن طالبان در افغانستان و به شهادت رساندن دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف) و ۱۳۸۰ (رخداد یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان) و ۱۳۸۱ (تجاوز آمریکا به عراق و سرنگونی صدام) پرداخته است، اظهار داشت: رمز عبور موفق و پیروزمند جمهوری اسلامی از چهار گذرگاه تهدید و خطر جدی، حکمت رهبر انقلاب اسلامی است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به مدیریت و راهبری هوشمندانه رهبر انقلاب اسلامی در گذر موفق از چهار رویدادی که طی دهه نخست ولایت ایشان می‌توانست ایران را به جنگ‌های با نتیجه نامعلوم بکشاند و در تشریح ماهیت حکمت رهبری در این خصوص گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض «پرهیز از جنگ» و «نهراسیدن از جنگ»، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از این تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، «پیروزی بدون جنگ» را محقق کند.

باقری با اشاره به لزوم الگوسازی از تدابیر رهبری و سیاست‌های نظام در طول دهه‌های گذشته با هدف بهره‌گیری از تجربه‌های موفق و عبرت از تجربه‌های ناموفق به لزوم تاریخ‌نگاری عالمانه، بی‌طرفانه و جامع رویدادها و تحولات اشاره کرد و گفت: تاریخ‌نگاری درست و صادقانه انقلاب اسلامی کاری جهادی و مصداق بارز جهاد تبیین است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه حکمت در سامانه حکمرانی ولایت امر، گفت: حکمت فراتر از علم و دانش و تجربه و اطلاعات است و زمانی که نور تقوا بر علم و دانش تابیده شود، حکمت هویدا می‌شود و این ویژگی مختص نظام دینی است، چرا که منبع این نور آراستگی به زیور تقوای فردی و سیاسی است.

باقری با اشاره به فرآیند تربیت نیروی انسانی در مسیر حکمرانی دینی طی چهار و نیم دهه گذشته، گفت: شخصیتی برجسته و بی‌نظیر مانند سردار سلیمانی، محصول مکتب امامین انقلاب اسلامی و ثمره تربیت در سایه حکمت خمینی و خامنه‌ای است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به اختلاف میان جریان‌های سیاسی داخلی در سال ۱۳۶۹ در موضوع ورود یا عدم ورود به جنگ علیه آمریکا در قضیه تجاوز صدام به کویت، گفت: سیر تکاملی انقلاب اسلامی و حکمت رهبری انقلاب توانست افکار عمومی را چنان ارتقا دهد که در سال ۱۴۰۳ درباره پاسخ قاطع به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، مواجه با یک اجماع ملی قاطع بودیم و ابتکار تادیب رژیم صهیونیستی، نه‌تنها موجب تشویش افکار عمومی نشد، بلکه در عمل موجب تحکیم وحدت ملی و ارتقای همدلی ملی شد.

باقری با اشاره به این که گذر موفق ایران از نشیب و فرازهای نظامی و امنیتی چند دهه گذشته مرهون حکمت آیت‌الله خامنه‌ای بوده است، تصریح کرد: دستاورد مهم و راهبردی صیانت از امنیت ملی، تامین منافع ملی، حراست از تمامیت ارضی و حفاظت از حاکمیت ملی، مرهون سازوکارهای سخت و نرمی است که در طول سال‌های گذشته بر اساس تدابیر رهبری انقلاب در کشور نهادینه شده و این مهم نیز جلوه‌ای از حکمت رهبری انقلاب است. وی در ادامه افزود: این که در اوایل دهه ۱۳۷۰ ایران مبادرت به طراحی و ساخت موشک‌هایی می‌کند که سامانه‌های پدافندی پرهزینه و پیشرفته آمریکا و صهیونیست‌ها و همپیمانان آنها در دهه ۱۴۰۰ از رهگیری و مقابله با آن ناتوانند، حاکی از درایت رهبری، هوشمندی نظامیان، تخصص دانشگاهیان، توانمندی فناوران، مهارت صنعتگران و دوراندیشی دیپلمات‌های ایرانی است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به پیروزی بزرگ ناشی از عملیات وعده صادق که بازدارندگی فعال را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زد، گفت: همانگونه که «طوفان الاقصی» سامانه‌های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در معرض خسارات غیرقابل ترمیم قرار داد، «وعده صادق» نیز سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را بر آمریکا تحمیل کرد.

باقری با بیان اینکه حفظ بازدارندگی فعال در گرو هم افزایی بیشتر و موثرتر همه ارکان نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی و دیپلماسی عمومی کشور است، تصریح کرد: حکمت رهبری اجازه نمی‌دهد حتی در پرتو پیروزی بزرگ وعده صادق، دستگاه‌های مسئول حتی لحظه‌ای از ارتقای بازدارندگی فعال در عرصه‌های مختلف غفلت کنند و به همین جهت، دستورکار دستگاه سیاست خارجی نسبت به قبل از عملیات وعده صادق گسترده‌تر، هوشمندانه تر، مبتکرتر، دوراندیشیانه تر و عملیاتی تر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • رسانه عبری: چین ارتش اسرائیل را به پهپاد مجهز می‌کند
  • ببینید | پوستر متحرک سروده‌ رهبر انقلاب در آستانه حمله سپاه به اسرائیل
  • از هند تا ایران؛ استقبال شاعران از غزل رهبر انقلاب
  • بصیرت رهبری و سپاه پاسداران در پاسخ ایران به اسرائیل باعث درخشش جهان اسلام شد
  • نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی عملیات وعده صادق