Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@09:09:31 GMT

وضعیت اشتغال تحصیل کرده‌ها چطور است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۰۳۹۸۴

وضعیت اشتغال تحصیل کرده‌ها چطور است؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر؛ محمدسعید سیف با تاکید بر ضرورت پایش وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها گفت: در حال حاضر و با توجه به فضای کسب و کار، تحولات آموزش عالی و رشد و توسعه کمی مؤسسات دانشگاهی در چند دهه اخیر شاهد وجود چالش‌های متعددی در زمینه اشتغال نیروی کار دانش آموخته هستیم. از یکسو نرخ بالای بیکاری در سال‌های اخیر، افزایش نیروهای دانشگاهی بیکار را در برداشته و از سوی دیگر معضلات اجتماعی و اقتصادی دیگری را نیز برای جامعه به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم افزود: خط مشی‌ها و رویکردهای حاکم بر نظام آموزش عالی کشور و ضرورت توجه بیشتر مسلماً به نیازهای بازار کار و توانمندی‌های شغلی دانش آموختگان نقش مهمی در این موضوع خواهد داشت. بر همین اساس پایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان یکی از مهمترین نیازهایی است که در برنامه‌ریزی‌های علمی، اقتصادی، اجتماعی و توسعه پایدار کشور حائز اهمیت است و به جرأت می‌توان گفت برنامه‌های آتی بدون توجه به نیازهای اقتصادی و تقاضاهای اجتماعی نمی‌تواند بهره‌وری مناسبی در کشور ایجاد کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس میزان اشتغال پذیری دانش آموختگان هر دانشگاه، پژوهشگاه و مؤسسه آموزش عالی، خود می‌تواند در هدف گذاری‌های تخصصی آن مؤسسه نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد؛ به عبارت دیگر با پایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان می‌توان اطلاعات مفیدی از بازار کسب و کار به دست آورد و علاوه بر بهبود برنامه‌ها، با مشاوره‌های شغلی دانشجویان را به سوی بازار کار مناسب هدایت کرد.

این مقام مسئول وزارت علوم با اشاره به اینکه طرح پایش ۹۹ حاصل تحلیل اطلاعات ۸۸ دانشگاه‌، پژوهشگاه و مراکز آموزش عالی دولتی و غیر دولتی است، ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که تفاوت‌هایی در تعریف جمعیت دانش آموخته شاغل از سوی سامانه ثبتی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با روش پایش در دانشگاه‌ها وجود دارد و تفاوت در این است که تعدادی از دانش‌آموختگان که در مراکز خاص مانند نیروهای مسلح مشغول به فعالیت هستند، آمار اشتغال آن‌ها در سامانه ثبت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نمی‌شود. همچنین تعدادی از دانش‌آموختگان مشغول به فعالیت در مشاغل آزاد هستند که در سامانه ثبتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نمی‌شوند اما در آمار طرح پایش لحاظ می‌شود.

سیف با اعلام اینکه بر اساس نتایج طرح پایش بیشترین میزان اشتغال مربوط به رشته‌های فنی و مهندسی، علوم انسانی و علوم پایه و بیشترین میزان بیکاری مربوط به رشته‌های هنر است، تصریح کرد: رشته‌هایی مانند مهندسی کامپیوتر، برق و حسابداری در مقطع کارشناسی، مهندسی مکانیک، حسابداری و مهندسی برق در مقطع کارشناسی ارشد و مهندسی عمران، کامپیوتر و مواد در مقطع دکتری بالاترین میزان اشتغال را به خود اختصاص داده‌اند.

جداول میزان اشتغال فارغ‌التحصیلان در رشته‌ها و مقاطع مختلف تحصیلی به شرح زیر است؛

عنوان رشته تحصیلی درصد اشتغال در مقطع دکتری مهندسی عمران ۹۴.۵۲ درصد مهندسی کامپیوتر ۸۸.۹۰ درصد مهندسی مواد ۸۶.۹۶ درصد مهندسی برق ۸۶.۴۵ درصد حقوق ۸۶.۱۲ درصد فیزیک ۸۲.۹۰ درصد مهندسی مکانیک ۸۱.۷۳ درصد اقتصاد ۷۶.۴۳ درصد حسابداری ۷۰.۰ درصد شیمی ۶۹.۹۷ درصد روانشناسی ۶۳.۶۹ درصد تاریخ ۶۱.۱۱ درصد آموزش زبان انگلیسی ۶۰.۰ درصد مهندسی هوافضا ۴۰.۵۰ درصد

بر اساس جدول بالا اشتغال دانش آموختگان دکتری نسبت به ارشد و کارشناسی در وضعیت بهتری قرار دارند. ۳ رشته مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر و مهندسی مواد در مقطع دکتری بیشترین اشتغال را برای دانش آموختگان خود به همراه آورده است. این در حالی است که سه رشته تاریخ با ۶۱ درصد، آموزش زبان انگلیسی با ۶۰ درصد و مهندسی هوافضا با ۴۰ درصد کمترین میزان اشتغال را داشته است.

عنوان رشته تحصیلی درصد اشتغال در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ۷۶.۵۹ درصد حسابداری ۷۵.۶۱ درصد مهندسی برق ۶۷.۱۹ درصد مهندسی کامپیوتر ۶۶.۲۰ درصد مهندسی مواد ۶۲.۸۶ درصد حقوق ۶۲.۱۹ درصد مهندسی عمران ۶۱.۶۸ درصد آموزش زبان انگلیسی ۶۱.۵۵ درصد روانشناسی ۶۱.۲۶ درصد شیمی ۵۷.۱۲ درصد فیزیک ۵۲.۲۷ درصد مهندسی هوا فضا ۵۲.۰۰ درصد اقتصاد ۴۳.۰۸ درصد تاریخ ۴۲.۲۱ درصد

بر اساس داده‌های جدول بالا، ۳ رشته مهندسی مکانیک، حسابداری و مهندسی برق که در مقطع دکتری در رتبه‌های میانی قرار دارد، برای دانشجویان مقطع ارشد بیشترین اشتغال را به همراه داشته است.

عنوان رشته تحصیلی درصد اشتغالزایی در مقطع کارشناسی مهندسی کامپیوتر ۶۰.۸۰ درصد مهندسی برق ۵۷.۸۴ درصد حسابداری ۵۷.۴۹ درصد مهندسی مکانیک ۵۵.۵۵ درصد مهندسی عمران ۵۴.۸۱ درصد مهندسی مواد ۵۰.۲۲ درصد شیمی ۴۷.۶۰ درصد اقتصاد ۴۶.۳۹ درصد حقوق ۴۴.۴۸ درصد آموزش زبان انگلیسی ۴۳.۹۶ درصد فیزیک ۴۰.۵۷ درصد روانشناسی ۳۹.۹۱ درصد مهندسی هوافضا ۳۷.۳۳ درصد تاریخ ۳۲.۸۶ درصد

در مقطع کارشناسی درصد اشتغال برای دانش آموختگان نسبت به دانش آموختگان مقاطع ارشد و دکتری کمتر است. در این مقطع تحصیلی رشته مهندسی کامپیوتر با ۶۰ درصد و رشته‌های برق و حسابداری با حدود ۵۷ درصد بیشترین میزان اشتغال را به خود اختصاص داده است.

پربیننده ترین شرط دستیابی معلمان به فوق العاده رتبه بندی صدور مجوز استخدام ۳۰هزار نفر در آموزش و پرورش آخرین مصاحبه علی انصاریان +فیلم مسافرت به ۱۴۲ شهر ممنوع واریز ۲۹میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان به حساب فرهنگیان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اشتغال دانشگاه آموزش زبان انگلیسی مقطع کارشناسی مهندسی کامپیوتر دانش آموختگان مهندسی مکانیک مقطع دکتری میزان اشتغال وضعیت اشتغال مهندسی عمران درصد اشتغال درصد مهندسی مهندسی مواد مهندسی برق آموزش عالی بر اساس رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۳۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر

ایسنا/خراسان شمالی دبیر استانی نخستین المپیاد ملی آموزش هنر خراسان شمالی بر ضرورت حضور قوی و پررنگ هنرجویان استان در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر تاکید کرد و از حضور پنج تیم استان در این المپیاد ملی خبر داد.

مسعود مرواری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آموزشگاه‌های آزاد هنری تا پایان اردیبهشت ماه فرصت دارند تا در حدود ۱۰ رشته این دوره از المپیاد شرکت کنند.

وی ادامه داد: تیم‌های هنرستان هنرهای زیبا نیز تا پایان خرداد ماه فرصت دارند تا در چهار رشته تئاتر، سینما، ساز ایرانی و گرافیک شرکت کنند.

وی در ادامه به تشریح و تبیین اهمیت نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر پرداخت و با توجه به ظرفیت‌های خوب هنری در این استان، از دبیران رشته‌های مربوطه خواست تا نسبت به تولید آثار فاخر و قوی برای شرکت در این رویداد با تمام توان اقدام کنند.

مرواری با اشاره به این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر برنامه ریزی و آموزش‌های هنری وزارت ارشاد اسلامی به دنبال رصد هنرستان‌های پویاست، افزود: فعالیت و حضور قوی در این رویداد چشم انداز روشنی را پیش روی استان در راستای حمایت‌های بیشتر وزارتخانه خواهد گذاشت.

 وی همچنین بر تنوع آثار ارائه شده در کنار کیفیت تولیدات تاکید کرد و خواستار همراهی هنرجویان با استادان راهنما و بهره گیری از تمام توان و ظرفیت هنری شرکت کنندگان در آیین رویداد ملی شد و گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تهیه و تامین مواد اولیه، فضا و امکانات برای خلق آثار در رشته های مختلف از هیچ گونه حمایت و همراهی دریغ نمی کند و از این روی هنرجویان باید تمام دغدغه خود را صرف تولید آثار فاخر کنند.

دبیر استانی نخستین المپیاد ملی آموزش هنر، در بخش دیگری از سخنانش بر اهمیت و نقش کار تیمی و گروهی در رشته های مرتبط تاکید کرد و از هنرجویان منتخب برای شرکت در این رویداد خواست تا از فرصتی که نصیب آن‌ها شده به درستی استفاده کنند، زیرا این اتفاق تحولی را در آینده هنری‌شان رقم خواهد زد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • نمایشگاه دست ساخت‌های دانش آموزی در سنندج
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • بررسی علت بازماندگی از تحصیل ۲۰ گویه در خوزستان
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟