Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان حمیدرضا عبدوس  افزود: عملیات اجرایی آبخیزداری در حوزه های آبخیز گلرودبار با حجم ۲۸۰۰مترمکعب اتمام یافته و پروژه آبخیزداری حوزه  هیکو در حال انجام می باشد.
وی با بیان اینکه اجرای این پروژه ها با اعتبار  بالغ بر ۳۰ میلیارد  و ۲۰۰ میلیون ریال انجام می شود  اظهار داشت: این عملیات شامل احداث بندهای سنگ و ملات در حوزه های آبخیز گلرودبار و نیکو  با حجم بیش از ۴هزار مترمکعب می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عبدوس تصریح کرد: همزمان با اجرای عملیات مکانیکی که شامل پروژه آبخیزداری بوده انجام  عملیات بیولوژیک با هدف ایجاد پوشش گیاهی و حفاظت آب و خاک  نیز در ۲۵۰هکتار از مراتع شهرستان مهدیشهر اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه این عملیات در مراتع حوزه آبخیز  گلرودبار و آسوران  از ابتدای مهرماه امسال اجرا شده است، ابراز داشت: عملیات بیولوژیک   با اجرای  کپه کاری، بذر پاشی و بذرکاری با بذور مرتعی سازگار منطقه و بذر گیاه دارویی باریجه اقدام شده است .
به گفته وی برای  اجرای پروژه های بیولوژیک و بیومکانیک در راستای توانمندسازی جوامع محلی و بر اساس بند ب ماده ۲۹ احکام دایمی کشور  از تشکل های مردمی تعیین صلاحیت شده توسط اداره کل متبوع که اعضای آن  نیروهای بومی و جوامع محلی  ساکن حوزه آبخیز بوده  استفاده شد تا مشارکت آنها بیشترین تاثیر را در حفظ عرصه های طبیعی داشته باشد.
عبدوس با بیان اینکه جوامع محلی همان حوزه آبخیز بهترین نقش در اجرای پروژه ها ی موفق در عرصه های منابع طبیعی داشته،افزود: در برنامه های منابع طبیعی مشارکت جوامع بومی و محلی در اجرای پروژه‌های قابل اجرا توسط تشکلها در دستور کار است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر با اشاره به اینکه ایجاد شرایط لازم برای زاد آوری و تکثیر گونه های گیاهان مرتعی و افزایش تولید علوفه مراتع از برنامه های صندوق توسعه ملی است، تصریح کرد: عملیات حفاظت و قرق  از مراتع در سطحی بیش از ۲۵۰ هکتار از مراتع شهرستان مهدیشهر  با مشارکت مجریان طرح های مرتع داری و بهره برداران اجرا شده است.
وی  افزود: افزایش تراکم پوشش گیاهی در پهنه های تحت قرق موجب تثبیت و پایداری خاک به عنوان بستر استقرار گیاهان و در نتیجه کاهش هدر رفت خاک و تولید رسوب می شود.
عبدوس در ادامه افزود:
مهمترین دستاورد آموزش و ترویج را ارتباط موثر با مجریان و همیاران طبیعت و تبادل اطلاعات جهت افزایش کمی و کیفی حفاظت از منابع طبیعی خواند و اظهار داشت: در این راستا به نیروهای مردمی به ویژه همیاران طبیعت آموزش لازم در خصوص حفظ، احیا، توسعه منابع طبیعی، ترویج و تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی داده می شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر افزود: به همین منظور سامانه همیاران طبیعت جهت جذب و ساماندهی همیاران طبیعت در سه سطح همیاران طبیعت دانش آموزی، مروج و محافظ افتخاری اقدام به ثبت نام ازعلاقه مندان کرده است.
وی همچنین از عموم مردم و علاقمندان به طبیعت درخواست نمود تا با مراجعه به سامانه همیار طبیعت به نشانی hamyartabiat.frw.ir نسبت به ثبت نام و دریافت کارت همیار طبیعت اقدام نمایند تا پس از ارائه آموزش های لازم بتوانند یاری رسان این اداره در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی باشند
لازم بذکر است از ۱۹۵ هزار  هکتار وسعت شهرستان مهدیشهر،۱۳۷ هزار هکتار پوشش مرتعی خوب  و بیش از ۶۰ هکتار پوشش جنگلی شامل جنگلهای پهن برگ یا هیرکانی و جنگلهای سوزنی برگ با گونه شاخص و ممنوع القطع ارس شامل می شود که بیشترین جنگل پهن برگ استان در شهرستان مهدیشهر استقرار دارد.

کد خبر 1483061

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان سمنان شهرستان مهدیشهر همیاران طبیعت منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۴۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی

علیرضا نصرآبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بعد از باران‌هایی که در اردیبهشت ماه در خراسان جنوبی باریدن گرفت و در برخی مناطق منجر به سیلاب شد، یکی از سوالات دغدغه مندان حوزه منابع طبیعی بحث مهار رواناب‌ها بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: طبق آخرین آمار و بررسی‌ها با توجه به سیلاب در اردیبهشت ماه تا به امروز ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه‌های آبخیز داری خراسان جنوبی مهار شده است.

نصرآبادی ادامه داد: از این میزان یک میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری شهرستان بیرجند ذخیره شده است.

وی با اشاره به اینکه در مجموع در سال آبی جاری که از مهرماه ۱۴۰۲ شروع شده است تاکنون حدود ۲۵ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی مهار شده است، گفت: بی شک این باران‌ها برای خراسان جنوبی برکت و رحمت به همراه خواهد داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که آیا سیلاب به سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی خسارت وارد کرده است یا خیر اظهار کرد: این سیلاب به سازه‌ها آبخیزداری و مناطقی که برنامه‌های آبخیزداری اجرا می‌شود خسارت وارد نکرده است ولی به مناطق دیگر خسارت‌هایی را به وجود آورده است.

کد خبر 6090532

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت