Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از وبدا، سید علیرضا مرندی در هشتمین همایش ملی قرآن، بصیرت و سلامت، ضمن قدردانی از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری در برگزاری این همایش با بیان اینکه باید دستاوردهای انقلاب اسلامی به جوانان انتقال داده شود تا بهتر شرایط و تلاش هایی که در طول این مدت شده است را درک کنند، اظهارکرد: در پیش از انقلاب اسلامی تنها ۵۷ درصد مردان و ۳۷ درصد زنان از سواد خواندن و نوشتن برخوردار بودند و تفاوت ۲۰ درصدی میان سواد مردان و زنان نشان دهنده ظلمی بود که در آن زمان به بانوان کشور می شد و این در حالی است که در حال حاضر مردان برای ورود به دانشگاه باید با زنان رقابت داشته باشند و تعداد راهیافتگان به مراکز علمی در زنان بیشتر از مردان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با بیان اینکه در حوزه بهداشت مردم کشورمان با کمترین امکانات روبرو بودند و در برخی از نقاط هیچگونه خدمات بهداشتی ارائه نمی شد و بیشتر روستاهای کشور از جاده های ارتباطی، تلفن، برق و آب آشامیدنی سالم  محروم بودند، افزود: در این دوران بیماری های عفونی همچون سرخک، سیاه سرفه، فلج اطفال،مننژیت، سل و اسهال شیوع زیادی داشت و تنها به دلیل اسهال سالانه ۳۵ الی ۳۶ هزار کودک جان خود را از دست می دادند.

وی تصریح کرد: ایجاد شبکه بهداشت در کل کشور، واکسیناسیون و بهره مندی روستاییان از آب آشامیدنی سالم و لوله کشی، حضور بهورزان در مناطق روستایی، دسترسی به امکانات بهداشتی و توسعه سیستم های ارتباطی موجب شد که در حال حاضر بسیاری از بیماری های واگیر دار در کشور مهار و یا از بین برود به گونه ای که جوانان امروز شاید آشنایی با برخی از بیماری های شایع آن دوران نداشته باشند.

مرندی با بیان اینکه تا پیش از انقلاب اسلامی سالانه ۱۰۰ میلیون دلار شیر خشک به کشور وارد می شد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تبلیغ نکات اولیه بهداشتی و تغذیه با شیر مادر از بسیاری از بیماری ها در کودکان پیشگیری شد، گفت: تا پیش از انقلاب اسلامی سالانه ۱۱ هزار نوزاد به دلیل ابتلا به کزاز نوزادی ( در چهار هفته بدو تولد) جان خود را از دست می دادند که با انجام واکسیناسیون در بدو تولد نوزادان میزان مرگ و میر کاهش چشمگیری یافت.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با بیان اینکه با وجود تمام سختی و بحران هایی که کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی گذرانده است توسعه و پیشرفت های چشمگیری داشته است اظهارکرد: وقوع جنگ تحمیلی بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی به همه مردم نشان داد که می توان با دستان خالی شروع کرد و به بهترین دستاوردها دست یافت به گونه ای که در حوزه های مختلف نظامی، پزشکی، علمی و تولید صنایع کشورمان پیشرفت های چشمگیری داشته است.

مرندی با بیان اینکه در حال حاضر تحریم های ظالمانه علیه کشورمان به طور حتم فرصت و نعمتی برای کشور است، افزود: در این دوران می توان با کاهش اتکا به  فروش نفت از دیگر ظرفیت های کشورمان برای رشد و شکوفایی بیش از پیش بهره برد.

وی ادامه داد: در این دوران که کشورمان با بحران کرونا روبرو شده است علی رغم تحریم های شدید، وضعیت کشورمان با بسیاری از کشورها قابل مقایسه نیست و ما در شرایط مطلوب قرار داریم.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۱۲ هزار پزشک در کشور فعال بودند که ۵ هزار نفر از این افراد که تنها لیسانس پزشکی داشتند خارجی بودند و برای آنان سالانه ۱۰۰ میلیون دلار هزینه می شد، بیان کرد: در حوزه درمان های تخصصی و فوق تخصصی مردم باید به کشورهای خارجی مراجعه می کردند و این در حالی است که  به برکت پیروزی انقلاب اسلامی در حال حاضر کشورمان در حوزه آموزش پزشکی و تربیت متخصصان و فوق متخصصان به خود کفایی رسیده است.

گفتنی است، هشتمین همایش ملی قرآن، بصیرت و سلامت با محوریت  (قرآن، عترت، جامعه پزشکی و جلوه‌های ایثار و تاب‌آوری در بلایا) به مدت دو روز، صبح امروز در مشهد مقدس آغاز به کار کرد. برگزاری کارگاه‌ها و پنل‌های آموزشی با موضوعاتی همچون «جلوه‌های ایثار جامعه پزشکی در دوران شیوع ویروس کرونا»،« درمان و توسل به قرآن و عترت، دو بال شفا و سلامت»، « مدیریت دانش سلامت در دوران معاصر از منظر قرآن وعترت»، « آموزه‌های قرآن کریم در بلایا»، « اهمیت سلامت معنوی در بحران کرونا» و همچنین «اهمیت پرستاری از منظر قرآن و عترت» از جمله برنامه های این همایش است.

انتهای پیام/۷۰۰۴۴

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی مشهد امید به زندگی پیروزی انقلاب اسلامی حال حاضر علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۴۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم با موضوع تشریح برنامه‌های حفظ تخصصی، عمومی و موضوعی، به همراه رونمایی از پوستر حفظ عمومی با حضور حجت الاسلام تقی زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، میکائیل باقری، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و محمد مهدی بحرالعلوم، مسؤول دبیرخانه ملی حفظ و برخی مدیران قرآنی کشور امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در محل سازمان دارالقرآن برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام تقی زاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: اهمیت مساله حفظ قرآن و جایگاه آن واضح است و رهبر معظم انقلاب نیز فرمایشات مشخصی در حوزه فعالیت‌های قرآنی بیان کردند. حفظ قرآن فعالیتی است که می‌تواند جامعه را به انس با قرآن سوق دهد از این باب حفظ یک فعالیت راهبردی در خصوص گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه است.

وی ادامه داد: در نظرسنجی آمده است که بالغ از ۷۵ درصد افراد از عدم حفظ قرآن کریم حسرت می‌خورند و می‌توان گفت این مقدار تعداد قابل توجهی هستند. این امر سرمایه ویژه ای می‌شود که دغدغه مندان و سرمایه گذاران این ظرفیت را جدی بگیرند.

حجت الاسلام تقی زاده افزود: در زمینه حفظ موضوعی جریان حفظ زندگی با آیه‌ها با هم افزایی دستگاه‌های فرهنگی مختلف علی‌الخصوص آموزش و پرورش اجرا شد. امروز ۱۱ میلیون نفر در این طرح شرکت کردند که بالغ بر یک میلیون در امتحان نهایی شرکت کردند و هشتصد هزار نفر گواهی حفظ و فهم آیه‌ها را دریافت کردند.

وی ادامه داد: ما جریان حفظ موضوعی را دروازه ورود جامعه به حفظ تخصصی و ارتباط گرفتن با قرآن می‌پنداریم.سازمان دارالقرآن دغدغه حفظ موضوعی داشته و این جریان در قالب طرح زندگی با آیه‌ها ادامه خواهد داشت.

رئیس سازمان دارالقرآن ادامه داد: در زمینه حفظ عمومی نیز ما نیاز داریم زمینه حفظ عمومی را فراهم کنیم. از ظرفیت دارالقرآن ها و مؤسسات باید استفاده شود و باید به صورت جدی تری فعالیت کنیم.

حجت الاسلام تقی زاده افزود: تا امروز بالغ بر ۵۷ هزار نفر در حفظ عمومی وارد شدند. جریان حفظ موضوعی اگر موفق باشد باید افراد را به سمت جریان حفظ تخصصی سوق دهد. این ظرفیت بدون بستر جریان‌های آموزش و پرورش و صداوسیما بدون اثر خواهد بود.

وی ادامه داد: ما امسال نوزدهمین اعطای مدرک تخصصی به حافظان را داریم و رکورد شرکت در این آزمون شکسته شد و این رویداد ویژه و فرصت فوق العاده ای و کاری زیرساختی محسوب می‌شود. از سال گذشته حضور اتباع را نیز داشتیم.

وی ادامه داد: همچنین باید گفت برنامه محفل شوق و رغبت برای فعالیت‌های قرآنی را به وجود آورده و ولی افراد از ظرفیت‌های به وجود آمده در فضای جامعه بی اطلاع هستند.

از سال آینده طرح زندگی با آیه‌ها کاملاً در دروس تلفیق خواهد شد

در ادامه این نشست باقری مدیر کل قرآن و عترت نماز در ادامه گفت: در آموزش و پرورش موضوع حفظ از فعالیت‌های محوری اداره کل قرآن و عترت و نماز است و در همین راستا فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی خاصی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در دوره دبستان ۳۰۰ دانش آموز در سطوح مختلف مسابقات قرآن و عترت حضور دارند.

باقری اظهار داشت: آموزش را در سه سطح و سه عنوان برگزار می‌کنیم. حفظ تخصصی در دارالقرآن‌های آموزش و پرورش انجام می‌شود و حفظ موضوعی با اجرای طرح زندگی با آیه‌ها تلفیق شده است. از سال آینده حفظ موضوعی کاملاً منطبق با طرح زندگی با آیه‌ها خواهد بود. دانشگاه فرهنگیان هم آموزگاران خود را برای ورود به مدارس به نحوی انتخاب می‌کند که سواد قرآنی اولیه برخوردار باشند.

وی ادامه داد: حفظ ترتیبی در صد مدرسه شبانه روزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.همچنین از زمانهای خالی این مدرسه می‌توان با هم افزایی نهادهای فرهنگی مختلف بهترین استفاده را برد.

با شناخت ذایقه مخاطب می‌توان اتفاقات خوبی در جامعه رقم زد

در ادامه این نشست خواجه پیری گفت: باوری نهادینه شده بود که دین گریزی دارد در جامعه گسترده می‌شود.

وی ادامه داد: نخبگان قرآنی تصمیم گرفتند روش خود را عوض کنند و این تغییر در برنامه محفل و مسطورا دیده شد. هماهنگی تمام دستگاه‌ها در این طرح دیده شد و به این نتیجه رسیدند اگر ذایقه مخاطب مورد توجه باشد و همه پای کار باشند اتفاق خوبی رقم می‌خورد .۸۷ درصد مردم به قرآن باور دارند و باید از این ظرفیت هم استفاده شود.

در پایان این نشست از پوستر حفظ موضوعی رونمایی شد.

کد خبر 6090805 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۳
  • قرائت قرآن و حمایت از فلسطین در برنامه تلویزیونی تونس+فیلم
  • هویت پوشالی صهیونیست‌ها در مقابل ایمان و قدرت موشکی ایران فروریخت
  • معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • برگزاری مراسم «آگاه زمان» برای سالگرد شهادت شهیدمطهری
  • ۴ مدال طلا دستاورد ووشوکاران مرد کشورمان در چین