Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@09:26:01 GMT

ایران دومین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان شد

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۱۰۳۰۷

ایران دومین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، برپایه جداول آماری حاکی است،  سال گذشته میزان تولید آهن اسفنجی برابر با ۲۷ میلیون و ۹۰۷ هزار تن بود که در مقایسه با ۲۶ میلیون و ۳۵۹ هزار تن عملکرد سال ۹۷ رشد ۶ درصدی داشت.

ایران پس از هند دومین تولید کننده آهن اسفنجی جهان محسوب می شود و در چارچوب طرح های هفتگانه فولاد استانی (سفید دشت، نی ریز، قائنات، بافت، سبزوار، شادگان و میانه) ظرفیت های ۸۰۰ هزارتنی آهن اسفنجی طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رتبه سوم جهانی در تولید سنگ گچ

ایران سومین کشور تولیدکننده سنگ گچ جهان محسوب می شود و بیشترین مصرف این ماده معدنی در خاورمیانه برای ساختمان سازی است. ضمن اینکه اسپانیا، بزرگ‌ترین تولیدکننده اروپایی است و رتبه ششم در جهان را به خود اختصاص داده است.

استفاده از دیوارهای پیش‌ساخته در آسیا گسترش یافته و افزایش مصرف گچ در آسیا عمدتا به توسعه صنعت ساخت‌وساز بستگی دارد. حدود ۹۵درصد از گچ مصرف شده در گچ ساختمان، ساخت سیمان پرتلند و محصولات دیوارهای پیش ساخته استفاده می‌شود.  

سومین تولید کننده بنتونیت

ایران در زمینه بنتونیت رتبه سوم جهانی را به خود اختصاص داده، در واقع بنتونیت یکی از مواد معدنی پر کاربرد در صنایع مختلف است از آن در صنعت فولاد، گندله سازی، حفاری چاه‌های نفت، تولید محصولات شوینده و بهداشتی، تصفیه روغن، ریخته‌گری، حوزه کشاورزی و سایر موارد استفاده می‌شود.

جایگاه چهارم جهانی در زمینه استرانتیوم

برابر آمار وزارت صنعت، اکنون ایران در زمینه تولید ماده معدنی استرانتیوم جایگاه چهارم را در قالب آمار ۲۰۲۰ به خود اختصاص داده است.

استرانتیوم معمولا در طبیعت بوجود می‌آید و درصد بسیار کمی از تمام سنگ‌ها و صخره‌های آتشفشانی را به خود اختصاص می‌دهد. این عنصر به مقدار زیاد به شکل رسوبات ته‌نشین شده وجود دارد که سهولت در توسعه و استخراج معدن را ساده‌تر می‌کند.

مقدار این ذخایر کم است، اما با این حال کانی استرونتانیت مناسب‌تر است، زیرا استرانسیوم (استرانتیوم)  بیشتر به‌صورت کربنات استفاده می‌شود. مقدار محلول آن در آب دریا همانند کلسیم کم بوده و بیشتر تمایل به تشکیل دادن کربنات و سولفات نامحلول دارد. برخی از سنگ های آهکی می توانند حاوی مقادیر بالایی از استرانسیم باشند. عمده‌ترین کانی تجاری برای تولید استرانسیوم سلستین بوده که معمولاً به صورت روباز و به طریقه سنگ دستی استخراج می‌شود.

رتبه چهارم دنیا در زمینه باریت 

برپایه داده های آماری وزارتخانه یاد شده، ایران در سال گذشته میلادی در جایگاه چهارمین تولید کننده باریت محسوب شد.

  باریت در واقع پرکننده و افزایش‌دهنده وزن در تولیداتی مانند رنگ، پلاستیک و لاستیک کاربرد دارد. بعضی از کاربردهای خاص این ماده معدنی در ترمز و صفحه کلاچ،  برای محافظت و جلای فلز خودرو است.

همچنین از این ماده به عنوان عامل وزن‌دهی در لاستیک و پوشش سیمانی خطوط لوله نفتی زیر آب استفاده می‌شود،  مصرف عمده باریت در حفاری نفت و گاز است. آمریکا به عنوان مصرف‌کننده عمده باریت در دنیا به دلیل تغییراتی که در تقاضا نسبت به این محصول داشته، روی تولید و تجارت جهانی تاثیر گذاشته است. رتبه ایران در بین کشورهای تولیدکننده، چهارم است.

 ایران از نظر ذخایر شناسایی شده معدنی باحدود ۵۷ میلیارد تن که حدود ۳۷ میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است در جایگاه پانزدهم دنیا قرار گرفته است.

پربیننده ترین برای چندمین بار در برابر آمریکا پیروز شدیم/ عملی نکردن حکم دادگاه لاهه یک تخلف دیگر آمریکا است ذخایر طلای جهان چقدر است؟ تفاهمنامه بورس کالا و انجمن سنگ آهن در مورد عرضه بالادست/ عرضه محصولات بالادست در بورس کالا ادامه می‌یابد عرضه اولیه ۱۰ درصد از سهام «کزغال» در فرابورس/ بزرگترین تولیدکننده زغال در کشور به بازار سرمایه راه یافت بانک‌های مرکزی شمش طلا ندارند!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آهن اسفنجی استفاده می شود خود اختصاص آهن اسفنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۰۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • مسابقات بوکس قهرمانی جوانان آسیا/ محشری دومین نشان ایران را قطعی کرد
  • بوکس امید‌ها و جوانان آسیا؛ محشری دومین نشان ایران را قطعی کرد
  • حضور بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدکننده و دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • انتشار دومین فراخوان حمایت از تولید فیلم ۱۰۰