Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حوزه سلامت گفت: در قوانین بودجه سالیانه، بخش بهداشت و درمان از شمول ماده ۱ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه خارج شود تا از ریخت‌وپاش‌ها و هزینه‌های غیرضروری دانشگاه‌های علوم پزشکی جلوگیری شود.

پدرام اصلانی فر؛ کارشناس حوزه سلامت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به تخصیص اعتبارات خارج از شمول به نظام سلامت گفت: بخش قابل‌توجهی از بودجه نظام سلامت به دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در لایحه بودجه سال آینده نیز ۱۰۵ هزار میلیارد تومان از مجموع ۱۵۵ هزار میلیارد تومان بودجه نظام سلامت به دانشگاه‌های علوم پزشکی تخصیص داده شده است.

وی افزود: این عدد معادل ۶۷ درصد بودجه نظام سلامت است. این بدان معناست که %۱۳ بودجه کل کشور در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار می‌گیرد. اگر بودجه وزارت بهداشت، بیمه سلامت و سازمان‌های دیگر نیز به آن اضافه شوند، این عدد به یک پنجم بودجه کل کشور نیز خواهد رسید.

این کارشناس سیاست‌گذاری حوزه سلامت در خصوص ضرورت نظارت بر مصارف دستگاه‌هایی که بودجه قابل توجهی دریافت می‌کنند، اظهار داشت: زمانی که به یک بخش از حاکمیت، بودجه فراوانی تخصیص پیدا می‌کند، متناسب با آن باید مکانیزم‌های نظارت، حسابرسی و شفافیت نیز افزایش پیدا کند. اما متاسفانه در خصوص دانشگاه‌های علوم پزشکی این ملاحظات وجود ندارد و عملاً نظارتی بر نحوه هزینه کرد آنان صورت نمی‌گیرد.

اصلانی‌فر ادامه داد: دلیل این هزینه‌کرد خارج از شمول، وجود بندی در قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور است. در ماده ۱ این قانون آمده، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی از شمول قوانینی نظیر قانون خدمات عمومی کشور، قانون دیوان محاسبات و قانون برگزاری مناقصات معاف هستند و صرفاً بر اساس مصوبات هیئت امنا عمل می‌کنند.

سوءاستفاده از اعتبارات خارج از شمول

وی با بیان این که تنها دانشگاه‌های وزارت علوم باید شامل این قانون شوند، گفت: دانشگاه‌های وزارت علوم ذیل وزارت علوم درحال فعالیت هستند و کارکرد آموزشی و پژوهشی دارند؛ اما دانشگاه‌های علوم پزشکی، ذیل وزارت بهداشت تعریف شده‌اند و به نظر می‌رسد دانشگاه‌های علوم پزشکی خود را پشت دانشگاه‌های وزارت علوم پنهان کرده و درحال سوءاستفاده از اعتبارات خارج از شمول هستند.

این کارشناس سیاست‌گذاری حوزه سلامت، دانشگاه‌های علوم پزشکی را یکی از غیرشفاف‌ترین حوزه‌ها در هزینه‌کرد بودجه دانست و افزود: هدف از این قانون، آزاد گذاشتن دست دانشگاه‌های دارای بودجه کم، برای سرعت بخشیدن و سهولت در امر آموزشی و پژوهشی بوده است.

اصلانی‌فر افزود: در دانشگاه‌های علوم پزشکی، بخش آموزشی و پژوهشی ۱۰ الی ۱۵ درصد بودجه را هزینه می‌کند و این یعنی برای سال آینده فقط ۱۵ هزار میلیارد تومان برای آموزش و پژوهش لحاظ شده و مابقی یعنی حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان در حوزه بهداشت و درمان که در واقع نوعی فعالیت اقتصادی محسوب می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بنابراین باید این قسمت مورد حسابرسی مالی و نظارت قرار بگیرد تا از فساد گسترده در این حوزه جلوگیری شود.

وی با اشاره به راهکار‌های مختلف برای جلوگیری از بروز هرگونه فساد ناشی از این عدم نظارت‌ها گفت: پیشنهاد می‌شود تا در قوانین بودجه سالیانه بخش بهداشت و درمان از شمول ماده یک قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور خارج شود تا بر فعالیت‌های اقتصادی در این حوزه نظارت صورت بگیرد.

این کارشناس سیاست‌گذاری حوزه سلامت در پایان در خصوص اقدامات مجلس برای کاهش ریخت‌وپاش‌ها در بخش بهداشت و درمان اظهار داشت: به نظر می‌رسد مجلس شورای اسلامی باید ماده ۱ قانون احکام دائمی را اصلاح کند تا بخش بهداشت و درمان تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی از شمول این قانون خارج شود. با انجام این مهم، بخش آموزش و پژوهش برای انجام فعالیت‌های خود به مشکلی بر نخواهند خورد و نیز بخش بهداشت و درمان که از مسئله عدم شفافیت و هزینه‌های غیرضروری رنج می‌برد، شفاف خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بودجه 1400 دانشگاه علوم پزشکی ریخت و پاش برنامه ششم توسعه قانون احکام دائمی برنامه های توسعه دانشگاه های علوم پزشکی هزار میلیارد تومان بخش بهداشت و درمان آموزشی و پژوهشی خارج از شمول حوزه سلامت نظام سلامت وزارت علوم دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۰۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اجرای برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در تمام بیمارستان‌های تابعه ابن دانشگاه گفت: درمان رایگان کودکان یک سرمایه گذاری بسیار مفید روی سلامتی آن‌ها در بزرگسالی است. - اخبار اجتماعی -

 دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از آغاز اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و اظهار کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور کامل در حال اجراست.

وی افزود: تا هفته‌های گذشته برخی از بیمارستان‌ها در استنباط و اجرای آیین‌نامه این برنامه دچار مشکلات کوچکی بودند و در مواردی، پس از ابلاغ این آیین‌نامه، نسبت به اخذ مبالغی بر اساس قوانین قبلی از خانواده‌های کودکان زیر هفت سال اقدام کرده بودند که در همه این موارد، بازرسان معاونت درمان تذکر دادند و مشکلات اجرایی این آیین‌نامه مرتفع شد بنابراین الان هیچ بیمارستانی نیست که از کودکان زیر 7 سال بابت درمان و بستری مبلغی دریافت کند. 

قناعتی گفت: براساس این برنامه، سازمان‌های بیمه‌گر پایه مکلفند صددرصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توان‌بخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریت‌های پزشکی و جراحی‌ها را پرداخت کنند. 

وی درباره اثرات مثبت اجرای این برنامه گفت: ‌سلامت کودکان زیر هفت سال برای جامعه بسیار مهم است؛ مطالعات نشان داده هر یک دلار هزینه‌کرد برای سلامتی کودکان، معادل هفت دلار هزینه‌ای است که برای سلامتی بزرگسالان خرج می‌شود بنابراین این اقدام سرمایه‌گذاری بسیار پرفایده است.

ماجرای آغاز درمان رایگان کودکان زیر 7 سال از امروز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از سوی دیگر سلامتی در دوران کودکی متضمن سلامتی در دوران بزرگسالی نیز هست. به عبارت دیگر کودکی که سلامت باشد و از نظر بیماری‌ها شناسایی و درمان شود یک عمر در سلامت زندگی خواهد کرد و بنابراین هزینه‌های نظام سلامت نیز از این طریق کاهش پیدا خواهد کرد. 

قناعتی خاطرنشان کرد: همچنین اگر اصول سلامتی کودک رعایت شود کودک بهره هوشی بالاتر خواهد داشت و در عملکرد شغلی‌اش نیز موفق‌تر خواهد بود که این موضوع به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند. افرادی که کودکی خود را به سلامت طی کرده‌اند در تحصیلات خود نیز موفق‌تر خواهند بود و به بالندگی کشور در حوزه‌های علمی، سیاسی و فرهنگی نیز کمک می‌کنند. از طرفی میزان آسیب‌های اجتماعی نیز در افرادی که کودکی خود را به سلامتی طی می‌کنند کمتر است و بنابراین جوامع را نیز با مشکلات کمتری مواجه می‌کنند. 

وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده بروز برخی از انواع بیماری‌ها در کودکی باعث اختلال در رشد کامل مغزی کودکان خواهد شد، بیان کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال که باهدف ارتقای سلامتی کودکان در حال اجراست با افزایش کمک به رشد مغزی کودکان، باعث کاهش احتمال بزهکاری و کاهش شکل‌گیری شخصیت‌های ضداجتماعی می‌شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که سلامت روانی و معنوی کودکان نیز بخشی از ابعاد سلامتی آنها را تشکیل می‌دهد، تأکید کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که از بدو تولد تا هفت سالگی، شخصیت اصلی کودک شکل می‌گیرد؛ تربیت خانواده‌ها باید مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و فرهنگ همنوع‌دوستی، شجاعت، ایثارگری و ... باشد اما متأسفانه الان شاهد این هستیم که والدین به راحتی گوشی تلفن همراه خود را در دسترس خردسالان قرار می‌دهند که این موضوع روی رشد فرهنگی کودک اثرگذار خواهد بود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • اختصاص ۵۹میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • بیمارستان نیایش خرم‌آباد ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است