Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای امنیت سازمان ملل روز پنج‌شنبه چهارم فوریه (۱۶ بهمن) با انتشار بیانیه ای با ابراز «نگرانی عمیق» در مورد اعلام وضعیت فوق‌العاده در میانمار، خواستار آزادی همه بازداشت شدگان از جمله آنگ سان سوچی شد اما کودتا در این کشور را محکوم نکرد.

به گزارش یورو نیوز؛ ارتش میانمار روز دوشنبه با بازداشت آنگ سان سوچی، رهبر غیرنظامی این کشور و جمعی از سیاستمداران و مقام های دولتی میانمار، قدرت را به دست گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی دیپلمات ها گفته‌اند که در متن پیشنهادی بریتانیا، کودتای نظامی در میانمار محکوم شده بود اما کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد برای جلب حمایت چین و روسیه که با عبارت کودتا مخالف بودند این متن را تغییر دادند.

با این حال شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه خود بر ضرورت گفت‌وگو و مصالحه بر اساس خواست و اراده مردم میانمار تأکید کرده است.

دیپلمات ها مذاکره با چین در خصوص میانمار را دشوار ارزیابی کردند، چرا که به گفته آن‌ها چین از وضعیت امروز میانمار به عنوان یک مسأله داخلی یاد می‌کند.
بایدن از ارتش میانمار خواست قدرت را واگذار و زندانیان را آزاد کند
بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد در حالی منتشر شده است که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در اولین سخنرانی سیاست خارجی خود گفت: «ارتش میانمار باید قدرت را واگذار کند و مقام ها و فعالان بازداشت شده در پی کودتا را آزاد کند.

آقای بایدن گفته است که آمریکا در حال همکاری با متحدان و شرکای خود برای رسیدگی به کودتای ژنرال‌ها در میانمار در روز دوشنبه است.

با کودتا در میانمار، آنگ سان سوچی، رهبر منتخب کشور و دیگر اعضای دولت و حزب او بازداشت شدند.

از همین رو رئیس جمهور آمریکا گفت که ارتش میانمار باید از قدرت کناره گیری و سیاستمداران و مقام هایی را كه بازداشت كرده است آزاد كند. او همچنین گفت که باید محدودیت های ارتباطاتی برداشته و از خشونت خودداری شود.

رئیس جمهور آمریکا در بخش دیگر سخنان خود تأکید کرد که هیچ نیرویی نباید هرگز به دنبال غلبه بر اراده مردم باشد و یا تلاش كند نتایج یک انتخابات معتبر را از بین ببرد.

آقای بایدن روز دوشنبه با این استدلال كه آمریكا تحریم های قبلی علیه میانمار را برای کمک به تقویت دموكراسی در این کشور برداشته بود، تهدید به اعمال مجدد تحریم ها علیه دولت میانمار كرد.

باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، لغو تحریم های واشنگتن علیه میانمار را از سال ۲۰۱۱ آغاز کرد اما تا سال ۲۰۱۶ بیشتر آنها برداشته شدند.

بررسی «تحریم های هدفمند» علیه ارتش میانمار توسط واشنگتن
کاخ سفید نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که آمریکا در حال بررسی «تحریم های هدفمند» علیه ارتش میانمار در پی کودتا علیه دولت غیرنظامی آنگ سان سوچی است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن در جلسه مطبوعاتی گفت: «ما در حال بررسی تحریم های هدفمند علیه افراد و اشخاص مرتبط با ارتش هستیم.»

بازداشت یکی از نزدیکان آنگ سان سوچی
اگر چه گزارش ها از میانمار حکایت از اعتراض های محدود خیابانی با توجه به سوابق خونین حکومت‌های نظامی این کشور دارد اما همچنان مخالفان کودتا در میانمار بازداشت می‌شوند.

وین تین، ۷۹ ساله ، فردی که سال‌ها در کنار آنگ سان سوچی در برابر نظامیان میانماری مبارزه کرده است نیز صبح جمعه در خانه دخترش در یانگون، پایتخت اقتصادی میانمار بازداشت شد.

او پیش از بازداشت گفته بود که انتظار دستگیری دارد اما از این موضوع نگران نیست. آقای تین گفت: «ما به مبارزه مسالمت آمیز عادت کرده ایم.»

او با بیان اینکه ارتش باید به نتیجه انتخابات احترام بگذارد، از جامعه جهانی خواست تا از مبارزه آن‌ها برای دموکراسی حمایت کنند.

ارتش میانمار با این ادعا که در انتخابات پارلمانی تقلب صورت گرفته است قدرت را در دست گرفت اما ناظران بین المللی معتقدند که هیچ مشکل اساسی در روند این انتخابات مشاهده نکرده اند. بیشتر بخوانید: حاکمان نظامی در میانمار فیسبوک را مسدود کردند صدور اتهامات کیفری علیه رهبر و رئیس‌جمهوری مخلوع در میانمار وزارت خارجه: هموطنان از سفر به میانمار خودداری کنند لینک کوتاه: asriran.com/003E6y

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شورای امنیت سازمان ملل ارتش میانمار آنگ سان سوچی رئیس جمهور تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۲۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست حماس برای فشار بر تل آویو جهت تعیین تکلیف اسرای غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس اعلام کرد که شهادت دو اسیر فلسطینی ساکن غزه در زندان‌های رژیم صهیونیستی تأکیدی بر تداوم جنایات جنگی این رژیم در حق ملت فلسطین است.

این جنبش از جامعه جهانی خواست رژیم اشغالگر را برای کشف سرنوشت اسرای فلسطینی ساکن غزه و بازگرداندن آن‌ها به جمع خانواده‌هایشان تحت فشار قرار دهند.

از سوی دیگر، سایت شبکه المیادین با انتشار نسخه‌ای از مفاد اصلی توافق پیشنهادی میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین نوشت: این توافق دارای سه مرحله است؛ مرحله نخست که طی ۴۰ روز انجام می‌شود و امکان تمدید آن وجود دارد: توقف موقت عملیات نظامی میان دو طرف و عقب نشینی نظامیان صهیونیست در قسمت شرقی به طوری که از منطقه‌های پرجمعیت به سمت منطقه نزدیک به مرزها حرکت کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: مرحله نخست توافق مذکور همچنین شامل توقف پروازهای نظامی و شناسایی در نوار غزه به مدت هشت ساعت در یک روز و ۱۰ ساعت در روزهای آزاد سازی اسرا است. بعد از گذشت یک هفته از آزاد سازی تمام زنان، نظامیان صهیونیست از خیابان الرشید همسو با خیابان صلاح الدین عقب نشینی می‌کنند تا ورود کمک‌های بشردوستانه تسهیل شود. همچنین به آوارگان فلسطینی غیرمسلح اجازه داده می‌شود به خانه‌های خود بازگردند و با آزادی در سراسر نوار غزه رفت و آمد کنند.

در بیست و دومین روز بعد از آزاد سازی ۲ سوم اسرا، نظامیان صهیونیست از مرکز نوار غزه به ویژه محور شهدا نتساریم و میدان الکویت و شرق صلاح الدین به سمت منطقه نزدیک به مرز عقب نشینی می‌کنند و آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه بازمی گردند. ورود کمک‌های بشردوستانه به صورت گسترده به میزان ۵۰۰ کامیون که نیمی از آن به سمت شمال ارسال می‌شود تسهیل خواهد شد.

بر اساس این توافق، نیروهای مقاومت ۳۳ اسیر زن و مرد صهیونیست را شامل صهیونیست‌های زیر ۱۹ سال، بالای ۵۰ سال و بیماران و زخمی‌ها آزاد می‌کنند. رژیم صهیونیستی نیز ۲۰ اسیر کودک و زن را در برابر هر اسیر صهیونیست آزاد می‌کند.

نیروهای مقاومت فلسطین تمام نظامیان زن صهیونیست را آزاد می‌کنند و در مقابل رژیم صهیونیستی در برابر آزادی هر یک از آنها ۴۰ اسیر فلسطینی (محکوم به حبس ابد و حبس عادی) را آزاد می‌کند. البته تل آویو می‌تواند بیشتر از ۲۰۰ اسیر آزاد نکند.

در نخستین روز اجرای توافق مذکور، نیروهای مقاومت سه صهیونیست را آزاد می‌کنند و بعد از آن هر سه روز سه صهیونیست دیگر را آزاد خواهند کرد. این روند آزادی ابتدا با زنان اسیر صهیونیست آغاز می‌شود و تا ۳۳ روز ادامه دارد. رژیم صهیونیستی نیز اسرای فلسطینی را آزاد می‌کند.

در این توافق ذکر شده که سازمان ملل و نهادهای ذیربط به وظایف خود در خصوص کمک رسانی به بخش‌های مختلف نوار غزه عمل کنند. بازسازی زیرساخت‌های برقی، آبی، فاضلابی و ارتباطی نوار غزه نیز آغاز می‌شود. در توافق مذکور بر لزوم واردات تجهیزات لازم برای برپا کردن اردوگاه‌های آوارگان تاکید شده است. در روز چهاردهمین، نیروهای نظامی زخمی می‌توانند از طریق گذرگاه رفح به خارج فلسطین برای درمان منتقل شوند.

کد خبر 6095375

دیگر خبرها

  • درخواست حماس برای فشار بر تل آویو جهت تعیین تکلیف اسرای غزه
  • کودتا در استقلال برای ۵۰ میلیارد تومان؟
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • پاسخگویی به پرسش ‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
  • امکان نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران
  • درخواست اجرایی شدن معافیت تولیدکنندگان از پرداخت ارزش افزوده در منطقه آزاد ارس
  • انتقاد سازمان دفاع از کودکان از بازداشت کودکان فلسطینی به دست ارتش صهیونیست
  • افزایش ۳۵ هزار نفر به لیست بیمه شدگان اجباری مرکزی
  • نسبت به تنش‌زایی آمریکا علیه امنیت و ثبات یمن هشدار می‌دهیم
  • ‌بازداشت ۵۷ محکوم متواری در گیلان