Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@00:26:59 GMT

تأخیر در تصویب بودجه با اقتصاد چه می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۱۴۷۷۵

تأخیر در تصویب بودجه با اقتصاد چه می‌کند؟

در این شرایط خاص کشور لازم است مجلس، دولت و فعالان کسب‌وکار به جمع‌بندی برسند تا بودجه ۱۴۰۰ به‌گونه‌ای باشد که تورم کشور را کاهش ‌دهد و شوک‌های دیگری که ناشی از تصمیم‌های اشتباه در بودجه است بر این اقتصاد تضعیف‌شده وارد نشود. در غیر این صورت چنین شوک‌هایی آثاری در پی خواهند داشت که جبران آن هزینه‌های بسیاری را بر کشور وارد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بعد از گذشت ۶۵ روز از تقدیم لایحه بودجه توسط دولت به مجلس و با وجود اعمال تغییرات گسترده‌ کمیسیون تلفیق، گزارش این کمیسیون در صحن علنی مجلس، مورد موافقت نمایندگان قرار نگرفت.

کارشناسان پیش از این نیز افزایش حدود ۳۵۰ هزار میلیاد تومانی سقف بودجه را که با مصوبه‌های کمیسیون تلفیق به بودجه ۱۴۰۰ تحمیل شده بود، در تناسب با واقعیت‌های اقتصاد ایران نمی‌دانستند. رئیس جمهوری نیز با تأکید بر این موضوع اعلام کرد مصوبه‌های کمیسیون تلفیق متناسب با معیشت مردم و شکستن تحریم‌ها نبوده است. حسن روحانی چهارشنبه گذشته در جلسه هیات دولت گفت: اگر مصوبه‌های کمیسیون تلفیق به دولت هم می‌آمد، رد می‌شد.

فعالان اقتصادی نیز با توجه به تأثیر بودجه بر فضای کسب‌وکار کشور، انتطار دارند بودجه‌ای منطبق با واقعیت‌های اقتصادی کشور و بدون تأخیر برای سال آینده به تصویب برسد تا بتوانند بر اساس پیش‌بینی‌های خود برای سال آینده تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کنند و از این شرایط نااطمینانی خارج شوند.

حمیدرضا صالحی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در این رابطه به ایرناپلاس گفت: در مرحله اول که لایحه بودجه با ۸۴۱ هزار میلیاد تومان به مجلس رفت و پس از تغییرات کمیسیون تلفیق به بیش از هزار هزار میلیاد تومان تبدیل شد که تعجب‌آمیز بود و در نهایت پس از گذشت دو ماه، تغییرات اساسی کمیسیون روی لایحه بودجه، در مجلس رد شد.

وی افزود: اینکه در فرصت پیش ‌آمده می‌توان بر بودجه ۱۴۰۰ تأثیر گذاشت و مواردی در بودجه اصلاح کرد یا خیر به تصمیم مجلس برمی‌گردد؛ یعنی اینکه مجلس می‌خواهد بودجه تصویب شود یا بودجه را تا استقرار دولت بعدی نگه‌ می‌دارد و  به سمت سه دوازدهم و تنخواه دادن به دولت پیش‌ می‌رود.

شوک‌های ناشی از تصمیم‌های اشتباه در بودجه به اقتصاد وارد نشود
صالحی با توجه به تأثیر بودجه بر فعالیت‌های بخش خصوصی گفت: در چنین شرایطی، ما به عنوان بخش خصوصی از تصمیم‌هایی که درباره بودجه گرفته می‌شود و بر فضای کسب‌وکار تأثیرگذار است، متأثر می‌شویم. بنابراین بودجه به عنوان سندی که روی آینده اقصاد ملی تأثیرگذار است، برای ما اهمیت زیادی دارد و مایلیم با واقعیت‌ها همسو باشد.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران درباره خوش‌بینی‌ها نسبت به بازگشت آمریکا به برجام و پیش‌بینی فروش نفت در بودجه گفت: بودجه باید منطبق با واقعیت‌ باشد، یعنی باید تمرین کنیم بودجه را بدون نفت جلو ببریم و سهم نفت را در آن کاهش دهیم. حتی اگر خوش‌بین باشیم که با بازگشت آمریکا به برجام و کاهش تحریم‌ها، دوباره فروش نفت خواهیم داشت.
وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که این موضوع یک‌باره موجب گرفتن بازارهای قدیمی ایران نمی‌شود. در نتیجه باید تمرین کنیم کشور را با بودجه‌ای که درآمد اصلی آن از نفت نیست و کسری آن از طریق اوراق قرضه دولتی و واگذاری دارایی‌ها و نه از طریق نفت جبران می‌شود، اداره کنیم.

وی افزود: در این شرایط خاص کشور، لازم است مجلس و دولت و فعالان کسب‌وکار به جمع‌بندی برسند تا بودجه ۱۴۰۰ به‌گونه‌ای باشد که تورم کشور را کاهش ‌دهد و شوک‌های دیگری که ناشی از تصمیم‌های اشتباه در بودجه است، بر این اقتصاد تضعیف‌شده وارد نشود. در غیر این صورت چنین شوک‌هایی آثاری خواهند داشت که جبران آن هزینه‌های بسیاری را بر کشور وارد خواهد کرد.

غلبه نگاه سیاسی بر مسائل اقتصادی
این فعال بخش خصوصی درباره نااطمینانی‌هایی که فعالان اقتصادی به دنبال تأخیر در تصویب بودجه با آن مواجه می‌شوند، گفت: ما نیاز به ثبات و آینده‌نگری در اقتصاد داریم تا بتوانیم به بخش خصوصی قدرت بدهیم. در این صورت است که بخش خصوصی خواهد توانست به عنوان بخش مولد اقتصاد و با فعالیت‌های خود و از طریق افزایش درآمدهای مالیاتی دولت، به بودجه کمک کند.

وی افزود: این در حالی است که مسائل اقتصادی ما سیاسی شده‌ و این تعریف نادرست، نابهنجاری‌هایی را برای اقتصاد ما به همراه داشته است. هنر این است بودجه‌ای نوشته شود که حتی اگر نفت را از ما نخرند، اقتصاد کشور به مشکل نخورد و هر سال نیز سهم نفت را در بودجه کمتر کنیم تا در اثر کسری بودجه، دچار تورم نشویم. در واقع افزایش تورم، کاهش ارزش پول ملی و بی‌ثباتی در مبادلات ارزی ناشی از عدم نگاه علمی به اقتصاد و تمرکز بر سیاست بوده است./ایرناپلاس

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ بخش خصوصی کسب وکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۴۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«رضا سپهوند» از حوزه خرم‌آباد به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

مجلس دوازدهم یک مجلس ترکیبی از گرایش‌های سیاسی و احزاب مختلف از جمله اصولگرایان، جبهه پایداری، اصلاح طلبان، مستقلین و … خواهد بود.

مهم‌ترین موضوعی که باتوجه‌به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده موردتوجه قرار بگیرد، چیست؟

برای دستیابی به توسعه متوازن در کشور و توسعه لرستان که شعار بنده نیز هست باید مشکلات مهمی از جمله رفع بیکاری و اشتغال جوانان، پیگیری مسأله سدسازی و تخصیص حقابه لرستان و جذب سرمایه گذاری از طریق بخش خصوصی و نهادهای عمومی و … مورد پیگیری قرار بگیرد. در این زمینه نیز پیگیری مسائل مربوط به توسعه استان از طریق تأمین منابع کافی برای رفع این مشکلات به طور جدی مورد توجه قرار دارد و پیگیری می‌شود.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون بودجه، انرژی، توسعه، اقتصاد و کمیسیون صنایع و معادن

مهم‌ترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟

بیکاری مهمترین چالش حوزه انتخابیه بنده «خرم آباد، دوره چگنی و بخش‌های تابعه» است. رفع این مشکل نیازمند بودجه و اعتبارات کافی و همچنین جذب سرمایه گذاری مناسب در این استان است. مهمترین راهکار برای تأمین بودجه کافی جهت رفع این مشکل نیز اجرای قانون توازن مناطق محروم است که بر اساس آن ۳ درصد از کل درآمد دولت به صورت سالانه به استان‌های محروم اختصاص پیدا کند.

کد خبر 6079995

دیگر خبرها

  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • تصویب لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد
  • تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد
  • تصویب دائمی شدن قراردادهای کار در کمیسیون اصلی دولت
  • عدم تصویب جداول بودجه مانعی برای بحث پرداخت تسهیلات ایجاد نمی‌کند
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • اولویت مجلس آینده «اقتصاد» و «فرهنگ» خواهد بود