Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر حسین روازاده گفت: گزارشی از سوی دانشگاه تهران در زمینه غربالگری در کشورمان صورت گرفته و نشان می‌دهد که برای کشف یک جنین متبلا به سندروم داون در برنامه غربالگری، ۱۶ جنین سالم را سقط می‌کنند! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ ماده قانونی غربالگری بیماریهای ژنتیکی جنین در مجلس شورای اسلامی مطرح شده و مدتی است مخالفتهایی از سوی برخی از رسانه‌ها و متخصصین علیه آن شروع شده که نیاز است درباره آن روشنگری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین زمینه دکتر حسین روازاده؛ پزشک و پژوهشگر طب ایرانی ــ اسلامی با اشاره به موضوع سقطهای گسترده به خاطر ایجاد ترس در زمینه سندروم داون گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته، سندروم داون یک ناهنجاری با احتمال بروز یک در هزار تولد اس؛ این عارضه پس  از 35 تا 40 سالگی افزایش می‌یابد؛ برای تشخیص آن در نظام بهداشت کشور از تستهای تکمیلی غربالگری همچنین تست تهاجمی آمینوستز یا تست ژنتیک استفاده می‌شود که این امر سقطهای بسیاری را به همراه داشته است؛ پس از سالها خسارات غیرقابل جبران در امر جمعیت، مجلس در حال اصلاح این رویه غلط است.

وی افزود: بالا بودن میزان درصد بارداریهای غربالگری شده سالانه در ایران حدود 95 درصد است در حالیکه در کشورهای غربی نزدیک 30 درصد است و عمدتا این تستها برای مادران 35 سال به بالا در نظر گرفته می‌شود؛ ارجاعات برای تستهای تکمیلی نیز در کشورهایی مانند انگلیس، کانادا و استرالیا زیر 5 درصد است اما در ایران به طور میانگین 15 درصد است؛ ارجاع مادران باردار برای تست از سوی پزشکان با بی‌احتیاطی صورت گرفته چرا که مجازات سنگین در صورت تولد نوزاد داون برای پزشک در نظر گرفته می‌شود و پزشکان از ترس این مجازات، اکثر مادران باردار را به غربالگری ارجاع می‌دهند.

دکتر روازاده با ارائه آماری از میزان غربالگری و سقط‌ها تصریح کرد: با توجه به مطالعاتی که در ایران انجام شده، اگر بر فرض یک میلیون مادر باردار را در نظر بگیریم، 950 هزار نفر از آنها برای انجام غربالگری با هزینه نزدیک به 500 هزار تومان که پوشش بیمه هم ندارد، ارجاع داده می شوند؛ نزدیک به 150 هزار نفر از آنها به عنوان بارداری مشکوک به داون به تستهای تکمیلی ارجاع می‌شوند که بیش از 4 میلیون هزینه دارد و از این تعداد 20 هزار نفر به خاطر هزینه ها و ترس از سندروم داون، سقط جنین غیرقانونی می‌کنند.

وی ادامه داد: 30 هزار نفر هم بدون تست تکمیلی اما با بار روانی و ترس بارداری را ادامه می‌دهند که اکثر آنها کودک سالم به دنیا می‌آورند؛ در این بین 100 هزار نفر با تحمیل هزینه و بار روانی شدید و ترس، تستهای تکمیلی را انجام می‌دهند که این تستها تهاجمی هستند و نزدیک به 2 هزار سقط جنین سالم به خاطر تست آمنیوسنتز صورت می‌گیرد و 97 هزار نفر کودک سالم نتیجه تستها است و تنها 1000 گزارش جنین سندروم از یک میلیون ارائه می‌شود که سقط می‌شوند؛ گزارشی از سوی دانشگاه تهران در این زمینه صورت گرفته و نشان می‌دهد که برای کشف یک جنین متبلا به سندروم داون در برنامه غربالگری، 16 جنین سالم را سقط می‌کنند!

این پزشک و پژوهشگر طب ایرانی و اسلامی با هشدار درباره هزینه های مالی و معنوی در زمینه سقط جنین و غربالگری متذکر شد: خود مسئولان وزارت بهداشت اعلام می کنند که اگر بر اساس استانداردهای نگهداری مبتلایان سندروم داون در آمریکا، از نوزادان با این عارضه نگهداری شود، هزینه های دولت 121 برابر کمتر از شرایط فعلی می شود؛ این همه تستهای غربالگری غیراستاندارد و غیرلازم و القای ترس و وحشت به خانواده ها، ایجاد خسارت مالی و جانی سنگین، تلخ کردن ذائقه خانواده ها خواهان فرزند، نتیجه اش کاهش جمعت کشور می شود؛ این تنها مربوط به سندرم داون است که قانون برای آن در حال تصمیم گیری است تا غربالگری برای مادران زیر 35 سال ممنوع شود اما در زمینه دیگر یعنی تشکیل نشدن قلب جنین نیز جنایتهای دیگر در حال وقوع است که دهها هزار سقط جنین به خاطر همین موضوع در حال وقوع است! امری که می توان به راحتی مدیریت کرد اما غربالگری و تستهای غیراستاندارد، خانواده ها را از داشتن فرزند محروم کرده است.

دکتر روازاده با بیان اینکه طرح مجلس بسیار ضروری و لازم الاجراست و باید از سالهای قبل ارائه می شد، گفت: ما از همان ابتدایی که غربالگری از سوی وزارت بهداشت برای مادران باردار اعمال و اجباری شد، مخالفت خود را اعلام کردیم؛ غربالگری که در نتیجه آن به پزشک مجوز سقط جنین به بهانه عدم تشکیل قلب را میداد، در حالیکه معتقدیم صدای قلب جنین در حدی است که با ابزار معمول شنیده نمی شود و  بعد از دو تا سه هفته، ضربان قلب تشخیص داده می شود. در صورتیکه جنین قلب نداشته باشد، به صورت طبیعی سقط می‌شود؛این چه نوع غربالگری است که برای تشخیص هزار سندروم داونی از میان صدها هزار جنین، دهها هزار جنین سالم در این فرآیند سقط می شوند؟!

وی افزود: سقط جنین به عنوان موضوعی فراگیر در دنیا به خصوص در این برهه از زمان به صورت یک فرهنگ پنهان و بعضاً آشکار درآمده است است که می توان آن را در ابعاد مختلف بررسی کرد و وجود سندروم که در غربالگریهای مکرر به خانمهای باردار اعلام می شود یکی از دلایل عمده سقط جنین به خصوص در کشور ایران است؛ مجلس سعی کرده برای جلوگیری از این همه سقط‌های بی رویه، موضوع سندروم داون را که بهانه سقطها است را به گونه‌ای دیگر مدیریت کند و غربالگری را برای مادران زیر 35 سال ممنوع کند.

این پژوهشگر طب ایرانی ــ اسلامی یادآور شد: غربالگری  مادران باردار در سالهای اخیر ضربات خطرناک و غیرقابل جبرانی بر پیکره جمعیتی ایران وارد کرد و سالانه نیم میلیون جنین سالم ایرانی را از این طریق از بین برده‌اند.

دکتر روازاده یادآور شد: چقدر از جنینهای سالم به خاطر بی مبالاتی و بی دقتی مردند؛ به بهانه واهی تشکیل نشدن قلب، میلیون ها نفر کشته شده‌اند؛ من همین جا به عنوان پزشک فارغ التحصیل از دانشگاه تهران و کسی که چندین دهه است زیر و روی دنیای پزشکی را می شناسد، اعلام می کنم این تعداد کسانی که برایشان مجوز سقط به بهانه عدم تشکیل قلب صادر می شود را در اختیار ما قرار دهند، تا به شما ثابت کنیم می توان آنها را نجات داد و نوزاد سالم در اختیار خانواده و جامعه قرار داد.

وی با ابراز تاسف از اینکه برخی از چهره‌های موجه در حوزه سیاسی و پزشکی به بلندگوی موافقان غربالگری تبدیل شده‌اند، گفت: بسیاری به خاطر دانشیار و استاد شدن، حاضرند هر کاری بکنند؛ اجازه دهید این کسانی که پشت پرده هستند، خودشان بیایند جلو و صحبت کنند. شما قرآن سر نیزه نشوید؛ انقلابیون ما که بوی کثیف غرب در غربالگری آشکار شده، در سوی غلط قرار نگیرند و پشت مخالفان غربالگری را خالی نکنند؛ می‌بینم گفتگوهایی از افراد موجه و انقلابی در باب موافقت با غربالگری منتشر می‌شود که اصلا قابل هضم نیست؛ کسانی مانند خانم دکتر مرضیه وحید دستجری که از نیروهای انقلابی است و به وی ارادت داریم و نه به دیگرانی که سالهاست دستشان به خون فرزندان ایران آلوده است و راهشان را حتی از فرمان ولی فقیه جدا می‌دانند؛ دیگرانی که با همدستانشان خود را موافق قطعی کنترل جمعیت می‌دانند و در همین مورد جایزه جهانی نیز دریافت کرده‌اند؛ چرا باید یک پزشک انقلابی بازیچه دست دیگران شود؟

این پژوهشگر طب ایرانی ــ اسلامی خاطرنشان کرد: هر مادر بارداری را که شما آزمایش کنید و تشخیص دهید که قلب جنین تشکیل نشده، دو تا سه هفته کاری با او نداشته باشید؛ آیا این امر هزینه‌ای دارد؟ بعد در اکثر موارد می‌بینید که ضربان قلب شنیده می‌شود؛ چنین فرآیندی را توضیح دهید که اساسا چرا روی داده است؟ اکثر مادران بارداری که مجوز سقط جنین داشتند و به ما مراجعه کردند، اجازه سقط ندادیم و در نهایت نوزاد سالم به دنیا آمده است؛ مدافع سقط جنین این حقیقت را چطور می توانند با غربالگری توضیح دهند؟!

وی با برشمردن مثال دیگری عنوان کرد: می‌توانم یک متخصص زنان را به شما معرفی کنم که به خواهر خود اجازه سقط داد اما با مراجعه این خواهر به بنده، او را از سقط جنین منصرف کردیم؛ این متخصص زنان تعریف می‌کند که هر وقت این نوزاد را می‌بینم گریه می‌کنم چراکه قرار بود من قاتل خواهرزاده‌ام باشم! توصیه‌ام به نیروهای انقلابی حوزه پزشکی است که نگذارید شما را برای امیال و اهداف پلیدشان تریبون و بلندگو کنند؛ شاهد بودم که مادران بارداری که مجوز سقط برای آنها به بهانه عدم وجود ضربان قلب صادر شده بود و برای اطمینان در چند هفته به متخصصان دیگری مراجعه می کردند، در نهایت متوجه شدند که قلب به ضربان درآمده است؛ اگر در همان روز اول سقط را انجام می‌دادند که خود را از وجود یک کودک سالم محروم می کردند و همین سقط چه بلاهایی ممکن است بر سر مادر بیاورد و او را برای همیشه از نعمت مادر شدن محروم کند.

وی گفت: صدها هزار جنین سالم از طریق تشخیص غلط در غربالگری در این سالها از بین رفتند؛ خوب، همین موضوع غربالگری باعث کاهش جمعیت ایران شد و چند سال دیگر با سونامی جمعیت پیر و از کارافتاده روبه‌رو می‌شویم؛ اصلاً دیگر نیازی نیست دشمن علیه ما کاری بکند، وقتی ایران پر از پیرمرد است و جای مهدکودکها را خانه سالمندان خواهد گرفت! هرچند این تهدید جمعیتی در حال سد شدن است اما ای کاش زودتر به حرف دلسوزان گوش می‌دادند.

"غربالگری" در کشورهای اروپایی صرفاً برای بارداری‌های پرخطر توصیه می‌شودتشویق مادر به "سقط جنین بی‌دلیل" توسط برخی پزشکان به اسم "غربالگری!"فیلم/ القای ترس از سوی پزشک در "غربالگری" مادران باردار چگونه به سقط جنین ختم می‌شود؟!"غربالگری" به‌شیوه فعلی چطور امنیت روانی مادر و جان جنین را به خطر می‌اندازد؟!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: غربالگری مادران باردار غربالگری مادران باردار سندروم داون مادران باردار برای مادران سقط جنین جنین سالم مجوز سقط هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۶۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با روش میکرواینجکشن در لقاح مصنوعی

گاهی اوقات هرچقدر زوجین برای داشتن فرزند تلاش می‌کنند به نتیجه نمی‌رسند و درمان‌های دارویی هم مشکلی را حل نمی‌کند. در چنین شرایطی راهی جز آی وی اف و به هم رساندن اسپرم و تخمک در محیط ازمایشگاه باقی نمی‌ماند. شاید با پروسه لقاح مصنوعی آشنایی نداشته باشید و ندانید آی وی اف چیست. آی وی اف همان لقاح اسپرم و تخمک در محیط آزمایشگاه و انتقال یا کاشت جنین تشکیل شده به رحم است. در این روش تخمک و اسپرم در محیط مناسب کنار هم قرار می‌گیرند تا اسپرم بتواند تخمک را بارور کند. اما اگر اسپرم شرایط خوبی نداشته باشد، باز هم ممکن است نتواند تخمک را بارور کند. در چنین شرایطی اسپرم را به صورت مستقیم به درون تخمک تزریق می‌کنند که به آن میکرواینجکشن یا ICSI گفته می‌شود. با میکرواینجکشن زوجین شانس بیش‌تری برای بارداری خواهند داشت. در ادامه این مطلب اطلاعات بیش‌تری در مورد این روش در اختیار شما قرار خواهیم داد.

میکرواینجکشن چیست؟

میکرواینجکشن یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین روش‌های کمک باروری است؛ به ویژه در مواردی که مشکل ناباروری مردانه باشد. استفاده از روش تزریق اسپرم به داخل تخمک یا همان میکرواینجکشن از سال ۱۹۹۲ آغاز شد. در آن سال‌ها میکرواینجکشن هنوز یک روش جدید بود که میزان موفقیتش مشخص نبود. امروزه اما بعد از گذشت بیش از دو دهه از زمان اولین استفاده از میکرواینجکشن، هنوز هم استفاده از آن رایج است.

در این روش، در محیط آزمایشگاه یک اسپرم به طور مستقیم داخل تخمک تزریق می‌شود و به دنبال آن لقاح و تقسیم سلولی صورت می‌گیرد. ‌سپس جنین یا جنین‌های تشکیل شده به رحم خانم انتقال داده می‌شوند.

تفاوت آی وی اف با میکرواینجکشن

مراحل میکرواینجکشن شبیه مراحل IVF است، با این تفاوت که ممکن است فرایند جمع‌آوری اسپرم متفاوت باشد و اسپرم به صورت مستقیم به تخمک تزریق می‌شود. اگر در آزمایش‌های آنالیز اسپرم مشکلی وجود نداشته باشد، نمونه‌گیری اسپرم مطابق روش آی وی اف یعنی از طریق استمنا است. اما اگر آزمایش‌ها، اسپرم با کیفیتی را در مایع منی نشان ندهد، برای جمع‌آوری اسپرم ممکن است پزشک روش جراحی را توصیه کند.

مراحل میکرواینجکشن در مرکز مام

در صورت نیاز به کمک گرفتن از روش‌های کمک باروری، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که زوجین با آن درگیر هستند، این است که نمی‌دانند با چه پروسه‌ای رو به رو هستند و چه مراحلی را باید طی کنند. برای همین آگاهی از نحوه انجام این روش می‌تواند کمک کننده باشد تا با آرامش بیش‌تری مراحل میکرواینجکشن را طی کنید. مراحل میکرواینجکشن به صورت زیر است:

انجام بررسی های اولیه توسط متخصص زنان و نازایی و اورولوژیست به منظور تشخیص ضرورت استفاده از این روش؛ در صورت مناسب بودن این روش، وارد کردن خانم به سیکل درمان (مصرف داروهای محرک تخمک گذاری)؛ تحریک تخمدان‌ها: در مرحله تحریک یک چرخه ICSI، تقریباً ۸ تا ۱۴ روز از داروهای هورمونی تزریقی برای تحریک تخمدان‌ها و تولید تخمک استفاده می‌شود. این داروها به تخمک‌های در حال رشد کمک می‌کنند تا فرآیند بلوغ را تکمیل کنند و قبل از زمان مورد انتظار تخمک‌گذاری، عمل تخمک‌کشی یا پانکچر انجام شود؛ عمل تخمک کشی یا پانکچر: تخمک‌کشی حدود یک ربع طول می‌کشد. در طول عمل، پزشک تحت یک بی‌هوشی سبک یک سوزن باریک را به داخل هر تخمدان هدایت می‌کند تا مایع حاوی تخمک را از هر فولیکول خارج کند. لقاح: پس از بازیابی تخمک، نمونه اسپرم همسر توسط جنین‌شناس بررسی می‌شود. سپس جنین شناس یک اسپرم را به هر تخمک بالغ زیر میکروسکوپ تزریق می‌کند. رشد جنین در آزمایشگاه: رشد جنین پس از لقاح آغاز می‌شود. یک جنین شناس، هر جنین در حال رشد را طی ۳ تا ۵ روز بررسی می‌کند؛ انتقال جنین: انتقال جنین یک روش ساده است که تنها حدود ۵ دقیقه طول می‌کشد. نیازی به بیهوشی یا دوره نقاهت نیست. جنین شناس لوله باریک مخصوص انتقال را در آزمایشگاه جنین شناسی با جنین پر می‌کند و سپس پزشک لوله را وارد رحم می کند و جنین را با مقدار کمی مایع به داخل رحم انتقال می‌دهد.

میکرواینجکشن به چه افرادی توصیه می شود؟

در صورت وجود شرایط و مشکلات زیر، میکرواینجکشن روش مناسب‌تری خواهد بود.

علت ناباروری، مردانه باشد یعنی:

غلظت اسپرم پایین باشد؛ (کمتر از ۱۵ میلیون اسپرم در هر میلی‌لیتر) اسپرم تحرک کافی نداشته باشد؛ اکثر اسپرم‌ها شکل غیرطبیعی داشته باشند؛ انجام وازکتومی در گذشته؛ در صورت استفاده از تخمک‌های منجمد؛ در صورتی که عمل IVF در چرخه‌های قبلی موفق آمیز نبوده باشد؛ احتمال موفقیت میکرواینجکشن

موفقیت آمیز بودن یا نبودن روش‌های کمک باروری از جمله میکرواینجکشن قابل پیش‌بینی نیست و بسته به علل و شرایط مختلفی همچون سن خانم، وضعیت اسپرم و تخمک، علت ناباروری، وضعیت سلامت جنین‌های تشکیل شده، سلامت سیستم باروری خانم، شرایط آزمایشگاه و مهارت پزشک متفاوت خواهد بود. اما در هر صورت شانس اینکه یک زوج با میکرواینجکشن به نتیجه برسند، بیش‌تر از آی وی اف است؛ به خصوص اگر مشکل ناباروری مربوط به اسپرم باشد. یعنی حتی با وجود تعداد کم اسپرم‌های با کیفیت، همچنان می‌توان با احتمال بیش‌تری شاهد موفقیت آمیز بودن انتقال جنین بود.

مزایای میکرواینجکشن

میکرواینجکشن در مواردی که حتی با درمان دارویی و جراحی هم وضعیت اسپرم‌ها بهبود پیدا نمی‌کند، روش کارآمد و موثری خواهد بود.

معایب میکرواینجکشن

نمی‌توان گفت که میکرواینجکشن و یا بقیه روش‌های کمک باروری با هیچ عارضه‌ای همراه نیستند اما این عوارض آنقدر چشمگیر و جدی نیست که مانع کمک گرفتن از این روش‌ها شود. از معایب میکرواینجکشن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

زمان بر بودن این روش درمانی؛ احتمال وقوع عارضه‌های کوتاه مدت ناشی از مصرف داروهای هورمونی مانند تهوع، لکه بینی، برهم خوردن سیکل قاعدگی و... ؛ در موارد نادر بروز سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (که در صورت تحت درمان بودن در مراکز معتبر و تخصصی باروری و مصرف درست داروهای تجویزی، این احتمال به حداقل می‌رسد) هزینه میکرواینجکشن

هزینه میکرواینجکشن بسته به مرکزی که انتخاب می‌کنید، متفاوت خواهد بود. هزینه‌های میکرواینجکشن به سه بخش هزینه‌های دارو، هزینه اقدامات تشخیصی مثل سونوگرافی و هزینه جراحی تقسیم می‌شود.

کلام آخر

میکرواینجکشن یکی از روش‌های کمک باروری اثربخش در سراسر جهان است. در میکرواینجکشن که با نام ICSI نیز شناخته می‌شود، از سوزنی کوچک برای تزریق اسپرم به داخل تخمک کمک گرفته می‌شود. در این مطلب در مورد روش انجام میکرواینجکشن، اثربخشی، مزایا و معایب آن صحبت کردیم.

تمامی آی وی اف ‌هایی که در مرکز مام انجام می‌شود، از طریق میکرواینجکشن صورت می‌گیرد تا بیش‌ترین اثر بخشی را داشته باشد. برای اطلاعات بیش‌تر می‌توانید با مشاورین مرکز مام در ارتباطی باشید.

کد خبر 848104

دیگر خبرها

  • حضور شناگر سندروم‌داون مهابادی در مسابقات کشوری
  • دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند
  • شناگر نابغه سندروم داون مهابادی در مسابقات قهرمانی کشور حضور دارد
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • آشنایی با روش میکرواینجکشن در لقاح مصنوعی
  • تصاویری از اجساد سالم؛ راز مومیایی خود به خود مردگان در یک منطقه چیست؟ (۱۶+)
  • جسد‌های باستانی سالم در ایران بعد از کشف نابود شدند! | فیلم
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران