Web Analytics Made Easy - Statcounter

همه گیری کوید-۱۹ در بسیاری از کشور‌ها در حال تسریع است و عدم اطمینان به طور غیر معمول زیاد است. اقدامات قطعی دولت برای ایجاد اطمینان در گسترش سریع و وسیع واکسن، محافظت از آسیب پذیرترین خانوار‌ها و بنگاهها، همچنین بهبودی پایدار و فراگیر ضروری است.

گروه بهداشت و درمان بازارنیوز-مسعود قالیباف؛ در گزارش جدید کارکنان صندوق بین المللی پول که توسط ویتور گاسپار، رافائل لام، پائولو مائورو و مهدی رئیسی تهیه شده است، آمده : بسیاری از کشورها ضمن ارزیابی مجدد واکنش­های خود به وضعیت در حال تکامل اقتصادی، به حمایت از مردم و بنگاه­ها در بحبوحه شیوع مجدد همه گیری و اعمال محدودیت ­های مجدد ادامه داده­ اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مانیتور مالی (Fiscal Monitor) به روز شده در ژانویه  2021، مروری بر چنین تلاش­هایی ارایه کرده است. در واقع آنچه دولت­ها می­توانند برای دستیابی به بهبودی سبزتر، عادلانه و با دوام تر ارایه کنند، بیان می کند.

 

حمایت دولت به مردم و بنگاه ­ها کمک کرده است

حمایت مالی جهانی تا پایان دسامبر 2020 به حدود 14 تریلیون دلار رسیده است که این حمایت های مالی از اکتبر 2020 به حدود 2.2 تریلیون دلار افزایش یافته است. این مبلغ شامل 7.8 تریلیون دلار هزینه اضافی یا اقداماتی برای چشم پوشی از درآمد و 6 تریلیون دلار برای ضمانت ­ها، وام ­ها و تزریق به سهام است.

بسته به تأثیر شوک ­های مربوطه به همه گیری و توانایی دولت­ها در وام گرفتن، حمایت­های آن­ ها در کشورهای مختلف متفاوت است. در کشورهای پیشرفته، اقدامات مالی چندین سال را پوشش می­دهند (بیش از 4 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2021 و بعد از آن). در مقابل، حمایت در بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه ناهموار بود، به گونه ای که سهم بزرگی از اقدامات تا کنون منقضی شده است. همراه با انقباض اقتصادی که منجر به کاهش درآمد می­شود، چنین حمایتی منجر به افزایش بدهی عمومی و کسری­ ها شده است. متوسط بدهی عمومی جهانی به دست آمده برای پایان سال 2020 به 98 درصد تولید ناخالص داخلی نزدیک شده است، در حالی که پیش از همه­گیری مقدار پیش بینی شده برای همان زمان 84 درصد بود.

نمودار (1): هزینه پشتیبانی در مواجه به همه گیری ویروس کرونا

منبع: صندوق بین المللی پول

توضیحات: در این نمودار، کاهش درآمد ناشی از انقباض های اقتصادی- همراه با حمایت مالی از خانوارها و شرکت ها- که منجر به افزایش بدهی عمومی و کسری ها شده است، به تصویر کشیده شده است. نمودار در سه گروه ازکشورها،  کشورهای پیشرفته (AEs)، کشورهایی با درآمد متوسط و بازارهای نوظهور (EMMIES) و کشورهای در حال توسعه با درآمد پایین (LIDCs) ارایه شده است. همان طور که ملاحظه می گردد بیشترین حمایت را کشورهای پیشرفته با سهم بیش از 10 درصد کسری بودجه نسبت به تولید ناخالص داخلی در سال 2020 داشته اند که منجر به رشد بیش از 120 درصد بدهی عمومی شده است. بعد از کشورهای پیشرفته، کشورهایی با درآمد متوسط و بازارهای نوظهور و همچنین کشورهایی در حال توسعه با درآمد پایین قرار دارند.

اقتصادهای پیشرفته بیشترین افزایش در کسری ­های مالی و بدهی را به ثبت رساندند که هم منعکس کننده هزینه ­های بیشتر و هم کاهش درآمد است. در بازارهای نو ظهور، افزایش در کسری­ها بیشتر ناشی ازکاهش مالیات دریافتی به دلیل رکود اقتصادی بود. در کشورهای کم درآمد، به دلیل محدودیت­های تأمین مالی و و برنامه­های رفاهی کمتر توسعه یافته، پاسخ سیاست های مالی محدودتر شده است. بنابراین همه­گیری خطر ایجاد آثار پایدار مواردی چون فقر بالاتر و سوء تغذیه را در این کشورها دارد.

نمودار (2): پاسخ های مالی متنوع به همه گیری ویروس کرونا

منبع: صندوق بین المللی پول

توضیحات: در این نمودار، به مقایسه دو بخش عایدی و هزینه اولیه برای سه گروه از کشورها،  کشورهای پیشرفته (AEs)، کشورهایی با درآمد متوسط و بازارهای نوظهور (EMMIES) و کشورهای در حال توسعه با درآمد پایین (LIDCs) برای دو دوره 2020 منهای 2019 و 2021 منهای 2020 انجام شده است. هزینه های اولیه برای دو گروه کشورهای پیشرفته و کشورهای با درآمد متوسط و بازارهای نوظهور روند کاهشی داشته ولی برای کشورهای در حال توسعه با درآمد پایین روند افزایشی داشته دارد. این در حالی است که در بخش عایدی برای هر سه گروه روند افزایشی پیش بینی شده است.

 

حمایت مالی باید تا زمان بهبودی در دسترس باشد

همکاری جهانی در تولید و توزیع گسترده درمان ­ها و واکسن ­ها با هزینه کم در همه کشورها بسیار مهم است. واکسیناسیون یک کالای عمومی جهانی است که موجب نجات جان افراد می ­شود و در نهایت منجر به پس انداز پول در همه کشورها خواهد شد. هر چه زودتر همه گیری جهانی به پایان برسد، اقتصاد سریعتر می ­تواند به حالت عادی برگردد و مردم به حمایت دولتی کمتر نیاز خواهند داشت.

با توجه به عدم اطمینان بالا و غیر معمول، سیاست ­ها باید واکنش انعطاف ­پذیری به تغییرات اقتصادی و شرایط همه ­گیری و به طور مناسب و متفاوت با شرایط داشته باشند. با توجه به محدودیت­های فزاینده بودجه ای، اکثر کشورها به کارهای بیشتر با هزینه کمتر نیاز دارند. این به معنای تمرکز بر آسیب ­پذیرترین افراد جامعه از جمله فقرا، زنان و کارگران غیر رسمی و بنگاه­هایی است که احتمالاً پس از بحران دوام خواهند آورد یا از نظر سیستمی برای اقتصاد مهم هستند.

بسیاری از کشورهای کم درآمد حتی پس از انجام وظایف خود با چالش ­هایی روبرو خواهند شد. آن­ها به کمک­های اضافی، از جمله کمک ­های بلاعوض، تأمین مالی اضافی، تمدید طرح تعلیق خدمات بدهی (the Debt Service Suspension Initiative) یا در برخی موارد، تغییر ساختار بدهی نیاز خواهند داشت. عملیاتی شدن سریع چارچوب مشترک برای رفتارهای بدهی (the Common Framework for Debt Treatments) و گسترش صلاحیت­ کشورهای بدهکار ضروری خواهد بود.  

سیاست مالی باید تحولی سبز، دیجیتال و فراگیر در اقتصاد پس از محیط کوید-19 فراهم کند. اولویت ­ها عبارتند از:

سرمایه ­گذاری در سیستم سلامت (شامل واکسیناسیون)، آموزش و زیرساخت­ها. یک فشار هماهنگ سرمایه گذاری عمومی سبز توسط اقتصادهای با فضای مالی می­تواند رشد اقتصاد جهانی را تقویت کند. هدف پروژه­ ها- به طور ایده­ آل با مشارکت بخش خصوصی- باید کاهش تغییرات آب و هوایی و تسهیل دیجیتال سازی باشد. کمک به افراد برای بازگشت به کار و جابجایی بین مشاغل، در صورت لزوم، از طریق به کار گیری یارانه­ ها، آموزش پیشرفته و برنامه­ های کاریابی. تقویت سیستم­ های حمایت اجتماعی برای کمک به مقابله با نابرابری و فقر؛ بازنگری در سیستم ­های مالیاتی برای ایجاد عدالت بیشتر و ایجاد مشوق ­هایی برای محافظت از محیط زیست؛ کاهش هزینه­ های بهبود، تقویت شفافیت طرح­ های هزینه ­ای و بهبود شیوه­ های حکمرانی برای بهره مندی از مزایای کامل حمایت مالی.

سیاست­گذاران باید تعادل بین ارائه حمایت کوتاه مدت بیشتر را برای اطمینان از بهبود کامل و نگه داشتن بدهی در یک سطح قابل کنترل برای بلندمدت برقرار کنند. ایجاد چارچوب ­های چند ساله معتبر برای درآمد و هزینه (از جمله چگونگی تقویت موقعیت ­های مالی کوتاه مدت) بسیار حیاتی است، به ویژه در مواردی که بدهی زیاد است و بودجه محدود است.

 

Source: https://blogs.imf.org/2021/01/28/government-support-is-vital-as-countries-race-to-vaccinate/?utm_medium=email&utm_source=govdelivery

 

 

برچسب ها: کرونا و اقتصاد ، اقتصاد واکسن ، صندوق بین المللی پول لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MRG

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کرونا و اقتصاد اقتصاد واکسن صندوق بین المللی پول کشورهای در حال توسعه صندوق بین المللی پول کشورهای پیشرفته تریلیون دلار حمایت مالی بدهی عمومی همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۹۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!

به گزارش جماران؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم که دیروز برگزار شد، با تبریک روز کارگر و معلم به این دو قشر مهم جامعه، راه‌حل مشکلات کشور را مشارکت مردم در همه زمینه‌ها عنوان کرد و گفت: وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟ 

روحانی با اشاره به روزهای سخت کشور در ۴۵ سال گذشته، از جنگ تحمیلی هشت ساله تا تحریم‌های هسته‌ای، اظهار داشت: در روزهای سخت، عمده توان ما برای عبور از مشکلات متکی به حضور مردم بود. مردم با حاکمیت همفکری و همکاری و کمک می‌کردند یا خواست حاکمیت را قبول می‌کردند. در جنگ ۸ ساله اگر مردم نمی‌آمدند و اگر بسیج نبود، ما توان آن را نداشتیم در برابر عراق بجنگیم. اگر صنایع وارد نمی‌شدند ما گلوله توپ و خمپاره نداشتیم. فقط با نیروی مسلح، ارتش و سپاه و ژاندارمری مشکلات حل نمی‌شد.

رئیس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشورهای همسایه را بخوریم.

رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم. در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده درحالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.

روحانی دلیل بهبود شرایط اقتصادی در دولت یازدهم را امیدواری مردم و حمایت آن‌ها از حاکمیت و دولت دانست و افزود: در آن دوره انقلاب دیجیتال تحقق پیدا کرد. استارت‌آپ‌ها در آن ایام شتاب گرفتند. توسعه پهنای باند در فضای مجازی باعث شد مردم راحت شوند و بسیاری از مشاغل در آن بستر شکل بگیرد. امروز فضای مجازی چگونه است؟ در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، برخی سکوهای اقتصاد دیجیتال را می‌خواهند حاکمیتی کنند. بخش خصوصی را قبلاً خصولتی می‌کردند، الان خصومتی می‌کنند.

رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: وقتی در توزیع قدرت مردم را مشارکت نمی‌دهیم، آن‌ها در اقتصاد هم مشارکت نخواهند کرد. وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟ توان هسته‌ای و موشکی جای خود، اتفاقاً رشد اصلی توان هسته‌ای و موشکی در دولت تدبیر و امید رخ داد. مشکل ما ایران‌هراسی و کاهش قدرت بازدارندگی با قطعنامه‌های فصل هفتمی شورای امنیت بود که با حمایت جهانی از پیشنهاد جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری از سوی ایران و برجام این فضا تغییر کرد. وقتی برجام امضا شد، اولین افرادی که به من تبریک گفتند دوستان منطقه‌ای ما؛ عراق و سوریه و جهاد اسلامی بودند. برجام بازدارندگی ایران را افزایش داد. در آن شرایط که مردم با ما بودند توانستیم مشکلات را حل کنیم و به سمت توسعه و پیشرفت برویم.

هفتمین رئیس‌جمهور ایران، غفلت از امر توسعه کشور را نگران‌کننده دانست و گفت: کشورهای اطراف ما در منطقه به فکر توسعه همه‌جانبه هستند اما متأسفانه عده‌ای در داخل فقط به فکر حفظ قدرت یک جناح اقلیت هستند و حتی به فکر حفظ نظام و کشور هم نیستند. کشور بدون توسعه حفظ نمی‌شود. توسعه هم بدون مشارکت مردم، ورود سرمایه خارجی به داخل و رابطه درست با دنیا امکان‌پذیر نیست. الان طرح‌های عمرانی مهمی که در دوره ما ۶۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت داشته را هم دنبال نمی‌کنند؛ فقط برخی مواردی که ما بیش از ۹۰ درصد پیش برده بودیم را به صورت محدود تکمیل می‌کنند.

روحانی خواستار حفظ کرامت مردم در عرصه اجتماعی در کنار حل مشکلات معیشتی آن‌ها شد و گفت: دو نمونه اصلی حکومت اسلامی، حکومت پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) و مولا امیرالمؤمنین(ع) است؛ باید ببینیم در امر به معروف و نهی از منکر سیره آن بزرگان چه بود؟ قرآن در بحث حجاب از نگاه افراد شروع می‌کند. امیرالمؤمنین نه تنها زن بی‌حجابی که از کنار جمع یارانش عبور کرد را تنبیه نکرد بلکه به دیگران گفت چرا به او نگاه می‌کنند؟ باید بررسی کرد که دستگاه‌های فرهنگی و صداوسیما در طول ۴۵ سال گذشته توانستند دین‌داری مردم را بیشتر کنند؟ واقعاً کار پلیس این‌گونه نهی از منکر است و تعلیم این کار را دیده‌اند؟ امروز سر ساخت مسجد دعوا می‌کنند درحالیکه اول باید نمازخوان تربیت کرد، اگر نمازخوان بیشتر شد، آن‌ها خودشان مسجد درست می‌کنند. در مقولات اجتماعی کرامت و حیثیت مردم را باید حفظ کنیم. مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟ وقتی انقلاب شد بسیاری از زنان باحجاب شدند و حتی چادر به سر کردند.

او در پایان از انتشار پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست. اگر داوری شورای نگهبان مورد تردید قرار بگیرد، به جمهوریت و اسلامیت ما ضربه وارد خواهد شد. مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست. به همین جهت باید احساس مسئولیت کنیم، ساکت ننشینیم و مردم را به مشارکت در همه امور و پشتیبانی از نظام و کشور تشویق کنیم

دیگر خبرها

  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟