Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیخسرو چنگلوایی روز شنبه همزمان با هفتمین روز از دهه مبارک فجر در آیین بهره برداری از خطوط تولید فرمولاسیون پودر وتابل آفت کش بیولوژیک بایولپ(حشره کش بیولوژیک) و تولید آنزیمی پروتئین هیدرولیزات بایوران (برای جلب و کنترل مگس های میوه) در شهرک گلدشت کرج افزود: در زمان حاضر حدود ۲۰۰ محصول بیولوژیک کشاورزی در دنیا وجود دارد که بیش از ۵۰ درصد آنها در کانادا و آمریکا مصرف می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  با بیان اینکه در زمان حاضر دو سوم جمعیت جهان از بخش کشاورزی امرار معاش می‌کنند، اظهار داشت: بشر از حدود ۱۰ هزار سال پیش که کشاورزی را آغاز کرد پی برد که برای افزایش بهره وری تولیدات خود چاره ای جز از بین بردن عوامل زیان رسان ندارد.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور  با اشاره به اینکه نخستین گزارش‌ها در زمینه استفاده از آفت کش ها  به چهارهزارو۵۰۰ سال پیش باز می گردد، گفت: استفاده از آفت کش‌های شیمیایی در سطح گسترده و به شکل امروزی از جنگ جهانی دوم به بعد رونق گرفت.

چنگلوایی ادامه داد: بعد از جنگ جهانی دوم، استفاده از آفت کش‌های شیمیایی به دلیل کارایی بالا، ارزان بودن و دسترسی راحت به سرعت در میان کشاورزان رایج شد؛ از آنجایی که سموم و آفت کش‌های شیمیایی ضمن کنترل عوامل خسارت زا، بهره وری در واحد سطح را افزایش می‌دهند، مورد استقبال کشاورزان در سراسر دنیا قرار گرفته و همین امر باعث شد تا در برهه‌ای از زمان، توسعه تولید این نوع آفت کش‌ها در دستور کار قرار بگیرد.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: استفاده از آفت کش‌های شیمیایی تا سال ۱۹۶۲ که کتابی در خصوص خطرات و زیان‌های استفاده از آنها به چاپ رسید بدون دغدغه ادامه داشت ولی از این سال در پی مطالعاتی که در زمینه ضرر و زیان های استفاده از این آفت کش ها انجام شد پی بردند که اگر آفت‌کش ها در جای خود، به میزان کافی و مطابق استانداردهای تعیین شده مصرف نشوند، می تواند برای انسان، محیط زیست و اقتصاد مخرب باشند.

وی با بیان اینکه این امر سبب شد در نحوه و میزان مصرف آنها تجدید نظر هایی صورت بگیرد، افزود:  با اثبات زیان‌های ناشی از استفاده از سموم و آفت کش‌های شیمیایی، پژوهشگران حوزه کشاورزی به دنبال روش‌های جایگزین برای از بین بردن آفت‌ها رفتند تا از این طریق میزان مصرف سموم شیمیایی را کم کنند.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: خوشبختانه طی سال‌های اخیر موفقیت‌های زیادی در این حوزه به دست آمده و پیش بینی می‌شود تا ۱۰ سال آینده، رقم تجارت محصولات بیولوژیک در بخش کشاورزی به بیش از ۲ میلیارد دلار برسد این در حالی است که این رقم در سال ۱۹۵۶ در حدود ۱.۲میلیون دلار و در سال ۲۰۰۵ نیز در حدود ۶۷۲ میلیون دلار بوده است.

وی با اشاره به مزیت‌های استفاده از محصولات بیولوژیک کشاورزی ادامه داد: این محصولات سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند ضمن اینکه میزان استفاده از آنها در مقایسه با سموم شیمیایی در واحد سطح کمتر است و بهره وری کمی و کیفی بیشتری نیز دارند.

چنگلوایی در ادامه به محدودیت های کنونی در استفاده از محصولات بیولوژیک کشاورزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه هنوز اطمینان و باور درستی از نتیجه بخشی این محصولات در بین کشاورزان ایجاد نشده که این امر ناشی از عدم آگاهی و اطلاع رسانی ناکافی در این زمینه است.

وی با اشاره به اینکه هنوز بخشی از کشاورزان و نیروهای کار مهارت کافی در استفاده از این فرآورده ها را ندارند، افزود: میزان بهره وری این فرآورده‌ها به عوامل مختلفی همچون اقلیم، شرایط مصرف، فصل  مصرف، تکنولوژی تولید، وضعیت حمل و نقل و امثال آن بستگی دارد.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد: برای افزایش میزان مصرف این فرآورده‌ها در گام اول باید کشاورزان را از خطرات ناشی از استفاده از سموم و آفت کشهای شیمیایی آشنا کنیم که در این راستا رسانه ها و به خصوص صدا و سیما وظیفه مهمی به دوش دارد.

وی گفت: در گام دوم باید آگاهی و مهارت استفاده از این فرآورده ها را در کشاورزان ایجاد کنیم تا آن ها بهره وری این محصولات را به عینه ببینند.

وی افزود: حذف یارانه برخی نهاده‌های کشاورزی از جمله کودهای شیمیایی از دیگر برنامه هایی است که برای رونق استفاده از فرآورده های بیولوژیک کشاورزی می توان اجرایی کرد.

چنگلوایی یادآور شد: تا کنون اقدامات مناسبی در خصوص حذف کودهای فسفاته و پتاسه اتفاق افتاده و امیدواریم این برنامه به صورت پلکانی ادامه داشته باشد.

آنزیم پروتئین هیدرولیزات بایوران که به منظور جلب و کنترل مگس های میوه مدیترانه ای که یکی از مهم ترین و خسارت زاترین آفات درختان میوه در تمام دنیا و همچنین ایران محسوب می شود، برای نخستین بار در کشور فرمولاسیون موثر و ارزان قیمت آن توسط شرکت دانش بنیان فناوری زیستی طبیعت گرا تولید می شود.

همچنین فرمولاسیون پودر وتابل آفت کش بیولوژیک بایولپ که حشره کشی بیولوژیک بوده در قالب مدیریت تلفیقی آفات می تواند در کنترل آفات محصولات زراعی، درختان میوه و درختان جنگلی و فضای سبز کاربرد داشته باشد.

برچسب‌ها توسعه صادرات شرکت دانش بنیان کشاورزی کرج سازمان حفظ نباتات کشور سموم کشاورزی استان البرز دهه فجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه صادرات شرکت دانش بنیان کشاورزی توسعه صادرات شرکت دانش بنیان کشاورزی کرج سازمان حفظ نباتات کشور سموم کشاورزی استان البرز دهه فجر اخبار کنکور رییس سازمان حفظ نباتات کشور استفاده از آفت کش استفاده از آفت کش ها آفت کش های شیمیایی بیولوژیک کشاورزی فرآورده ها بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۰۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است

ایسنا/مازندران مدیر جهادکشاورزی شهرستان محمودآباد با بیان اینکه رویکرد جهاد کشاورزی، مصرف بهینه سم، کود و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و تولید محصول سالم و ارگانیک است، اظهار کرد: مبارزه با آفات به روش ارگانیک در کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های روز دنیا است و بسیار فناوری پیشرفته‌ای دارد.

محمد هادی زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برخی افراد کشاورزی ارگانیک را بسیار سنتی و غیرمدرن می‌دانند، افزود: اساس کار در تولیدات کشاورزی باید تامین سلامت مردم بواسطه مصرف فرآورده‌های غذایی سالم باشد. اساس و فلسفه مبارزه با آفات در مجموعه جهاد کشاورزی، استفاده از شیوه‌های مکانیکی و تلفیقی است و اگر این روش‌ها پاسخگو نبود، روش‌های شیمیایی چاره کار است.

هادی زاده با اعلام اینکه ۱۶۵ تن قارچ خوراکی دکمه‌ای در محمودآباد تولید شده است، اظهار کرد: سطح پرورش قارچ خوراکی این شهرستان  ۶۷۰۰ مترمربع بوده و تعداد بهره‌برداران ۱۵ نفر هستند.

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد خاطرنشان کرد: قارچ یکی از سالم‌ترین مواد غذایی است که می‌تواند در ترکیب رژیم غذایی مبتلایان به دیابت قرار گیرد.

این مسئول تصریح کرد: برای کشت زراعی جدید در سال جاری ۲ هزار و ۳۷ تن انواع کود شیمیایی شامل ۱۲۵۵ تن ازت، ۳۵۷ تن فسفات و ۴۲۵ تن پتاس برای بخش کشاورزی محمودآباد تامین و بین کشاورزان متقاضی این شهرستان توزیع شد.

هادی زاده با اظهار اینکه هزینه‌های انجام شده برای تغذیه گیاه در برابر افزایش محصولی که به دست می‌آید، به صرفه است، گفت: برای کشت محصولات کشاورزی در سال زراعی جدید، انواع کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان توسط کارگزاران خریداری شده و در فروشگاه‌های عرضه کود شیمیایی موجود است.

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه از محل تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی در سال گذشته، مبلغ ۱۰۷ میلیارد و ۶۹۴ میلیون ریال به شهرستان محمودآباد تخصیص یافته است، اظهار کرد: متقاضیان برای خرید ۱۰۶ دستگاه تیلر و ۳۵ دستگاه نشاکار ۴ و ۶ ردیفه به بانک معرفی شدند.

وی ذکر کرد : امسال از محل خط اعتباری فاز ۱۱ مکانیزاسیون کشاورزی، تسهیلات با سود ۲۳ درصد و سهم آورده ۲۰ درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد