Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود تأکید بر لزوم اجرای سیاست بازدارندگی روسیه در دولت جو بایدن و گسترش اختلافات اتحادیه اروپا با مسکو، همه طرفین بر لزوم ادامه گفت‌وگو‌ها برای رفع مشکلات و همکاری در عرصه‌های ممکن، اذعان دارند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا" در تحلیلی نوشته است: "جو بایدن" رئیس جمهوری جدید ایالات متحده در سخنرانی روز جمعه خود در وزارت امور خارجه این کشور، تغییرات اساسی در سیاست خارجی آمریکا را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی قصد دارد تا حد زیادی به سیاست دوران "باراک اوباما" بازگردد، البته بدون "ازسر گیری مجدد" روابط با مسکو. بایدن وعده داد که به رویارویی جدی با روسیه خواهد پرداخت و این کشور را مجبور می‌کند بهای اقداماتش را بپردازد. البته آنطور که بسیاری انتظار داشتند، روسیه را دشمن اصلی آمریکا اعلام نکرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

بایدن گفت که قصد دارد با کشورهای متحد واشنگتن ائتلافی بوجود آورده و به خاطر دخالت در انتخابات آمریکا، حملات سایبری و مسموم کردن شهروندان خود به مقابله جدی با روسیه بپردازد.

این در حالی است که وضعیت "آلکسی ناوالنی" یکی از موضوعات مورد مذاکره در جریان نخستین مکالمه تلفنی "سرگئی لاوروف" و "آنتونی بلینکن"، وزرای امور خارجه روسیه و آمریکا در روز پنج شنبه بود. لاوروف در این گفت‌وگو، از طرف آمریکایی خواست تا به قوانین ملی روسیه احترام بگذارد و در عین حال تأکید کرد که مسکو آماده عادی سازی روابط با واشنگتن است. وزرای خارجه دو کشور تمایل برای ادامه مذاکرات را مورد تأیید قرار دارند.

روابط روسیه و اتحادیه روپا در حال حاضر در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد

این در حالی است که "جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز پنج‌شنبه به مسکو سفر کرده و با "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه مذاکرات مفصلی انجام داد. کنفرانس مطبوعاتی مشترک دو مقام بلندپایه نشان داد که تعداد مسائل مورد توافق طرفین چندان زیاد نیست.

در عین حال، به‌رغم باقی ماندن موارد اختلاف نظرات، به گفته آقای بورل، در جریان مذاکرات، عرصه‌هایی که امکان همکاری دوجانبه و در سطح بین المللی روسیه و اتحادیه اروپا وجود دارد، مورد بررسی قرار گرفت.

این مقام اروپایی همچنین اعتراف کرد که هنوز کشورهای عضو اتحادیه، در خصوص اعمال تحریم‌های جدید علیه مسکو تصمیم گیری نکرده‌اند. به گفته وی، اتحادیه اروپا اگر بخواهد به یک نقش آفرین جهانی تبدیل شود، باید به سمت گفتگو با روسیه روی آورد.

لاوروف نیز تأکید کرد که توسعه روابط با روسیه، در جهت منافع کشورهای اروپایی خواهد بود که همسایه و شریک اقتصادی نزدیک این کشور است. وی اعتراف کرد که روابط روسیه و اتحادیه اروپا در شرایط متشنجی قرار دارد، ولی ایجاد "دیوار سکوت" کمکی به خارج شدن از وضعیت نخواهد کرد.

در این رابطه ولادیمیر چیژوف" نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپا نیز معتقد است که روابط مسکو و بروکسل هنوز هم می‌تواند به سطح عادی بازگردد. به گفته وی، هر دو طرف به ضرورت انجام مذاکرات اذعان دارند و همکاری‌‌هایی در برخی جهت گیری‌ها دارند که نمونه بارز آن، تلاش روسیه و اتحادیه اروپا در حل و فصل مسائل پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران است.

چیژوف یادآور شد که مذاکرات جوزف بورل و سرگئی لاوروف در مسکو تأییدی بر لزوم حفظ و گسترش گفت‌وگوهای دوجانبه در تمامی زمینه‌ها بود.

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و روسیهپیام بایدن به پوتین: دوره کوتاه آمدن آمریکا در برابر روسیه گذشتروسیه خود را برای مذاکرات جدی با اتحادیه اروپا آماده می‌کند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه اروپا سرگئی لاوروف جوزف بایدن اخبار روسیه اتحادیه اروپا سرگئی لاوروف جوزف بایدن اخبار روسیه روسیه و اتحادیه اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۰۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه

پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، آمریکا و شرکایش طیف گسترده‌ای از تحریم‌ها را علیه روسیه وضع کردند و امید داشتند این تحریم‌ها بتواند مسکو را به زانو در آورد. با این حال، گذشت زمان نشان داد روسیه می‌تواند با جایگزین کردن کشور‌های دیگر، به خوبی جای خالی کشور‌های غربی را پر کند؛ موضوعی که به مذاق آمریکا و متحدانش خوش نمی‌آید. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، ۳ منبع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود امروز (چهارشنبه) اعلام کردند ایالات متحده، انگلیس و اتحادیه اروپا در حال اعمال فشار به امارات متحده عربی هستند تا مانع از همکاری این کشور در دور زدن تحریم‌های غرب علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین شود. 

یک مقام انگلیسی در این باره گفت: مقاماتی از آمریکا، انگلیس، و اتحادیه اروپا هفته گذشته به امارات متحده سفر کردند تا تلاش‌هایی هماهنگ برای جلوگیری از ورود کالا‌های تحریم شده به روسیه به واسطه ابوظبی را داشته باشند.

منابع غربی می‌گویند مقامات آمریکایی و متحدانش بار‌ها طی نشست‌های مختلف از امارات متحده عربی خواسته اند اطلاعاتی درباره صادرات کالا و خدمات به روسیه را ارائه کند. این موضوع به ویژه درباره کالا‌هایی که به صورت صادرات مجدد و کالا‌هایی که کاربرد دو گانه دارد ضرورت بیشتری داشته است. 

یک مقام اماراتی بدون اشاره به اینکه آیا مذاکراتی در این باره میان طرفین انجام شده یا نه اجتناب کرد، اما تاکید کرد ممنوعیت برای جلوگیری از صادرات برخی کالا‌ها با کاربرد دوگانه که برای کاهش منازعه اوکراین ضروری است، صادر شده و داده‌های آماری نشان می‌دهد صادرات مجدد چنین اقلامی صورت نگرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • سیاست‌های بروکسل علت اصلی گرانی گاز در اروپا
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز