Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا  به نقل از اسپیس، فضاپیمای تیان ون ۱ (Tianwen-1) چین اولین تصویر خود از مریخ را در حین رسیدن به مدار این سیاره ثبت کرد. کاوشگر مذکور در کمتر از یک هفته آینده به مدار سیاره سرخ وارد خواهد شد.

«سازمان ملی فضایی چین» (CNSA) روز جمعه ۱۷ بهمن (۵ فوریه) با انتشار این تصویر که توسط دوربین قدرتمند و با وضوح بالا تعبیه شده بر روی فضاپیمای تیان ون -۱ گرفته شده است جدیدترین تصویر سیاره سرخ را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش این سازمان، این عکس سیاه سفید از فاصله ۳.۲ میلیون کیلومتری  از مریخ ثبت شده است.

در یکی از تصاویر نام مکان‌های مختلف سیاره مریخ به چشم می‌خورد برای مثال می‌توان مکان دشت هامونه اَسیدالیا، هامونه کرایس، فلاته نیم‌روز، دهانه شیاپارالی و دره مارینر را مشاهده  کرد.

چین نخستین کاوشگر مریخ خود به نام «تیان‌ون ۱» را ۲۳ ژوئیه سال ۲۰۲۰ پرتاب کرد و قرار است اوایل ماه فوریه وارد مدار شود و طی روزهای آینده روی سطح مریخ قرار خواهد گرفت.

انسان چه زمانی در مریخ ساکن می‌شود؟

تیان ون-۱ که ترکیبی از یک مدارگرد و سطح نورد است روز جمعه ۱.۱ میلیون کیلومتر از مریخ فاصله داشته است. انتظار می‌رود این فضاپیما روز چهارشنبه ۲۲ بهمن (۱۰ فوریه) وارد مدار مریخ شود. این فضاپیمای پنج تنی موتورهای خود را خواهد سوزاند تا سرعت فضاپیما به اندازه کافی کاهش پیدا کند و توسط جاذبه مریخ به سمت پایین کشیده شود.

سازمان فضایی چین همچنین اظهار داشت که تیان ون -۱ چهارمین مانور اصلاح مسیر را دیروز به اتمام رساند تا اطمینان حاصل شود که فضاپیما برای ورود به مدار مریخ آماده است.

این فضاپیما طی ۱۹۷ روز حضور در فضا ۴۶۵ میلیون کیلومتر را طی کرده و در زمان مانور اصلاح مسیر حدود ۱۸۴ میلیون کیلومتر از زمین فاصله داشته است. سازمان فضایی چین گفت: تمام سیستم‌های فضاپیما در شرایط خوبی قرار دارند. فاصله زیاد بین زمین و تیان ون -۱ به معنی تاخیر ارتباطی در حدود ۱۰ دقیقه است. این بدان معناست که فضاپیما دستورات شروع عملیات را با دستورالعمل‌هایی که از قبل از مرکز کنترل هوافضای پکن به آن ارسال شده است، انجام خواهد داد.

تیان ون ۱ پس از ورود به مدار، عملیات آماده سازی برای فرود در مریخ را آغاز خواهد کرد. مدارگرد آن نیز تصویربرداری از مکان اصلی فرود که دهانه برخوردی عظیم هامونه یوتوپیا (Utopia Planitia) در جنوب منطقه فرود فضاپیما «وایکینگ ۲ » ناسا است را آغاز خواهد کرد. چین در حال حاضر یک رای گیری عمومی  ۴۰ روزه را برای انتخاب نام برای مریخ نورد خود برگزار می‌کند. سه نام مشهور برای انتخاب نهایی به کمیته ارسال خواهد شد.

اگر سطح‌نورد مبتنی بر انرژی خورشیدی تقریبا ۲۴۰ کیلوگرمی به راحتی فرود آید، با استفاده از ابزار «رادار کاوش زیرسطحی» ویژگی‌های خاک سطح مریخ و توزیع احتمالی آب یخ را بررسی خواهد کرد. این مریخ نورد همچنین دارای چند دوربین پانوراما و چند دوربین چند طیفی و چند ابزار برای تجزیه و تحلیل ترکیب سنگ‌ها است.

در همین حال، مدارگرد تیان ون ۱ سطح سیاره سرخ را با دوربین‌هایی با وضوح متوسط ​​و بالا و یک رادار صدایی بررسی خواهد کرد و با یک مغناطیس سنج و ردیاب‌های ذرات، سایر کشف‌ها را انجام خواهد داد.

تیان ون -۱ در ماه ژوئیه پرتاب شد و یک روز پس از مأموریت امید امارات متحده عربی و یک هفته قبل از فرود مریخ نورد استقامت ناسا به مریخ خواهد رسید.

کد خبر 583345 برچسب‌ها نجوم - سیاره - ستاره فضاپیما - کاوشگر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نجوم سیاره ستاره فضاپیما کاوشگر سیاره سرخ تیان ون ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۲۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه

به گزارش خبرآنلاین، سحابی حلقه با فاصله ۲۵۰۰ سال‌نوری در صورت‌فلکی شلیاق (چنگ‌رومی) واقع شده و جزء سحابی‌های سیاره‌نما دسته‌بندی می‌شود. سحابی سیاره‌نما زمانی ایجاد می‌شود که ستاره‌ای خورشیدمانند عمرش به پایان می‌رسد؛ بدین‌ترتیب جو بیرونی خود را پرتاب می‌کند و هسته‌اش به کوتوله سفید تبدیل می‌شود.

این تصویر ترکیبی با داده‌های نور قرمز گسیل‌شده از اتم‌های هیدروژن و همچنین نورهای مرئی و فروسرخ ساخته شده و با داده‌های سه تلسکوپ فضایی هابل، دوچشمی بزرگ و سوبارو تهیه شده است. در این تصویر، حلقه مرکزی را به‌وضوح می‌بینید که حدود یک سال‌نوری وسعت دارد؛ اما در این نوردهی بسیار عمیق، جزئیات بسیار ظریف‌تر و گسترده‌تری آشکار شده است: رشته‌های حلقه‌ای گاز درخشان که بسیار دورتر از ستاره مرکزی سحابی گسترش یافته‌اند و یادگار بیرونی‌ترین لایه‌های جو ستاره در حال مرگ به شمار می‌آیند.

اعتبار تصویر: هابل، تلسکوپ دوچشمی بزرگ، تلسکوپ سوبارو؛ ترکیب و حق چاپ: رابرت گندلر

برای مشاهده عکس در ابعاد بسیار بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

منبع: تصویر روز ناسا

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900745 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ