Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در سایه تنش فزاینده در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به دنبال تصمیم های دولت جدید آمریکا، عربستان می کوشد تا از هرگونه درگیری جانبی نظیر آنچه میان مصر و قطر روی داد جلوگیری کند.
روزنامه الاخبار لبنان در این باره نوشت که اقدام های کنونی عربستان به این سبب است که مانع از هرگونه پیامد نامطلوب ناشی از این درگیری ها شود؛ چرا که تلاش می کند همه را در برابر دولت جدید امریکا متحد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفت وگوها بین مصر و کویت
با گذشت چندین روز از تنش های دوباره میان قاهره و دوحه در پی مواضع برخی از مسوولان دو کشور در مذاکرات مقدماتی و انتقاد برخی رسانه های منتسب به قطر از ارتش مصر، دو کشور به اختلاف های خود با میانجیگری کویت و در گفت وگوی تلفنی امیر کویت با «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهوری مصر در ابتدای هفته گذشته پایان دادند.
در این گفت وگوی تلفنی، السیسی به بررسی 3 پرونده با کویت پرداخت. موضوع نخست انتخاب دوباره «احمد ابو الغیط» به عنوان دبیرکل اتحادیه عرب به مدت 5 سال دیگر است. 
مساله دوم نیز به پشتیبانی اعضای شورای همکاری خلیج فارس از موضع مصر در مورد سد النهضة و فشار آنها بر اتیوپی برای کشاندن این کشور به میز مذاکرات بود، در این میان  مساله سوم به روند روابط عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر در پی حل اختلافات در شهر العلای عربستان بر می گردد.
به گزارش میدل ایست نیوز، این تماس ها جزئیات و اطلاعات بسیاری را به همراه داشت به ویژه در زمینه آشتی با قطر که نشان می داد مصر از بازگشت سریع روابط با قطر که به هیچ یک از درخواست های مصر جواب نداده ناراضی است اما کویت بر لزوم عبور از اختلافات در زمان کنونی تاکید داشت.

علت نگرانی ها از تصمیم های دولت جدید آمریکا 
به گفته یک مقام مصری در گفت وگو با روزنامه لبنانی الاخبار حاکمان برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با نگرانی به اقدام های دولت جدید آمریکا می نگرند و این امر به گزارش سفارت هایشان بر می گردد، اما علت نگرانی ها تنها موضع آمریکا نسبت به جنگ در یمن که پیش از این نیز رسما به عربستان اعلام شده بود، نیست، بلکه مشکلات دیگری که حل نشده اند و بیش از حد طول کشیده است نیز عامل نگرانی حاکمان برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است به ویژه اینکه آمریکا تمایلی به حل و فصل این مسائل پیش از تلاش برای توافقی جدید با ایران ندارد.
 بنابر آنچه به السیسی در این تماس های تلفنی گفته شده است و انتظار می رود که نشستی سه جانبه بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، مصر و اردن نیز برگزار شود، چندین پرونده در راستای یکپارچه سازی مواضع این کشورها و عدم اختلاف در تعامل با دولت جدید آمریکا بررسی خواهد شد.
 

اختلاف نظر میان عربستان و امارات
در این میان اختلاف هایی میان «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان و «محمد بن زاید»، ولیعهد ابوظبی نیز وجود دارد به گونه ای که ولیعهد سعودی معتقد است اوضاع اکنون باید به صورت موقت آرام شود اما ولیعهد ابوظبی بر این باور است که مسامحه با دولت بایدن ثبات منطقه را تهدید می کند به ویژه با توجه به اینکه بایدن قصد از بین بردن تمام آنچه که برای مقابله با ایران فراهم شده است را دارد.

تغییرات اساسی در سیاست خارجی عمان
با وجود اینکه عربستان منتظر تصمیم های بیشتر دولت جدید آمریکا نه تنها در باره یمن بلکه در سایر پرونده ها نیز هست اما بحران واقعی که ریاض را نگران کرده، مواضع سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عمان است، البته نه به علت تغییرهایی که درون نظام خود داده است بلکه بیشتر به علت گزارش های اطلاعاتی است که خبر از تغییرات اساسی در سیاست خارجی عمان به خصوص پس از دریافت کمک مالی از قطر را دارد.
آنچه در پایان گفت وگوها میان مصر و کویت بر سر آن توافق شد، لزوم صلح و سازش تا اطلاع ثانوی و پرهیز از هرگونه اختلافات در دوره کنونی بود نه فقط به علت تضمین واکنش امریکا بلکه به آن علت که دوحه می تواند بیش از هر وقت دیگر بر تصمیم گیرندگان در واشنگتن فشار بیاورد و تاثیر بگذارد.

برچسب‌ها قطر عربستان سعودی شورای همکاری خلیج فارس دولت بایدن عمان پروندهٔ خبری آغاز دولت بایدن ، راستی آزمایی رویکردها و سیاست ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قطر عربستان سعودی شورای همکاری خلیج فارس قطر عربستان سعودی شورای همکاری خلیج فارس دولت بایدن عمان اخبار کنکور کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دولت جدید آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۲۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفته‌اند توافق امنیتی میان عربستان سعودی و آمریکا رو به نهایی شدن است در شرایطی که چشم‌اندازها برای عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو مبهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در حال نهایی‌سازی توافق امنیتی دوجانبه با عربستان سعودی برای ارائه ضمانت‌های امنیتی و همچنین کمک‌ به برنامه هسته‌ای است و این در حالی است که هنوز چشم‌اندازهای مبهی برای تحقق توافقی جهت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو وجود دارد.

دولت آمریکا به ریاست جو بایدن از چند ماه پیش به دنبال میانجی‌گری برای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل  در ازای موافقت با توافقی دیگر با عربستان سعودی برای ارائه کمک در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و همچنین ضمانت‌های امنیتی و دفاعی به این کشور خاورمیانه است.

دو منبع مطلع روز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند در پیش‌نویس یک سند، اصول و طرح‌هایی برای احیای تلاش‌های ایالات متحده آمریکا جهت شکل‌دهی به «منطقه ناپایدار خاورمیانه» که بعد از عملیات 7 اکتبر موسوم به «طوفان‌الاقصی» از ریل خارج شدند مشخص شده است.

رویترز نوشته مذاکره‌کنندگان آمریکا و عربستان فعلاً توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف را در اولویت قرار داده‌اند و این توافق قرار است در مرحله بعد، بخشی از بسته گسترده‌تری باشد که به «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل ارائه می‌شود. نتانیاهو آنگاه بایستی در خصوص دادن امتیاز برای برقراری رابطه با عربستان تصمیم بگیرد. 

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت: «به حصول توافق بسیار نزدیک شده‌ایم.» وی همچنین تصریح کرد که اختلاف‌ها در جزئیات مربوط به این توافق ممکن است «به زودی» حل و فصل شوند.

دیپلمات‌های مطلع در کشورهای حاشیه خلیج فارس و چند منبع در واشنگتن به رویترز گفته‌اند توافق امنیتی آمریکا-عربستان خواستار ارائه ضمانت‌های رسمی از سوی ایالات متحده برای دفاع از طرف سعودی است. به موجب این توافق همچنین ریاض در ازای توقف خرید سلاح از چین و محدود کردن سرمایه‌گذاری‌های پکن در آن کشور از سلاح‌های پیشرفته آمریکایی برخوردار خواهد شد. 

منابع مطلع مضاف بر این می‌گویند توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف تبادل تکنولوژی‌های نوظهور از جمله در زمینه هوش مصنوعی را شامل خواهد شد. یک مقام آمریکایی به شرط عدم افشای نام گفت: «مفاد توافق طی چند هفته نهایی خواهند شد.»

از طرف اسرائیل، نتانیاهو برای پیوستن به این توافق بایستی با بازگرداندن آرامش به نوار غزه و مسیری جهت تشکیل کشور مستقل فلسطین موافقت کند. این دو شرط مواردی هستند که بنیامین نتانیاهو و بخش‌هایی از کابینه جنگی او تاکنون سرسختانه در برابر آنها مقاومت نشان داده‌اند.

وزیر خارجه عربستان: قبل از توقف جنگ در غزه هیچ بحثی درباره عادی‌سازی با اسرائیل نمی‌کنیمرسانه سعودی: تبلیغات آمریکا و اسرائیل درباره عادی‌سازی با عربستان برای تحریف افکار عمومی استعربستان سعودی شروط «عادی‌سازی» با رژیم اسرائیل را اعلام کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند