Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@10:48:10 GMT

برای حل دغدغه زلزله زدگان چه باید کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۶۸۳۸

برای حل دغدغه زلزله زدگان چه باید کرد؟

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه در جلسه شورای اقتصاد مقاومتی استان که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، با اشاره به زلزله سال ۹۶، به ساخت و ساز گسترده در مناطق زلزله زده اشاره کرد و گفت : در مدت بازسازی ۱۳۱ هزار واحد مسکونی در این مناطق بازسازی و نوسازی شده و عملا پرونده بازسازی بسته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : در حال حاضر مشکل و دغدغه اصلی زلزله زدگان بحث تمدید امهال تسهیلات به مدت یک سال دیگر است.

بازوند افزود: برای تحقق این موضوع نیاز است سازمان برنامه و بودجه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان به بانک مرکزی پرداخت کند که امیدواریم به زودی حل شود.

استاندار کرمانشاه اشاره‌ای هم به پروژه‌های اقتصاد مقاومتی استان داشت و افزود: ۲۴۸ پروژه اقتصاد مقاومتی در استان داریم که بسیاری از آن‌ها در حال حاضر به پایان رسیده است.

بیکاری کرمانشاه کم شده و فضای کسب و کارکمی بهبود یافته

بازوند به بهبود شاخص‌های اقتصادی استان هم اشاره کرد و ادامه داد: در چهار سال اخیر برخی شاخص‌های اقتصادی از جمله نرخ بیکاری و بهبود فضای کسب و کار بهبود یافته که نقطه امیدی برای استان است.

او به کاهش محسوس نرخ بیکاری استان در چهار سال اخیر اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیکاری استان از ۲۱.۶ درصد در پایان سال ۹۶ به ۱۵.۷ درصد رسیده است.

بازوند گفت: نرخ بیکاری استان از ۲۵ درصد در پایان پاییز ۹۶ به ۱۲.۴ درصد در پاییز امسال رسیده است.

استاندار کرمانشاه افزود: شاخص فضای کسب و کار استان طی چهار سال گذشته بهبود یافته و کرمانشاه از رتبه ۳۱ در سال ۹۶ به رتبه ۱۷ در امسال رسیده است.

بازوند ادامه داد: شاخص فلاکت نیز از رتبه اول کشور در سال ۹۶ به رتبه نهم کشور در امسال رسیده ایم.

۵۲۸ واحد راکد را احیا کردیم

استاندار کرمانشاه گفت: طی این مدت ۵۲۸ واحد راکد با اشتغالزایی ۴۳۷۸ نفر فعال شده است، واحد‌هایی که میانگین شش تا ۱۰ سال راکد بوده اند.

بازوند افزود: طی این مدت طرح توسعه در ۳۹۲ واحد صنعتی اجرا شده است.

استاندار کرمانشاه به افزایش ۴۸۶ درصدی قرارداد‌ها و افزایش ۴۳۴ درصدی واگذاری اراضی در شهرک‌های صنعتی استان هم اشاره کرد و این میزان رشد را نشانه استقبال سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در استان دانست.

بازوند به فعالیت شبانه روزی مرز پرویزخان در شرایط کرونایی اشاره کرد و افزود: روزانه هزار تا ۱۲۰۰ کامیون در این مرز تردد میکنند و در سایر مرز‌های استان این تعداد روزانه ۸۰۰ کامیون است.

او ادامه داد: در مجموع میانگین روزانه دو هزار کامیون در مرز‌های استان تردد دارند و این میزان فعالیت در ۱۰ ماهه امسال دو میلیارد صادرات غیرنفتی را همراه داشته است.

بازوند گفت: این‌حجم صادرات از مرز‌های استان تنها مربوط به صادرات غیرنفتی است و جدای از صادرات نفت و گاز و برق محسوب می شود.

بازوند به رشد اراضی آبی استان هم اشاره کرد و افزود: حدود ۲۸ هزار هکتار از اراضی دیم استان را طی سال‌های اخیر به آبی تبدیل کردیم که ۱۸ هزار هکتار آن مربوط به سامانه گرمسیری است.

کمبود اعتبارات روند اجرای راه آهن کرمانشاه-خسروی را کند کرده است

استاندار کرمانشاه گریزی هم به پروژه راه آهن غرب کشور داشت و با اشاره به فرصت بی نظیر این پروژه در بحث رونق صادرات و اتصال ایران به راه آهن بین المللی، از کندی پیشرفت آن به دلیل کمبود اعتبارات خبر داد.

بازوند گفت: راه آهن طرف عراق آماده است و اگر بتوانیم راه آهن را به مرز خسروی برسانیم می‌توانیم به راه آهن سوریه و از آنجا به بندر لاذقیه متصل شویم و امیدواریم اهمیت پروژه در اعتبارات لحاظ شود و اعتبار بیشتری به پروژه اختصاص داده شود.

بازوند به ظرفیت توسعه حمل و نقل هوایی استان هم اشاره کرد و با بیان اینکه فرودگاه بین المللی کرمانشاه به استان‌های غرب کشور خدمات رسانی می‌کند، افزود: پیگیری‌های بسیاری انجام دادیم که یکی از ایرلاین‌های کشور در کرمانشاه مستقر شود و اگر این اتفاق بیفتد و ایران ایر در کرمانشاه قرار گیرد، اتفاقات خوبی برای غرب کشور رخ خواهد داد و کرمانشاه میتواند خدمات رسانی بهتری به این استان‌ها داشته باشد.

بازوند به برخی مشکلات استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر فاضلاب کرمانشاه دچار مشکل است و حدود ۱۵۰ میلیارد تومان برای رفع این مشکل نیاز داریم.

او ادامه داد: منابع بانکی استان در گرو زلزله است و بسیاری بازپرداخت‌ها هنوز انجام نشده و این مشکل موجب شده تا بانک‌ها منابع لازم برای پرداخت تسهیلات سرمایه گذاری و ... را نداشته باشند.

استاندار کرمانشاه بر نیاز استان به راه اندازی منطقه آزاد قصرشیرین تاکید کرد وافزود: این مصوبه در مجمع تشخیص مصلحت نظام است و انتظار داریم معاون اول رییس جمهور و دولت نیز حمایت کرده و این طرح را تصویب کنید.

یک شهرستان نارنجی داریم و مابقی زرد وآبی اند

بازوند اشاره‌ای هم به وضعیت کرونا در استان داشت و افزود: در حال حاضر از ۱۴ شهرستان، متاسفانه یک شهرستان در وضعیت نارنجی قرار گرفته، سه شهرستان در وضعیت زرد و مابقی در وضعیت آبی کرونا قرار دارند.

او کنترل وضعیت کرونا در استان را در حال حاضر مطلوب دانست و افزود: خوشبختانه این وضعیت با اجرای طرح‌هایی مانند طرح شهید سپهبد خاج قاسم سلیمانی و همکاری خوب مردم در اجرای دستورالعمل های بهداشتی به دست آمده است.

او ادامه داد: استان تاکنون سه پیک کرونا را پشت سر گذاشته که پیک آخری متاسفانه خسارت بسیاری وارد کرد و ما میانگین روزانه ۱۸ نفر را از دست دادیم و حداکثر بستری‌ها در این پیک به ۱۲۶۵ نفر رسید.

بازوند گفت: خوشبختانه هم اکنون تعداد بستری‌های کرونا به ۱۴۵ نفر رسیده و میانگین روزانه فوتی‌های کرونا در استان هم یک تا دو نفر است .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استانداری کرمانشاه زلزله کرمانشاه زلزله زدگان کرمانشاه پروژه های عمرانی استان هم اشاره استاندار کرمانشاه حال حاضر بازوند گفت راه آهن سال ۹۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۶۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مبلغ درخواستی از سوی مسئولان استان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست و باید برآورد دقیق و کارشناسی شده وجود داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در جمع خبرنگاران در استانداری کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از نظر پیشگیری، آمادگی و مقابله با بحران نسبت به سایر استان‌ها وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: این وضعیت باز هم کافی نیست و باید پیشگیری در حوزه‌های مختلف که می‌تواند احتمال خطر در آن وجود داشته باشد، با استفاده از ظرفیت استان مورد توجه قرار گیرد و ما نیز وظیفه داریم بودجه مورد نیاز را به ویژه برای شهر کرمانشاه تهیه کنیم.

وی درباره تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه گفت: در شهرستان سرپل‌ذهاب برخی از اماکن عمومی از جمله ساختمان‌های اداری، مساجد، کتابخانه‌ها و مراکز بهداشت هنوز ساخته نشده و نیاز به بودجه دارد و باید به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برآورد دقیقی از میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این اماکن وجود ندارد و تعیین اعتبار و زمان تأمین آن نیاز به برآورد دارد و البته از این به بعد همچون سال گذشته بودجه براساس براورد تخصیص نمی‌یابد بلکه به صورت مرحله به مرحله با پیشرفت کار و دقت در محاسبه و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های موجود پرداخت می‌شود. این ساختمان‌ها باید ساخته می‌شد، اما با کم‌دقتی رها شده و اکنون ما بنا داریم تا انتها همراهی کنیم و نیازی به اعلام اعتبار نیست. ساختمان‌های دولتی باید بیمه باشند و در صورت تخریب به هر دلیل، ما نباید یک ریال برای بازسازی آن کمک کنیم و کاری که اکنون قرار است انجام شود کاری اضافه بر وظیفه است.

نامی با اشاره به اینکه برای ساخت و بازسازی مساجد می‌توان از ظرفیت خیران استفاده کرد، گفت: ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم که این وضعیت ساماندهی شود اما باید همراه با دقت باشد و با برآورد کارشناسی برآورد صحیحی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شعار سال باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده شود، افزود: در رابطه با ساماندهی آبشوران نیاز به اقدامات اولیه دارد و در ابتدا باید نقشه دیجیتال شهر تهیه شود که بتوانیم تصمیم درستی بگیریم و اعتبار آن از منابع استانی و بخشی نیز از بودجه مدیریت بحران تأمین می‎‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای ساماندهی آبشوران نیز اطلاعات دقیقی از نحوه انجام عملیات، شیب رودخانه و نوع مصالح مورد استفاده وجود ندارد و نمی‌توان بدون داشتن این اطلاعات اعتباری برای آن برآورد کرد.

نامی با اشاره به استفاده از پساب شهر کرمانشاه برای صنایع افزود: در قانون بودجه 1402 قید شده که تمایم شرکت‌های صنعتی باید از پساب استفاده کنند و تمام دستگاه‌ها باید در حد توان برای تصفیه پساب و انتقال آن به شهرک‌های صنعتی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز در کرمانشاه به خوبی انجام شده است، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده باید در کشور 250 میلیون اصله درخت کاشته شود و بنابر تأکید مقام معظم رهبری باید این درختان مثمر باشند و تولید چوب نیز می‌تواند در این دسته قرار بگیرد، زیرا در کشور سالانه به حداقل پنج میلیون مترمربع چوب نیاز است که بخشی از آن وارد می‌شود و به هر میزان این تولید چوب افزایش یابد واردات کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با این وجود تلاش می‌شود درختان کاشته شده مثمر باشد و نحوه عملکرد در این زمینه براساس تقسیمات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی به دقت پیگیری می‌شود، زیرا توسعه فضای سبز یکی از اصول مهم دنیا برای ادامه حیات بشر است.

نامی با اشاره به اینکه در تمام ابعاد مدیریت بحران مردم حضور فعال دارند، گفت: این حضور نیاز به سازماندهی و آموزش دارد و به همین دلیل قرارگاه مردم یاری بحران در کشور به منظور آموزش مردم و استفاده از ظرفیت مردم در بحران‌ها راه‌اندازی شده است.

برآورد دقیق از خسارت در مناطق زلزله‌زده انجام شده است

محمدطیب صحرایی نیز در این نشست با تأکید بر همراهی مدیریت بحران کشور تا پایان ساماندهی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه اظهار داشت: ممکن است اعتبار مورد نیاز بیشتر یا کمتر از برآورد و اعتبار درخواست شده باشد و مهم این است که از این وضعیت عبور کنیم. در صورت همراهی مدیریت بحران می‌توانیم در مدت زمان قابل قبولی تمام مناطق زلزله‌زده استان را از نابسامانی فعلی خارج کنیم.

صحرایی با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده تا پایان سال گذشته 2700 میلیارد تومان برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده نیاز است گفت: برآورد دقیق از خسارت‌ها وجود دارد و تقدیم خواهد شد و در صورت نیاز برآورد تکمیلی و کارشناسی‌های جدید انجام می‌شود.

استاندار کرمانشاه افزود: متأسفانه ردیف بودجه بازسازی مناطق زلزله‌زده از قانون بودجه حذف شده و برای بازگشت این ردیف حمایت مدیریت بحران نیاز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات