Web Analytics Made Easy - Statcounter

امین شالچیان مدیر عامل شرکت بازرگانی تعاونی‌های کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اینکه دولت بر بازار نهاده‌ها و کالا‌های اساسی باید مدیریت کند، اظهار کرد: مدیریت بازار نهاده و کالا‌های اساسی توسط بخش تولید باید اجرا شود چرا که طی سال‌های اخیر بار‌ها اثبات شده که دولت مجری خوبی نیست و تنها باید نظارت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با انتقاد از این مسئله که دولت مجری خوبی برای بازار نهاده‌های دامی نیست، افزود: دولت در حوزه تنظیم بازار نهاده‌های دامی تنها باید نظارت کند و علی رغم آنکه در حوزه کلان کشور قرار بود تشکل و اتحادیه‌ها با قدمت ۵۰ تا ۶۰ سال به میدان بیایند، اما در عمل یک بازه وزارت صمت و یک بازه وزارت جهاد است، در حالی که حوزه اقتصاد را نمی‌توان به کارمندان دولت واگذار کرد که در ساختار چارچوب دولتی فعالیت می‌کنند.

شالچیان ادامه داد: اگر بخش خصوصی متولی تامین نهاده باشد، در ارزان‌ترین حالت خریداری و برای فصل‌های بعد ذخیره می‌کند.

این مقام مسئول با اشاره به ایرادات سامانه بازارگاه بیان کرد: بار‌ها اعلام کرده‌ایم که سامانه بازارگاه با ساختار فعلی جوابگو نیست چرا که مسئولان دولتی در فصل برداشت به علت کمبود ارز خرید نکردند که این امر به قیمت نابودی تولید تمام شد.

بیشتر بخوانید

ایرادات سامانه بازارگاه گریبانگیر دامداران و مرغداران

شالچیان با اشاره به اینکه تبدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان آسیب جدی به بخش تولید می‌زند، بیان کرد: بار‌ها اعلام کرده‌ایم که با تبدیل ارز ترجیحی به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان، به علت ۴ برابر شدن ارز، نقدینگی باید افزایش یابد که هم اکنون در سیستم بانکی تسهیلات با بهره ۱۸ و ۲۰ درصد پرداخت می‌شود، اما در بازار آزاد به ۵۰ تا ۶۰ درصد رسیده است که با وجود محدودیت‌های نقدینگی منابع بانکی، ساختار بانکی به حدی پیچیده است که افراد منابع بازار آزاد را ترجیح می‌دهند.

مدیر عامل شرکت بازرگانی تعاونی‌های کشاورزی افزود: علی رغم تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات نهاده‌های دامی طی سال‌های اخیر، اثرات آن در سفره خانوار دیده نشده است که با این وجود جای این سوال مطرح است که چرا منابع حاصل از ارز ۴۲۰۰ تومانی بر سر سفره خانوار نمی‌آید؟

او با بیان اینکه واردات کنجاله سویا با ارز آزاد با قیمت فعلی کنجاله در بازار یکی است، گفت: بنابر تصمیمات اتخاذ شده در بودجه سال آینده مبنی بر تغییر نرخ ارز انتظار می‌رود که ارز دولتی به طور کامل حذف شود چرا که ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی با آزاد اختلاف چندانی ندارد و تنها با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی با سیستم مدیریت دولتی، عملا ارز تلف می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به ایرادات سامانه بازارگاه بیان کرد: بار‌ها اعلام کرده ایم که سامانه بازارگاه با ساختار فعلی جوابگو نیست چرا که مسئولان دولتی در فصل برداشت به علت کمبود ارز خرید نکردند که این امر به قیمت نابودی تولید تمام شد.

مدیر عامل شرکت بازرگانی تعاونی‌های کشاورزی افزود: علی رغم تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات نهاده‌های دامی طی سال‌های اخیر، اثرات آن در سفره خانوار دیده نشده است که با این وجود جای این سوال مطرح است که چرا منابع حاصل از ارز ۴۲۰۰ تومانی بر سر سفره خانوار نمی‌آید؟

او در پایان با بیان اینکه واردات کنجاله سویا با ارز آزاد با قیمت فعلی کنجاله در بازار یکی است، گفت: واردات کنجاله با ارز آزاد با بازار آزاد تفاوتی ندارد، در حالی که با تغییر ارز ترجیحی به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان هم، قیمت‌ها تفاوت چندانی با بازار آزاد ندارند و با این وجود تنها ارز تخصیصی به واردات تلف می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سامانه بازارگاه دام و طیور نهاده دامی سامانه بازارگاه ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دامی ۱۷ هزار و ۵۰۰ سفره خانوار بازار نهاده بازار آزاد نهاده ها بار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۸۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟

منصور پوریان اظهار داشت: با توجه به حجم بالای واردات و افزایش جمعیت دامی تولید داخل، بازار متعادل می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، وی قیمت کنونی هر کیلو بره نر را ۲۱۵ هزار تومان و دام سنگین ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر کیلو گوشت گوسفندی در فروشگاه‌ها و قصابی‌ها ۵۳۰ تا ۵۵۰ هزار تومان و گوشت نر گوساله ۰ تا ۴۲۰ هزار تومان است.

پوریان ادامه داد: عرضه گسترده دام زنده موجب شده تا گوشت به قیمت واقعی خود برسد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه جمعیت دام سبک به بیش از ۷۱ میلیون راس و دام سنگین ۵.۵ میلیون راس رسیده است، افزود: با توجه به افزایش زایش دام‌ها در فصل بهار، روند جمعیت دامی افزایش می‌یابد که این مهم به نفع مصرف‌کنندگان داخلی است.

به گفته او، بنابر برنامه ریزی‌های صورت گرفته واردات روزانه گوشت گرم به ۶۰۰ تن می‌رسد.

پوریان گفت: واردات و توزیع مناسب گوشت منجر به اشباع شدن بازار می‌شود که در نتیجه این امر موجب شده تا دام زیادی روی دست تولیدکننده بماند که صادرات دام سیاست مناسبی در راستای تنظیم بازار و تعدیل قیمت محسوب می‌شود.

گفتنی است با توجه به زایش‌های زمستان و بهار امکان صادرات ۵۰۰ هزار راس دام به بازار‌های هدف وجود دارد.

دیگر خبرها

  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • مخبر: مشکل واردات اتوبوس برون‌شهری در اسرع وقت حل شود
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • سرک دلار به کانال ۶۰
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به منطقه آزاد قشم رسید
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟