Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@21:29:01 GMT

چه زمانی درد عضلانی را جدی بگیریم؟

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۸۵۶۰

اختلالات هورمونی، افسردگی، مصرف برخی دارو‌ها و ... می‌تواند زمینه درد ماهیچه‌ای را فراهم کند. ناطقان: درد‌های ماهیچه‌ای یکی از مشکلات سلامت رایج است که در بیشتر موارد نگران کننده نیست. این درد‌ها در بیشتر موارد پاسخ طبیعی بدن به فعالیت بدنی بیشتر از حد معمول است. وقتی ماهیچه‌ها بیشتر از میزانی که به آن عادت دارند فعالیت کنند یک ماده شیمیایی به نام اسید لاکتیک در آن‌ها تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید این اسید عامل ایجاد دردی است که معمولا یک یا دو روز ادامه می‌یابد، اما گاهی هم ضعف ماهیچه‌ها علامت یک مشکل سلامت جدی‌تر مانند اختلالات هورمونی، عفونت‌ها یا حتی بیماری لایم است. اگر درد عضلانی با گذشت زمان بدتر شود یا بیشتر از دو هفته ادامه یابد، باید علامت یک مشکل در نظر گرفته شود. همچنین اگر درد‌های ماهیچه‌ای به طور ناگهانی و بدون هیچ دلیل مشخصی بروز کند یا کیفیت غیرعادی داشته باشد باید توسط پزشک معاینه شود. در ادامه با هفت مشکل سلامت که می‌تواند باعث درد‌های مداوم عضلانی شود آشنا می‌شوید.

رابدومیولیز
گاهی انجام ورزش‌های شدید می‌تواند منجر به عارضه خطرناکی به نام رابدومیولیز شود. در این عارضه که شامل آسیب و تخریب عضلات اسکلتی است محتویات سلول‌های عضلانی اسکلتی تخریب شده وارد خون می‌شود. در صورت تخریب سریع این سلول‌ها، یک ماده شیمیایی به نام میوگلوبین آزاد و وارد خون می‌شود که آثار سمی بر کلیه دارد و حتی می‌تواند موجب نارسایی کلیوی شود. افرادی که از رابدومیولیز رنج می‌برند درد‌های مکرر عضلانی را به ویژه در پشت، ران‌ها و شانه‌ها تجربه می‌کنند. عوارض دارویی، اختلالات متابولیک، فعالیت ورزشی شدید، تشنج و عفونت‌هایی مانند آنفلوآنزا از عوامل ایجاد رابدومیولیز است.

اختلالات هورمونی
تیروئید کم‌کار و پرکار هر دو می‌تواند فرد را به سمت گرفتگی عضلات سوق دهد. بیماری آدیسون هم که در آن غده فوق کلیه نمی‌تواند هورمون‌های خود را به مقدار کافی تولید کند عامل ایجاد درد‌های عضلانی است. این اختلالات با علایم مختلفی از تغییرات رفتاری و تحریک‌پذیری گرفته تا خشکی پوست، ریزش مو و افزایش یا کاهش ناگهانی وزن همراه است.

فیبرومیالژیا
فیبرومیالژیا یک سندروم درد اسکلتی-عضلانی مزمن است که با درد‌های مزمن در سطح گسترده، خستگی و اختلال خواب مشخص می‌شود و علت آن هنوز ناشناخته است. احتمال وقوع درد در نقاطی از بافت نرم، مانند ماهیچه‌ها بیشتر از دیگر نواحی است. سایر علایم بیولوژیکی و روانی فیبرومیالژیا سردرد، افسردگی و اضطراب، مه مغزی و مشکل در تمرکز است.

افسردگی
شاید باور نکنید که یک مشکل سلامت روان مانند افسردگی بتواند دارای علایم جسمی مانند درد‌های عضلانی باشد، اما درد‌های عضلانی و مفصلی از علایم کاملا شایع افسردگی هستند و گاهی افرادی که به دلیل درد‌های عضلانی به پزشک مراجعه می‌کنند در نهایت با تشخیص افسردگی مواجه می‌شوند.

دارو‌ها
درد عضلات ممکن است عارضه جانبی مصرف برخی دارو‌ها از جمله استاتین‌ها که برای کاهش سطح کلسترول مصرف می‌شوند باشد. در بیشتر موارد، این عارضه جانبی معمولا در شش ماه اول پس از شروع مصرف دارو ظاهر نمی‌شود. قطع ناگهانی مصرف دارو‌های ضد افسردگی نیز ممکن است منجر به درد‌های عضلانی شود که معمولا طی چند هفته برطرف می‌شود. اگر هنگام مصرف هر دارویی درد عضلانی را تجربه می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید تا با پیشنهاد گزینه‌های دیگر یا تنظیم دوز دارو عوارض جانبی منفی به حداقل برسد.

عفونت‌ها
وجود عفونت در جایی از بدن از دیگر عوامل درد‌های عضلانی است. جدا از عفونت‌های ویروسی و باکتریایی مانند لایم، آنفلوآنزا و مانند آن، عفونت‌های انگلی مانند تریشینوز یا توکسوپلاسموز نیز می‌تواند خود را با درد‌های عضلانی نشان دهد.

یک عفونت باکتریایی نادر به نام پیومیوزیت هم منجر به تشکیل آبسه‌های چرکی در عضله می‌شود و با درد عضلانی همراه است. این شرایط نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارد؛ بنابراین هیچ گاه درد عضلانی مداوم را که با علایم دیگری مانند تب، قرمزی و تورم همراه است نادیده نگیرید.

آرتروز
ما معمولا آرتروز را با مفاصل دردناک و سفت مرتبط می‌دانیم، اما مشخص شده است که آرتریت روماتوئید می‌تواند درد و اسپاسم عضلات را هم به همراه داشته باشد. از آن جا که عضلات و مفاصل به هم پیوسته هستند، ممکن است التهاب و درد مفاصل روی عضلات نیز تأثیر بگذارد یا درد و گرفتگی ماهیچه عامل تشدید درد مفاصل باشد. ماساژ دادن و استفاده از کمپرس سرد یا گرم روی ناحیه درد می‌تواند تا حدی باعث تسکین درد عضلات شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: درد عضلانی ، جدی گرفتن ، افسردگی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درد عضلانی جدی گرفتن افسردگی درد های عضلانی درد عضلانی عفونت ها دارو ها درد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۸۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد که ایرادات احتمالی شورای نگهبان به جداول لایحه بودجه سال جاری بعد از تعطیلات مجلس شورای اسلامی جهت سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

جبار کوچکی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اتمام بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ مربوط به جداول در جلسات علنی هفته جاری مجلس شورای اسلامی مصوبات مجلس برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: اگر شورای نگهبان به این مصوبات ایرادی را وارد کرد مجلس شورای اسلامی بعد از تعطیلات هفته آینده ایرادات شورای نگهبان را مورد بررسی قرار داده و رفع خواهد کرد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قطعا مجلس یازدهم تا قبل از پایان عمر خود تکلیف بخش دوم لایحه بودجه را مشخص کرده تا به عنوان قانون به دولت ابلاغ شود.

کوچکی‌نژاد همچنین درباره وضعیت برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: روز گذشته مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان در برنامه هفتم توسعه را رفع کرد و در برخی موارد نیز به مصوبات قبلی خود اصرار کرد که این موارد به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود لذا مجددا اصلاحات اعمال شده در برنمامه هفتم به شورای نگهبان برای اعلام نظر تقدیم خواهد شد.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تاکید کرد که تکلیف برنامه هفتم تا پایان مجلس یازدهم مشخص خواهد شد و برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود.

به گزارش ایسنا، طبق اصلاحات آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی روند بررسی بودجه تغییر کرده است بدین شکل که ابتدا مجلس شورای اسلامی بخش اول لایحه مربوط به احکام و منابع و مصارف را بررسی و تصویب می‌کند بعد از تصویب بخش اول و ابلاغ به دولت، نوبت به بررسی بخش دوم مربوط به جداول می‌شود.

بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در اسفندماه ۱۴۰۲ برای اجرا به دولت ابلاغ شد و مجلس بخش دوم لایحه بودجه را در هفته جاری بررسی کرد.

بررسی جداول در صحن مجلس شورای اسلامی برای اولین بار صورت گرفت. پیش از این و در سال‌های گذشته و مجالس قبلی تنها احکام و سقف منابع و مصارف لایحه بودجه در صحن مجلس رسیدگی می‌شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پپ: امیدوارم ۱۵ روز دیگر جام را در دست بگیریم
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • ژاوی: فرمین لوپز کشفی بزرگ برای بارسلونا بود؛ می‌خواهیم انتقام تقابل قبلی با ژیرونا را بگیریم
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • بارندگی‌ها تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • شاید نمی‌دانستید که علی دایی آنجا حضور داشت!
  • نفخ لوبیاها را چطور بگیریم ؟ ؛ طرز تهیه خوراک لوبیا | این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است | فوت و فن خوشمزه‌تر شدن این غذای سالم و خانگی
  • نباید با معلم‌مان کشتی بگیریم/ دولت‌ها تا یک سال اول‌شان به معلم‌ها توجه می‌کنند/ حضور طلاب در مدارس مسبوق به سابقه است/ «نیرزاده» هم طلبه بود