Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@12:12:05 GMT

همه چیز درباره بیماری درماتیت تماسی

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۸۶۵۱

درماتیت تماسی به نوعی از التهاب پوست می‌گویند که می‌تواند ناشی از تماس با مواد آلرژی زا باشد. ناطقان: به نقل از هلث دِرِکت، پوست نخستین خط دفاعی برای جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا به بدن است. با این حال، خود پوست گاهی دچار بیماری‌ها و مشکلات متعدد می‌شود که درماتیت پوستی یا اگزما یکی از این بیماری‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



درماتیت به معنای التهاب پوست است. در واقع هر گونه ضایعه پوستی که ماهیت اصلی و اولیه آن واکنش التهابی باشد، درماتیت نامیده می‌شود که انواع مختلفی دارد و رایج‌ترین آن درماتیت تماسی است، به این معنا که پوست پس از تماس با برخی مواد دچار تورم، قرمزی و خارش می‌شود.

درماتیت تماسی به دو دسته تقسیم می‌شود:

۱- درماتیت تماسی آلرژیک: این نوع درماتیت به دلیل تماس پوست با یک ماده آلرژی زا رخ می‌دهد. در واقع پاسخ آلرژیک باعث قرمزی و خارش پوست می‌شود. در این حالت، هر بار که فرد اقدام به تماس با ماده آلرژیک می‌کند، پوست دچار درماتیت می‌شود. از رایج‌ترین مواردی که می‌تواند باعث ایجاد درماتیت تماسی آلرژیک شود می‌تواند به نیکل، گیاهان، مواد شیمیایی، لوازم آرایشی، کرم ها و پماد‌ها اشاره کرد.

۲- درماتیت تماسی تحریک کننده: این نوع درماتیت زمانی رخ می‌دهد که پوست بر اثر تماس با یک ماده تحریک کننده در طولانی مدت باعث قرمزی و خارش پوست می‌شود. از مواردی که می‌توانند منجر به درماتیت تماسی تحریک کننده شوند می‌توان به دارو‌های پوستی، مواد آرایشی، رنگ ها، مواد شیمیایی، گیاهان، چسب و رزین اشاره کرد.

رایج‌ترین علائم هر دو نوع درماتیت تماسی شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- ترک خوردگی و آسیب به پوست
۲- قرمزی
۳- تاول زدن
۴- ضخیم شدن پوست
۵- خشکی پوست و خارش

درماتیت

زمانی که مشاهده کردید بثورات و جوش‌های پوستی از بین نمی‌رود می‌توانید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر این جوش‌ها به صورت گسترده بر روی پوست پراکنده شده و یا به صورت ناگهانی دردناک شدند، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

برای جلوگیری از درماتیت پوستی در گام نخست شناسایی عامل تحریک کننده و اجتناب از آن ضروری است. پزشکان برای درمان این بیماری از کرم‌های آب رسان و نرم کننده و نیز کرم کورتیزون و یا قرص استفاده می‌کنند. همچنین متخصصان می‌توانند با اشعه فرابنفش، اشعه ایکس ری مخصوص و تجویز دارو اقدام به از بین بردن علائم درماتیت تماسی کنند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: درماتیت ، تماسی ، بیماری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درماتیت تماسی بیماری تحریک کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۸۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، حسن شیخی، گفت:همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه‌ها، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح و تماس با امعاء و احشاء آلوده منتقل می‌شود. 

وی اظهارداشت: بنابراین کشتار دام‌ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.

سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه، ادامه داد:گوشت دام‌های ذبح شده، باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشای دام ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود تا با تغییراتی که پس از مرگ در بافت لاشه اتفاق می‌افتد این ویروس از بین برود، لذا از شهروندان خواست تا گوشت موردنیاز خود را از واحد‌های تحت‌نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشت‌های بسته‌بندی شده هویت دار استفاده کنند.

وی در پایان از دامداران خواست در صورت مشاهده کنه از له کردن آن با دست به شدت پرهیز کنند.

دیگر خبرها

  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • متکی هیچ تماسی با ابوترابی برای ریاست مجلس نداشته است
  • خواص جکوزی برای پوست
  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟