Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@13:30:23 GMT

روزی، روزگاری جشنواره فیلم فجر

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۸۷۷۲

روزی، روزگاری جشنواره فیلم فجر

چرا باید در آستانه چهل‌سالگی جشنواره فیلم فجر، نوستالژی دوره‌های اولیه و میانی، شور و شوق، حال و هوا و گرمای آن دوره‌ها را داشته باشیم؟ (جشنواره فیلم فجر در حال و هوای دوم خرداد) ، چرا این همه حسرت؟ این‌قدر  یادش بخیر، حتی دیالوگی که در شروع به آن اشاره شد هم بی اختیار از فیلم‌های معاصر نبود، می‌توانیم به این‌که حتی در شرایط سخت کنونی، جشنواره برگزار شده و چراغ سینما را روشن کرده است، دلخوش باشیم، دلخوش به آمار تولید فیلم، اما با این حس درونی چه کنیم؟ که اگر لحظه­‌ای ما رها کنند، دل‌مان پر می­‌کشد به روزهای سرد و بارش برف بهمن آن سال‌ها،  صف‌های طولانی از جلوی گیشه سینما شهرقصه تا سربالایی خیابان وزرا و از آن طرف از گیشه سینما آزادی تا داخل خیابان بخارست، گرمای سالن و شلوغی و همهمه سالن انتظار زیرزمینی سینما شهر قصه و  تصاویر ماندگار از فیلم‌هایی که آن‌قدر به دلمان می‌نشست که پیاده‌روهای برفی را در دل شب‌های نیمه بهمن بی‌توجه به زمان، بدون خستگی گز می‌کردیم، اگر تنها بودیم با مرور آن‌چه بر پرده دیده بودیم و اگر با جمع یاران همراه، بگو مگوها درباره فیلم، سکوت نیمه شب را می‌شکافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال جواب برای همین سوال‌ها  بودم و این‌که شاید اوضاع  این‌گونه هم  نیست و  این حس و حال بی‌ارتباط با سن و سال نیست. شاید ما نمی‌بینیم آن‌چه را که باید ببینیم، شاید حس ما هم شبیه نسلی است که هنوز در ردیف ده فیلم برتر عمرش، فیلم‌های هیچکاک و فلینی و فورد با قدرت نشسته‌اند و حاضر نیستند برای آثار نولان و فینچر و لینچ جایی باز کنند. در همین فکر بودم که شاهد از غیب رسید، فیلم مصاحبه یکی از کارگردانان سینمای ایران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که او در کاخ جشنواره درباره  ضرورت برگزاری جشنواره در دوران کرونا سخن می‌گفت و نظریه‌های غریبی در رد توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی در باره محافظت شخصی در برابر شیوع این بیماری ارائه می‌کرد، سخنانی که از نیمه، دیگر ارتباطی با سینما و شغل شریف ایشان نداشت. البته سخنان وی برای مخاطبان پیگیر اخبار سینمایی تازگی نداشت چرا که وی قبلا در نامه‌ای سرگشاده  به وزیر بهداشت و همچنین مصاحبه‌ای مفصل با خبرآنلاین به تشریح مواضعش در این خصوص پرداخته بود. این‌که قصد کارگردان از دوباره مطرح کردن آن در جشنواره چه بود؟ ربطی به این نوشته ندارد.

اما همین که در میانه جشنواره، فیلمسازی که زمانی با آثار مطرحش در همان دوره‌های نوستالژی شده جشنواره برای ما، همه حواشی و نگاه‌ها را قبل و بعد نمایش فیلمش به خود معطوف می‌کرد و این مدیوم ارتباطی سینما و اثر روی پرده بود که او را  در مرکز توجه قرار می‌داد، حالا به جایی رسیده است که با صحبت‌های جنجالی فرسنگ‌ها دور و  بی ربط به سینما، مورد توجه رسانه‌ها و مخاطبان قرار گرفته، به تنهایی تصویر واضح و روشن وضعیت این روزهای سینمای ما و جشنواره‌ای است که حداقل در روزهای برگزاری‌اش، باید حرف و حدیث فیلمهایش نقل محافل باشد نه حاشیه‌های بی‌ربط با سینما.

۵۷۵۷

کد خبر 1483856

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سعید توجهی بهروز افخمی جشنواره فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۸۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در جشنواره سراسری امامت و مهدویت تحت پوشش قرار می‌گیرند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ سیدجواد جعفری، مدیرعامل مؤسسه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در نشست منطقه‌ای برنامه‌ریزی چهارمین دوره جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با تأکید بر نگاه آسمانی به این جشنواره اظهار کرد: کاری که برای اهل‌بیت انجام می‌گیرد باید نگاه آسمانی داشته باشد. تقوا زمینه گشایش، بالندگی و رشد است؛ بنابراین نمی‌شود گفت به دلیل اینکه پول و امکانات نداریم کار فرهنگی انجام ندهیم. اگر کار برای خدا و اهل‌بیت باشد گشایش‌ها و برکات حاصل خواهد شد.

وی افزود: ماه‌های مبارک رجب و شعبان ذاتاً ماه‌های با برکتی بوده به فرمایش مقام معظم رهبری ماه‌های رجب و شعبان بهار معنویت است. صرف‌نظر از عظمت این ماه‌ها، میلاد برگزیدگان الهی نیز در این ماه‌ها قرار گرفته؛ بنابراین ماه رجب و شعبان برای برگزاری جشنواره امامت و مهدویت به‌صورت هوشمندانه انتخاب شده است.

مدیرعامل مؤسسه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: میلاد امام زمان چهار پیام دارد. نخست اینکه امام زمان داعیه بوده؛ یعنی دعوت‌کننده به خدا، دوم توجه به امام زمان ایجاد امید به آینده است یعنی باور داشته باشیم که این خورشید روزی طلوع خواهد کرد، سوم باید بدانیم که منتظر و مترصد هستیم و انتظار یعنی حرکت نه سکون و ایستایی و چهارم اینکه این انتظار به عمل ما بستگی دارد.

جعفری عنوان کرد: تاکنون سه دوره از جشنواره امامت و مهدویت به دست با کفایت استادان و کارکنان برگزار شده و در آستانه ورود به چهارمین دوره قرار داریم؛ بنابراین آنچه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در چهارمین دوره این جشنواره از ما انتظار دارد اولاً جامعه هدف این دوره از جشنواره با ۱۵۰ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفته و دوم شعار امسال زیارت جامعه کبیره باشد یعنی همه فعالیت‌های جشنواره حول محور و مفاهیم زیارت جامعه کبیره قرار گیرد.

وی تأکید کرد: امسال در کنار شورای سیاست‌گذاری جشنواره‌ها، کمیته‌های تخصصی با حضور علمای حوزه علمیه و استادان گروه معارف تشکیل شود تا مفاهیم زیارت جامعه کبیره را بازآفرینی کنند و به دست شعرا و گروه‌های سرود بسپارند. همچنین از شعرا بخواهیم درباره زیارت جامعه کبیره شعر تولید کرده تا این اشعار تبدیل به نجوای مردم بشود.

جشنواره امامت و مهدویت، شاه‌بیت فعالیت‌های هدفمند فرهنگی دانشگاه آزاد

معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی نیز با بیان اینکه سه دوره از جشنواره امامت و مهدویت بر اساس سند تحول و توسعه دانشگاه آزاد با موفقیت پشت سر گذاشته شد،‌ گفت: دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دو اتفاق را به‌عنوان شاه‌بیت فعالیت‌های هدفمند فرهنگی دانشگاه آزاد به‌خوبی تبیین کرده‌اند. جریان امامت و مهدویت و مسئله تقریب مذاهب.

احمد ناطق گلستان بیان کرد: جشنواره امامت و مهدویت همه ساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان در اتمسفر فضای فرهنگی در کل کشور توسط دانشگاه آزاد اجرا می‌شود که این کار ویژه و نو در کشور بوده و مورد تحسین داخل و خارج کشور قرار گرفته، پس معلوم می‌شود خلأ جدی در این حوزه داشتیم. در آسیب‌شناسی تربیتی تشیع، رویکرد شادی و سرور اهل‌بیت نگاهی بوده که دانشگاه آزاد در این زمینه داشته است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر تقریب مذاهب را داریم که یکی از حوزه‌های جدی در دانشگاه آزاد بوده که توسط قریب به ۳۰ دفتر تقریب مذاهب در کشور با نگاه تقریبی و وحدتی صورت می‌گیرد و به فرمایش دکتر طهرانچی این دو اتفاق در کنار هم جریان اسلام را به معنای واقعی نشان می‌دهند و یک اتفاق میمون و مبارک است.

معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی مطرح کرد: به جشنواره امامت و مهدویت به‌عنوان کار فرهنگی فاخر نگاه کنیم و به آن ملزم باشیم. برکتی که انجام این برنامه‌های فاخر فرهنگی به همراه دارد می‌تواند چشمه‌های ویژه‌ای را برای دانشگاه در زمینه‌های اقتصادی باز کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • حضور بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز در «جشنواره ولاگ» فیلیمومدرسه
  • تاکید ماموستا رستمی بر توجه به معیشت و زندگی کارگران
  • پوشش ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در چهارمین جشنواره امامت و مهدویت
  • ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در جشنواره سراسری امامت و مهدویت تحت پوشش قرار می‌گیرند
  • «نوبت لیلی» نامزد جشنواره سریال آلمان شد
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند