Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در عرضه میوه و صیفی تولیدی استان هیچ مشکلی نداریم

محمدباقر بی پروا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش قیمت خیار در بازارهای کشور، گفت: این افزایش قیمت که ناشی از کاهش عرضه خیار به بازار بوده و در بازار صیفی جات آذربایجان شرقی نیز تاثیر گذاشته، به احتمال زیاد از سرمازدگی محصولات در استان‌های جنوبی نشات می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که سرمازدگی محصول خیار جنوب یک اقدام عمدی نیست، گفت: در گلخانه‌های استان‌های جنوبی از سیستم‌های گرمایشی معمولی استفاده می‌شود، اما به دلیل خاموشی‌های اخیر که در سراسر کشور رخ داد و باعث متوقف شدن چند ساعته این سیستم‌های گرمایشی شد، دمای محصول بیش از حد به زیر صفر رسیده و در نهایت سرمازده شد و از بین رفت.

وی متذکر شد: معمولا خیار محصولی است که زود به بار می‌نشیند و زودتر نیز به بازار می‌آید، از این رو این گرانی خیار که ناشی از کاهش تولید بوده است، در روزهای آینده با تزریق بار جدید صیفی به بازار باید سیر نزولی را در پیش بگیرد و این مشکل نیز به زودی حل خواهد شد.

بی پروا در خصوص وضعیت گلخانه‌های استان نیز اظهار کرد: به دلیل قرارگیری در منطقه سردسیر، معمولا سیستم‌های گرمایشی گلخانه‌های استان قوی بوده و تاکنون نیز مشکلی از بابت سرمازدگی محصولات نداشتیم.

وی افزود: از گذشته تا به حال، کشت خیار در مزارع و گلخانه‌های استان چندان رواج نداشته و جهاد کشاورزی هم اولویتی برای ارتقای تولید این محصول در استان ندارد، بیشترین ظرفیت تولید محصولات صیفی جات استان نیز شامل گوجه فرنگی بوده است.

وی ادامه داد: اکثر گوجه فرنگی‌های تولیدی استان محصول صادراتی به کشورهای ناحیه اوراسیا هستند، چرا که گوجه فرنگی مزرعه‌ای که از جنوب وارد می‌کنیم به حد کافی در بازار استان وجود دارد.

مدیر امور باغبانی آذربایجان شرقی گفت: با توجه به روند پرورش گوجه فرنگی در استان تا ماه‌های آینده از بابت تامین این صیفی مشکلی نخواهیم داشت و حتی در صورت به وجود آمدن هر گونه کمبود و یا افزایش قیمت در بازار استان، می‌توانیم گوجه فرنگی‌های صادراتی را به بازار داخلی تزریق کنیم تا مشکل حل شود.

وی در خصوص وضعیت تولید میوه استان نیز گفت: محصول سیب که در راس تولید میوه استان قرار دارد، به اندازه کافی در سردخانه‌ها تامین شده و برای مصرف عید و حتی مصرف یک ماه پس از عید نیز به حد کافی داریم، که البته این میزان تولید مازاد و صادراتی نبوده و تنها جهت مصرف منطقه نگه داری می‌شود.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: اکنون با توجه به این‌که شرایط آب و هوایی استان به مرور بهبود یافته و زمان برداشت محصولات می‌رسد، تولید بخش کشاورزی استان به خصوص در حوزه گلخانه‌ها روز به روز افزایش دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گلخانه های استان آذربایجان شرقی گوجه فرنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۸۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو

حسین بهرامی معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در حاشیه نمایشگاه اکسپو با بیان اینکه ۸۰ هزار هکتار از اراضی شیب‌دار در چهارمحال و بختیاری مستعد کشت و توسعه باغات بادام است، گفت: توسعه باغات بادام، افزایش اشتغال، صادرات و فرآوری بادام را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ در زمینه صادرات کالا و زنجیره ارزش راهبردی تشکیل شده است، افزود: دو محصول بادام و ماهیان سردآبی زنجیره ارزش راهبردی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در این نمایشگاه به سرمایه‌گذاران عرضه می‌شود. 

بهرامی با بیان اینکه ۳۰ هزار هکتار باغ بادام در استان وجود دارد، ادامه داد: ارزش این محصول در چهارمحال و بختیاری بیش از ۵۰ همت است که بیش از ۱۰ هزار نفر در استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول در این حوزه مشغول به‌کار هستند. 

بیشتر بخوانید

افزایش ۲ هزار تنی صادرات مغز بادام از چهارمحال و بختیاری

وی با بیان اینکه صادرات محصول بادام چهارمحال و بختیاری آشکار است، افزود: در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۲ هزار و ۲۰۰ تن بادام با ارزش حدود ۱۸ میلیون دلار از این استان صادر شد که عمدتا صادرات این محصول، بدون پوست بود. 

بهرامی با بیان اینکه این استان ظرفیت بالایی برای تولید ماهیان سردآبی دارد، بیان کرد: از ۵۰۰ مزرعه فعال شیلات ماهی در سال ۱۴۰۲ در چهارمحال و بختیاری، بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ تن تولید انجام شد. 

وی با بیان اینکه ۲۲ کارخانه تولید خوراک آبزیان در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، اظهار کرد: سالیانه ظرفیت تولید ۳۷۰ هزار تن از این محصول و ۱۵ هزار تن بسته‌بندی ماهی در استان وجود دارد.

بهرامی ادامه داد: ارزش ریالی صادرات ماهی، تخم ماهی قزل‌آلا و خوراک آبزیان از چهارمحال و بختیاری پارسال ۱۹ میلیون دلار بود.

نمایشگاه ایران اکسپو از هشتم تا ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • بررسی آخرین وضعیت سیب ذخیره شده در سرد خانه های آذربایجان غربی
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟