Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@08:31:03 GMT

خیار هم لاکچری شد!

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۰۴۲۲

خیار هم لاکچری شد!

خیار هم از قافله گرانی میوه‌ها نظیر موزه و انار و مرکبات عقب نماند و در بازار به کیلویی ۲۰ هزار تومان رسید؛ مسئولان کاهش تولید در این فصل را عامل گرانی می‌دانند.

به گزارش مشرق، قیمت انواع میوه در بازار و بویژه سبزیجاتی مانند خیار طی هفته جاری در ادامه گرانی هفته‌های گذشته افزایش زیادی در بازار یافت و علیرغم قول مکرر مسئولان قیمت‌ها هنوز قصد پایین آمدن ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت خیار هم از هفته گذشته با برچسب خوردن کیلویی ۲۰ هزار تومان در میوه فروشی‌ها خبرساز شده است و برای مردم این سوال شده مگر خیار هم که مصرف آنچنانی در این فصل ندارد می‌تواند این همه گران باشد؟

قیمت هر کیلو خیار در سطح شهر تهران به کیلویی بیش از ۲۰ هزار تومان رسیده و در میدان مرکزی میوه که محل عرضه عمده فروشی میوه است و تمام میوه فروشی‌های تهران و دیگر شهرستان‌ها از این جا خریداری می‌کنند به قیمت کیلویی ۱۴ هزار تومان به صورت عمده به فروش می‌رود.

بیشتر بخوانید

نرخ خیار به ۲۰ هزار تومان رسید

* ایران سومین تولیدکننده بزرگ خیار در جهان

افزایش قیمت میوه دلایلی دارد نخست اینکه زمستان فصل تولید این میوه نیست و محصولات گلخانه‌ای در این فصل کفاف مصرف را نمی‌کند. اما تولید سالانه این محصول در کشور مازاد است ایران با تولید سالانه بیش از دو میلیون تن خیار پس از چین و ترکیه در رتبه سوم تولید این محصول در جهان قرار دارد. به طوری که در تابستان گذشته این محصول به اندازه‌ای بود که کشاورزان از قیمت بسیار پایین گلایه داشتند. اما سوال این است که آیا هر محصولی را در هر فصلی باید استفاده کرد؟

به نظر می‌رسد با اصلاح فرهنگ تغذیه هم می‌توان به قیمت‌های بازار کمک کرد. خیار میوه فصل زمستان نیست. خیاری که در بازار موجود است در واقع خیار گلخانه‌ای ست که با صرف هزینه قابل توجه تولید شده است. از نظر کارشناسان خیار محصولی است که خوردن آن در فصل گرم برای بدن بیشتر ضرورت دارد و در فصل سرد نیاز به تغذیه این محصول نیست یا کمتر هست. متاسفانه فرهنگ اشتباهی شکل گرفته که حتی در این فصل در مراسم‌های مختلف و مهمانی‌ها برای اینکه با چندین میوه از مهمان پذیرایی کنیم خیار را هم جزو این سبد می‌آوریم و این‌ها به افزایش قیمت خیار دامن می‌زند.

این موضوع منحصر به خیار و امثال آن هم نیست. میانگین مصرف بسیاری از مواد غذایی در یاران بسیار بالاتر از میانگین جهانی ست. بخش زیادی از بیماری‌های فراگیر در ایران ریشه در نحوه تغذیه و سبد غذایی دارد. در عین حال اگر استفاده بیش از اندازه از برنج و روغن که چندین برابر میانگین جهانی است کنترل شود حتی می‌تواند به کنترل قیمت‌ها در بازار هم کمک کند.

* هزینه‌های تولید محصولات کشاورزی چرا بالا رفت؟

افزایش هزینه‌های تولید کشاورزی بویژه پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کود و سموم شیمیایی به گرانی بیشتر میوه‌ها انجامیده است. خرد بودن زمین ها، کم بودن مکانیزاسیون کشاورزی، کم بودن ضریب نفوذ فن اوری‌ها و دانش جدید به بخش کشاورزی از عمده دلایل بالا بودن هزینه‌های تولید است که حذف یارانه نهاده‌ها هم در چند ماه اخیر به آن سرعت بخشیده است.

قیمت سایر محصولات هم در بازار افزایشی است انواع انار به صورت عمده فروشی ۱۹ هزار تومان و در مغازه‌های سطح شهر بیش از ۲۰ هزار تومان است.

انواع سیب هم در عمده فروشی تا ۱۶ هزار تومان و نارنگی تا ۲۳ هزار تومان است.

جدیدترین قیمت انواع میوه و سبزی‌ها در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران به این شرح است:

این‌ها قیمت عمده فروشی است و زمانی که پای این میوه‌ها به مغازه‌های سطح شهر می‌رسد بعضی موقع افزایش ۱۰۰ درصدی پیدا می‌کند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا جشنواره فیلم فجر خیار میوه لاکچری ۲۰ هزار تومان عمده فروشی خیار هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۰۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد

اکبر یاوری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به افزایش دما و رسیدن محصول به انبوه، قیمت میوه های نوبرانه طی یک ماه اخیر ۶۰ درصد کاهش یافته است.

او قیمت هرکیلو گوجه سبز را ۱۰۰ تا ۳۵۰ هزارتومان، توت فرنگی ۷۰ تا ۱۲۰ هزارتومان، ملون ۸ تا ۱۲ هزارتومان، جانا ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان، طالبی ۱۰ تا ۱۴ هزارتومان و چغاله بادام ۸۰ تا ۱۵۰ را هزارتومان اعلام کرد و افزود: برمبنای فاکتور رسمی حداکثر با احتساب ۳۵ درصد سود در خرده فروشی ها باید عرضه شود.

یاوری ادامه داد: قیمت گوجه سبز در ابتدای فصل یک‌میلیون تومان بود که با افزایش عرضه روند کاهشی به خود گرفته است و پیش بینی می شود که با افزایش عرضه تا پایان اردیبهشت، بازار به ثبات برسد.

رئیس اتحادیه بارفروشان از توزیع روزانه ۱۵۰ تن گوجه سبز، ۲۰۰تن توت فرنگی، ۳۰۰ تن طالبی و جانا و ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن هندوانه در میدان مرکزی خبر داد.

او گفت: قیمت صیفی جات نظیر هندوانه، ملون و جانا توجیه اقتصادی برای کشاورز ندارد چراکه کمتر از ۱۰ هزارتومان از تولیدکننده خریداری می شود که جوابگوی هزینه های تولید نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • توزیع روزانه میوه و صیفی در میدان مرکزی به ۲۲ هزار تن رسید
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • قیمت انواع میوه در میادین تره بار
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد