Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، گزارش کارشناسان سازمان ملل حاکی از آن است که امارات تماس مستقیمی با گروه‌های سودانی مسلح که برای حمایت از ژنرال خلیفه حفتر در لیبی می‌جنگند، برقرار کرده است.

کمیته کارشناسان سودان در سازمان ملل ماه گذشته گزارشی منتشر کرد که در آن آمده است امارات از یک سال قبل تماس‌های مستقیمی با گروه‌های مسلح در اقلیم دارفور برقرار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش وبگاه «الإمارات ۷۱»، کارشناسان سازمان ملل معتقدند که تماس مستقیم بین امارات و گروه‌های مسلح سودانی و دور زدن ژنرال حفتر و نیروهای آن نشان می‌دهد امارات تمایل به ایفای نقش مستقیم در درگیری‌های لیبی داشته و به ژنرال حفتر نیز اعتمادی ندارد.

لیبی از زمان سرنگونی حکومت معمر القذافی در سال ۲۰۱۱ فاقد دولت مرکزی است. اخیرا طرف‌های درگیر در این کشور بعد از چند سال درگیری وارد گفت‌وگو برای پایان دادن به درگیری‌ها و تشکیل دولت موقت شدند.

درگیری در لیبی مدتهاست که به یک درگیری منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تبدیل شده و هر یک از طرفین داخلی متخاصم، حامی خارجی برای خود پیدا کرده است. مصر، عربستان سعودی، امارات، قبرس جنوبی، یونان، فرانسه و روسیه و سودان از حفتر و در مقابل، ترکیه، قطر، ایتالیا و تاحدودی مغرب و آلمان از دولت وفاق ملی حمایت می‌کنند.

سال گذشته نیز گزارش بازرس کل وزارت دفاع آمریکا درباره عملیات مبارزه با تروریسم در شمال آفریقا نشان می‌داد که امارات از فعالیت‌های مزدوران روسی وابسته به شرکت واگنر در لیبی حمایت کرده است.

بر اساس این گزارش، با وجود اینکه در اکتبر ۲۰۲۰ حفتر توافقنامه صلحی امضا کرد و بر خروج همه طرف‌های خارجی از لیبی تا ۲۳ ژانویه ۲۰۲۱ متعهد شد اما تصاویر دریافتی از ماهواره‌ها حاکی از آن است که مزدوران روسی در حال حفر سنگرهایی هستند و از سوی دیگر تماس امارات با مزدوران سودانی نشان می‌دهد که نیروهای خارجی عجله‌ای برای خروج از لیبی ندارند.

گزارش سازمان ملل همچنین حاکی از آن است که مقامات امارات به طور مستمر با فرماندهان گروه‌های مسلح در دارفور تماس برقرار کرده و حمایت لجستیک و مالی از گروه‌های مسلح در لیبی را بررسی می‌کنند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: امارات لیبی مزدوران سودانی ژنرال خلیفه حفتر گروه های مسلح سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۰۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌های انگلیس بابت ارتباط با چین زیر ذره‌بین سرویس‌ امنیتی می‌روند

به گزارش تایمز، در بحبوحه برنامه‌های دولت لندن برای سرکوب جاسوسی ادعایی چین، دانشگاهیان و محققان دانشگاه‌های بریتانیا توسط سرویس‌های امنیتی این کشور بررسی خواهند شد.

به گزارش ایسنا، بنا بر گزارش‌ها، این اقدامات پس از نشست روز پنجشنبه بین کن مک‌کالوم، مدیرکل ام‌آی۵ و معاونان ده‌ها دانشگاه برجسته، از جمله دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج، اعلام شد.

طبق گزارش‌ها، مک‌کالوم به مسوولان این دانشگاه‌ها هشدار داد که کشورهای متخاصم به طور فعال دانشگاه‌ها را هدف قرار می‌دهند تا فناوری‌هایی را که می‌تواند «اولویت‌های اقتدارگرا، نظامی و تجاری آنها را ارائه کند» بدزدند.

به گفته رئیس ام‌آی۵، بررسی محرمانه آسیب‌پذیری‌های بخش آموزش عالی بریتانیا نشان داده است که کشورهایی مانند چین «مکانیسم‌های آشکار و پنهان» را برای «کسب مالکیت معنوی و سرقت مزیت» به کار می‌گیرند.

بر اساس این گزارش، اکنون رایزنی‌ها در مورد یک سیستم جدید بررسی دولتی در حال انجام است که دانشگاهیان را که به تحقیقات حساس دسترسی دارند، توسط سرویس‌های امنیتی بررسی می‌شوند.

دولت همچنین به دنبال تأمین بودجه جدید برای مؤسسات آموزش عالی برای افزایش امنیت در اطراف سایت‌های حساس خواهد بود. طبق گزارش‌ها، دانشگاه‌ها همچنین می‌توانند در هنگام وارد شدن به مشارکت در تأمین مالی و همکاری با مؤسسات خارجی، ملزم شوند با سرویس‌های امنیتی مشورت کنند.

آلیسیا کرنز، رئیس کمیته منتخب روابط خارجی پارلمان انگلیس در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفت دانشگاه‌ها برای مدت طولانی وانمود کرده‌اند که «نقشی در امنیت ملی ما ندارند» و می‌توانند «عاری از واقعیت‌های ژئواستراتژیک» عمل کنند.

پکن بارها هرگونه اتهام مرتبط با جاسوسی را رد کرده و آنها را به‌عنوان «تهمت‌های مخرب» رد کرده است. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه به تازگی در یک نشست خبری گفت: «ما می‌خواهیم تکرار کنیم که این ادعا که چین می‌تواند اطلاعات بریتانیا را به سرقت ببرد، یک اتهام بی‌اساس و توهین بدخواهانه است و ما قاطعانه با این اتهام‌زنی مخالفیم. چنین اتهام‌زنی بدخواهانه‌ای علیه چین باید متوقف شود.»

به گزارش راشا تودی، ام‌آی۵ پیشتر از شناسایی بیش از ۵۰ دانشجوی چینی خبر داد که در دانشگاه‌های بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند و به ادعای این سازمان، آنها با ارتش آزادی‌بخش خلق مرتبط بودند و در سال‌های اخیر در نتیجه سرکوب آنچه این آژانس جاسوسی آن را دزدی فناوری مرتبط با امور دفاعی و سایر تحقیقات حساس دفاعی توصیف کرد، این کشور را ترک کرده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روسیه محل اقامت مزدوران ارتش اوکراین را بمباران کرد
  • رئیس جدید سازمان قضائی نیروهای مسلح استان یزد معرفی شد
  • تقاضای ارتقاء جایگاه مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی در جلسه هم اندیشی نیشابور
  • مشوق‌های مهارت‌آموزی اعلام شد + جزئیات
  • دانشگاه‌های انگلیس بابت ارتباط با چین زیر ذره‌بین سرویس‌ امنیتی می‌روند
  • مردم یمن برای جنگ مستقیم با رژیم صهیونیستی اعلام آمادگی کردند
  • اعلام آمادگی مردم یمن برای جنگ مستقیم با اسرائیل
  • شرط موفقیت شوراها، ارتباط مستقیم با مردم است
  • شرط موفقت شوراها، ارتباط مستقیم با مردم است
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان