Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، عیسی کلانتری در یک برنامه تلویزیونی، با اشاره به ماموریت های محیط زیست افزود: سازمان محیط زیست در دو بخش محیط طبیعی و محیط انسانی فعال است، در حوزه محیط طبیعی وظایف اجرایی و در حوزه منابع انسانی وظایف نظارتی و پایش داریم، به عنوان مثال مسایل آب، خاک و هوا  را رصد و از آلوده شدن این منابع جلوگیری می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این بخش وظایف ما بسیار گسترده است و همه کشور باید تحت پایش قرار بگیرد و از اجرای پروژه های بزرگی که مطالعات زیست محیطی ندارند، جلوگیری کنیم. این مژده را به مردم می دهم که از سال ۱۳۹۶ هیچ طرح اجرایی بزرگی در کشور بدون ارزیابی زیست محیطی شروع نشده است؛ پیش از آن و به ویژه در دهه های نخست پس از انقلاب، پروژه ها مطالعات زیست محیطی نداشتند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در ۳۰ سال پس از انقلاب، مسایل زیست محیطی در پروژه های بزرگ اعم از دولتی یا خصوصی، جایگاهی نداشت، گفت: به تدریج با تصویب قوانین مختلف همه وادار شدند که در پروژه هایی که می خواهند اجرا کنند، به موازات مطالعات فنی طرح ها، مطالعات زیست محیطی نیز انجام دهند و اجرای طرح ها حداقل خسارت های زیست محیطی را داشته باشند؛ به عنوان مثال هیچ کدام از سدهایی که اجرا شده بودند، پیوست مطالعات زیست محیطی نداشتند.

وی تصریح کرد: بر این اساس پس از اجرای این پروژه ها با گرد و غبارها، خشکی ها، از بین رفتن منابع ژنتیکی، خشک شدن تالاب ها و ... مواجه می شدیم. همه این ها در اثر نبود مطالعات زیست محیطی و به عبارت دیگر سیاست توسعه بدون پایداری، رخ داد. پس از شروع برنامه ششم توسعه قانونا دستگاه ها، دولت و بخش خصوصی از اجرای پروژه های بزرگ بدون مطالعات زیست محیطی منع شدند و هرگز پروژه ای که به محیط زیست آسیب بزند شروع نمی شود.

معاون رییس جمهوری همچنین با اشاره به وظایف سازمان محیط زیست در حوزه محیط طبیعی، اظهار داشت: در حوزه محیط طبیعی بر اساس پروتکل های بین المللی باید حدود ۱۷ درصد از وسعت کشور در حوزه مناطق حفاظت شده قرار گیرد که تا کنون ۱۹ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار و به عبارت دیگر حدود ۱۲ درصد از وسعت کشور در حوزه مناطق حفاظت شده در راستای حفظ منابع ژنتیکی برای نسل های بعد است.

وی یادآور شد: یکی از وظایف سازمان محیط زیست، حفاظت از حقوق نسل های بعدی است؛ مناطق حفاظت شده باید دست نخورده باقی بماند، منابع ژنتیکی باید حفظ شود؛ اعم از ژنتیک حیوانی، ژنتیک گیاهی و جانوری و در اینجا ما وظایف اجرایی داریم که از این مناطق حفاظت شده فعلا با حدود ۳۴۰۰ محیط بان و نزدیک به ۷۰۰ پاسگاه محافظت می شود.

کلانتری با تاکید بر اینکه با افزایش آگاهی مردم، خود حافظ محیط زیست شدند، گفت: در غیر این صورت فقط با ۳۴۰۰ محیط بان و حدود ۱۵۰سرباز از پس حفاظت از منابع بر نمی آمدیم.

ادامه دارد...

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست عیسی کلانتری آهنگ حیات تخریب محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست عیسی کلانتری آهنگ حیات سازمان حفاظت محیط زیست عیسی کلانتری آهنگ حیات تخریب محیط زیست اخبار کنکور مطالعات زیست محیطی مناطق حفاظت شده محیط طبیعی محیط زیست پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۱۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از مشاهدۀ پلنگ ایرانی در این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، علی سالاروند، امشب، با اشاره به ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شدۀ سفیدکوه، گفت: مشاهدۀ این گونه ارزشمند در لرستان تأیید شده‌است.

او با بیان اینکه حضور پلنگ برای سایر گونه‌ها جنبۀ حمایتی دارد، اضافه کرد: مشاهدۀ پلنگ در یک زیست‌بوم نشان‌دهندۀ پویایی و تکمیل زنجیرۀ غذایی زیستگاه‌ است.

افزایش جمعیت حیات‌وحش لرستان ‌طبق سرشماری اخیر

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان با تقدیر از خدمات محیط‌بانان، بیان کرد: هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین ارتقای امنیت، افزایش مشاهدۀ تعداد گونه‌های حیات‌وحش طی دو سال اخیر را به‌دنبال دارد.

او با اعلام اینکه تعداد گربه‌سانان ایران به هشت گونه کاهش یافته‌است، تأکید کرد: پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه‌گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده‌است.

سالاروند خاطرنشان کرد: سه مورد پلنگ ایرانی سال گذشته در زیستگاه‌های لرستان مشاهده و ثبت شده‌است.

انتهای پیام/644/.

دیگر خبرها

  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند