Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر علمی پانزدهمین جشنواره شعر فجر در نشست خبری از تنوع محدود آثار پژوهشی و کیفیت پایین شعر کودک و نوجوان انتقاد کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ دومین نشست خبری پانزدهمین جشنواره شعر فجر با حضور ایوب دهقانکار، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و‌  جلالی دبیر علمی  و مصطفی جلالی دبیر اجرایی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهقانکار در این مراسم در سخنانی با اشاره به تعداد نشست‌های برگزار شده در دوران حضور در مدیریت خانه کتاب و ادبیات ایران گفت:‌ کرونا شرایطی را به وجود آورد که ما به سمت استقاده بیشتر از فاضی مجازی پیش رویم و این استفاده بیشتر نشان داد که فضای مجازی امکاناتی را در اختیار فرهنگ و ادبایت کشور قرار می‌دهد که حالا به این سادگی‌ها نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

وی ادامه داد:‌  فضای مجازی یک فرصت بسیار مغتنم برای حوزه فرهنگ خصوصا کتاب و نشر فراهم کرده است. گاهی حتی امکاناتی که فضای مجازی در اختیار ما قرار می‌دهد، از فضای حقیقی فراتر است.

دهقانکار ادامه داد:‌ برای نمونه در مسیر دیپلماسی فرهنگی ارتباط با دیگر همتایان در ایران و دیگر کشورها سهولت بهتری یافت و ما با استفاده از فضای مجازی دیپلماسی فرهنگی را تسریع یافته‌تر دیدیم. بنابراین در خانه کتاب و ادبیات ایران پیوند منطقی بین حوزه کتاب و فضای مجازی را تعریف کردیم. گرچه در شرایط و محدودیت‌های موجود ما را از برگزاری محافل حضوری شعر فجر محروم کرد، اما شاهد فرصت‌های جدید بویم که تا سالیان گذشته وجوئد نداشت یکی از آنها محفل فارسی‌زبانان و فارسی‌گویان بود که در فضای مجازی برگزار شد و ثمرات خوبی برجای گذاشت چرا که حتی اگر کرونا و محدودیت‌هایش نبود باز هم جمع کردن آن افراد در فضای فیزیکی سخت بود اما فضای مجازی این امکان را داد که مناسبات گسترده‌ای در شعر و ادبیات داشته باشیم.

وی افزود: در برگزاری کارگاه‌های آموزشی ادبی نیز-‌ که معمولاً در گذشته سه روزه و محدود برگزار می‌شد و به دلیل بُعد مسافت بسیاری از علاقه‌مندان نمی‌توانستند در آن شرکت کنند- اما امسال با استفاده از فضای مجازی کارگاه‌ها به مدت دو ماه برگزار شد و ما حتی شرکت‌کنندگانی از خارج کشور داریم؛ لذا به نظر من این شرایط محدود که استفاده از امکانات فضای مجازی را تسریع کرد برای ما مغتنم بود.

جلالی دبیر علمی این دوره جشنواره نیز در سخنانی استقبال کمی از پانزدهمین جشنواره شعر فجر را قابل توجه دانست و گفت:  آثار فراوانی هم از بانوان شاعر به جشنواره رسیده است.

وی با اشاره به داوری‌های این دوره گفت:‌ مذاکرات خوبی با دبیر اجرایی برای گزینش داوران البته طبق نظر هیئت علمی داشتیم. در این دوره داورانی را انتخاب کردیم که هم از نظر علمی صاحب مقاله و تالیف در حوزه شعر بودند و هم خود شاعر به شمار می‌آیند.

جلالی با اشاره به تعداد آثار ارسال شده در حوزه پژوهش گفت:‌ارسال 286 اثر در حوزه پژوهش شعر به نظر من بسیار شایان توجه است،‌ بسیاری از این آثار متعلق به افراد شناخته شده حوزه شعر و ادبیات کشور است و این نشان می‌دهد در حوزه پژوهش پیشرفت‌هایی داشته‌ایم.

شعرخوانی شاعران فارسی‌سرای 4 کشور در محفل فارسی‌سرایان جشنواره شعر فجرافتتاح جشنواره شعر فجر در کنار مزار شهید فخری‌زاده/ صالحی: پیوند حیات ایران و انقلاب با شعر

 این شاعر ادامه داد:‌ البته در حوزه پژوهش کمیت راضی‌کننده است،‌ اما در بحث کیفیت باید گفت که تنوع آثار چشمگیر نبود. انتظار می‌رود در آینده نزدیک ارتقا پیدا کند. مثلا در بخش مبانی نظری در حوزه نقد شعر هم تعداد آثار و هم کیفیت آثار باید افزایش یابد.

 وی با اشار ه به ارسال 170 اثر در حوزه شعر کودک و نوجوان،‌ آثار این حوزه را راضی‌کننده ندانست و گفت:‌ به نظر من این حوزه نیازمند تامل بیشتری است،‌ اگر با همین کیفیت پیش رویم،‌ در سال‌های آتی احتمال اینکه آثار مناسب برای ورود به داوری‌های جشنواره نداشته باشیم بسیار است.

جلالی انتخابش به عنوان یک بانوی شاعر پس از 14 دوره برگزاری جشنواره در سمت دبیر علمی را بی‌ربط با استقبال بانوان شاعر از این دوره جشنواره ندانست و گفت:‌ امیدوارم آینده درخشانی برای شعر فارسی خصوصا با حضور بانوان شاعر در انتظارمان باشد.

مصطفی رازی جلالی دبیر اجرایی نیز در این نشست در سخنانی گفت:‌ امسال فضای مجازی به کمک عرصه های بسیاری از جمله ادبیات و شعر آمد، ما هم در دبیرخانه شعر فجر از این جریان غافل نشدیم. ما در اختتامیه این جشنواره از پایگاه‌هایی که در عرصه شعر در فضای مجازی تلاش داشته‌اند و مولفان کتاب‌هایی درباره کرونا تجلیل خواهم کرد.

وی با اشاره به برگزاری برنامه‌های انجمن‌های ادبی در فضای مجازی تصریح کرد: انجمن‌های ادبی تلاش بی‌وقفه‌ای در خاموش نشدن جریان شعر در کشور در دوره محدودیت‌های ناشی ار کرونا داشتند که جای تقدیر دارد.

جلالی با اشاره به انتخاب چهره‌های برتر حوزه شعر دفاع مقدس در 40 سال اخیر توسط نمایندگان رسانه‌‌ها گفت:‌ 15 چهره شعر دفاع مقدس انتخاب شده است که عبارتند از حسین اسرافیلی،‌ مرتضی امیری‌اسفندقه، عباس باقری، عباسعلی براتی‌پور،‌ پرویز بیگی حبیب‌آبادی، محمدحسین جعفریان،‌ بهزاد زرین‌پور، قادر طهماسبی(فرید)، محمدرضا عبدالملکیان، علیرضا قزوه، عبدالجبار کاکایی‌، علی‌محمد مؤدب، یوسفعلی میرشکاک و سیمین‌دخت وحیدی.

وی ادامه داد:‌ در بخش شعر بزرگسال 1050 اثر در بخش درباره شعر 286 اثر و کودک و نوجوان 172 اثر بررسی شد.

دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر با اشاره به مراسم اختتامیه نیز گفت:‌ اختتامیه شعر فجر روز یکشنبه، 26 بهمن در تالار وحدت ساعت 10 صبح با حضور وزیر ارشاد برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شعر جشنواره شعر فجر شعر جشنواره شعر فجر جشنواره شعر فجر حوزه پژوهش دبیر اجرایی فضای مجازی جلالی دبیر برگزار شد دبیر علمی حوزه شعر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۱۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج کودک همسری در اینستاگرام برای تبلیغ آرایشگاه زنانه

به گزارش خبرآنلاین، رییس پلیس فتا پایتخت از بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام خبر داد.

مهر در خبری نوشت: سرهنگ داوود معظمی گودرزی، از بازداشت زنی که برای تبلیغات سالن زیبایی‌اش اقدام به سوءاستفاده از یک کودک دختر و معرفی او به عنوان یک نوعروس کرده بود خبر داد و به خانواده‌ها هشدار داد که اجازه چنین برخوردهای سودجویانه‌ای را که ممکن است آینده فرزندانشان را تحت‌الشعاع قرار دهند، ندهند.

وی با اشاره به انتشار ویدئویی از یک کودک دختر در فضای مجازی و معرفی او به عنوان یک تازه عروس گفت: انتشار این ویدئو موجی از واکنش منفی افکار عمومی و به خصوص کاربران فضای مجازی و فعالان حوزه حقوق کودک را در پی داشت. در همین راستا نیز پلیس فتا رسیدگی به موضوع را در دستورکار خود قرار داد و ابتدا تیم رصد و پایش این پلیس مبدا اصلی انتشار این ویدئو را مورد شناسایی قرار دادند.

وی با بیان اینکه در بررسی‌های انجام شده، مشخص شد که این ویدئو از سوی یک سالن زیبایی ضبط و منتشر شده است، گفت: در ادامه با پیگیری‌ها و هماهنگی‌ها ی انجام شده، مدیر سالن زیبایی که ویدئوی مذکور را تولید و منتشر کرده بود به پلیس فتا تهران بزرگ دلالت شد.

معظمی گودرزی با بیان اینکه در جریان تحقیقات انجام شده، مشخص شد که موضوع ازدواج این کودک، سناریو تبلیغاتی مدیر این آرایشگاه برای جذب مشتری و دنبال کننده در اینستاگرام بوده و به هیچ عنوان صحت ندارد، گفت: این زن پس از مواجهه با مأموران اعلام کرد که از عواقب کار خود بی اطلاع بوده و ضمن ابراز پشیمانی از عمل خود، گفت که دختربچه نوجوان فرزند یکی از مشتریان آرایشگاهش بود و چون قصد داشته اقدام به ایجاد تبلیغ در فضای مجازی کند، این کودک را به عنوان یک عروس معرفی و آرایش کرده است.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با بیان اینکه برای این خانم به دلیل سوءاستفاده از کودکان و … پرونده‌ای تشکیل شد، گفت: صفحه اینستاگرامی مذکور نیز با دستور قضائی از دسترس خارج و متهم نیز به همراه پرونده متشکله و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شد.

وی ادامه داد: همچنین کارشناسان اداره مبارزه با جرایم علیه کودکان و بانوان پلیس فتا تهران بزرگ با والدین این کودک نیز ارتباط برقرار کرده و ضمن ارائه مشاوره‌های لازم به آنان تاکید کرد که صیانت از هویت و شخصیت فرزندشان نیز برعهده آنان بوده و بی توجهی و هرگونه آسیب به آن موجب مجازات قانونی است.

معظمی گودرزی با هشدار به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی گفت: در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و همچنین کنوانسیون حقوق کودک که کشور ما نیز به آن پیوسته صراحتاً هرگونه سوءاستفاده از کودکان و وارد کردن آسیب جسمی و روحی به وی را جرم انگاری کرده است. در همین راستا نیز پلیس فتا در عمل به قانون با چنین مواردی برخورد خواهد کرد. کما اینکه در گذشته نیز با موردی که پدری فرزندش را به بیان کلمات و انجام رفتارهای بزرگسالانه و حتی شرب خمر تشویق کرده و تصاویرش را در فضای مجازی منتشر کرده بود، برخورد کرد و در پرونده‌ای دیگر نیز با والدین نوجوانی که برای جذب دنبال کننده فرزند خود را به رفتارهای غیراخلاقی و بی احترامی به مقام مادر تشویق کرده بودند، برخورد شد.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ ادامه داد: لذا به افرادی که قصد دارند تا برای انجام تبلیغات، افزایش دنبال کننده یا هر موضوع دیگری اقدام به ساخت ویدئو یا انتشار تصاویر نا متعارف و نامناسب از کودکان کنند، هشدار می‌دهم که پلیس فتا با آنان برخورد خواهد کرد و والدین نیز باید بدانند که چنین اقدامات و رفتارهایی گرچه ممکن است در کوتاه مدت منجر به افزایش دنبال کننده یا جلب شدن توجه به سوی فرزندشان شود، اما در دراز مدت آثار مخرب فراوانی در روند شکل‌گیری شخصیت و شرایط روحی کودکان برجای خواهد گذاشت که جبران ناپذیر است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901746

دیگر خبرها

  • بازداشت فرد متخلف در تبلیغ یک آرایشگاه زنانه
  • دختربچه تازه عروس برای تبلیغ آرایشگاه زنانه ! + ویدئو
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • ترویج کودک همسری در اینستاگرام برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • درخشش در سومین جشنواره ملی افتخار من
  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد