Web Analytics Made Easy - Statcounter

مختار مهاجر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان پیرامون آزادسازی برنج اظهار کرد: دوست داریم کشاورزان محصولی بکارند که درآمد آنها بیشتر شود، البته باید به فکر ذخایر زیرزمینی هم باشیم، از طرفی در شمال استان ۲.۴ متر به طور متوسط تبخیر داریم، اگر آب در معرض نور خورشید قرار بگیرد بخار می‌شود، در مصوبه آزادسازی کشت برنج تناقضی دارد که دنبال اصلاح آن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ۱۵ هزار هکتار اراضی گلستان نسقی است، تصریح کرد: این مساحت اراضی استان که برای کشت شالی استفاده می‌شود آب آن از طریق قنوات، چشمه‌ها، رودخانه‌ها و آب‌های سطحی قابل تامین است، اگر کشاورزان برنج نکارند با این حجم آب چه کنند، نمی‌توان این آب را ذخیره کرد و یا آب چشمه را قفل زد.

* خودکفایی برنج در انتظار کلید تدبیر/ مجمع نمایندگان گلستان چاره‌جویی کنند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان افزود: ۲۰ هزار هکتار اراضی داریم که حق‌آبه رودخانه‌ای در آب‌بندان‌ها دارند و یا در نوار ساحلی هستند که باتلاقی دارند و امکان زراعت دیگری جز شالی وجود ندارد، سقف ۳۵ هزار هکتار کشت برنج برای استان گلستان اجتناب‌ناپذیر است، ما باید این ممنوعیت را اصلاح کنیم.

مهاجر گفت: اگر روزی استان گلستان بتواند از آب دریا مانند جنوبی‌ها سهمیه بگیرد که آن را شیرین کند و یا این‌که مصوبه انتقال آب مازندران به گلستان عملیاتی شود تا ۷ میلیارد مترمکعب آب شیرین مازاد زیست محیطی به دریای خزر نرود و به شرق مازندران که اراضی‌شان اکثرا دیم است به اضافه دشت گلستان از این آب بهره‌مند شوند به خودکفایی برنج دست خواهیم یافت.

وی از مجمع نمایندگان استان‌های گلستان، مازندران و گیلان خواست تا در حل این مسئله چاره‌جویی کنند تا کشور نیاز به واردات برنج نداشته باشد و تاکید کرد: اگر در شرق استان و دشت ۲۵۰ هزار هکتار برنج بکاریم می‌توانیم خودکفایی برنج را به ارمغان آوریم.

*200 میلیارد تومان پروژه‌های نیمه‌تمام بخش کشاورزی گلستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه خشکه‌کاری برنج در مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار اتفاق افتاده است، گفت: معضلات خشکه‌کاری استان برطرف شد.

مهاجر در خصوص میزان پروژه‌های نیمه‌تمام بخش کشاورزی استان بیان کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان پروژه‌های نیمه‌تمام بخش کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های نیمه‌تمام ۴۵ هزار هکتار زهکشی توسط آب منطقه‌ای است، ابراز کرد: لایروبی و مرمت آب‌بندان‌ها که قرار شد امسال و سال آینده انجام دهیم، یک هزار و ۱۰۰ هکتار از ۶ هزار هکتار را انجام دادیم که تامین اعتبار نشد، ۳ هزار هکتار مطالعه کرده آماده داریم.

* افتتاح 35 گلخانه در گلستان با حضور مهمان ویژه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان افزود: امسال باید ۱۵ هزار هکتار آبیاری تحت فشار امسال انجام دهیم که ۳ هزار و ۴۰۰ هکتار در سد وشمگیر ماه گذشته آغاز کردیم، ۳ هزار و ۸۰۰ هکتار به بهره‌برداری رسیده است، اگر میمان ویژه به استان بیاید ۳۵ گلخانه و این پروژه را افتتاح می‌کنیم.

مهاجر در خصوص دیگر پروژه‌های نیمه‌تمام بخش کشاورزی در اراضی شیب‌دار گفت: پروژه‌های آب‌رسانی باغات در اراضی شیب‌دار و کشت درختان مثمر در اراضی شیب‌دار نیمه‌تمام است که درحال انجام هستیم قرار شد همکاری با بنیاد علوی در مراوه‌تپه داشته باشیم که در اراضی شیب‌دار مشارکت کنند.

وی افزود: با بنیاد برکت برای توسعه دانه‌های روغنی در دیم‌زارها وارد قرارداد شدیم که ۲۳ هزار هکتار سطح کشت دیم‌زارهای استان گلستان است.

* نمی‌گذاریم قیمت مرغ افزایش پیدا کند/ نهاده‌ها در استان صددرصد تامین می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان در خصوص وضعیت بازار مرغ شب عید گفت: در روزهای پایانی آخر سال یقین بدانید نمی‌گذاریم قیمت مرغ افزایش پیدا کند.

مهاجر با اشاره به اینکه نهاده‌ها در استان صددرصد تامین می‌شود، افزود: خوشبختانه پشتیبانی امور دام برای ذخایر استراتژیک سالانه ۷۰ هزار تن ذخیره می‌کند که در دو ماهه اول سال به مشکلی برخورد نکنیم.

وی بیان کرد: میزان جوجه‌ریزی دی‌ماه ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه بود و کمبودی در تولید استان نخواهیم داشت اگر چنانچه در استان‌های دیگر جوجه‌ریزی کاهش نیابد افزایش قیمت نباید داشته باشیم، تنظیم بازار کشور مصوب کرده که ۱۳۰ میلیون جوجه‌ریزی اتفاق بیفتد تا کاهش به وجود نیاید.

 انتهای پیام/83001

منبع: فارس

کلیدواژه: برنج گلستان خشکه کاری شالی مجمع نمایندگان تدبیر چاره جویی خودکفایی جهاد کشاورزی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان پروژه های نیمه تمام بخش کشاورزی اراضی شیب دار خودکفایی برنج هزار هکتار ۳ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۱۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح مدیریت تلفیقی (ICM) در سه هزار هکتار شالیزار مازندران به منظور تولید برنج سالم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، فرید بیگی، امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جلسه ستاد گیاه پزشکی استان مازندران در ساری از اجرای روش مدیریت تلفیقی (ICM) در اراضی کشاورزی مازندران خبر داد و اظهار کرد: این روش با اهداف حاصل‌خیزی خاک، مدیریت آفات و بیماری‌ها، مدیریت آب، تناوب زراعی، کنترل علف‌های هرز و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی است.

وی افزود: برای تولید محصول سالم برنج به روش مدیریت تلفیقی (ICM)، مصرف بهینه کود، استفاده از تله‌نوری و مبارزه مکانیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای این طرح در سه هزار هکتار اراضی شالیزاری استان به‌منظور تولید برنج سالم خبر داد و گفت: این برنامه سال گذشته در ۱۴۰ هکتار اراضی شالیزاری مازندران اجرا شد.

بیگی با اشاره به اینکه بیماری زنگ زرد از جمله بیماری‌های مهم مزارع گندم است، تصریح کرد: تاکنون با بیماری زنگ زرد در ۱۹ هزار هکتار مزارع گندم استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفت شپشک توت روی کیوی یادآور شد: به لزوم مبارزه با این آفت و دریافت گواهی ارتقای سلامت کیوی (کد QR) دستور کار قرار گرفت که وجود این آفت مانع صادرات کیوی به خارج از کشور می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی سال گذشته برای فعالیت آفت مگس مدیترانه‌ای و شکار آفت در سال قبل و ادامه این شرایط مطلوب در سال جاری، مبارزه با مگس میوه با اولویت کانون‌کوبی مورد تاکید است، عنوان کرد: سال گذشته مبارزه شیمیایی با مگس میوه در ۵۰ هزار هکتار و مبارزه غیرشیمیایی با این آفت نیز در ۱۰۱ هزار هکتار از باغ‌های استان انجام و ۱۳۷ هزار مگس به‌وسیله تله‌های فرمونی و جلب‌شونده در ایستگاه‌های پیش‌آگاهی استان شکار شد.

کد خبر 749095

دیگر خبرها

  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ