Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@14:36:09 GMT

ناگفته های یک فیلمبردار از چالش هایش و «ایساتیس»

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۳۵۹۹

ناگفته های یک فیلمبردار از چالش هایش و «ایساتیس»

فیلمبردار فیلم مستند سینمایی «ایساتیس» گفت: چند سالی است به صورت متمرکز در حوزه فیلم‌های مستند کار می‌کنم و علاقه و اولویت من نیز مستند است.

مهدی آزادی که با فیلم «ایساتیس»  به عنوان فیلمبردار در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر  حضور دارد بابیان این مطلب  به ایسنا گفت: وقتی فیلم مستند «ایساتیس» از سوی علیرضا دهقان به من پیشنهاد شد، مشتاقانه پذیرفتم و بلافاصله بعد از دعوت، راهی شهر یزد برای تحقیق درباره این شهر و دیدن لوکیشن‌ها شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بخش تهیه و تولید مستند «ایساتیس» را سخت‌ترین بخش کار برشمرد و افزود: بخش تهیه و تولید این فیلم به صورت مستقل و شخصی توسط کارگردان انجام شد که سختی‌های بسیاری داشت و فیلم نیز به لحاظ شرایطی که داشت، فیلم زمان‌بر و سختی به حساب می‌آمد.

دارنده نشان قورباغه طلایی جشنواره کمرا ایمیج در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چقدر با کارگردان «ایساتیس» درباره زوایای دوربین تعامل و چالش داشته است، توضیح داد: فیلمبرداری «ایساتیس» و مسائل فنی و بصری آن، با اینکه قبلاً با کارگردان کار نکرده بودم ،اما با صحبت و همفکری‌هایی که با هم در طول کار داشتیم کاملاً به تعامل رسیدیم و یکی از مهمترین چالش‌های ما در این فیلم، استفاده از دوربین‌های مختلف برای فیلمبرداری بود، چراکه این فیلم مجموعه‌ای از پلان‌های هوایی، زمینی و زیرزمینی بود و به همین دلیل امکان فیلمبرداری تمامی این بخش‌ها با یک دوربین فیلمبرداری واحد امکان پذیر نبود. بنابراین برای هر کدام از بخش‌های مذکور، یک دوربین فیلمبرداری مجزا به کار گرفته شد و در نهایت نیز باید نتیجه کار راضی کننده و یکدست باشد؛ این موضوع مساله اصلی کار «ایساتیس» بود که با کارگردان به تعامل رسیدیم.

وی درباره سختی‌های کار مستند و تفاوتش نسبت به بقیه کارها بیان کرد: از نظر من فیلمبرداری هر فیلمی، سختی‌ها و چالش‌های خاص خودش را دارد و متفاوت است اما در «ایساتیس»، مساله و چالشی که با آن مواجه شدم فیلمبرداری از قنات‌ها بود چون قنات به واسطه جغرافیایی که دارد، دارای دالان‌های باریک و تنگی است که شرایط نوری مناسبی هم ندارند و حتی خیلی جاها امکان راه رفتن به حالت ایستاده نداشتیم؛ برای ثبت تصاویر این بخش با مشکلات زیادی روبرو بودیم. 

فیلمبردار مستند «ایساتیس» اضافه کرد: مساله بعدی، شرایط نوری منطقه کویری یزد بود، چون اولویت منِ فیلمبردار، ثبت تصاویر در زمان‌های نوری مناسب و متناسب با معماری و بناها بود اما در منطقه کویری که نور خورشید محدودیت‌هایی را برای کار به وجود می‌آورد.

وی درباره تلفیق تصاویر هوایی و ثابت در «ایساتیس» و اینکه چقدر در زیبایی شناسی کار کمک کرده است، توضیح داد: نکته‌ای که در مورد فضای بصری فیلم خیلی برای ما اهمیت داشت، انسجام و یکدستی تصاویر در سه بخش تصاویر هوایی، زمینی و زیرزمینی بود. در بخش تصاویر هوایی، نکته‌ای که وجود داشت این بود که از لنزهایی با زاویه دید نرمال استفاده شود که بادگیرها، مناره‌ها و گنبدها از نظر زیبایی‌شناسی دچار اعوجاج و دفرمگی نشوند و با تصاویر زمینی که از این بناها گرفته می‌شود هماهنگی و هارمونی داشته باشد.
آزادی در پایان درباره حضور «ایساتیس» در جشنواره فیلم فجر و اینکه چقدر به حضور این فیلم در جشنواره فجر خوشبین است، گفت: درست است فیلم مستند در حال حاضر در جشنواره فیلم فجر جایگاه قبلی‌اش را ندارد ، ولی همین که این بخش در رویدادی ملی حضور دارد، جای خوشحالی است. حضور فیلم مستند «ایساتیس» برای من به شخصه خیلی خوشحال کننده بود به ویژه اینکه من قبلاً نیز با چند مستند دیگر در جشنواره فجر حضور داشتم و فیلم‌هایی بودند که جایزه سیمرغ گرفتند و به همین دلایل حضورم با «ایساتیس» در جشنواره فجر ،برایم خوشحال کننده بود و امیدوارم اتفاقات خوبی برای این فیلم بیفتد هرچند که تا همین جا نیز حضور در بین نامزدهای فجر، جای خوشحالی و تبریک دارد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهدی آزادی فیلم مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۳۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این خودرو با چشم‌هایش شما را می‌بیند!/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فولکس‌واگن در نمایشگاه اتومبیل پکن، خودرو مفهومی ID.Code را به‌نمایش گذاشت که شاید عجیب‌ترین محصول این شرکت باشد. خودرو شاسی‌بلند فولکس‌واگن ازنظر ظاهری نسبتاً معمولی است، اما فناوری به‌کار رفته در آن به نام 3D Eyes بسیار جالب به‌نظر می‌رسد.

براساس گزارش زومیت، سیستم چشم‌های سه‌بعدی (3D Eyes) می‌تواند افراد را ببیند و بخشی از سیستم روشنایی تعاملی جامعی محسوب می‌شود که فولکس‌واگن آن را به‌عنوان آینده‌ی خودروهای خودران درنظر می‌گیرد.

نوار سفید بلند روی دماغه‌ی ID.Code بین چراغ‌های جلوی آن، Light Cloud نامیده می‌شود و از ۹۶۷ چراغ LED تشکیل شده است و چراغ‌های U-شکلی ایجاد کرده که درنهایت ظاهری شبیه به نگاه‌کردن به جهات مختلف را به‌نمایش می‌گذارد.
سیستم چراغ جلوی ID.Code با صفحه‌ی نورانی (Light Screen) کار می‌کند. این صفحه، بخش لبخندمانند جلوی خودرو است که زیر Light Cloud قرار می‌گیرد. فولکس‌واگن در طراحی این قطعه از رنگ شفافی استفاده کرده که وقتی صفحه‌ی نورانی خاموش است، ظاهری معمولی دارد، اما زمانی‌که روشن باشد، می‌تواند موارد مختلفی -از گزارش آب‌وهوا گرفته تا تصاویر فصلی مانند شکوفه‌های گیلاس در بهار- را نمایش دهد.

اگر خودرو دیگری متوقف شود و به شما اجازه دهد به چپ بپیچید، صفحه‌نمایش می‌تواند به‌عنوان نشانه‌ای از قدردانی، یک قلب بزرگ به او نمایش دهد.
فولکس‌واگن قابلیتی به نام پنجره‌های هوشمند (Smart Windows) به خودرو ID.Code اضافه کرده است. این پنجره‌ها می‌توانند در نقاطی از شیشه، آواتاری به شکل انسان نمایش دهند که با نزدیک شدن به ‌آن، شروع‌به گفت‌وگو با شما می‌کند.

فولکس‌واگن می‌گوید همه‌ی ویژگی‌های فنی ID.Code بخشی از قابلیت مخفی این خودرو هستند. طراحان این شرکت ویژگی مذکور را به‌عنوان چیزی ناملموس که باعث تعجب می‌شود درنظر می‌گیرند.
طبق اعلام فولکس‌واگن قابلیت مورد اشاره برای ایجاد رفاقت و ارتباط انسانی در آینده‌ای که هوش مصنوعی همه‌جا حضور خواهد داشت طراحی شده است. این ارتباط فقط به صاحب خودرو محدود نمی‌شود و دوربین‌ها و حسگرهای فراوان به ID.Code قابلیت رانندگی خودکار سطح ۴ را می‌دهند.
سرنشینان صندلی‌های جلو در شاسی‌بلند ID.Code فولکس‌واگن می‌توانند ۱۸۰ درجه بچرخند و درحالی‌که خودرو درحال حرکت است با سرنشینان عقب گپ بزنند. علاوه‌بر این می‌توانید ازطریق آواتار انسانی که با فناوری واقعیت افزوده روی شیشه‌ی جلو ظاهر می‌شود با خودرو حرف بزنید.

خودرو ID.Code درحال‌حاضر صرفاً مدلی مفهومی است. هیچ جزئیاتی درمورد قدرت موتور، بُرد یا سایر ویژگی‌های فنی آن وجود ندارد. همچنین هیچ صحبتی از برنامه‌های احتمالی تولید به میان نیامده است، اگرچه ازنظر فولکس‌واگن ID.Code به چشم‌انداز این شرکت در چین اشاره دارد.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899413

دیگر خبرها

  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • در مستند «آقای خاص»؛فرزاد حسنی راوی ناگفته‌های زندگی سرمربی تیم ملی شد
  • ستاره رئال امضای هم‌تیمی‌هایش را جعل می‌کند!
  • فرزاد حسنی راوی ناگفته‌های زندگی سرمربی تیم ملی شد
  • (ویدیو) ژنرال سابق اسرائیلی: فکر نمی‌کردیم ایران با موشک‌هایش به ما حمله کند
  • ناگفته‌های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین
  • خواهش از رقیب تایسون: جانت را بردار و فرار کن!
  • این خودرو با چشم‌هایش شما را می‌بیند!/ عکس
  • فریادهای خاموش: روایت‌های ناگفته از حمله به نورشمس | گزارش تصویری
  • ناگفته‌هایی از غرق شدن کشتی تایتانیک