Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، آیین تجلیل از تولید کنندگان نمونه کشوری بخش کشاورزی کشور روز یکشنبه که پایان بخش چهل و هفتمین برنامه افتتاح جهش تولید بود از برترین‌های کشور تجلیل به عمل آمد که پنج تن از این افراد از بهره برداران استان کردستان بودند.

تولید کنندگان برتر کردستان شامل کیومرث شانظری تولید بهره بردار محصول کلزا از قروه، محمد برزگران تولید کننده نمونه جو دیم از بیجار، یوسف انصاری باغدارنمونه محصول انگور از بانه و سربست وطن دوست دامدار نمونه از مریوان است که جوایز خود را از دست بهمن مرادنیا استاندار کردستان دریافت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در آیین تجلیل از تولید کنندگان نمونه کشوری این استان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تولید کنندگان برای کسب نمونه کشوری در سه سطح شهرستانی، استانی و کشوری با هم به رقابت پرداختند اظهار داشت: از بین کاندیداها در نهایت ۱۸۸ نفر به عنوان نمونه شهرستان انتخاب و ۴۴ نفر نیز به مرحله استانی راه یافتند.

محمدفرید سپری گفت: از این تعداد ۲۷ نفر به مرحله کشوری معرفی شدند و در نهایت چهار نفر از آنان توسط داوران ملی به عنوان نمونه کشوری انتخاب شدند.

 وی اضافه کرد: ارج نهادن به زحمات و تلاش‌های روستاییان و تولید کنندگان بخش کشاورزی و ارتقا شان و جایگاه و اهمیت حرفه کشاورزی، ایجاد انگیزه برای رقابت سالم بین  شاغلین بخش کشاورزی و تشویق آنان برای تلاش مضاعف و معرفی الگو قابل اعتماد بین تولیدکنندگان و بهره برداران از جمله اهداف انتخاب تولید کنندگان برتر است.

سپری یادآور شد: ایجاد زمینه و بستر مناسب برای نوآوری و شکوفایی در تولید محصولات کشاورزی، فراهم کردن زمینه تبادل تجربیات و ایجاد زمینه تشویق و ترغیب تولید کنندگان از دیگر اهداف این افراد به عنوان نمونه‌های کشوری است.

وی افزود: استراتژیک و راهبردی بودن محصول تولیدی، توجه به توسعه پایدار بخش کشاورزی و حفظ محیط زیست، مشارکت در اجرای طرح های زیربنایی و پروژه های محوری سازمان جهاد کشاورزی از آیتم‌های انتخاب افراد نمونه است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: از دیگر سرفصل‌های انتخاب افراد نمونه توجه به رعایت اصل بهره وری منابع پایه و محدود کننده تولید کشاورزی، گستردگی محصول تولیدی و تعداد بهره برداران شاغل، مشارکت و تعامل همه جانبه با مراکز و بخش های کارشناسی و تحقیقاتی و کاهش ضایعات و هدر رفت محصولات کشاورزی و تأکید بر ارزش افزوده است.

تولید کننده نمونه محصول کلزا

کیومرث شانظری تولید کننده نمونه محصول کلزا  با عملکرد ۶ هزار و ۲۱۴ کیلو گرم در هکتار از روستای آب باریک شهرستان قروه به عنوان نمونه کشوری انتخاب شده است.

اختصاص ۳۰ هکتار از اراضی تحت مدیریت به کشت محصول کلزا و کمک به پایداری کشت گندم، رعایت کامل اصول نوین درکلیه عملیات کاشت ، داشت و برداشت محصول و انتخاب رقم مناسب منطقه با توصیه کارشناسان از شاخص‌های انتخاب وی است.

از دیگر شاخص‌های انتخاب شانظری آماده سازی خاک و بذر وتاریخ مناسب کشت، مدیریت مصرف بهینه آب، مدیریت تلفیقی آفات ، بیماری ها و علف های هرز و ارتباط مستمر باکارشناسان فنی وتخصصی ترویج درطول دوره زراعی بکارگیری توصیه های فنی کارشناسان درمراحل رشد گیاه است.

تولیدکننده نمونه جو

محمد برزگران نیز به عنوان تولید کننده نمونه جو دیم با عملکرد چهار هزار و ۶۵۰ کیلو گرم در هکتار از روستای آلمه قلاق شهرستان بیجار انتخاب شده است.

شاخص‌های برزگران به عنوان تولید کننده نمونه شامل دستیابی به تولید کمی و کیفی محصول تولیدی با رعایت مصرف بذر در واحد سطح، رعایت اصول تناوب زراعی و آیش در دیم زار، حفظ بقایای گیاهی کشت قبل و اجرای عملیات ذخیره سازی رطوبت و استفاده از خاک ورزی حفاظتی برای عملیات حفظ رطوبت در دیم زار است.

مصرف بهینه عناصر غذایی بر اساس توصیه های فنی، استفاده از بذر اصلاح شده به میزان مناسب، کاشت با بذر کار کشت مستقیم و برداشت مکانیزه و به موقع محصول و استفاده از کودهای ریز مغذی جهت افزایش عملکرد و کارایی مناسب از دیگر شاخص‌های انتخاب این بهره بردار به عنوان نمونه کشوری است.

باغدار نمونه انگو دیم

یوسف انصاری نیز با عملکرد پنج هزار و ۶۶۴ کیلوگرم انگور دیم  در هر هکتار که از روستای ضربنه شهرستان بانه به عنوان باغدار نمونه انتخاب شده که رعایت فواصل کاشت و استفاده از ارقام سازگار با منطقه و مدیریت تغذیه بر اساس آزمون خاک از شاخص‌های انتخاب وی است.

از دیگر شاخص‌های انتخاب وی به عنوان باغدار نمونه کشوری شامل تولید محصول سالم در چارچوب برنامه IPM (مدیریت تلفیقی آفات ، بیماری ها و علف های هرز)، رعایت هرس اصولی و  ارتباط مستمر با کارشناسان فنی وتخصصی ترویج درطول فصل تولید و بکارگیری توصیه های فنی کارشناسان است.

پروار بند نمونه گوساله

سربست وطن دوست که به عنوان پرواربند نمونه گوساله انتخاب شده هم اکنون در واحد دامداری ۵۰۰ راسی خود روستای نژمار شهرستان مریوان مشغول فعالیت است.

ارتباط و هماهنگی مستمر با مراجع اجرایی حضور در فعالیت های ترویجی، درصد تلفات پایین، مدیریت تغذیه در واحد دامی ،  رعایت قوانین و مقررات بهداشتی، اعمال برنامه واکسیناسیون مطابق دستورالعمل دامپزشکی و مناسب بودن وضعیت فنی و بهداشتی جایگاه از شاخص‌های انتخاب وی است.

امروز به صورت ویدئو کنفرانس، ۳۷۲ طرح گلخانه‌ای و فاز ۱ و ۲ مجتمع دامداری با سرمایه‌گذاری ۴۹ هزار میلیارد ریالی  با حضور رییس جمهوری به بهره‌برداری ‌رسید.

استان کردستان دارای ۲۸ میلیون هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان‌های موفق در حوزه کشاورزی باشد.

این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد بوده و دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.

جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می‌کنند که ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کردستان کشاورزی استانداری کردستان بهمن مرادنیا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کردستان کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی کردستان کشاورزی استانداری کردستان بهمن مرادنیا اخبار کنکور شاخص های انتخاب تولید کننده نمونه کشاورزی کردستان عنوان نمونه تولید کنندگان جهاد کشاورزی بخش کشاورزی نمونه کشوری محصول کلزا انتخاب شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۳۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم در مراسم سی و یکمین آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی نمونه کشوری که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، با تبریک روز معلم و استاد و گرامیداشت یاد شهدا و شهید مطهری با تبریک به اساتید نمونه کشوری اظهار داشت: امکان ندارد کسی به توفیقاتی بدون همراهی خانواده خود دست یابد.

وی با بیان اینکه بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه، فرهنگ آن جامعه است، افزود: برای همین جامعه دانشگاهی فرهنگ جدید خلق می‌کند. با پیشرفت علوم در عرصه‌های مختلف علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدید خلق می‌کند. شما اساتید فرهنگ‌ساز و امیدآفرین هستید. از این باب باید برگزاری این گونه مراسم با جدیت پیگیری شود.

وزیر علوم افزود: اساتید نمونه سرمایه‌های نمادین کشور هستند که هر جا باشند آنجا قیمت می‌یابد. به همین دلیل با احداث دانشگاه زمین اطراف دانشگاه ارزش پیدا می‌کند.

زلفی‌گل با بیان اینکه اساتید نمونه به عنوان سرمایه‌های نمادین کشور باید قدر ببینند و بر صدر نشینند، افزود: بین اساتید نمونه کشوری خوشبختانه بانوان دانشمند نیز داریم که امیدواریم سال‌های آینده افزایش یابند. تمام اساتید نمونه در رشته‌های خود سرآمد هستند.

وی ادامه داد: انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است. در واقع می‌خواهیم شاخص افراد مرجع را به نمایش بگذاریم. اساتید نمونه مرجع علمی کشور هستند. خوشبختانه تعداد اساتید پر استناد یک و دو درصد کشور در حال افزایش است.

زلفی‌گل ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور که در رأس آن رهبر حکیم و فرزانه کشور است یعنی وعده صادق، در سطح بین‌المللی نشان مرجعیت کشور ما است. مرجعیت علمی اولین اولویت وزارت علوم از پنج اولویت است.

وزیر علوم خطاب به اساتید نمونه کشوری افزود: شما در عرصه شاگردپروری هم نمونه هستید. به همین دلیل مرجعیت علمی برای ما مهم است و در قوانین وزارت علوم سعی شده برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه داشته باشیم و از ظرفیت برنامه هفتم توسعه خوب استفاده کرده‌ایم. منتظریم ابلاغ شود و به تصویب هیئت وزیران برسانیم.

وزیر علوم گفت: در راستای اهداف برنامه هفتم توسعه، برنامه‌های خوبی در وزارت علوم تدارک دیده شده است که می‌توان به تدوین دستورالعمل اعطای پژوهانه جامع، دستورالعمل تعاملات علمی، ملی و بین‌المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش اشاره کرد که برای این برنامه‌ها اعتبارات لازم نیز پیش‌بینی شده است. در برنامه هفتم توسعه آمده است که ۱۵ درصد اعتبارات برای پژوهش و ۵ درصد به امور فرهنگی اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: جامعه دانشگاهی هم قدرت ایجاد تجهیزات سخت و هوشمند را دارد و هم قدرت نرم را ایجاد می‌کند. هرگونه هزینه برای علم و فناوری بهترین نوع سرمایه‌گذاری برای آینده است.

زلفی‌گل با تقاضا از اساتید گفت: تمام تلاش خود را بکنید تا نسل توانمند‌تر از خود به جامعه تحویل دهید.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری
  • ۶۵ استاد نمونه کشوری تجلیل شدند
  • عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، استاد نمونه کشوری
  • انتخاب عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان استاد نمونه کشوری
  • زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است
  • تشریح برنامه‌های هفته معلم/ معلم کردستانی نمونه کشوری شد
  • روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد
  • نحوه انتخاب و معرفی اساتید نمونه کشوری
  • انتخاب دو معلم نمونه کشوری از گلستان