Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین محموله واکسن کرونا از هند در حالی وارد افغانستان شده است که مردم این کشور با وجود عملکرد بسیار ضعیف دولت کابل اما کمترین تلفات را داشته‌اند و اکنون شتاب دستگاه وزارت بهداشت افغانستان برای واکسنی که تاییدیه‌ای نیز ندارد جای تامل دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، بنا بر اعلام وزارت صحت عامه افغانستان، امروز یکشنبه 19 بهمن ماه نخستین محموله واکسن کرونا از کشور هند وارد این کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سعید الدین جامی» مسئول روابط عمومی وزارت صحت عامه افغانستان دیروز شنبه با اعلام این خبر، افزود: پس از دریافت این محموله، تطبیق و تزریق واکسن نیز طبق برنامه آغاز خواهد شد.  اما منابع دیگری در همین وزارتخانه می‌گویند این واکسن هنوز تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را اخذ نکرده است.

با این حال، «معصومه جعفری» معاون سخنگوی وزارت صحت عامه افغانستان می‌گوید تا زمانی که این واکسن تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را نگیرد، روند اجرای آن آغاز نخواهد شد. قرار است این واکسن در آینده نزدیک، تأیید سازمان جهانی بهداشت را کسب کند! و هر زمانی که این واکسن تایید این سازمان را بگیرد، مرحله تطبیق آن نیز آغاز می‌شود.

مسئولان وزارت صحت عامه این کشور قبلاً اعلام کرده بودند که دولت افغانستان در همکاری با بانک جهانی و بانک توسعه آسیایی اقدام به خرید واکسن کرده و قرار است نخستین محموله آن تا چهار ماه دیگر به افغانستان برسد و قرار است در ابتدا کادر بهداشت، آموزگان، نیروهای امنیتی و افرادی که بیشتر آسیب‌پذیرند، واکسنیه شوند.

همچنین وزارت صحت عامه افغانستان پیش‌تر اعلام کرده‌ بود که هند تعهد کرده است 500 هزار دوز واکسن کرونا به افغانستان کمک کند. علاوه براین، قرار است اتحادیه جهانی واکسن، بانک جهانی، بانک توسعه آسیایی و چین نیز به تأمین واکسن کرونا برای افغانستان کمک کنند.

معصومه جعفری همچنین روز گذشته اعلام کرد که قرار است موسسه کواکس نیز مقداری از واکسن کرونا را به افغانستان کمک کند و نخستین محموله‌ آن تا خرداد سال 1400 به افغانستان می‌رسد.

«کواکس» چیست؟

کواکس، طرحی است که براساس آن 76 کشور ثروتمند جهان متعهد شده اند که به برنامه جهانی واکسن کرونا با هدایت سازمان بهداشت جهانی ملحق شوند. هدف از این برنامه کمک به خرید و توزیع عادلانه واکسن کرونا است. بر همین اساس، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که دو میلیارد دوز واکسن کرونا را برای کشورهای فقیر تأمین کرده است و تحویل آنها در سه ماهه اول سال آینده انجام می‌شود.

هفتم بهمن ماه سالجاری، «وحید مجروح» سرپرست فعلی وزارت صحت عامه افغانستان در یک نشست خبری در کابل گفت که در مرحله اول 20 درصد جمعیت این کشور واکسینه خواهند شد و منابع مالی برای تهیه این مقدار واکسن که 112 میلیون دلار است فراهم شده است و در کمتر از شش ماه دیگر واکسن به افغانستان خواهد رسید.

وی افزوده بود که برای 20 درصد دیگر از جمعیت افغانستان نیز بانک جهانی 60 میلیون دلار و بانک توسعه آسیایی نیز 50 میلیون دلار تعهد کرده است. وزارت صحت در نظر دارد تا واکسنی را در افغانستان استفاده کند که سازمان بهداشت جهانی تایید و در دیگر نقاط جهان تمام مراحل تجربی و امتحانی خود را گذرانده باشد.

عدم اعتماد کافی به واکسن‌های کرونا

دولت افغانستان در حالی با همکاری «کواکس» طرح واکیسناسیون سراسری کرونا را روی دست دارد که با توجه به بالا بودن سرعت تولید و تأیید واکسن‌‌های کرونا در جهان از سویی و نوپدید بودن و ناشناخته بودن ابعاد ویروس کرونا از سوی دیگر باعث می‌‌شود بسیاری از مردم کشورهای مختلف و متخصصان این حوزه هنوز اعتماد کافی به واکسن‌‌های کرونا نداشته باشند.

نشریه «فوربس» نیز اخیراً در گزارشی نوشته بود که با وجود تبلیغات گسترده درباره اثر و ایمنی واکسن کرونا در کشور آمریکا، درصد بسیار بالایی از کادر درمان این کشور از تزریق واکسن خودداری کرده‌اند.

ماه گذشته نیز «مایک دی واین»، فرماندار «اوهایو» نسبت به خودداری پرستاران از تزریق واکسن کرونا ابراز نگرانی کرد و گفت که تنها برخی از پرستاران خانه‌های سالمندان در این شهر واکسن کرونا زدند و 60 درصد از آنان هنگام تزریق واکسن از دریافت آن خودداری کردند.

از سوی دیگر با اینکه واکسیناسیون عمومی در آلمان شروع شده است، اما بسیاری از کسانی که منتظر این مرحله بودند نگران عوارض جانبی واکسن کرونا هستند. صدور سریع مجوز آژانس دارویی اروپا و تأیید فوری کمیسیون اروپا، برای خیلی از شهروندان پرسش‌برانگیز است. همچنین شرکت آمریکایی فایرز درخواست خود را مبنی بر کسب مجوز استفاده اضطراری از واکسن این شرکت را که به دولت هند داده بود، به دلیل عوارض آن پس گرفته است.

این در حالی است که درباره ورود واکسن هندی به کابل، به صراحت اعلام شده است این واکسن هنوز موفق به اخذ تأییدیه سازمان بهداشت جهانی نشده است!

شتاب دولت  افغانستان برای دریافت واکسن

درحالی‌که بررسی واکنش جوامع مختلف، به ویژه کشورهای توسعه یافته درباره واکسن کرونا نشان از احتیاط و دست به عصا راه رفتن مردم برای روی‌آوری گسترده به استفاده از واکسن‌های مختلف کرونا خبر می‌دهد، شتاب دستگاه بهداشت افغانستان برای وارد کردن واکسنی که حتی تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را هم ندارد، تا حدود بسیاری جای شگفتی و تأمل دارد.

هر چند مقامات این وزارتخانه هر گونه استفاده از واکسن مذکور را به اخذ تأییدیه سازمان بهداشت جهانی منوط کرده‌اند و وعده کسب تأییدیه در آینده نزدیک را هم داده‌اند، اما احتمال به کارگیری آن را قبل از اخذ مجوزهای لازم نیز نمی‌توان رد کرد.

در این فرض ناخوشایند، بخشی از جامعه افغانستان ابزار آزمون و خطای شرکت‌های داروسازی خواهند شد که منافع مادی و تصاحب بازار برایشان بالاترین ارزش است. هر چند عینک خوشبینی زدن و بررسی قضایا از جنبه مثبت آن، آرامش خاطر بیشتری را به دنبال دارد، اما یک ضرب المثل انگلیسی می‌گوید: «اگر چیزی رایگان باشد، مطمئن باشید که شما محصول هستید».

امید آنکه در قضیه کمک سازمان‌های جهانی به واکسیناسیون مردم شریف افغانستان در برابر کرونا، این ضرب‌المثل رنگ واقعیت به خود نگیرد.

کرونا در افغانستان می‌تواند کشنده‌تر از جنگ باشدنگرانی صلیب سرخ از افزایش تلفات غیرنظامیان همزمان با گسترش کرونا در افغانستانابتلای 28 نظامی گرجستانی به کرونا در افغانستانده‌ها گارد اوگاندایی در صف خروج؛ ابتلای نیروهای خارجی به کرونا در افغانستان ادامه دارد

انتهای پیام/.

R1447/P36446/S8,87,1413/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار"هند" اخبار "افغانستان" ویروس کرونا بیشتر بخوانید... ده‌ها گارد اوگاندایی در صف خروج؛ ابتلای نیروهای خارجی به کرونا در افغانستان ادامه دارد ۴۳ درصد از مجموع تست‌های گرفته شده کرونا در افغانستان مثبت است ادامه ابتلای نیروهای خارجی به کرونا در افغانستان قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... ده‌ها گارد اوگاندایی در صف خروج؛ ابتلای نیروهای خارجی به کرونا در افغانستان ادامه دارد ۴۳ درصد از مجموع تست‌های گرفته شده کرونا در افغانستان مثبت است ادامه ابتلای نیروهای خارجی به کرونا در افغانستان واژه های کاربردی مرتبط اخبار"هند" اخبار "افغانستان" ویروس کرونا پربیننده‌ترین اخبار بین الملل ۱ گزارش تسنیم| تحریم‌هایی که بایدن برای بازگشت به برجام باید بردارد ۲ کردستان عراق| دستگیری یک تیم تروریستی در مناطق نزدیک به ایران+ تصاویر ۳ عربستان| تصمیم محمد بن سلمان برای انحلال هیئت بیعت ۴ ضربه اطلاعاتی بسیار سنگین جهاد اسلامی به رژیم صهیونیستی ۵ گزارش افشاگرانه شخصیت اماراتی| از ماجرای تحقیر بن سلمان توسط اردوغان تا سناریو دستگیری پادشاه به دستور پسر ۶ لبنان| راز سفرهای عربی حریری برملا شد/ درخواست فرانسه و آمریکا از سعد ۷ اسرائیل| پهپادهای ما با فناوری پیشرفته‌ای سرنگون می‌شوند ۸ عربستان|افشای جزئیات جدید از قتل محافظ ملک سلمان اخبار روز بین الملل زنگنه: آمریکا به اجبار جنگ یمن را متوقف می‌کند/ عربستان باید هزینه ماجراجویی نظامی خود را بپردازد گزارش تسنیم| تحریم‌هایی که بایدن برای بازگشت به برجام باید بردارد نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن وارد تهران شد چالش‌ها و موانع روابط آینده ترکیه و عربستان/ موج تازه اختلافات ریاض و ابوظبی در راه است؟ مهمترین اخبار امام خامنه‌ای: اگر تمام تحریم‌ها را در عمل بردارند به تعهدات برجامی برمی‌گردیم نمکی: ایران در ماه‌های آینده قطب واکسن جهان می‌شود/ آغاز واکسیناسیون کادر درمانی از روز سه‌شنبه میخ آخر دولت روحانی بر تابوت معیشت کارگران/ دولت با کارفرمایان برای ظلم مضاعف به کارگران همدست شد رئیس قوه قضائیه به عراق سفر می‌کند درخواست ۲ کشور عربی برای خرید واکسن ایرانی کرونا درباره ما ارتباط با ما آخرین اخبار | آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار هند اخبار افغانستان ویروس کرونا اخبار هند اخبار افغانستان ویروس کرونا تأییدیه سازمان بهداشت جهانی وزارت صحت عامه افغانستان نخستین محموله واکسن کرونا تزریق واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۵۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد

واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • (ویدئو) گزارش دیدنی فیروز مشعوف از صعود افغانستان به جام جهانی
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور