Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو سابق اتاق بازرگانی ایران معتقد است؛ تا زمانی که پدیده فساد اداری، نوسانات و چند نرخی بودن ارز هر روز گسترده‌تر می‌شود و به گرانی کالای اساسی دامن زده می‌شودT مردم بهبود شرایط اقتصادی را هرگز نخواهند دید چراکه گرانی‌ها جدی گرفته نمی‌شود.

کاهش اقلام سبد بیشتر خانوار‌های ایرانی به دلیل گرانی‌ها، موضوعی است که این روز‌ها باید ذغدغه اصلی متولیان تأمین معیشت و سلامت مردم باشد در حالی که این مشکل بزرگ به بهانه سایه پُر بودن فروشگاه‌ها و انبار‌ها جدی گرفته نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید به گفته متولیان، هیچ نگرانی برای تامین کالا‌های اساسی وجود ندارد، اما گرانی مواد غذایی به جایی رسیده که بسیاری از اقلام مورد نیاز خانوار از سبد غذایی حذف شده‌اند.  مسئولین با اطمینان می‌گویند؛ به طور معمول ذخایر استراتژیک کالای اساسی کشور برای ۶ ماه در نظر گرفته شده و برای بیش از ۸ ماه، کالای اساسی ذخیره سازی شده است، اما هیچ گاه پاسخی به گرانی‌های زنجیره‌ای را نداده‌اند.

اقدامات دولتمردان برای ارزانی کالاچه بوده ؟

محمد علی صدیقی کارشناس اقتصادی در همین رابطه به اقتصاد ۲۴ گفت: پر بودن انبارها و تأمین کالا‌ها و محصولات اساسی مردم بحث مهمی است اما مشکلات مردم صرفا در آن خلاصه نمی‌شود. امروز هیچ مرجعی پاسخگوی افزایش قیمت زنجیره‌ای کالا‌های مورد نیاز مردم نیست.

به گفته این کارشناس اقتصادی؛ امروز گرانی مواد غذایی به بزرگ‌ترین ترس مردم برای گذران زندگی تبدیل شده است که دولتمردان‌مان تا کنون هیچ اقدامی را طی یکسال اخیر در راستای کشیدن افسار گرانی انجام نداده اند.

کالا در بازار زیاد است ؛ اما گران!

عضو سابق هیات رئیسه اتاق اصناف ایران  می‌گوید: از زمان شدت یافتن تحریم‌های نفتی تا امروز، کمبود برخی و شاید بیشتر مواد غذایی لازم و حتی کالا‌های اساسی در تمام بازار‌ها به خوبی نمایان شده است البته در بازار مواد غذایی بیشتر از سایر بازار‌ها این کمبود‌ها همراه با گرانی به چشم می‌آید.

این فعال اقتصادی ادامه داد: هر چند دستگاه‌های مسئول تنظیم بازار هرچند وقت یکبار به دنبال کشف مقصران اصلی این گرانی‌ها و کمبود‌ها هستند، اما تا کنون به عنوان یک مرجع کاملاً خنثی تنها به تریبون اعلام تنظیم بازار بسنده کرده و نتیجه‌ای در راستای کاهش قیمت‌ها و یا وفور کالا و محصولات کمیاب در بازار نداشته است.

به گفته صدیقی؛ تامین کالا‌های اساسی ارزان قیمت به همراه رفاه نسبی، یکی از سیاست‌های اصلی دولت بوده که از همان ابتدای دولت یازدهم تا کنون همواره بر آن تأکید داشته است و امروز هم بر این می‌بالند که هیچ کمبودی در بازار نیست، اما واقعاً به این موضوع توجه نمی‌کنند که اشباع بازار با گرانی بیش از حد و توان مردم، همان کمبود است چرا که زمانی مردم با توجه به قدرت خرید و بنیه مالی کم، قادر به خرید نباشد باز هم سبد غذایی آن‌ها روز به روز خالی و خالی‌تر می‌شود.

عضو سابق اتاق بازرگانی ایران در ادامه تأکیدداشت: از این‌ رو و در روز‌های آغازین تحریم نفتی ایران، دولت در نظر داشت با ارائه ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالا‌های اساسی که مستقیما با سبد غذایی خانواده‌ها سر و کار دارد، قدری در برابر تبعات منفی تحریم‌ها تاثیر داشته باشد.

وی تصریح داشت: اما آمار‌های رسمی از تورم و البته مشاهدات میدانی در فروشگاه‌های مواد غذایی و محصولات مورد نیاز مردم در سطح شهر‌ها نشان می‌دهد که تدابیر به ظاهر کارساز دولتمردان‌مان تا کنون نتوانسته کالا‌های اساسی را نه تنها با قیمتی ارزان به دست مردم برساند بلکه اقلام مهمی مانند گوشت، مرغ، تخم‌مرغ و برخی محصولات لبنی از سفره مردم حذف شده یا در آستانه حذف شدن است.

بیشتربخوانید:دولت به جای اجرای سیاست‌های کارآمد اقتصادی، پشت تحریم پنهان شده است/ عدالت اجتماعی را فراموش کرده‌اند

این فعال اقتصادی با بیان اینکه موضوع نوسانات نرخ ارز پس از محور قرار گرفتن آن در تصمیمات اقتصادی کشور صدمات زیادی را به بخش‌های مختلف وارد کرده است، گفت: موضوع چند نرخی بودن ارز به واسطه تخصیص آن توسط وزارت صمت به وارد کنندگان کالای اساسی امروز به یک بحران در کشور تبدیل شده و شرایط را برای فعالیت فعالان اقتصادی سخت‌تر کرده است.

صدیقی با بیان اینکه هنوز دولت و مجلس نتوانسته‌اند برای آینده اقتصاد کشور و از همه مهم‌تر یکسال معیشت و رفاه مردم به یک اتفاق نظر مشترک و کارساز برسند، گفت: از همین حالا تکلیف مردم برای سال ۱۴۰۰ کاملاً مشخص شده، نرخ دلار در بودجه دولت باید برای سال آینده در کش و قوس قرار دارد.

وی تصریح داشت: مسئولان قبل از هر تصمیمی باید در نظر داشته باشند که مردم قدرت خرید ندارند. تولید و کارخانجات صنعتی کشور رمقی برای ایستادگی در برابر گرانی مواد اولیه خود ندارند و به نظر می‌رسد که با یک حرکت اشتباه، وضعیت اقتصاد به سمتی می‌رود که دیگر مهار آن غیر ممکن خواهد شد.

عضو سابق هیات رئیسه اتاق اصناف ایران  با اشاره بر اینکه برای تأمین نیاز مردم بهتر است همین امروز رویه دولتمردان و مجلسی‌ها در برخورد با مشکلات مردم تغییر پیدا کند، گفت: گرانی و نوسانات نرخ ارز، ادامه تحریم‌ها و از همه مهمتر فساد اداری موضوعاتی است که تنها معیشت و رفاه مردم را نشانه گرفته و ادامه آن پیامد سنگینی خواهد داشت. 

برچسب ها: کمبود کالا ، گرانی کالا ، اتاق بازرگانی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MV5

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کمبود کالا گرانی کالا اتاق بازرگانی کالا های اساسی کالای اساسی مواد غذایی گرانی ها عضو سابق کالا ها تا کنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۶۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه خرید کشنده فاو در بورس

برخی تصور می‌کند خرید کشنده در بورس کالا، کاری پیچیده و سخت است اما واقعیت این است که مراحل خرید خودرو در بورس کالا بسیار راحت‌تر از ساعت‌ها چانه‌زنی با دلال‌های خودور است. حال اگر برای خرید کشنده فاو J6-460 در بورس کالا ابهام دارید، کافیست:

پنج دقیقه یک ویدئو آموزشی که در سایت رسمی بورس کالا در بخش «خودرو» بارگذاری شده را تماشا کنید و صفر تا صد خرید خودرو بورس کالا را یاد بگیرد:

سری به سایت بورس کالا به آدرس ime.co.ir بزنید. از منوی بالای صفحه به قسمت «خودرو » بروید؛ پایین صفحه مراحل خرید خودرو توضیح داده شده و اگر نیاز به توضیحات بیشتری دارید، روی قسمت «بیشتر» بزنید تا ویدئو آموزشی پخش شود.

می‌توانید از عاملیت‌های تجاری گروه بهمن بخواهید در این کار شما را راهنمایی کنند.

عاملیت‌های تجاری گروه بهمن در سراسر کشور، آمادگی دارند شما را در این خصوص راهنمایی کنند؛ بنابراین با مراجعه یا تماس با عاملیت‌ها اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیار شما می‌گذارند.

برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خودشان ارائه می‌دهند؛ با کارگزاری بورسی خودتان تماس بگیرید.

برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خود ارائه می‌دهند و راهنمایی‌های لازم را انجام می‌دهند.

ضمن اینکه:

در روز معامله بورس کالا نیازی نیست، تمام مبلغ کشنده فاو در حساب شما باشد. در این نوبت حداقل ده درصد مبلغ پایه خودرو در حساب شما باشد، می‌توانید در قیمت‌گذاری شرکت کنید که در این طرح فروش حدود 478 میلیون تومان می‌شود. معامله در بورس کالا در شرایط فعلی بازار، به صرفه است و نیازی نیست پولی که با زحمت بدست آوردید را به دلال‌ها بدهید. در بورس کالا شما خودتان تعیین کننده قیمت هستید اما وقتی محصول در اختیار دلال باشد، شما باید مطیع و تابع باشید. برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899441

دیگر خبرها

  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • عملیات تنبیهی وعده صادق، اثبات ظهور قدرت نظامی ایران به جهان
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • نحوه خرید کشنده فاو در بورس
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • تصویب مبلغ منابع ارزی دارو و کالا‌های اساسی
  • مجموع تامین ارز برای کالا‌های اساسی به ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار رسید