Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@06:13:47 GMT

کرونا اضطراب افراد را ۳۰ درصد افزایش داده است

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۷۲۶۴

کرونا اضطراب افراد را ۳۰ درصد افزایش داده است

به گزارش ایرنا، تقی رستم‌وندی روز یکشنبه در نشست خبری افزود: در سالهای اخیر با تحریم ها مواجه بودیم و این تحریم ها تاثیرات زیادی بر کشور گذاشته، گرچه در دهه های گذشته اقدامات خوبی خوبی انجام شده اما سالهاست که زیرساخت‌های اقتصادی دارای مشکل است و در این سه دهه کشور تورم ۲۰ درصدی را تحمل کرده در سه دهه گذشته میانگین بیکاری ۱۰ درصدی داشته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: بلایای طبیعی نیز در فضای اجتماعی کشور تاثیرگذار است. امسال نیز پدیده کرونا تاثیرات اجتماعی داشته است. وقتی می خواهیم درباره وضعیت اجتماعی گفت وگو کنیم باید به مولفه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و حتی محیط زیست توجه داشته باشیم.

** ابعاد مثبت کرونا باید دیده شود

معاون وزیر کشور درباره تأثیرات کرونا تصریح کرد: خیلی ها کرونا را با ابعاد منفی معرفی می کنند در حالی که باید ابعاد مثبت آن را در نظر بگیریم و نظم پذیری مردم با سیاست های ابلاغی از آثار خوبی است که باید به آن توجه کرد. تشکیل پویش های مردمی از دستاوردهای کرونا است گسترش فضای معنویت در پی بروز بیماری کرونا می تواند از نشانه های مثبت کرونا باشد، البته آثار منفی مانند کاهش روابط اجتماعی ،گسترش فردگرایی ،کاهش نشاط اجتماعی بوده است که در نبود مراکز تفریحی می توانیم احتمال دهیم جامعه با مشکلاتی مواجه شود. کرونا هم بر فرد خانواده و جامعه و حاکمیت تاثیر گذار است و سبک زندگی در دوره کرونا متفاوت شده است. 
وی ادامه داد: البته به دلیل حضور بیشتر افراد در خانه روابط خانوادگی دچار تحول شده است. اما براساس مجامع جهانی در این مدت یک صد میلیون نفر بر جمعیت فقرا اضافه شده است. اما آنچه که مورد تاکید است توجه به سلامت روانی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت است در کنار برنامه های سلامت محور باید به سلامت روان نیز توجه کنیم. 
رستم وندی گفت: نتایج مطالعات جهانی نشان داده که در انگلستان ۲۷.۳ علایم و نشانه های روانشناختی برخی بیماری ها مانند افسردگی افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در ایران نیز حدود ۳۰ درصد استرس، اضطراب و افسردگی در افراد که مواجه و درگیر با کرونا بوده اند افزایش داشته است.

** تغییر معناداری در خودکشی نداشتیم

رییس سازمان امور اجتماعی کشور درباره افزایش احتمالی خودکشی در دوره پساکرونا ادامه داد: تغییرات شدید سلامت روان در کشور نداشتیم و درمورد این فرایندی که در خصوص آن هشدار داده می شود باید تمهیدات لازم را اندیشید. برنامه های مختلفی نیز در حال اجرا است و از نظر کمی و کیفی نیز از طرف دستگاههای متولی افزایش داشته است.

وی همچنین گفت: در سالهای گذشته با روند صعودی ۴ تا ۵ درصدی خودکشی روبرو بوده ایم. اما در سال جاری تغییر معناداری وجود ندارد و همان روند ۴ الی ۵ درصد افزایشی را نسبت به سال قبل داشته ایم اما در ۹ ماهه اخیر حادثه خاصی رخ نداده اما برای اعلام تغییر در سن خودکشی باید تا پایان سال منتظر بمانیم اما باید بگویم ظاهراً یک تغییر سنی صورت گرفته که با افزایش خودکشی در سنین زیر ۱۸ سال و بالای ۶۰ سال مواجه بوده‌ایم.

** بهزیستی برای خیریه ها مجوز صادر می کند

معاون وزیر کشور درباره خیریه ها نیز گفت: به جهت روح اجتماعی، تعداد خیریه در ایران زیاد است و این یک نکته مثبت در کشور است اما درباره نظارت بر خیریه ها باید بگویم که از آنجا که خیریه ها مرتبط با اقشار آسیب پذیر است، عمده مجوز خود را از سازمان بهزیستی کسب کرده و تحت نظارت این سازمان نیز قرار دارند.

وی تصریح کرد:‌ وزارت کشور در مجوز سمن ها نقش دارد که خیلی ها از وزارت کشور مجوز اخذ می کنند. اغلب نظارت ها از قبل از تشکیل خیریه ها از دستگاههای نظارتی مانند ناجا و وزارت اطلاعات کسب می شود و بعد از شروع به کار خیریه ها در حوزه مالی  وزارت کشور نظارت تایید را انجام می دهد و ناظرین وزارت کشور در انتخابات مجتمع عمومی آنها مشارکت می کنند و اگر انحرافاتی در حوزه سیاسی داشته باشند دستگاه های انتظامی و اطلاعاتی کشور ورود کرده و گزارشات به شورای نظارت بر سمن ها داده می شود و در آن جا تصمیم می گیری می شود و انحلال یک خیریه یا تشکل با دستور قضایی شکل می گیرد.
رستم وندی افزود: البته با افزایش خیریه ها باید نظارت بیشتر شود اما در این حوزه خلأء قانونی و نیروی انسانی و تشکیلاتی داریم و امیدواریم دولت در ارائه لایحه به مجلس اقدام کرده و در آنجا این خلاء قانونی نیز رفع شود.

** تعمیر و تجهیز ۳۸۱۹ مدرسه در محلات حاشیه نشین 
رستم وندی تاکید: طی سه سال ۳۸۱۹ مدرسه در محلات حاشیه نشین تجهیز و تعمیر و ۳۰۲ مرکز فنی و حرفه‌ای در این محلات تجهیز شدند. ۸۷۸ مرکز خدمات بهزیستی در این محلات تجهیز و تعمیر شده، ۱۹۵ کتابخانه و ۵۰۶ سالن ورزشی و زمین چمن احداث شده و ۴۱۹ پارک با همکاری شهرداری ایجاد شده و ۳۵۷ مرکز سلامت تجهیز شده است و برای استقرار نیروی انتظامی در ۵۸۶ نقطه کانکس تهیه شده است.

** ۱۹ میلیون نفر در مناطق نامناسب و بد زندگی می کنند
وی درباره بد مسکنی و آمار جمعیتی که در مناطق حاشیه نشین هستند، ادامه داد: مناطق حاشیه نشین شامل مناطق بد مسکن است که به سه دسته تقسیم می شوند. اولین منطقه سکونتگاه غیر رسمی و حاشیه شهرها که براساس مطالعات صورت گرفته حدود ۱۱ میلیون نفر ساکن این مناطق هستند، دو منطقه بد مسکن نیز در داخل شهر داریم که تحت عنوان بافت فرسوده و بافت تاریخی شناخته شده اند و حدود هشت میلیون نفر در بافت فرسوده و بافت تاریخی ساکن هستند و در مجموع ۱۹ میلیون نفر ساکن این محلات بد مسکن هستند.

** کاهش ۲۵ درصدی جمعیت کیفری 
معاون وزیر کشور با اشاره به جمعیت کیفری کشور گفت: از سال ۹۰ تاکنون ۲۵ درصد جمعیت کیفری یعنی جمعیت زندانیان کاهش پیدا کرده که پیرو سیاست حبس زدایی یا جایگزین کردن مجازات حبس بوده است.

** تعداد طلاق ثابت مانده 

وی درباره ازدواج و طلاق گفت: در ۵ الی ۶ سال اخیر میزان طلاق در ۱۷۵ هزار طلاق ثابت مانده البته در سال ۹۶ یک آمار ۱۸۰ هزار نفری ثبت شده اما در سه الی چهار سال اخیر تعداد طلاق در کشور در ۱۷۵ هزار طلاق ثابت مانده است.

رییس سازمان اجتماعی کشور با اشاره به سامانه تصمیم گفت: در سه سال گذشته بیش از ۲۵۰ هزار مراجعه به سامانه تصمیم صورت گرفته و زوجین قبل از طلاق به روانشناس ارجاع داده شده اند و ۱۵ درصد زوجینی که در این سامانه ثبت نام کرده اند صلح و سازش کرده اند. 

** احتمالا در سال ۹۹ با کاهش ازدواج مواجه نباشیم
وی درباره ازدواج نیز گفت: سالانه ۵ الی ۶ درصد از سال ۸۹ تا ۹۸ با کاهش ازدواج روبرو بوده ایم اما شواهد نشان می دهد احتمالا در سال ۹۹ با کاهش ازدواج مواجه نباشیم و حتی شاید با افزایش مواجه باشیم.
رستم وندی درباره انضباط اجتماعی گفت: در دهه ۹۰ در حوزه فوت شدگان در تصادف ۲۳ درصد کاهش داشته ایم. همچنین در همین بازه زمانی قتل در کشور ۱۰ درصد کاهش داشته و به رغم افزایش جمعیت، انضباط اجتماعی خوبی داشته ایم.
ا دامه دارد...

برچسب‌ها ویروس کرونا وزارت کشور تقی رستم وندی بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا وزارت کشور ویروس کرونا وزارت کشور بهداشت و سلامت اخبار کنکور میلیون نفر حاشیه نشین وزارت کشور رستم وندی داشته ایم خیریه ها ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۷۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۸ درصد ترانزیت جاده ای کشور در سال گذشته

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که سال قبل ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد رشد داشت، گفت: نزدیک ۱۵ میلیون تن بار در شبکه ترانزینی در این مدت جا به جا شد.

به گزارش مشرق، مهرداد بذرپاش روز جمعه در جلسه راهبری کاهش تصادفات رانندگی آذربایجان شرقی، با اشاره به بازدیدهای خود از محورهای ارتباطی استان، اظهار کرد: باید هرچه سریعتر برای تکمیل این منابع عظیمی که در پروژه‌ها انبار شده و روز به روز قیمت تمام شده آن بالا می‌رود، اقدام کنیم.

وی در پاسخ به خواسته امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجان شرقی قول داد رام‌های جدیدی به شبکه ریلی استان اضافه شود.

وی با اشاره به پروژه‌های جاده‌ای ایران با کشورهای همسایه در قالب پروژه ایران راه، ادامه داد: باید تمام تلاش خود را برای کاهش نقاط حادثه خیز و سوانح رانندگی بکار گیریم.

بذرپاش با بیان اینکه برای رفع مشکلات آزادراه تبریز- زنجان دستور لازم داده شده است، گفت: شریک کار این آزادراه، یکی از بانک‌های کشور است که به خاطر دلایلی، اهتمام روکش و بهسازی آن را نداشته و ما نیز بر اساس قانون، اختیار ورود و رفع نواقص این مسیر را داریم.

وزیر راه و شهرسازی بر لزوم حضور مدیران بر سر پروژه‌ها تاکید کرد و افزود: حضور بر سر پروژه‌ها، بازدارنده است.

حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی وضعیت خوبی ندارد

استاندار آذربایجان شرقی هم با بیان این‌که در استان مشکل تامین اتوبوس و حمل و نقل عمومی وجود دارد، افزود: قبلا در استان یکهزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس برون شهری داشتیم اما در سه سال گذشته این تعداد به ۴۰۰ دستگاه کاهش یافته است و حمل و نقل جاده ای ما وضعیت خوبی ندارد.

مالک رحمتی اظهار کرد: در شان استان نیست که میزان تلفات درون و برون شهری سالانه هزار نفر باشد ولی این واقعیت تلخی است که اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه با افت رام قطارهای استان نیز رو به و هستیم و باید در کنار ایمنی راه‌ها به آن توجه شود، از وزیر راه و شهرسازی خواست تا نسبت به حمل و نقل عمومی و ریلی در تخصیص اتوبوس و رام قطار دستور لازم را صادر کند.

رحمتی با درخواست حداقل ۲ رام قطار برای استان، گفت: امروز سه دستور جهادی از وزیر داشتیم. برای قطعه شش آزادراه تبریز-ارومیه تزریق نقدینگی و اختصاص قیر داشتند و یکی از آرزوهای دیرینه مردم، کمربندی ایلخچی نیز مورد بازدید قرار گرفت و دستورات لازم صادر شد و مقرر شد تا یک باند آن تا تیرماه نکمیل شود.

تمام نقاط حادثه خیز برطرف می شود

رئیس سازمان راهداری کشور نیز با اشاره به اعتبار نزدیک به ۱۱ هزار میلیارد ریالی راهداری استان در سال گذشته، گفت: تا پایان سال جاری تلاش می‌شود تا تمامی نقاط حادثه خیز استان را برطرف کنیم.

داریوش امانی با اشاره به اهمیت جایگاه استان آذربایجان شرقی از جهت قرارگیری در کریدور شمال به جنوب و پایانه‌های مرزی بر لزوم توجه به وضعیت جاده منتهی به پایانه کلاله تاکید کرد.

سال گذشته ۹۷ نفر در اثر تصادفات آزاد راه تبریز - زنجان جان باختند

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی در خصوص آزادراه زنجان-تبریز که ۱۹۲.۵ کیلومتر آن در این استان ما و ۸۵ کیلومتر در استان زنجان است، افزود: ۹۷ نفر در سال ۱۴۰۲ در این آزادراه فوت شده‌اند .

اروجعلی علیزاده با اعلام اینکه هیج عملیات بهسازی به جز راهداری جاری در این آزادراه انجام نشده است، گفت: این آزادراه به یک نارضایتی تبدیل شده و کل عملکرد استان را به صفر ضرب کرده است.

علبزاده گفت: در ۱۲ ماهه سال گذشته ۷۲۴ نفر در تصادفات استان فوت شده‌اند که افزایش ۱۰۷ نفری را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه مسافت کل راه‌های استان ۱۳ هزار و ۲۹ کیلومتر شامل ۴.۵ درصد از راه‌های کشور است، افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۸۶ میلیون تردد در محورهای استان ثبت شده که سه درصد افزایش را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان می دهد.

وی با بیان اینکه از کل ترددهای جاده ای استان در سال گذشته ۱۳ درصد مربوط به حمل و نقل سنگین و ۸۷ درصد وسایل نقلیه سبک است، گفت: ۷۲ درصد ترددها نیز با پلاک‌های بومی و ۱۱ درصد پلاک آذربایجان غربی ثبت شده است.

علیزاده با اشاره به اینکه سرعت متوسط تردد خودرو در راه‌های آذربایجان شرقی ۸۵ کیلومتر بر ساعت است، گفت: این رقم برای کشور ۷۹ کیلومتر بر ساعت است.

وی اعلام کرد: استان آذربایجان شرقی دارای ۱۰۳ سامانه ثبت تخلف در محورهای ارتباطی است و ۵۰ دستگاه افزوده می‌شود.

نبود قرارگاه پلیس راه در آذربایجان شرقی

رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی از نبود قرارگاه پلیس راه در استان خبر داد و افزود: ۴۵ درصد از تصادفات فوتی استان در ۹ محور سرچم-اردبیل، مراغه-هشترود، اهر- تبریز، شبستر-تسوج، تبریز-صوفیان، مرند-خوی، فرعی یکانات، جلفا-مرند، قطعه دوم محور جزیره و آزادراه پیامبر اعظم(ص) اتفاق افتاده است.

سرهنگ حبیب آبراهه، با بیان این‌که نخستین دلیل تصادفات استان عدم توجه به جلو است، گفت: در این خصوص اعمال قانون برای استفاده از موبایل ۵۵ درصد افزایش یافته است.

زمان رسیدن به بالین مصدوم در جاده‌های استان ۱۳ دقیقه است

رئیس اورژانس آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: زمان رسیدن به بالین مصدوم در جاده‌های استان ۱۳ دقیقه و در کشور ۱۴ دقیقه است. این زمان در سطح کلانشهر تبریز به دلیل کمبود پایگاه‌ها، ۱.۵ دقیقه بیشتر است.

اصغر جعفری روحی، افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۷۹ مصدوم با ترومای شدید در استان داشتیم که نشان می‌دهد شدت مصدومیت در تصادفات استان ما بسیار بالا است به طوری که ۳۷۸ مورد از این مصدومان فوت شده‌اند.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی صبح امروز در راستای یک سفر کاری با استقبال استاندار آذربایجان شرقی و مدیران کل دستگاه‌های مرتبط وارد تبریز شد.

وی ابتدا از قطعه ششم آزادراه تبریز ارومیه بازدید و سپس در مراسم افتتاح طرح نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند شرکت کرد.

دیگر خبرها

  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای در کشور
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای کشور
  • افزایش ۵۸ درصد ترانزیت جاده ای کشور در سال گذشته
  • معاون وزیر کار : دستمزد کارگران در کنار افزایش تورم تقریبا رشد کرده
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا