Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@15:20:10 GMT

سحرگاه شنبه آسمان ایران قمر در عقرب بود

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۰۱۷۱

سحرگاه شنبه آسمان ایران قمر در عقرب بود

ماه در ساعت ۶:۲۸ سحرگاه روز شنبه-۱۸ بهمن ماه در کنار قلب صورت فلکی عقرب قرار گرفت و این پدیده که به پدیده «قمر در عقرب» معروف است در گذشته به عنوان اتفاقی نامیمون و نامبارک در نظر گرفته می شد.

به گزارش برنا؛ عمران مرادی، پژوهشگر و مدرس نجوم با بیان اینکه همنشینی ماه در کنار ستاره قلب العقرب تنها یک رویداد نجومی است، گفت: از نظر علمی قرار گرفتن ماه در کنار این ستاره هیچ تاثیری بر روی زمین ندارد و بد یمن دانستن این رویداد، خرافه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: نحس پنداشتن این رویداد به دوران باستان بازمی گردد، زمانی که انسان ها ستارگان را خدایان انسان می دانستند و معتقد بودند که ستارگان در سرنوشت انسان ها اثر دارند، اما امروز می دانیم که ستارگان اجرامی در آسمان هستند که هیچ اثری بر سرنوشت انسان در زمین ندارند.

مرادی اضافه کرد: در دوران باستان مردم از صورت فلکی عقرب به دلیلی شباهت ظاهری آن به عقرب هراس داشتند و آن را ناخوشایند می دانستند، زمانی که ماه که جرمی خوش یمن برای آنها بوده در کنار این صورت فلکی قرار می گرفت نگران ماه می شدند و تصور می کردند ممکن است اتفاقی برای ماه رخ دهد.

این پژوهشگر نجوم در توضیح ستاره قلب العقرب، گفت: صورت فلکی عقرب یکی از صور فلکی معروف در آسمان است که شبیه عقرب است.

مرادی با بیان اینکه ستاره قلب العقرب، یک ابرغول سرخ در آسمان است، توضیح داد: ابرغول سرخ به ستاره ای گفته می شود که به دوره پیری رسیده و کم کم به مرگ ستاره ای نزدیک می شود. ستاره ها زمانی که به مرگ ستاره ای نزدیک می شوند بزرگ و قرمز می شوند.

او افزود: این ستاره از قدیم بسیار مورد توجه بوده و در میانه صورت فلکی عقرب قرار دارد. قطر آن ۷۰۰ برابر خورشید و درخشندگی آن بیش از 10 هزار برابر خورشید است. جرم این ستاره ۱۵ تا ۱۸ برابر جرم خورشید است و ۵۵۴ سال نوری با زمین فاصله دارد.

این پژوهشگر نجوم ادامه داد: اینکه گفته می شود، این ستاره ۵۵۴ سال نوری با زمین فاصله دارد، به این معنی است که نور آن ۵۵۴ سال بعد به زمین می رسد.

مرادی گفت: در حالی که می گوییم این ستاره در دوران پیری است، حتی ممکن است به مرگ ستاره ای رسیده و منفجر هم شده باشد، اما نور آن هنوز به زمین نرسیده باشد. اگر این ستاره درخشان منفجر شود، انفجار ابرنواختری رخ می دهد که به زیبایی در آسمان درخشان خواهد شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قمر در عقرب صورت فلکی عقرب ستاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۰۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسمان این مناطق کشور هفته آینده بارانی می‌شود

به گزارش خبرآنلاین صادق ضیاییان در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: شنبه در برخی نقاط خراسان رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، یکشنبه در جنوب کرمان و دوشنبه در ارتفاعات مرکزی البرز و ارتفاعات مرکزی زاگرس در برخی از ساعات رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گاهی گرد و خاک و در نقاط مستعد، تگرگ پیش بینی می‌شود.

وی افزود: سه شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و در مناطق غربی کشور بارش خواهیم داشت.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: در سه روز آینده در شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور در برخی ساعات وزش باد شدید و گاهی گرد و خاک پیش بینی می‌شود. همچنین تا اواسط هفته آینده روند افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور پیش بینی می‌شود.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز گفت: آسمان تهران شنبه ( ۸ اردیبهشت) صاف و وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و طی یک شنبه (۹ اردیبهشت) کمی ابری در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا و پس‌فردا شهرکرد با کمینه ۳ و ۲ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۹ و ۴۰ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شوند.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899943

دیگر خبرها

  • آیت الله کوهستانی، ستاره آسمان فقاهت ایران
  • آسمان صاف و آفتابی قم تا روز سه شنبه
  • آسمان صاف و آفتابی قم تا روز سه شنبه 
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • آسمان این مناطق کشور هفته آینده بارانی می‌شود
  • پایداری هوای گلستان تا سه شنبه هفته آینده
  • پیش بینی افزایش غبار در البرز / دمای هوا بالا می‌رود
  • بارش پراکنده باران در ارتفاعات قم
  • استقرار جو پایدار و افزایش نسبی دما در البرز
  • پیش‌بینی وضع هوای مازندران در ۶ روز آینده