Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@04:50:02 GMT

افتتاح اولین خانه گردشگری سلامت استان سمنان

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۰۸۷۵

افتتاح اولین خانه گردشگری سلامت استان سمنان

شامگاه گذشته (یکشنبه) همزمان با هشتمین روز ایام الله دهه مبارک فجر اولین خانه گردشگری سلامت استان سمنان در خانه تاریخی پورحسینی جنب تکیه کوشمغان افتتاح شد.

سید محمد ناظم رضوی در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با تبریک ایام الله دهه فجر اظهار کرد: این خانه تاریخی متعلق به دوره قاجاریه است که در سال ۹۹ و در زمان فعالیت دوره پنجم شورای اسلامی و با همکاری شورا و شهرداری و با همت سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری سمنان مرمت و به بهره برداری رسید و در حال حاضر به اولین خانه گردشگری سلامت استان سمنان تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از اتفاقات خوب شهر سمنان را رونق صنعت گردشگری و پرداختن به بافت تاریخی دانست و افزود: بسیاری از شهرهای کشور مرمت بافت‌های تاریخی را آغاز کرده و از نظر رونق اقتصادی و جذب گردشگر موفق بوده‌اند و شهر سمنان نیز در این امر مستثنی نیست.

شهردار سمنان با بیان اینکه رویکرد این دوره مدیریت شهری در شورا و شهرداری پرداختن به مرمت و احیای بافت‌های تاریخی است، تصریح کرد: در شهر سمنان ظرفیت پرداختن به اصالت و ریشه‌های هویتی از مدت‌ها قبل در دستور کار قرار گرفت و به دلیل اینکه این مساله با تأخیر مواجه شده بود بر آن شدیم تا با پرداختن به آن، احصاء و احیای ظرفیت‌های ناب بافت تاریخی و گردشگری را دنبال کنیم و به مسائل و ظرفیت‌های فرهنگی شهر که بسیار مورد نیاز بود بپردازیم.

وی گفت: یکی از ظرفیت‌های شهر سمنان وجود بافت‌های تاریخی است و باید گفت؛ یکی دیگر از ویژگی‌های شهر سمنان که بسیار کم نظیر است نظام تقسیم سنتی آب است زیرا جریان آب در بافت‌های قدیمی، وجود و پیدایش کوچه باغ‌ها و محوطه پیرامون اطراف استخرها و ابنیه‌های تاریخی شهر از ظرفیت‌های خوبی است که برای فعالیت، احیا و سرمایه گذاری در حوزه گردشگری انجام می‌شود.

ناظم رضوی اظهار کرد: زنده کردن بافت‌های تاریخی و برگشت جمعیت به آن و حضور و سکونت و داشتن فعالیت اقتصادی در این بافت‌ها خیلی مهم و حائز اهمیت است و از دیگر مواردی که ضرور است و در بازآفرینی شهری نقش مهمی را ایفا می‌کند احیای ابنیه تاریخی است.

وی اضافه کرد: در شهر سمنان ۱۵ خانه تاریخی جدا از خانه‌های از قبل مرمت شده در حال مرمت و بازسازی است و ۸ کوچه باغ تاریخی نیز مرمت شده‌اند که شهروندان و گردشگران می‌توانند از آن استفاده کنند و همچنین محوطه چهار استخر تاریخی نیز ساماندهی شده است و به یاری خدا تا پایان سال مجموعه بزرگ گردشگری زاوغان نیز افتتاح خواهد شد.

وی بحث آزاد سازی کاروانسرای عباسی سمنان را یکی از اتفاقات مهم در سطح کشور عنوان کرد و افزود: با آزاد سازی این کاروانسرا که با سفر رئیس قوه قضائیه به شهر سمنان اتفاق افتاد، دغدغه اصلی شهروندان شهر سمنان رفع شده، تراز گردشگری شهر بالا رفته و سمنان در ردیف ۱۰ شهر اصلی کشور از نظر گردشگری قرار خواهد گرفت.

ناظم‌رضوی ابراز امیدواری کرد: شهر سمنان به عنوان مقصد گردشگری جا باز کرده و به عنوان شهری گردشگرپذیر در مسیر سفر به شهر مقدس مشهد، ظرفیت‌های ارزشمندی را برای حضور و اقامت کوتاه مدت گردشگران و زائران علی بن موسی الرضا فراهم کند.

کد خبر 473618

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرداری سمنان شهر سمنان شهردار سمنان خانه تاریخی گنجینه تاریخی شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بافت های تاریخی شهر سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۰۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود

ایسنا/البرز معاون میراث فرهنگی البرز با اشاره به در نظر گرفتن اعتبار ۹ میلیارد تومانی برای مرمت پل خاتون کرج و احتمال افزایش این مبلغ، گفت: مرمت پل تا آخر امسال به پایان می‌رسد.

مهدی ارباب نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت مرمت پل تاریخی خاتون اظهار کرد: طبق قرارداد منعقد شده با پیمانکار، مرمت این اثر از سال گذشته بر اساس اصول فنی وزارتخانه و مطابق با الگوی ساخت بنا آغاز شده است.

وی ادامه داد: در قرارداد اولیه برای تکمیل عملیات مرمت ۹ میلیارد تومان پیش بینی شده بود ولی با توجه به ضرورت استحکام بخشی بیشتر بنا و انجام برخی اصلاحات، مبلغ نهایی افزایش خواهد داشت.

وی گفت: با توجه به برودت هوا و شرایط نامناسب جوی، از اواسط دی ماه عملیات مرمت این پل متوقف شده بود ولی از ۱۵ فروردین فعالیت کارگاه مرمت از سر گرفته شده است.

این مسئول افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته تا آخر سال مرمت این پل به پایان می‌رسد.

گفتنی است، بنای اولیه این پل بر اساس برخی مستندات تاریخی به دوران سلجوقی برمی‌گردد که در دوران شاه عباس صفوی تکمیل و تعمیر شده و رونق یافته است.

این پل با نام پل دختر، پل شاه‌عباسی، پل تاریخی کرج و پل خاتون شناخته می‌شود که بر اساس مستندات تاریخی نام خاتون را می‌توان قدیمی‌ترین نام این پل و منسوب به دوره سلجوقی عنوان کرد.  

پل تاریخی کرج در سال ۱۳۷۹ با شماره ۳۵۰۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • افتتاح و راه‌اندازی ۳ خانه بهداشت در میناب
  • ساخت پایگاه سلامت در محله تاریخی کهنه‌دژ سمنان آغاز شد