Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@23:23:39 GMT

تغییرات اقلیمی عامل پیدایش کروناویروس

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۱۰۵۸

تغییرات اقلیمی عامل پیدایش کروناویروس

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان طی قرن گذشته با گسترش محل رشد زیستگاه جنگلی مورد علاقه خفاش‌ها، جنوب چین را به کانون کروناویروس زاده شده از خفاش تبدیل کرده است.

این مطالعه تغییرات گسترده‌ای را در نوع پوشش گیاهی در استان یون‌نان جنوب چین و مناطق مجاور آن در میانمار و لائوس طی قرن گذشته نشان داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییرات آب و هوایی از جمله افزایش دما، نور خورشید و دی اکسید کربن اتمسفر که بر رشد گیاهان و درختان تأثیر می‌گذارد، زیستگاه‌های طبیعی را از بوته زارهای گرمسیری به دشت‌های گرمسیری و زمین‌های جنگلی برگ‌ریز تغییر داده است. این نوع محیط، یک زیستگاه مناسب برای بسیاری از گونه‌های خفاش که عمدتاً در جنگل‌ها زندگی می‌کنند، ایجاد کرده است.

تعداد کروناویروس ها در یک منطقه ارتباط مستقیمی با تعداد گونه‌های مختلف خفاش موجود در آنجا دارد. این مطالعه نشان داد که ۴۰ گونه دیگر از خفاش‌ها در قرن گذشته به استان یون‌نان در جنوب چین نقل مکان کرده اند و حدود ۱۰۰ نوع ویروس کروناویروس خفاش را در خود جای داده اند. داده‌های ژنتیکی نشان می‌دهد ممکن است این منطقه، کانون اصلی ایجاد کروناویروس بوده باشد.

دکتر «رابرت بییر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کمبریج، در این باره می‌گوید: «تغییرات آب و هوایی طی قرن گذشته استان یون‌نان در جنوب چین را به زیستگاه مناسبی برای گونه‌های مختلف خفاش تبدیل کرده است.»

وی افزود: «درک اینکه چگونه توزیع جهانی گونه‌های خفاش در نتیجه تغییر آب و هوا تغییر کرده است، می‌تواند گام مهمی در بازسازی منشأ شیوع کووید ۱۹ باشد.»

به گفته بییر، «با تغییر آب و هوا زیستگاه‌ها تغییر یافت، گونه‌ها برخی مناطق را ترک کردند و به مناطق دیگر رفتند و ویروس‌های خود را با خود بردند. این وضعیت نه تنها مناطقی را که در آنجا ویروس وجود دارد تغییر داد، بلکه به احتمال زیاد امکان تعاملات جدید بین حیوانات و ویروس‌ها را فراهم می‌کند که منجر به ایجاد ویروس‌های مضرتر و تکامل آنها می‌شود.»

جمعیت خفاش‌های جهان حامل حدود ۳۰۰۰ نوع مختلف ویروس کرونا هستند بطوریکه هرگونه خفاش به طور متوسط ۲.۷ ویروس کرونا را در همراه خود دارد که بیشتر آنها بدون بروز علائم هستند. افزایش تعداد گونه‌های خفاش در یک منطقه خاص، ناشی از تغییرات آب و هوایی، ممکن است احتمال وجود ویروس کرونا مضر را برای انسان ایجاد نماید.

اکثر کروناویروس های موجود در خفاش‌ها نمی‌توانند به درون انسان پرش کنند. اما چندین کروناویروس که توانستند انسان را آلوده نمایند به احتمال زیاد از خفاش‌ها منشأ گرفته و کُشنده هستند: مِرس (سندرم تنفسی خاورمیانه)، سارس (سندرم حاد تنفسی) و کووید ۱۹.

کد خبر 5141719

منبع: مهر

کلیدواژه: تغییر اقلیم ویروس کرونا کووید 19 ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا سیما سادات لاری شیوع کرونا سرطان ستاد ملی مقابله با کرونا سازمان انتقال خون ایران رژیم غذایی سازمان غذا و دارو سعید نمکی تغذیه سالم دیابت سازمان بهداشت جهانی قرن گذشته ویروس ها جنوب چین گونه ها خفاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۱۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است

مازیار شریفی گفت: در فصل بهار بعد از هر بار بارش باران، سیلاب با سرعت وارد سد می‌شود و همراه خود گل و لای زیادی را وارد سد می‌کند که به همین دلیل مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب به هم می‌خورد و موجب تغییرات شدید در اکوسیستم آب می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشترین تلفات ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان در گونه «کاراس» است، گفت: این ماهیان کف زی هستند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: با ورود گل و لای به سد، آبشش‌های ماهی کارایی لازم را در آب گل آلود از دست می‌دهد و این شرایط موجب می‌شود تنفس ماهی‌ها با مشکل مواجه شود و در نتیجه موجب خفه شدن آنها می‌شود.

شریفی اظهار کرد: ماهیان موجود در سد ۱۵ خرداد دلیجان به صورت وحشی زندگی می‌کنند و در چند مرحله از ماهی‌های سد نمونه‌برداری انجام شده که در نمونه‌ها و کالبدشکافی هیچ‌گونه خونریزی غیرطبیعی مشاهده نشده است.

سد پانزده خرداد در شمال غرب شهرستان دلیجان و در فاصله پنج کیلومتری این منطقه قرار دارد و حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون مترمکعب است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • رخ‌نمایی پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان