Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-29@16:08:07 GMT

کشف محل دفن زکریای رازی بعد از ۱۱ قرن

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۱۴۱۰

کشف محل دفن زکریای رازی بعد از ۱۱ قرن

مدیر پژوهش مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) از کشف محل دفن زکریای رازی بعد از ۱۱۰۰ سال در قبرستان امامزاده شعیب(ع) شهرستان ری خبر داد.

به گزارش شریان نیوز،مهدی دانشیار مدیر پژوهش مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ری اظهار کرد: در کنگره‌ای که سال ۱۳۸۳ به دستور تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در مرکز نجوم این آستان با همکاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، دوستداران رازی از اقصی نقاط ایران در شهرری جمع شدند و قطعنامه‌ای صادر شد که مکانی را به نام رازی نام‌گذاری و برای پیدا کردن آرامگاه وی کاوش و جست‌وجو کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی گفت: طی پژوهش‌ها و مطالعات کتابخانه‌ای و میدانی که در این خصوص انجام شد، به این نکته دست پیدا کردیم که بیمارستان قدیم ری در حوالی منطقه قلعه‌نو و فیروزآباد بوده و رازی هم به عنوان مدیر این بیمارستان در همین منطقه به درمان و تدریس اشتغال داشته که در همین منطقه نیز از دنیا رفته و در قبرستان قدیمی این منطقه یعنی جایی که امروز به نام امامزاده شعیب می‌شناسیم، به خاک سپرده شده است.
مدیر پژوهش مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) ادامه داد: در پی بررسی‌های میدانی این منطقه مشخص است که گورستانی قدیمی در این منطقه وجود دارد که بعضی از اهالی قدیم این منطقه حتی به وجود سنگ قبرهایی با خط کوفی در گذشته‌ای نه چندان دور اشاره می‌کنند.
دانشیار تصریح کرد: آرامگاه محمد بن زکریای رازی در همین گورستان باستانی قرار دارد که لازم است مسؤولان و متولیان برای ساخت مقبره و رونق این منطقه اقدام کنند. 
وی در پایان یادآور شد: محمد بن زکریای رازی دانشمند بزرگ قرن سوم هجری قمری، کاشف الکل و بنیان‌گذار شیمی آزمایشگاهی و طب بالینی بود که سه سال بعد از وفات حضرت عبدالعظیم(ع) در شهرری متولد شد و ازجمله دانشمندان شیعه امامیه اثنی عشری محسوب می‌شد.
دکتر احمد ابوحمزه ری‌شناس و کارشناس مسائل تاریخی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس این خبر را تأیید کرد و گفت: بررسی و تحقیقات در این زمینه از زمان مرحوم دکتر حسین کریمان از مورخان و جغرافیدانان برجسته کشور در دهه ۴۰ شمسی آغاز شد و همچنان ادامه دارد و می‌توان به این نتیجه رسید که بعد از پژوهش‌های مختلف محل خاکسپاری زکریای رازی در محدوده امامزاده شعیب شهرری است.
به گزارش فارس، «محمد بن زکریای رازی» فیلسوف، منجم، کیمیاگر و دانشمند برجسته ایرانی که یکی از بزرگان تاریخ پزشکی ایران و جهان بود، در‌ سال ۲۵۰ هجری/۸۶۴ میلادی در شهرری متولد شد و در ‌سال ٣١٣ هجری/۹۲۵ میلادی در شهرری درگذشت اما پس از مرگ رازی، آرامگاه او بی‌نام‌ونشان بود و تاکنون اطلاعی از محل دفن وی وجود نداشت.

منبع: شریان

کلیدواژه: آستان مقدس حضرت عبدالعظیم ع زکریای رازی مرکز نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۱۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگو با داور فوتبال که مورد ضرب و شتم قرار گرفت + فیلم

داور ملی اهل شهرری گفت: اعلام آفساید در دقیقه ۹۰ موجب هجوم تماشاگران، عوامل تیم و بازیکنان به سمت من شد و یکی از بازیکنان با استوک به صورتم ضربه زد. - اخبار استانها -

حمیدرضا لشکری در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در ری، با اشاره به درگیری و زد و خورد در جریان داوری دو تیم دسته دو لیگ تهران اظهار داشت: روز جمعه 7 اردیبهشت ماه ساعت 12 ظهر داوری مسابقه بین دو تیم جوانان آرمان آفرینان و اتحاد ستارگان را در ورزشگاه چمران برعهده داشتم. در دقیقه 90 این بازی آفساید رخ داد و در پی اعلام آفساید حوادثی رخ داد که مردم شاهد آن بودند.

وی افزود: داور مجری قوانین در زمین فوتبال است و من نیز در این بازی تلاش کردم حق به حق‌دار برسد.

این داور ملی گفت: بعد از اعلام آفساید تماشاگران، عوامل تیم و بازیکنان به سمت من هجوم آوردند و تا جایی که می‌توانستند ضرباتی را بر بدن وارد کردند تا جایی که جایی برای خروج نداشتم.

لشکری تصریح کرد: پدرم پیشکسوت فوتبال شهرری است که برای تماشای این بازی به ورزشگاه آمده بود که پس از وقوع این ماجرا برای کمک به من به زمین آمد اما متاسفانه در جریان این درگیری ضرباتی هم به پدرم وارد شد.

این داور اهل شهرری ادامه داد: بازیکنان یکی از تیم‌ها با استوک ورزشی به صورت من کوبید که بروز چنین حرکتی از بازیکنان تیم فوتبال قابل پذیرش نیست امیدوارم اخلاق ورزشی ورزشکاران ما تقویت شود و از این پس شاهد بروز چنین اتفاقاتی در زمین فوتبال نباشیم.

لشکری افزود: کمیته داوران واقعاً زحماتی زیادی را متقبل شد و امیدوارم با تعلیق یک هفته‌ای مسابقات جلوی اقدامات اینچنینی در حوزه ورزش گرفته شود..

 به گزارش خبرگزاری تسنیم، در جریان این درگیری طبق اعلام هیئت فوتبال استان تهران از سوی کمیته انضباطی هیئت فوتبال استان تهران دستوری موقت علیه خاطیان صادر شد. در نشست فوری دیگری در کمیته انضباطی هیئت فوتبال استان تهران در راستای ایجاد آرامش و حفظ جایگاه داوران فعال در فوتبال تهران، برگزاری کلیه مسابقات لیگ دو و توابع استان تهران تا تاریخ 15 اردیبهشت ماه سال جاری به حالت تعلیق درآمد.

حمیدرضا لشکری داور ملی کشورمان متولد و ساکن شهرری است و داوری را از سال 1390 زیر نظر استاد حسین خوش خوان آغاز کرده است.

این داور جوان اهل ری زمستان 1401 زیر نظر استاد دانیال مرادی رئیس حاضر دپارتمان داوری ایران مدرک ملی کسب کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «با شما سربلندیم» شعار محوری دهه کرامت شد
  • ایجاد دبیرخانه تکریم دختران و بانوان در حرم حضرت معصومه(س)
  • جشن تکلیف ۴ هزار دختر در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)
  • افتتاح چند هزار میلیارد پروژه شهری طی دهه کرامت در قم
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت (ع)
  • برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در دهه کرامت
  • برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت
  • گفت‌وگو با داور فوتبال که مورد ضرب و شتم قرار گرفت + فیلم
  • شعار دهه کرامت ۱۴۰۳ «با شما سربلندیم» اعلام شد
  • نابسامانی جمع آوری زباله در منطقه مسکونی مهر رازی کرمانشاه