Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@12:22:59 GMT

توقف قطع یا هرس درختان بلوط در کشت و صنعت لرستان

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۱۴۴۴

توقف قطع یا هرس درختان بلوط در کشت و صنعت لرستان

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، طی روزهای گذشته در فضای مجازی استان تصاویر و کلیپ‌هایی در مورد قطع درختان در مجتمع کشت و صنعت لرستان منتشر شد و همین موضوع باعث نگرانی مردم لرستان در این رابطه شد.

بسیاری از فعالان محیط زیست و دوست داران طبیعت کماکان معتقدند آنچه در جنگل‌های منطه چگنی و مجتمع کشت و صنعت رخ داده چیزی جز قلع و مع درختان نبوده و این یک جنایت در حق منابع طبیعی و درختان بلوط بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که در همان ساعات اولیه پخش کلیپ درختان قطع شده از سوی اداره کل منابع طبیعی تکذیب و موضوع اصلاح جنگل مطرح شد.

 

پس از واکنش مردم به این موضوع مسئولان منابع طبیعی و دادستان مرکز استان نیز در منطقه حضور پیدا کردند و با بررسی میدانی صحت موارد مطرح‌شده را بررسی کردند.

حال پس از گذشت چند روز از این موضوع، روز گذشته خبری مبنی توقف عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگل‌های بلوط کشت و صنعت لرستان در فضای رسانه‌ای استان منتشر شد. بر اساس این خبر کارشناسانی از سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور از روند پروژه اصلاحی بهداشتی، کشت و صنعت بازدید کردند و این عملیات برای بررسی بیشتر به‌طور موقت، متوقف شد.

برای آگاهی از این موضوع و آشنا شدن با مفهوم عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگل‌ها به سراغ رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی لرستان رفتیم.

احسان سهرابی در ارتباط با این موضوع، اظهار داشت: درختان بلوط منطقه زاگرس در طول تاریخ همیشه به صورت تنه واحد رشد می‌کردند اما طی دهه‌های گذشته به علت مشکلاتی مانند خشک‌سالی، فرسایش خاک و انواع مسائل دیگر نحوه رشد درختان بلوط از حالت تنه درخت به رشد شاخه‌ای رسیده است.

وی با بیان اینکه در رشد شاخه‌ای درخت از چندین تنه نازک تشکیل می‌شود، افزود: همین عامل باعث می‌شود در گذر زمان درختان بلوط در مقابل مخاطرات طبیعی و بیماری‌های جنگلی ضعیف شوند و امکان نابودی این درختان در آینده بیشتر می‌شود.

 رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی لرستان بیان کرد: متخصصان علم جنگل برای جلوگیری از این موضوع طرحی را تحت عنوان عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگل‌ها مطرح کردند که بر اساس این طرح در یک دوره زمانی مشخص شاخه‌های ضعیف یک درخت قطع می‌شود و در نهایت پس از چند سال یک یا دو تنه قوی و تنومند باقی می‌ماند.

سهرابی با اشاره به اینکه این طرح طی دو سه سال اخیر در بعضی از جنگل‌های استان در حال اجراشدن است، تصریح کرد: این طرح در پارک‌های جنگلی استان و پارک جنگلی فجر صفا لرستان به صورت آزمایشی و با نظارت تعدادی از اعضای هیئت‌علمی گروه جنگل دانشگاه لرستان اجراشده است.

وی خاطرنشان کرد: قطعی‌هایی که طی روزهای گذشته در فضای مجازی استان منتشر شد در راستای اجرای این طرح بوده و در این طرح هیچ درختی قطع نمی‌شود اما شاخه‌های ضعیف درختان قطع می‌شوند البته لازم به ذکر است که بر اساس قراردادی که مالک این مجموع با دولت منعقد کرده در راستای ایجاد زیرساخت‌های کشاورزی و گردشگری مقداری از زمین‌های این منطقه مسطح شده است.

رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی لرستان با عنوان کردن این موضوع که پس از منتشر شدن این موضوع در فضای مجازی دو گوه از سازمان جنگل‌های کشور بری برسی این موضوع به استان آمدند، اظهار داشت: این گروه‌ها تا مشخص شدن نتایج بررسی‌های صورت گرفته از این منطقه عملیات علمی اصلاحی بهداشتی در جنگل‌های بلوط کشت و صنعت لرستان را متوقف کردند.

گزارش از محمد عبدالله زاده

انتهای پیام/۸۵۰۲۰

منبع: فارس

کلیدواژه: لرستان فضای مجازی بلوط جنگل ها کشت و صنعت لرستان قطع درختان زاگرس قطع درخت اداره کل منابع طبیعی کشت و صنعت لرستان درختان بلوط منتشر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۱۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم

الیمالات یکی از تفرگاه های طبیعی شهرستان نور استان مازندران محسوب می شود یکی از جذابیت های این منطقه وجود دریاچه است که در میان جنگل محصور است و به همین جهت از زیبایی ویژه ای برخوردار است.

به گفته شهروندخبرنگار ما مدتی است جنگل این منطقه گردشگری توسط عده ای در حال تخریب است و اقدام به قطع درختان کرده اند. با توجه به اینکه محافظت از جنگل‌ها و مراتع به عنوان یکی از سرمایه‌های ملی محسوب می‌شود و تخریب آن می‌تواند خسارت جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد، اما در برخی از مواقع برخی از افراد این موضوع مهم را نادیده بگیرند.

شهروندخبرنگار ما فیلمی ارسال کرده است که مشاهده می‌کنید که مشاهده می‌کنید.

منبع: علایی - مازندران

بیشتر بخوانید:

نابودی و تخریب بخشی از جنگل‌های هیرکانی در روستای ده نالاج + تصاویر

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟