Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@04:03:56 GMT

شفافیت پادزهر فساد در فوتبال

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۱۹۱۵

شفافیت پادزهر فساد در فوتبال

پس از افشای قرارداد ۱۴ میلیاردی کاپیتان استقلال که بار‌ها با توئیت‌های ضدنظام خبرساز شده است، لزوم شفافیت مالی برای جلوگیری از پرداخت چنین مبالغ نجومی به فوتبالیست‌ها بیشتر از گذشته احساس می‌شود. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم به نقل از جوان، پس از افشای قرارداد 14 میلیاردی کاپیتان استقلال که بار‌ها با توئیت‌های ضدنظام خبرساز شده است، لزوم شفافیت مالی برای جلوگیری از پرداخت چنین مبالغ نجومی به فوتبالیست‌ها بیشتر از گذشته احساس می‌شود، به خصوص که مردم معتقدند برای مبارزه با فساد باید رقم قرارداد فوتبالیست‌ها که از بیت‌المال پرداخت می‌شود، منتشر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار قرارداد 14 میلیاردی وریا غفوری در روز‌های اخیر سروصدای زیادی به پا کرده و بحث‌های مختلفی را بین موافقان و مخالفان افشای رقم قرارداد‌های فوتبالیست‌ها به راه انداخته است. البته در این بین برخی هم هستند که با نگاهی سیاسی به حواشی ایجاد شده بر سر قرارداد کاپیتان آبی‌ها پرداخته‌اند و کاری به محرمانه ماندن یا رسانه‌ای شدن قرارداد‌ها در فوتبال نداشته‌اند. با وجود این انتشار نامه باشگاه استقلال به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال در یک خبرگزاری سبب شده رقم واقعی قرارداد غفوری افشا و مشخص شود که این هافبک در دو سال، 14 میلیارد دریافتی خواهد داشت، رقمی سنگین که انتقاد‌های زیادی را متوجه مدیران استقلال کرده است، مدیرانی که باید پاسخ دهند چرا در سالی که خیلی از باشگاه‌های در سطح اول فوتبال جهان با توجه به کاهش درآمد به دلیل شیوع کرونا، رو به کم کردن دستمزد‌های بازیکنان آورده‌اند در ایران تیم‌های دولتی باید قرارداد یک بازیکن را سه تا چهار برابر زیاد کنند.

شفاف‌سازی نباشد، فساد غوغا می‌کند

افشای دستمزد نجومی کاپیتان استقلال در شرایطی است که سال‌هاست قرارداد‌ها در فوتبال محرمانه تلقی می‌شود و نه فدراسیون فوتبال و نه باشگاه‌ها علاقه‌ای به انتشار قرارداد‌هایی که با بازیکنان امضا می‌کنند، ندارند. این در حالی است که در فوتبال جهان انتشار رقم قرارداد‌ها یک اصل پذیرفته شده است و قدم مهمی در مسیر شفافیت مالی باشگاه‌ها برداشته می‌شود، شفافیتی که می‌تواند از سوءاستفاده‌ها و تخلفات جلوگیری کند.

با وجود چنین اهمیتی، در ایران، اما تلاشی در زمینه شفاف‌سازی به خصوص در حیطه مسائل مالی در باشگاه‌ها که اکثر آن‌ها دولتی هستند و از بودجه عمومی کشور استفاده می‌کنند، صورت نمی‌گیرد. البته در اواخر دهه 80 سازمان لیگ در دستورالعملی به باشگاه‌ها از آن‌ها لیست قرارداد‌های بازیکنان را دریافت و آن را در سایت منتشر می‌کرد، اما انتشار قرارداد‌ها بیشتر از دو سال طول نکشید و پرونده آن بایگانی شد و تا امروز همواره چه در فدراسیون فوتبال و چه در تیم‌های دولتی فوتبال، قرارداد‌ها محرمانه عنوان می‌شود.

مقاومت‌هایی که برابر شفافیت در فوتبال صورت می‌گیرد در شرایطی است که همواره کسانی که در فوتبال مسئولیت می‌گیرند در صحبت‌های‌شان بر شفافیت مالی تأکید می‌کنند، اما در عمل چنین اتفاقی نمی‌افتد و کمتر مدیری بوده که خصوصاً در حوزه مالی و قرارداد‌هایی که امضا می‌شود، خودش را در اتاق شیشه‌ای بگذارد و به صورت شفاف عملکرد مالی حوزه مدیریتی‌اش را منتشر کند.

دوری از شفافیت مالی و برچسب محرمانه زدن بر قرارداد‌هایی که در فوتبال دنیا محرمانه نیست، فوتبال دولتی در ایران را با وضعیتی روبه‌رو کرده که فساد، دلالی و سوءاستفاده از بیت‌المال در آن بیداد می‌کند و فوتبال را تبدیل به یک حیاط خلوت برای مدیران و مربیان دلال‌نمایی کرده که با توجه به دوری از شفافیت مالی، دست به سوءاستفاده‌های زیادی در این زمینه می‌زنند و نکته قابل تأمل اینکه کسی هم از آن‌ها پاسخ نمی‌خواهد.

قرارداد نجومی خروجی عدم شفاف‌سازی

یکی از آخرین تخلفاتی که ریشه آن را در عدم شفافیت باید جست‌وجو کرد، همین ماجرای چند برابر شدن بدون توجیه و دلیل قرارداد‌های بازیکنان استقلال است. قرارداد‌هایی که احمد سعادتمند، مدیرعامل سابق استقلال در هفته‌های آخر حضورش آن‌ها را امضا کرد. قرارداد وریا غفوری یکی از همان قراردادهاست که به واسطه افشای نامه باشگاه استقلال به کمیته اخلاق، رقم نجومی آن مشخص شد. در حالی غفوری با استقلال برای امسال 2 میلیارد و 200 میلیون تومان و برای سال آینده 2 میلیارد و 700 میلیون تومان قرارداد داشت که سعادتمند در تصمیمی غیرقانونی که مصوبه هیئت مدیره استقلال را هم نداشته است، قرارداد قبلی غفوری را باطل و قرارداد جدیدی با کاپیتان استقلال امضا کرد. طبق قرارداد جدید، رقم دریافتی غفوری نزدیک به سه برابر می‌شود. قرارداد این هافبک برای این فصل به 6 میلیارد و برای فصل آینده به 8 میلیارد افزایش پیدا کرده! آن هم فوتبالیستی که چندین بار با توئیت‌های ضدنظام در شبکه‌های اجتماعی در انتقاد از افزایش فاصله طبقاتی حاشیه ساز شده است.

این در صورتی است که هر سال اگر قرارداد‌ها شفاف منتشر می‌شد، مدیر دولتی مانند سعادتمند در یک اتاق شیشه‌ای قرار داشت و به خودش اجازه نمی‌داد بدون هیچ توجیه منطقی، قرارداد قبلی یک بازیکن مانند غفوری را باطل و قرارداد جدیدش را چند برابر کند و هزینه‌های هنگفتی روی دوش بیت‌المال بگذارد.

البته نهاد‌های نظارتی در ماه‌های اخیر به ماجرای افزایش نجومی قرارداد استقلالی‌ها در زمان سعادتمند ورود پیدا کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد این ورود نمایشی بوده و اراده‌ای برای اصلاح این قرارداد‌ها و همچنین برخورد قضایی با مدیران متخلفی مانند سعادتمند وجود ندارد.

مطالبه مردمی برای انتشار قرارداد‌ها

با این حال برای جلوگیری از چنین بذل و بخشش‌هایی که از بیت‌المال توسط مدیران دولتی در فوتبال صورت می‌گیرد باید شفافیت مالی در رأس برنامه‌های باشگاه‌ها قرار بگیرد. یکی از مهم‌ترین فاکتور‌ها در زمینه شفاف‌سازی انتشار رقم قرارداد‌های بازیکنان است، مطالبه‌ای که هواداران فوتبال در نظرسنجی یکی از خبرگزاری‌ها پس از افشای قرارداد 14 میلیاردی غفوری درباره اینکه آیا موافق انتشار قرارداد فوتبالیست‌ها هستند، بر آن تأکید کرده‌اند.

«وقتی که تیم‌ها هنوز خصوصی نیستند و از بیت‌المال و جیب مردم براشون هزینه میشه باید شفاف‌سازی بشه، رقم قرارد‌ها مشخص بشه تا فساد هم کم بشه، کاملاً موافقم» یا «100 درصد موافقم، چون پولش از جیب من داره میره و من باید خبر داشته باشم که پولم کجا و چجوری خرج میشه»، این‌ها تنها دو نمونه از واکنش‌های مردم به افشای قراردادهاست که گویای همه چیز است.

اخبار گروه سایر رسانه‌ها صرفا بازنشر اخبار سایت‌ها و خبرگزاری‌هاست و خبرگزاری تسنیم هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کاپیتان استقلال قرارداد هایی انتشار قرارداد افشای قرارداد فوتبالیست ها بیت المال رقم قرارداد شفافیت مالی قرارداد ها شفاف سازی باشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۱۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیزات VAR از چین وارد می‌شود | مشکلی در قرارداد شمسایی نیست

به گزارش جام جم آنلاین، هدایت ممبینی در خصوص قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در جام ملت‌های آسیا اظهار داشت: این قهرمانی را به تمام مردم و جامعه فوتسال کشور تبریک می‌گویم و انشاالله این روند خوب در جام جهانی که در شهریور ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد ادامه خواهد داشت.

او در خصوص رقابت نزدیک تیم‌ها در این دوره از مسابقات گفت: فوتبال و فوتسال در منطقه مرکزی آسیا (کافا) پیشرفت خیلی خوبی در سال‌های اخیر داشته است و کشور‌های این منطقه سرمایه گذاری زیادی در فوتبال و فوتسال داشته اند و در جام جهانی آینده ۴ تیم از منطقه کافا حضور دارند.

دبیرکل فدراسیون فوتبال تصریح کرد: بیشتر بازیکنان تیم ملی افغانستان در لیگ ایران حضور دارند و مربیان فوتسال ایران در چندین کشور مشغول به فعالیت هستند و این نشان دهنده پیشرفت فوتسال در آسیا است.

ممبینی در خصوص روند جذب حامی مالی برای تیم ملی فوتسال تصریح کرد: فضای فوتبال و فوتسال به گونه‌ای که ما باید حامیان بیشتری را به سرمایه گذاری در آن رغبت دهیم. به نظرم تا زمانی که مشکل حق پخش تلویزیونی حل نشود حامیان مالی از حضور در باشگاه‌ها استقبال نخواهند کرد. مسئولان فدراسیون فوتبال و شخص وزیر ورزش و جوانان به دنبال رفع این مشکل هستند و امیدوارم با حل حق پخش در آینده شاهد حضور تعداد بیشتری از حامیان مالی در فوتبال و فوتسال کشور باشیم.

دبیرکل فدراسیون فوتبال در خصوص اهدای پاداش به بازیکنان و اعضای تیم ملی فوتسال گفت: ما در طول مسابقات پاداش‌هایی را به اعضای تیم پرداخت کرده ایم. فردا هم یک جلسه داریم تا میزان رقم پاداش برای اعضای تیم را مشخص کنیم. ما در بخش فوتبال بانوان زیر ۱۸ سال در کافا قهرمان شدیم و در فوتبال ساحلی در جایگاه سوم جهان شدیم که باید به این عزیزان هم پاداش دهیم تا بخشی از زحمات آنان را جبران کنیم.

او در خصوص آخرین وضعیت خرید دستگاه‌های کمک داور ویدیویی (VAR) از شرکت چینی گفت: تا زمانی که یکسری اطلاعات رخ ندهد ما نمی‌توانیم درباره VAR صحبت کنیم. یک شرکت چینی اخیراً به شرکت‌های مورد تایید فیفا اضافه شده است و به دلیل اینکه مراودات بیشتری با کشور چین داریم می‌توانیم تجهیزات بیشتری از این شرکت وارد ایران کنیم.

ممبینی درباره قرارداد کادر فنی تیم ملی فوتسال گفت: از لحاظ اداری هنوز چیزی به ثبت نرسیده، اما مشکلی در این باره وجود نخواهد داشت.

دیگر خبرها

  • قرارداد سرمربی تیم ملی، اولویت فدراسیون شد | جلسه در دفتر تاج؛ به زودی
  • اصولی: بازی‌های دوستانه باعث شکل گیری شاکله تیم ملی فوتسال شد/ قرارداد شمسایی تمدید خواهد شد
  • تجهیزات VAR از چین وارد می‌شود | مشکلی در قرارداد شمسایی نیست
  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • قرارداد آزمون با رُم به یک شرط قطعی می شود
  • پی‌اس‌جی 109 میلیون یورو ضرر کرد!
  • باشگاه استقلال جواب یاسین سلمانی را داد؛ ویس یا سند داری، منتشر کن!
  • جیب پرپول سرخابی‌ها و صنعتی‌ها در نقل و انتقالات / جزئیات شرایط تخفیف قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • قرارداد طارمی با اینتر نهایی شد
  • انتقال و مدت قرارداد طارمی با اینتر نهایی شد