Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@23:12:14 GMT

آیا جشنواره موسیقی فجر باید بین‌المللی فکر کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۲۲۰۳

آیا جشنواره موسیقی فجر باید بین‌المللی فکر کند؟

مدیر بخش بین‌الملل جشنواره موسیقی فجر پس از امضای تفاهم نامه با جشنواره موسیقی بارسلون بر لزوم گسترش تبادلات فرهنگی متقابل و نقش جشنواره به عنوان دروازه فرهنگی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، امسال همچون سال‌های گذشته جشنواره موسیقی فجر همراه با محدودیت‌های مربوط به شیوع کرونا در حال برگزاری است. امسال اما با وجود تمامی مشکلات گویی در بخش بین‌الملل سیاست گذاران نسبت به سال‌های قبل تمهیداتی را در نظر گرفته تا جنبه بین‌المللی این جشنواره برجسته‌تر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم به ذکر است که امسال تکنوازی ویلنسل مارتین ملندز از کوبا، دوئت سان موس (دونوزای گیتار / ویلنسل از اتریش، دوئت ویلا مادلنا (دونوازی آکاردئون / کلارینت / ساکسفون) از اتریش، تریوی جز فولبرشت (سه‌نوازی ساکسفون / آوا و الکتریک / گیتار) از آلمان، تکنوازی پیانو موریس ارنست از آلمان و دوئت فراتا دی پالما (دونوازی پیانو / ویلن) از ایتالیا اجراهای بخش بین‌الملل سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر هستند.

پیشرفت کند، اما امیدوار کننده

در سال‌های ابتدایی جشنواره، خبری از بخش بین‌الملل نبود و برای اولین بار در سال ۱۳۷۰ بخشی با عنوان "معرفی موسیقی ملل مسلمان" برای اولین بار به جشنواره افزوده شد که با توجه به نوپا بودن آن اگر چه استقبال زیادی صورت نگرفت اما زمینه را برای گسترش فعالیت‌های بیشتر فراهم آورد. اگر بخواهیم واقع بینانه به این موضوع نگاهی بیندازیم باید ضعف‌های دوره‌های قبل جشنواره را در بخش بین‌الملل به نبود نیروی متخصص و صاحب نظر در اینگونه سیاست گذاری‌ها مرتبط دانست که خوشبختانه در سال‌های اخیر شاهد حضور افرادی یا حداقل مشاورانی بوده‌ایم که اطلاعات، دانش و وسعت دید بهتری نسبت به مدیران و سیاست گذاران گذشته دارند.

همچنین گسترش سریع رسانه‌های مختلف در ایران و دسترسی آسان‌تر، بهبود چهره فرهنگی کشور در سال‌های گذشته، افزایش ارتباطات با دانشگاه‌های خارج از کشور همه و همه دست به دست هم داده‌اند تا مدیران و سیاست گذاران جشنواره به اهمیت بخش بین‌الملل جشنواره و اتخاذ رویکردی پویا در این زمینه پی ببرند. در کل باید هر جشنواره معتبری در دنیا ناگزیر است در قبال بین‌المللی شدنش نگرشی ویژه و باز داشته باشد. جشنواره موسیقی فجر اگر چه در این زمینه رشد کندی داشته اما با توجه به فرصت‌های پیش رو و ویژگی‌های خاص خود می‌تواند حرفی برای گفتن در این زمینه داشته باشد.

فرصت‌های پیش رو

امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که مرزها به طرز اعجاز انگیزی به واسطه تکنولوژی و توجه به رویکردهای نوین و پسااستعماری در جهان برداشته شده‌اند و این فرصتی استثنایی را برای دیده شدن فرهنگ‌های مختلف و به تفسیر عده‌ای گفتگو و تبادل میان آنها فراهم شده است. مضاف بر آن جنبش‌ها و جریان‌های هنری روز دنیا توجه زیادی به عناصر فرهنگی ملت‌ها و قومیت‌های دیگر دارند. موسیقی ایرانی حال چه موسیقی دستگاهی و چه موسیقی نواحی گنجینه‌ای است پربار و متنوع که آنگونه که شایسته است مجال حضور و معرفی خود را در عرصه جهانی پیدا نکرده است.

جشنواره‌ها و رویدادها یکی از مهم‌ترین راه‌ها در رسیدن به این هدف است که آن را بیش از هر چیز دست یافتنی تر می‌کند. چرا که نمونه‌های آن را در کشورهایی چون آذربایجان، تاجیکستان و هند به خوبی می‌توانیم ببینیم. به جرأت می‌توان گفت بیش از هر چیزی می‌توان از خود موسیقی ایرانی و خصایص ویژه آن در این زمینه بهره مند شد و پس از آن نیازمند فراهم کردن بستری مناسب برای ارتباطات متقابل بین هنرمندان ایرانی و دیگر هنرمندان با سبک‌ها و ژانرهای مختلف موسیقایی هستیم. بی شک برای رسیدن به چنین رسالت و هدف مهمی جشنواره موسیقی فجر یکی از بهترین گزینه هاست، اما باید در ابعاد وسیع‌تر از جشنواره هم به آن نگریست.

یادداشت از: ابوالفضل رستگاری، خبرنگار سرویس فرهنگ خبرگزاری ایمنا

کد خبر 473643

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جشنواره موسیقی فجر سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر موسیقی موسیقی سنتی جشنواره موسيقي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جشنواره موسیقی فجر بخش بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۲۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی در زنجان آغاز به کار کرد

مدیرعامل نمایشگاه‌های بین‌المللی کاسپین زنجان در حاشیه مراسم افتتاح این نمایشگاه، افزود: در این نمایشگاه ۹۵ غرفه از ۱۵ استان شامل زنجان، تهران، آذربایجان شرقی و غربی، همدان، قزوین، گیلان، کردستان، فارس، کرمانشاه، البزر، یزد، خراسان رضوی، لرستان و خوزستان برپا شده است.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،سید رضا قندیلی، مهمترین هدف برگزاری جشنواره ملی اقوام را معرفی و بیان اصالت‌های اقوام ایرانی، تقویت و معرفی هویت ایرانی و اسلامی، تقویت همگرایی ملی و معرفی توانمندی‌های اقوام ایرانی ذکر کرد.

وی اضافه کرد: برگزاری چنین نمایشگاه‌های موجب می‌شود تا به پیشینه و تاریخ غنی و مؤثر کشورمان برگردیم و فرهنگ و هویت خودمان را در میان نسل جوان تقویت کنیم.

این مسوول با بیان اینکه این نمایشگاه در زنجان به مدت ۶ روز برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی از امروز تا ۲۱ اردیبهشت از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی استان زنجان برای بازدید علاقه‌مندان دایر است.


دیگر خبرها

  • نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی در زنجان آغاز به کار کرد
  • راهیابی ۴ فیلم ایرانی به جشنواره مستقل کالیفرنیا
  • ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
  • هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی به سوی خانه ابدی بدرقه شد
  • استاد موسیقی شمال خراسان را بهتر بشناسیم
  • پلورالیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • آیا در دادگاه لاهه عزمی برای محکومیت نتانیاهوی جنگ‌طلب وجود دارد؟
  • خنیانگر آیینی و مردمی موسیقی شمال خراسان درگذشت
  • بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت