Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: برنامه احیای تالاب هامون در دست اجرا قرار گرفته که یکی از تاثیرات آن کاهش گرد و غبار در منطقه و روزهای بحرانی و پرخطر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: خشکسالی تالاب هامون که دو دهه گذشته مشکلات عدیده ای را برای مردم شمال استان ایجاد کرده بود در برنامه مدیریت جامع تالاب و با محوریت محیط زیست کمرنگ تر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: محیط زیست در یک سلسله مطالعات و همفکری های علمی و بومی مجموعه ای از اقدام های موثر در حوزه تالاب را در دستور کار قرار داد و نتیجه آن موفقیت در احیای تالاب هامون طبق برنامه بلند مدت تعریف شده بود.

این مقام مسئول ادامه داد: شناسایی نقاط بحرانی کانون گرد و غبا و توپوگرافی ها و نقاط نگهداشت حداکثری آب، بازگشایی ورودی های آب منتهی به تالاب، لایروبی کانال ها و رودخانه ها، حفر کانال و مسیرهای مسدود شده برای هدایت آب به کانون های بحرانی و ذخیره آب، احیای پوشش گیاهی، اجرای طرح های نهالکاری، قرق بستر تالاب برای حفظ پوشش گیاهی تالاب هامون و انبوهی از طرح های و مطالعات ریز و درشت دیگر از جمله تشکیل واحد اطفای حریق در یگان حفاظت محیط زیست شهرستان های منطقه شمال استان از جمله اقدامات محیط زیست در برنامه احیای تالاب هامون بوده است.

وی اضافه کرد: احیای بسیاری از مشاغل و حرفه های بومی منطقه از قبیل صیادی، دامداری، کشاورزی و ... گوشه ای از نتایج برنامه احیای تالاب هامون است که به وضوح تأثیرات چشمگیر آن در منطقه دیده می شود.

پورمردان افزود: ساعت ها جلسه کارشناسی و پیگیری های مستمر در کمیته های تخصصی محیط زیست استان و کشور برای بازگشایی دایک های مرزی به منظور ورود آب به محدوده تالاب هامون و جلب همکاری سازمان ها و نهادهای مشترک در این حوزه یکی از موثرترین این اقدامات بوده است.

وی گفت: پیگیری های مجدانه این اداره کل از طریق مبادی قانونی و بین المللی و نمایندگان مجلس در برنامه احیای تالاب هامون موجب شد تا اعتباری بسیار مناسبی در خصوص ایجاد مشاغل جایگزین در منطقه شمال استان جذب شود تا فشار برداشت و استفاده از تالاب و بهره برداری ذینفعان به منظور احیای تالاب به حداقل ممکن برسد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در همین راستا استاندار سیستان و بلوچستان که از نزدیک در فرآیند احیای تالاب هامون همراه و یاور محیط زیست بوده و در بسیاری از اقدامات و جلب مشارکت های نهادی های کشوری و بین المللی نقش آفرینی کرده است، به خاطر کنترل بحران خشکسالی و مهار آن طبق برنامه های پیش بینی شده، از محیط زیست قدردانی کرد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از تأثیرات برنامه احیای تالاب هامون کاهش گرد و غبار در منطقه و کاهش روزهای بحرانی و پرخطر بوده است که نتیجه مستقیم برنامه احیای تالاب هامون است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برنامه احیای تالاب هامون سیستان و بلوچستان حفاظت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۲۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در مهاباد با اعلام این خبر از نظارت جدی بر نحوه فعالیت مدول دوم تصفیه خانه شهرک صنعتی مهاباد و روند اجرای آیین نامه کاهش تولید و مصرف کیسه های پلاستیکی خبر داد.

سعید شهند افزود: جلب مشارکت های مردمی، همکاری جوامع محلی و فرهنگ سازی ها در رسیدن این تالاب ها به وضعیت مناسب زیست محیطی تاثیرگذار بوده است.

او اضافه کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته و همکاری مناسب آب منطقه ای استان و حمایت های ستاد احیای دریاچه ارومیه، تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی، پارسال و امسال، صد در صد آبگیری شده اند و وضعیت زیست محیطی مناسبی دارند.

شهند تصریح کرد: دستورالعمل مدیریت زیست محیطی غارآبی سهولان هم تدوین و درآن، نقش دهیاری و شورای روستای سهولان برای بهره برداری گردشگری برجسته شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی همچنین گفت: براساس مصوبه کارگروه غارشناسی استان، بهره برداری گردشگری اثر طبیعی ملی غار سهولان مهاباد به دهیاری و شورای روستای سهولان واگذار شده و مدیریت زیست محیطی آن هم که از طرف دانشگاه ارومیه تدوین می شود، مراحل پایانی را می گذراند.

شهند افزود: نظارت بر فعالیت تصفیه خانه شهرک های صنعتی در چارچوب استانداردهای زیست محیطی از دیگر وظایف اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی مهاباد از اواخر پارسال راه اندازی شده و در حال بهره برداری است اضافه کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست هم بر نحوه فعالیت تصفیه خانه نظارت میکند که فعالیت و خروجی آن، در چارچوب استانداردهای زیست محیطی باشد.

پویش"مسیر سبز ایران پاک" هم در زمینه فرهنگ سازی کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی همزمان با سراسر کشور در آذربایجان غربی و مهاباد هم اجرا شده است.

آیین نامه کاهش تولید و مصرف کیسه های پلاستیکی، پارسال تدوین شد و امسال هم تکالیفی برای دستگاه های مختلف تعریف شده که بر آن نظارت می شود ولی باید سبک زندگی ها به سمتی برود که باعث کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی شود.

"مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین" شعار امسال هفته زمین پاک است که برای تحقق آن، پویش"نه به زباله" در استان و مهاباد نیز راه اندازی شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • (ویدئو) حضور پرشور مردم در کنار تالاب هامون