Web Analytics Made Easy - Statcounter

با فعالیت مجازی نظام آموزشی در دو ترم اخیر، عده‌ای از سودجویان با فراهم سازی بسترهایی برای تقلب نظیر کانال‌ها و صفحات مجازی، دانشجویان را به افرادی متصل کرده‌اند تا به جای آن‌ها آزمون دهند تا از انجام این کار پول هنگفتی را به جیب بزنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با مجازی شدن آموزش در مقاطع تحصیلی مختلف به ویژه دانشگاه‌ها، از همان ابتدا نگرانی‌ها در خصوص تخلف‌های امتحانی افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزاری آزمون در جایی دور از چشم مراقبان و دسترسی‌های گسترده به شبکه‌های اجتماعی و سرعت آن‌ها باعث شد تا جلوگیری از تقلب احتمالی در امتحانات مجازی به امری سخت تبدیل شود.

از همان نیم سال تحصیلی گذشته که مشخص شد امتحانات پایان ترم مراکز آموزش عالی به صورت غیرحضوری خواهد بود، پلیس فتا هشدار داد که تخلفات را بررسی و مورد پیگرد قانونی قرار می‌دهد. وزارت علوم نیز پس از کسب تجربه در بهار ۹۹، سعی کرد با ارائه پیشنهاداتی به اساتید مانند پخش کردن نمره‌های میان آزمون‌های مختلف، افزایش سهم فعالیت کلاسی و ارزشیابی مستمر از دانشجویان عملاً جلوی چنین تقلب‌هایی بگیرد.

با وجود چنین اقدامات مؤثری، هنوز این معضل از بین نرفته است. حالا در فضای مجازی عده‌ای با سوء استفاده از شرایط موجود، در ازای دریافت مبلغی پول از دانشجویان به جای آن‌ها در امتحان‌ها شرکت کرده و به سوالات جواب می‌دهند. برای راحتی ارتباط بین متقاضیان و افرادی که توانایی لازم را دارند، کانال‌ها و صفحاتی در فضا مجازی به وجود آمده است که از وصل کردن دانشجویان متقاضی به شخصی که کار آنها را راه بیاندازد، درآمد خوبی را به جیب می‌زنند.

در شرایطی که اساتید حساسیت بالایی روی یافتن تخلف‌های امتحانی پیدا کرده‌اند، کشف این روش جدید برای آن‌ها در بسیاری موارد دشوار بوده و همین موضوع، خطر جدی در ارزیابی دانشجویان را رقم زده است. برای درک عمق این معضل پیش رو در نظام آموزشی، کافی است تصور کنید فردی بدون دانستن کوچک‌ترین اطلاعاتی از یک درس، تنها به واسطه هزینه‌ای نه چندان زیاد، نمره خوبی را کسب کرده و واحدهایش را به راحتی پشت سر می‌گذارد.

چنین کانال‌ها و پیج‌هایی چگونه فعالیت می‌کنند؟

همان طور که در بالا اشاره شد این روزها کانال‌ها، صفحات اینستاگرامی و سایر ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی به محلی برای این کسب و کار ناسالم تبدیل شده است. برای آشنایی با نحوه فعالیت آن‌ها، نگاهی به یکی از آن‌ها می‌اندازیم. برخی افراد مدعی هستند کانالی در نرم‌افزار تلگرام فعالیت می‌کند که بیش از ۲۶ هزار عضو دارد. دانشجویان باید برای آگهی دادن شخصی و آنچه که نیاز دارند، از طریق ربات تلگرامی و برنامه‌نویسی شده آن اقدام کنند.

نکته جالب فرآیند ثبت آگهی در این کانال نیز اینجا است که با وجود آنکه تخلف قانونی و آشکاری را مرتکب می‌شود، اما درگاه پرداخت اینترنتی دارد و به راحتی با کارت‌های شتاب و پرداخت مبلغ ۱۰ هزار تومان، می‌توان فراخوان یک آگهی را ایجاد کرد. حجم درخواست‌های مختلفی که در این کانال ثبت شده این کانال آن قدر زیاد است که در بعضی روزهای ایام امتحانات درخواست‌های ثبت شده آن از مرز ۲۰۰ آگهی در روز نیز می‌گذرد؛ این یعنی روزانه در آمد دو میلیون تومانی برای ادمین کانال و آن هم در حالی که کاری برای دست‌یابی به این مبلغ انجام نداده و همه اتفاقات در آن به شکلی اتوماتیک پیش می‌رود.

روایت دانشجویان؛ گواهی بر رواج روش جدید تقلب

برای درک شیوه رواج یافتن این روش تقلب در بین دانشجویان، بهتر است تجربه برخی از این افراد را مرور کنیم. سپهر، دانشجوی یکی از دانشگاه‌های دولتی تهران است. او می‌گوید برای یکی از امتحانات دروس تخصصی خود به همراه چهار تن از همکلاسی‌هایش به یک فرد المپیادی و یک دانشجو که قبلاً این درس را گذرانده، جمعاً ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کرده‌اند تا با خیال راحت به جواب هر یک از این دو نفر که از کیفیت بالاتری برخوردار بودند، اعتماد کنند. حتی به دلیل اینکه آزمون زمان بسیار کمی داشته، سپهر از یکی از این دو فرد خواسته تا به جای او جواب‌ها را در کاغذ بنویسند تا او تنها عکس نوشته آن‌ها را به عنوان پاسخنامه خود بفرستد.

ایمان، دانشجوی یکی ازدانشگاه های دولتی در اصفهان است. او می‌گوید یکی از درس‌هایی را که هیچ چیز از آن نمی‌دانسته، در همین کانال آگهی کرده و فردی با دریافت تنها ۶۰ هزار تومان، به جای اوامتحان داده تا درس مورد نظر را که حتی سرفصل‌هایش را نمی‌دانسته با نمره ۱۱ درسی بگذراند.

سودجویان در کمین دانشجویان!

در این روش با اعتماد به افراد ناآشنا، خطرها و کلاه‌برداری‌های مختلفی در کمین دانشجوها است. سهیل یکی از افرادی است که از سودجویی این کانال‌ها آسیب دیده است. او ماجرا را این گونه شرح می‌دهد: "باید تمرین‌های زیادی را در ایام امتحانات تحویل می‌دادم و حتماً یک نفر را برای این کار پیدا می‌کردم. در این کانال درخواست خود را ثبت کردم. بلافاصله شخصی پیام داد. باهم صحبت کردیم و ابتدا به او گفتم باید یکی از تمرین‌ها را حل کند تا مبلغی را به عنوان پیش پرداخت برای او واریز کنم، اما گفت این گونه کار نمی‌کند و اگر می‌خواهم، باید نصف پول (۷۵ هزار تومان) را پیشاپیش واریز کنم."

سهیل ادامه می‌دهد: "چون شخص دیگری را برای این درس که خاص بود نیافتم و با آنکه می‌دانستم این احتمال خیلی زیاد است که این فرد پول را بگیرد و کاری انجام ندهد، چون چاره‌ای نداشتم، او را راضی کرده و تنها ۳۰ هزار تومان برایش انتقال دادم. چند ساعت بعد تصویر فیش واریز را مشاهده کرد و گفت چون دیر پول را کارت به کارت کرده‌ام، وقت حل کردن تمرین را ندارد و پس از آنکه گفتم باید پول را برگردانی، من را بلاک کرد. "

او دل خوشی از این رخداد ندارد، اما به دلیل هشدارهای پلیس فتا در خصوص برخورد قانونی با تقلب نیز عطای پیگیری را به لقایش بخشیده تا احتمالاً راه را برای این فرد کلاه‌بردار برای گرفتن قربانی‌های جدید باز کند.

به گزارش ایمنا، اگر چه به نظر می‌رسد نظام آموزشی رفته رفته با شرایط تحمیلی کرونا و آموزش مجازی وفق پیدا می‌کند، اما عده‌ای سودجو برای سوءاستفاده از این وضعیت اجباری، در کمین نشسته‌اند. آن‌ها کسب و کاری را راه انداخته‌اند که از یک طرف سلامت ارزیابی و سطح علمی دانشجویان را هدف گرفته و از سوی دیگر، فرصت مناسبی را در اختیار کلاه‌برداران قرار می‌دهد. شاید بهتر باشد در راستای حل این معضل مراجع قانونی به جای بررسی تخلف دانشجویان، پیگیر کانال‌ها و عوامل اصلی تقلب‌های امتحانی باشند و یا حداقل امکانات قانونی نظیر انتقال پول از طریق درگاه‌های بانکی را از این کسب و کارهای ناسالم دریغ کنند.

گزارش از: سروش فدایی، خبرنگار ایمنا

کد خبر 473377

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کانال های تقلب امتحانات دانشجویان امتحانات مجازی دانشگاه پليس فتا آموزش مجازی کرونا و دانشگاه بازگشایی دانشگاه و کرونا تقلب در امتحانات کسب و کار جديد کسب و کار آنلاین سودجویی کرونا و آموزش مجازی اینستاگرام شبکه های مجازی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق هزار تومان کانال ها کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۲۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟

محسن زارعی؛ درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار کرد: این موضوع  نباید به صورت مقطعی بررسی شود، پس از اعلام میانگین نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم در خرداد ۱۴۰۲ برداشت جامعه این بود که این میانگین بیانگر اُفت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش تصمیم دارد مبتنی بر شفافیت نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی شود.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش وپرورش گفت: نمرات امتحانات نهایی را شفاف اعلام کردیم تا برنامه‌ریزی مناسبی صورت گیرد و معلمان برای ارتقای کیفیت آموزشی تلاش کنند. در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود چراکه این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

زارعی درباره تاثیر دشواری سؤالات امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان گفت: در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سؤالات نبودیم. در طراحی سؤالات مبنا توجه به ارزشیابی از یادگیری است به گونه‌ای که دانش‌آموزان از حفظیات و محفوظات دور باشند بنابراین جمع‌بندی این نیست که سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده، اما قبول دارم که سؤالات مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • مشق نوشتن دانش‌آموزان چینی زیر سرم/ شکست اصلاحات آموزشی چین برای تکالیف منزل (فیلم)
  • پلمب واحد صنفی متخلف در بویین میاندشت
  • سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه «تگزاس» (فیلم)
  • عامل فروش تجهیزات پیشرفته تقلب آزمون سراسری در دام پلیس
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • عامل فروش تجهیزات پیشرفته تقلب کنکور در دام پلیس کهگیلویه
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • کتک‌کاری وحشتناک در مسابقات لیگ جوانان تهران (فیلم)
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند (فیلم)
  • ورود ۸۵۳ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته‌ای که گذشت