Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوانان سینمایی در کشور ما در سال‌های اخیر نشان داده‌اند که نگاه ویژه‌ای به جنبه‌های تکنیکی سینما دارند و این فقط شامل استفاده بی‌رویه و خودنمایانه نیست، بلکه بسیاری از آن‌ها با شناخت فضا، تحلیل درست و انطباق مفهوم با نیاز‌های تکنیکی، به زبانی استاندارد و درست در مسیر رسیدن به کلیتی زیبایی‌شناسانه دست یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکنولوژی در سینمای روز جهان چنان با سرعت فزاینده‌ای رو به جلو حرکت می‌کند که غفلت از آن می‌تواند فاصله‌ای بسیار عمیق را میان سینماگران چند نسل ایجاد کند. سینماگران نسل گذشته که به فراخور امکانات و شرایط خود را به روز می‌کردند، حالا در مواجهه با اشکال جدید ابزار و ادوات سینمایی، کشش کمتری به تکنیک‌های نوین در سینما دارند و بالعکس جوانانی که این روز‌ها مشغول فعالیت در سینما و فیلمسازی هستند، با بهره‌گیری از این پتانسیل‌ها، حرف‌های بسیاری در زمینه تکنیکی دارند و به درستی از آن بهره می‌برند.

***نقش سرمایه‌های هنگفت در سینما

این نکته صرفا معطوف به گسترش امکانات سینمایی نیست، بلکه کارکرد و استفاده هنرمندانه از آن بسیار حائز اهمیت است. چرا که کشور‌های بسیاری در منطقه و جهان هستند که با برخورداری از سرمایه‌های هنگفت، هیچگونه رشدی در زمینه محتوایی و تکنیکی سینما نداشته‌اند و بیشتر سرمایه‌های خود را درگیر کرده‌اند و از این طریق اعتباری نصفه و نیمه به دست آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از جشنواره فیلم فجر اینجا کلیک کنید شیوه بلیت‌فروشی سینما‌های مردمی در جشنواره فیلم فجر ۳۹ اعلام شد برای مشاهده فهرست کامل نامزدهای جشنواره فیلم فجر اینجا کلیک کنید

اما جوانان سینمایی در کشور ما در سال‌های اخیر نشان داده‌اند که نگاه ویژه‌ای به جنبه‌های تکنیکی سینما دارند و این فقط شامل استفاده بی‌رویه و خودنمایانه نیست، بلکه بسیاری از آن‌ها با شناخت فضا، تحلیل درست و انطباق مفهوم با نیاز‌های تکنیکی، به زبانی استاندارد و درست در مسیر رسیدن به کلیتی زیبایی‌شناسانه دست یافته‌اند.

***تکنیک‌های سینمایی به شکلی افراطی و بی‌هدف است

البته که این جریان بعد دیگری هم دارد که آن استفاده از تکنیک‌های سینمایی به شکلی افراطی و بی‌هدف است و در نهایت هم نه تنها منجر به خروجی خوبی نمی‌شود، بلکه علاوه بر هدر دادن سرمایه‌ها، به اعتبار و نگاه مثبت و حمایتی سرمایه‌گذاران کلان و خصوصی در این راستا نیز لطمه وارد می‌کند.

حالا که صحبت از رشد تکنیکی شد، بد نیست نگاهی داشته باشیم به سی و نهمین جشنواره فیلم فجر که با تمام کاستی‌ها و ضعف‌هایی که وجود دارد، به ترکیبی جوان و مستعد از فیلمسازان دست یافته که اتفاقی خوشایند برای آینده سینمای کشور است. در این بین و در میان آثاری که در این دوره به نمایش درآمدند، از هر دو طیفی که راجع به نسبت آن‌ها با تکنیک در سینما سخن به میان آمد، حضور داشتند. آثاری که تکنیک را بدون شناخت و دریافت درست به کار برده بودند و فیلم‌هایی که با اشراف و بدون ذوق‌زدگی توانسته بودند سر و شکلی بی‌ادعا، اما قدرتمند را به مخاطب علاقمند سینما تحویل بدهند که این خود یک فاکتور مهم در رضایت تماشاگر آثار سینمایی است.

کارگردانانی، چون محسن قرایی با فیلم «بی‌همه چیز»، ارسلان امیری با «زالاوا»، مهدی جعفری با «یدو»، سیاوش سرمدی با فیلم «منصور» وحسین دارابی با «مصلحت»، نشان دادند که تا چه میزان سینمای کشور به لحاظ فنی و تکنیکی پیشرفت داشته و این نتیجه اعتماد و سرمایه‌گذاری روی استعداد‌هایی است که می‌توانند آینده سینمای کشور را تضمین کنند.

***ارتباط مستقیم محتوا و تکنیک در آثار جشنواره امسال

آثاری که بی‌شک میان استاندارد‌های تکنیکی آن‌ها و دغدغه‌های محتوایی سازندگان و تولیدکنندگانش ارتباطی مستقیم و غیرقابل انکار وجود دارد. افرادی که علاوه بر تجربیات و کسب دانش فنی و تکنیکی در سینما، نسبتی درست و دغدغه‌مند با اشکال محتوایی آثار خود برقرار می‌کنند که این نقطه تعادل و پیشرف سینمای ما است که در اینجا می‌تواند با ادعای شناخت زبان فنی سینما، آثاری را دور از شعار و کلیشه و با رنگ و لعابی در شان مخاطب به آن‌ها ارائه کند.

حالا که چنین ظرفیتی در سینمای ایران نسبت به گذشته وجود دارد، باید به منشا و دلیل چنین جهشی هم توجه داشت که یکی از آن‌ها همان اعتماد و کشف جوانان مستعدی است که با سرمایه‌گذاری روی آن‌ها می‌توان نسلی قدرتمند را تشکیل داد. این جریان در سال‌های اخیر پررنگ‌تر شده و ارگان‌ها و سازمان‌های فرهنگی و متولیان سینمایی و حامی سینما، نگاه ویژه‌تری به جوانانی داشته‌اند که به نظر می‌رسد فرایند تکنیکی سینما را به خوبی آموخته و فقط نیاز به فضایی برای بروز و ظهور آن دارند.

***نقش پررنگ فیلمسزان جوان در جشنواره

فیلمسازان جوانی که با حمایت نهادهایی، چون سازمان فرهنگی رسانه‌ای اوج و بنیاد سینمایی فارابی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و همچنین برخی تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران زمینه فعالیت آن‌ها فراهم شده و در نتیجه حاصل آن رشد تکنیکی و فنی آثار سینمایی ما در جشنواره‌ای است که فقط ۱۶ اثر در آن حضور دارد و بی‌شک افراد دیگری هم هستند که در ویترین سینمای کشور حضور ندارند و نباید از آن‌ها غافل شد.

به‌عنوان نمونه اگر به تولیدات سازمان فرهنگی رسانه‌ای اوج در سال‌های اخیر نگاهی بیاندازیم، متوجه سرمایه‌گذاری و ریل‌گذاری هدفمند در زمینه کیفیت تکنیکی آثار سینمایی می‌شویم که این مهم را با بها دادن به فیلمسازان جوانی، چون محمدحسین مهدویان با فیلم «ایستاده در غبار»، بهرام توکلی با «تنگه ابوقریب»، مهدی جعفری با «۲۳ نفر»، امیرعباس ربیعی با «لباس شخصی» در دوره‌های پیشین جشنواره و سیاوش سرمدی با فیلم «منصور» و حسین دارابی با «مصلحت» در این دوره از جشنواره تثبیت کرده است و پر واضح است که این نگاه باید در دیگر سطوح سینمایی کشور تداوم داشته و سینمای ایران را بیش از این به اعتلا برساند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سینما جشنواره فیلم فجر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار سینما جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر سال های اخیر سینمای کشور سرمایه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۳۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی که به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، با اشاره به شعار محوری سال ۱۴۰۳ گفت: سینما در سال گذشته موفق شد با عبور از چالش‌ها و حواشی گوناگون، بار دیگر جایگاه خود را ارتقا دهد و در حوزه‌های مختلفی چون توسعه زیرساخت، رونق اقتصادی، اعتمادسازی عمومی، برگزاری رویدادهای سینمایی، جریان کشف استعدادهای انسانی و رشد سرمایه اجتماعی، موفقیت‌های قابل اعتنایی به دست آورد.

وی افزود: در کنار این توفیقات و دستاوردهایی که در حوزه‌های مختلف سینما شکل گرفته است در سال جاری با عنایت به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، ضروری است با اهتمام ویژه‌تری با مشارکت خانواده سینما به سوی تحقق این مساله مهم گام برداریم.

رییس سازمان سینمایی عنوان کرد: علاوه بر ظرفیت‌ها و منابع موجود در سازمان سینمایی، خوشبختانه امسال با مساعدت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتبار ویژه‌ای به منظور تقویت تولید آثار با اولویت های موضوعی مشخص در نظر گرفته شده که نشان‌دهنده جایگاه و قابلیت‌های خاص سینمای ایران در طرح مضامین گوناگون و تبیین گفتمانی در عرصه فرهنگ عمومی است.

خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت های تولیدی در شورای عالی تولید، عنوان کرد: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی و اخلاقی، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسایل اجتماعی، خدمات و پیشرفت‌های نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت‌های ابلاغی تولیدات امسال است.

محور رونق سینما، مخاطب است

خزاعی با تاکید بر شاخص‌های موثر در رونق سالن‌های سینما بیان کرد: محور رونق سینما مخاطب است؛ از نظر سازمان سینمایی تنوعی که روی پرده سینماها از لحاظ گونه‌های مختلف سینمایی وجود دارد، قابل اعتنا است. این تنوع هم در تولیدات بنیاد فارابی در ویترین فجر چهل و دوم و هم در برخی موسسات تولیدی دیده می‌شود و یکی از سیاست‌های سازمان سینمایی در سال جدید حفظ تنوع ژانرهای فیلم های روی پرده اکران خواهد بود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که سال گذشته شاهد رکوردهای تاریخی فیلم‌های کمدی و کودک و نوجوان در حوزه اقتصاد سینما بوده‌ایم، افزود: با سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم‌ها، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانرهای سینمایی شاهد باشیم.

سینما، ویترین گفتمان جدی اندیشه‌هاست

رییس سازمان سینمایی با اشاره به آثار گفتمانی تولیدات سینمای ایران در جامعه، گفت: بسیاری از مسایل و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی را می‌توان با زبان هنر بیان کرد و سینما می‌تواند بستر و ویترین گفتمان جدی اندیشه‌ها و مفاهیم گوناگون جامعه باشد. همچنین سینما می‌تواند بسیار بیش از این‌ها به طرح دغدغه‌ها و مسایل مهم جامعه بپردازد.

در این نشست، معاونان، مدیران و روسای موسسات سینمایی نقطه نظرات خود را درباره مسایل جاری مدیریت سینما مطرح کردند.

جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی، سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد که در آن اصغر فارسی، حبیب ایل بیگی، قادر آشنا، علیرضا اسماعیلی، محمدرضا سوقندی، مجید زین العابدین، محمد حمیدی مقدم، هاشم میرزاخانی، مهدی آذرپندار، لادن طاهری، سیدصادق موسوی، غلامرضا نجاتی و رمضانعلی حیدری خلیلی حضور داشتند.

کد خبر 6093423 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • ریکاردو، چهارشنبه فرمانده باش!
  • به روز کردن صندلی‌های پردیس سینما بهمن سنندج با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی