Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@21:00:05 GMT

اکونومیست: کووید۱۹ عامل اخلال در دمکراسی جهان

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۳۸۶۲

اکونومیست: کووید۱۹ عامل اخلال در دمکراسی جهان

به گزارش ایرنا ، این نشریه انگلیسی می افزاید: کووید-۱۹ نه تنها تهدیدی است علیه جان انسانها، بلکه تهدیدی تهدیدی علیه آزادی و دمکراسی نیز محسوب می شود.

در ادامه گزارش نشریه اکونومیست آمده است: سال ۲۰۲۰ به علت اعمال محدودیتهای کرونایی در کشورهای مختلف؛ بدترین سال از حیث رعایت آزادی های مشروع و دمکراتیک در جهان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برآوردی است که "واحد اطلاعاتی نشریه اکونومیست" در نشریه خود به نام "شاخص دمکراسی" آن را منتشر کرده است.
این نشریه همه ساله وضعیت دمکراسی در ۱۶۷ کشور جهان را بررسی می کند و کشورهای جهان را بر اساس ۵ معیار از حیث ارزش گذاری دمکراسی رتبه بندی می کند شامل: مشارکت سیاسی و روند برگزاری انتخابات و کثرت گرایی (پلورالیسم)، عملکرد دولت، میزان مشارکت سیاسی جامعه، فرهنگ سیاسی دمکراتیک، و آزادیهای مدنی.
یافته های این کار مطالعاتی می گوید:" امروز در قرن بیست و یکم؛ فقط ۸.۴ درصد از جمعیت جهان در یک جامعه کاملا دمکراتیک زندگی می کنند". بیشتر از یک سوم جمعیت جهان هنوز هم در قرن بیست و یکم در سایه شوم استبداد و خودکامگی زندگی می کنند.
از سال ۲۰۰۶ که "شاخص تعیین وضعیت دمکراسی در جهان" اندازه گیری می شود، سال ۲۰۲۰ بدترین وضعیت را از حیث این شاخص داشته است و از حد نصاب ۱۰ فقط ۵.۳۷ امتیاز کسب کرده است که پایین ترین درجه در طول این سالها بوده است. یکی از علل اصلی رکود و تنزل وضعیت دمکراسی در کشورهای جهان در سال ۲۰۲۰؛ شیوع ویروس کرونا بود.
اعمال سیاست قرنطینه و سایر اقدامات برای مهار ویروس؛ لطمه شدیدی بر آزادیهای مدنی در  ۲۰۲۰ وارد آورد و رتبه همه کشورها را از حیث این شاخص پایین آورد.
کووید-۱۹ یک بیماری کشنده جدید است و بدن انسان بطور طبیعی هیچگونه ایمنی در برابر آن ندارد. بنابراین تنها راه پیشگیری از بیماری و نجات جان انسانها؛ محدود کردن آزادیهای انسان برای یک دوره زمانی مشخص بود.
هر اندازه بحران شیوع کرونا در کشورها جدی تر بود؛ آزادیهای مدنی هم محدودتر می شد و دمکراسی ضعیف تر. کشورهایی که بیشترین آمار تلفات ویروس را داشتند، مجبور بودند در سطح کشور وضعیت اضطراری برقرار کنند و جلوی آزادی بیان و آزادیهای اجتماعی را بگیرند و لازم می دیدند توجهی به رضایت یا عدم رضایت مردم نداشته باشند. به عنوان مثال کشور فرانسه که آمار بالای تلفات کرونا در قاره اروپا را دارد، یک قرنطینه شدید در کشور اعمال کرد و مقررات منع آمد و شد در ساعات بخصوصی از شب را پیاده کرد و به نتایج درخشانی رسید. میزان موفقیت طرح در کنترل بیماری هرچند حوزه جغرافیایی اش خیلی گسترده نبود اما بطور چشمگیری میزان تلفات بیماری را پایین آورد. فرانسه در مهار نسبی ویروس موفق بود، اما رتبه اش در شاخص دمکراسی پایین آمد.
البته در بُعد مشارکت سیاسی، همه گیری مانع افزایش سطح مشارکت سیاسی در کشورها نشد. در آمریکا که بالاترین میزان ابتلا به ویروس و بالاترین آمار تلفات آن را دارد؛ میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که ماه نوامبر برگزار شد؛  رکورد زد و بالاترین سطح مشارکت سیاسی در تاریخ ۱۲۰سال گذشته این کشور را ثبت کرد.
با این وجود رئیس جمهور مستقر که نامزد شکست خورده انتخابات بود نتیجه را قبول نکرد و طرفدارانش هم این نتیجه را قبول نکردند. بدین ترتیب در جدول رده بندی بهترین دمکراسی های جهان، آمریکا مثل قبل در رده "دمکراسیهای ناقص" ماند. و اما بهترین کشوری که در اوج دوران همه گیری کرونا کمترین خدشه ای بر دمکراسی اش وارد نیامد؛ "تایوان" بود.
تایوان؛ بهترین عمکرد را در سال ۲۰۲۰ از حیث رعایت کامل دمکراسی داشت و با صعود ۲۰ پله ای از رتبه ۳۱ ام به رتبه ۱۱ام جدول کشورهای جهان از حیث رعایت دمکراسی ارتقاء سطح پیدا کرده است.
مردم تایوان در ژانویه ۲۰۲۰ به پای صندوقهای رای رفتند و بالاترین میزان مشارکت سیاسی را رقم زدند. حضور به خصوص جوانان در پای صندوقهای رای حیرت انگیز بود. استقبال شگرف تایوانی ها از انتخابات آن هم در اوج دوران شیوع کرونا، استحکام و قوت فوق العاده دمکراسی کشور را نشان می دهد. البته برگزاری انتخابات به تنهایی مطلقا موجودیت، صحت، و قوت دمکراسی را در کشورها اثبات نمی کند.
کشور آفریقایی " مالی" در مارس ۲۰۲۰ انتخابات پارلمانی برگزار کرد و این انتخابات کاملا آزاد و سالم برگزار شد. اما در ماه اوت کودتایی در کشور اتفاق افتاد و نتیجه انتخابات ملغی اعلام شد. کودتا را جمعی از افسرانی که به تعلل دولت در برابر شورشیان جهادی اعتراض داشتند انجام دادند. مالی ۱۱ پله در رتبه بندی کشورها از حیث رعایت دمکراسی سقوط کرد. منطقه زیرصحرای آفریقا پایین ترین رتبه از حیث رعایت دمکراسی در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده است.
و اما سال ۲۰۲۱ هم اینطور که از آغازش پیداست، سال چندان خوبی از منظر حرمت نهادن به دمکراسی نخواهد بود. سال ۲۰۲۱ با یورش طرفداران ترامپ به "کاپیتول هیل" ساختمان کنگره آمریکا و همچنین کودتا در "میانمار" شروع شد.

اینک به نظر می رسد که کووید-۱۹ در حال مهار شدن است ؛ اکنون باید ببینیم آیا بهانه دیگری برای قلع و قمع کردن دمکراسی در کشورهای جهان باقی می ماند.
 

برچسب‌ها جهان در سال ۲۰۲۰ کووید-19 اکونومیست پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهان در سال ۲۰۲۰ کووید 19 اکونومیست جهان در سال ۲۰۲۰ کووید 19 اکونومیست اخبار کنکور مشارکت سیاسی کشورهای جهان حیث رعایت سال ۲۰۲۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۳۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور

ششمین نشست هم‌اندیشی با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی کشور به دعوت وزیر امور خارجه کشورمان عصر امروز یکشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ششمین نشست هم‌اندیشی با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی کشور به دعوت حسین امیرعبدالهیان، وزیر امور خارجه کشورمان عصر امروز یکشنبه در یک فضای صمیمی و دوستانه با هدف گفتگو و تبادل نظر پیرامون مهمترین محورهای مرتبط با روابط خارجی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران، تحولات منطقه‌ و جهان در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

در آغاز این نشست مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های گروهی کشور ارتباط رسانه و دستگاه دیپلماسی در روشنگری افکار عمومی بویژه در تصویر سازی واقعگرایانه را با اهمیت توصیف کردند.

همچنین رویکرد و عملکرد وزارت امور خارجه در جریان عملیات طوفان الاقصی به ویژه هماهنگی و تعامل هم‌افزا با نیروهای مسلح کشور در جریان‌ عملیات وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی را در ابعاد مختلف سیاسی و بین‌المللی در راستای دفاع از امنیت و منافع ملی، مدبرانه و قابل تقدیر دانستند.

مدیران رسانه‌های کشور از طیف‌های مختلف سیاسی، دیدگاه‌های خود را در خصوص موضوعات متنوعی از مسایل سیاست خارجی در حوزه منطقه‌ای و بین‌المللی، روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین‌المللی مطرح کردند.

در ادامه این نشست امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تاکید بر اهمیت پیوند و همکاری مکمل میان دستگاه دیپلماسی و رسانه‌ها و تشکر از نقش رسانه‌های عمومی کشور در حمایت از سیاست خارجی و تبیین و روشنگری سیاست‌های نظام برای افکار عمومی داخلی و خارجی، بر اهمیت ارتقای این همکاری‌های مشترک و سازنده در راستای منافع ملی تاکید کرد.

 امیرعبداللهیان ضمن تجلیل از نقش محوری و حکیمانه مقام معظم رهبری در عبور کشور از گذرگاه‌های سخت و دشوار، رویکرد دولت جناب آقای دکتر رئیسی در پیگیری و تحقق منافع ملی در چارچوب روابط متوازن و دیپلماسی پویا با حوزه‌های مختلف جغرافیایی را مورد اشاره قرار داد.

وزیر امور خارجه همچنین با مروری بر مهم ترین تحولات فراروی کشور در عرصه سیاست و روابط خارجی از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، ابعادی از نحوه مدیریت این مسائل و چالش‌ها و نتایج حاصله را برشمرد.

 امیرعبداللهیان با اشاره به بحران غزه، برخی از ابعاد نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماتیک در حمایت از ملت مظلوم فلسطین در هفت ماهه جنگ اخیر علیه غزه را تشریح کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه این نشست ضمن با اهمیت خواندن نقش کنش‌گری رسانه‌ها همپای دولت و دستگاه دیپلماسی، به سوالات حاضران پاسخ گفت.

تبریک امیرعبداللهیان به وزیر خارجه آفریقای جنوبیگزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکاقدردانی امیرعبداللهیان از خانواده شهید طهرانی مقدم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • تکالیف کارگروه پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • تکالیف جدید کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی کشور
  • ستاره لهستانی بارسلونا: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می پذیرم
  • لواندوفسکی: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می‌پذیرم
  • لواندوفسکی: توپ طلای 2021 حق مسی بود؛ بلینگام و ام باپه بهترین بازیکنان دنیا هستند
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • رسیدگی قضائی به اخلال ۶۰۰۰ میلیارد ریالی در نظام اقتصادی
  • رضوانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد