Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@01:32:40 GMT

تصور اشتباه افزایش رفاه با کم‌فرزندی! + فیلم

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۴۳۸۰

تصور اشتباه افزایش رفاه با کم‌فرزندی! + فیلم

‍‍‍‍‍‍

این یک تصور اشتباه است که تک یا کم‌فرزندی باعث رفاه بیشتر یا شرایط اقتصادی بهتر می‌شود؛ توجه به تجربه سایر کشورها و کمی آینده‌نگری نشان می‌دهد که جمعیت کمِ خانواده و به تبع آن جامعه، موجب کاهش رفاه اقتصادی و کارکرد روانی افراد می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ امروزه در میان برخی زوجین این تصور اشتباه وجود دارد که با کاهش فرزند، ‌بهتر می‌توانند فرزند را تربیت کنند، در نتیجه این فکر، بسیاری تصمیم می‌گیرند بچه‌دار نشوند یا تنها به یک فرزند اکتفا کنند!

این در حالی است که بر اساس تحقیقات نگرش‌سنجی حدود 60 درصد مردم کشور تمایل به داشتن بیش از دو فرزند دارند اما به خیال رفاه بیشتر و شرایط اقتصادی بهتر از داشتن فرزند بیشتر امتناع می‌کنند! با این موضوع باید کمی آینده‌نگرانه‌تر برخورد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصور نادرست در درازمدت باعث فقدان نیروی کار در جامعه و اتفاقاً کاهش رفاه اجتماعی می‌شود، علاوه بر اینها، طبق تجربه جوامع غربی اختلالات روحی از جمله افسردگی و خودکشی در میان تک‌فرزندان بیشتر است.

با توجه با افت فرزندآوری و کاهش نرخ رشد جمعیت کنونی کشور،‌ بنابر پیش‌بینی‌ها کشور ما تا 30 سال آینده به یکی از سالمندترین کشورهای جهان تبدل می‌شود؛‌ کلیپ کوتاه زیر به این معضل پرداخته است:

 

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

سقط 16 جنین سالم برای کشف یک جنین مبتلا به سندروم داون در غربالگری/ جنگ جمعیتی علیه مردم ایران با غربالگریابلاغ طرح "جوانی جمعیت" برای اجرای آزمایشی 3 یا 5 سالهبرنامه‌های پیدا و پنهان کنفرانس‌های بین‌المللی برای "کاهش جمعیت""تله جمعیتی" چرا برای ایران بسیار خطرناک است؟!/ دهه‌شصتی‌ها بزرگترین نعمت و موهبت کشورند!اگر فرصت 20ساله «پنجره جمعیتی» را از دست بدهیم چه بلایی در انتظار کشور است؟!ادامه "کاهش جمعیت فعلی" ایران را مجبور به "مهاجرت‌پذیری" برای تأمین نیروی انسانی می‌کند!"تک‌فرزندی" سخت‌ترین تجربه فرزندآوری است!فیلم/ بَزک "تجرد و کم‌فرزندی" توسط سلبریتی‌های داخلی!60درصد مردم کشور حداقل 3 فرزند می‌خواهند!/ جلوگیری از تولد "گلدن‌ بِی‌بی" در ایران و تشویق در غرب!فیلم/ تمایل "محسن تنابنده" برای داشتن پنج فرزند!کلیپ/ 67درصد طلاق‌های کشور در خانواد‌ه‌های بی‌فرزند اتفاق می‌افتد!اردوغان: زوج‌های ترکیه‌ای باید تعداد فرزندان را افزایش دهند!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فرزندآوری کاهش جمعیت فرزندآوری کاهش جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • روایتی از طلبه جهادگر و مادر ۵ فرزند/ بچه ها برکت آوردند
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند