Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در 9 ماهه امسال 371 هزار و 306 میلیارد تومان منابع وصول شده که حکایت از تحقق 86 درصدی سهم منابع 9 ماهه دارد. منابع عمومی بودجه از درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی تشکیل می‌شود.

*چقدر مالیات و عوارض گرفته شد؟

درآمدها که عمده آن شامل مالیات، حقوق و عوارض گمرکی و سایر درآمدهای متفرقه می‌شود بیش از 192 هزار میلیارد تومان عملکرد داشته که 88 درصد مصوب 9 ماهه را محقق کرده است و کمتر از مصوب سال را پوشش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* منابع نفت و گاز چقدر بود؟

در نه ماهه امسال، میزان تحقق منابع حاصل از واگذاری دارایی سرمایه‌ای شامل منابع ناشی از فروش نفت و میعانات گازی و گاز و همچنین منابع ناشی از فروش و مولد سازی اموال مازاد دولت بسیار پایین بوده به گونه ای که عملکرد آن نسبت به پیش بینی نه ماهه کمتر از 10 درصد و نسبت به کل سال صرفا حدود 2 درصد بوده است. بخش اعظم منابع محقق شده در این بخش، ناشی از فروش نفت و میعانات گازی و گاز بوده است.

دولت هنگام تهیه لایحه بودجه 99 و طی شدن روند تصویب آن در مجلس معتقد بود نباید ارقام کمتر از 1.5 میلیون بشکه صادرات نفت را در بودجه گنجاند و به دنیا پیام خودتحریمی داد. دولت همین رویکرد عجیب را در تنظیم لایحه بودجه 1400 نیز تکرار کرده است. حال آنکه موهوم بودن این درآمد با توجه به ثابت بودن هزینه ها منجر به افزایش کسری بودجه و فشار به بخش‌های مختلف درآمدی و استقراض از صندوق توسعه ملی و یا چاپ پول می‌شود.

*واگذاری دارایی مالی

در 9 ماهه امسال 171 هزار و 559 میلیارد تومان محل واگذاری دارایی مالی درآمد کسب شد که تحقق 130 درصدی نسبت به مصوب 9 ماهه خود دارد و ناشی از استفاده دولت از مجوز شورای عالی هماهنگی سران قوا برای انتشار 125 هزار میلیارد تومان اوراق مازاد قانون بودجه است.

منابع و مصارف بودجه 99- ارقام به میلیارد تومان

منابع مصارف عنوان مصوب سهم 9 ماهه مصوب عملکرد درصد تحقق 9 ماهه درصد از کل عنوان  مصوب سهم 9 ماهه مصوب عملکرد درصد تحقق 9 ماهه درصد از کل درآمدها 288.799 80218 192.226 88 47.8 پرداخت اعتبارات هزینه‌ای 436.031 329.711 311.745 94.6 77.4 واگذاری دارایی سرمایه‌ای 107.490 81.280 7.521 9.3 1.9 پرداخت اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای 87.982 66.529 58.650 88.2 14.6 واگذاری دارایی مالی 174.725 132.121 171.559 129.8 42.5 پرداخت اعتبارات تملک دارایی‌های مالی  47.000 35.540 32.043 90.2 8 جمع منابع عمومی 571.014 431.780 371.306 86 92.2 جمع مصارف 571.014 431.780 402.438 93.2 100

*مصارف بودجه

مصارف نیز از سه بخش اعتبارات هزینه‌ای (حقوق و دستمزد)، تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (طرح‌های عمرانی) و تملک دارایی‌های مالی (بازپرداخت اوراق مالی و تعهدات سررسید شده) تشکیل شده است.

در این دوره زمانی، 311 هزار و 745 میلیارد تومان پرداختی وجود داشته که 94.6 درصد تحقق در 9 ماهه دارد. همچنین به طرح‌های عمرانی نیز حدود 59 هزار میلیارد تومان منابع تزریق شده که 88 درصد عملکرد دارد.

برای تعهدات سررسید شده نیز 32 هزار میلیارد تومان پرداختی مشاهده می‌شود در مجموع عملکرد بخش مصارف 402 هزار 438 میلیارد تومان است که بیشتر از منابع وصول شده بوده و ناترازی به وضوح نشانگر وضعیت کلان بودجه عمومی است.

*تنخواه گردان خزانه

معمولا دولت برای جبران ناترازی و هزینه‌ها در طول سال از تنخواه گردان خزانه استفاده می‌‌کند. سقف تنخواه گردان خزانه موضوع ماده ۲۴ قانون محاسبات عمومی کشور و تبصره ذیل ماده یک قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۱۳۸۰ تا سه درصد بودجه عمومی دولت است.

همچنین بر اساس ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بند م ماده ۲۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت تا سه درصد نیز قابل افزایش است.

*تراز عملیاتی بودجه

تراز عملیاتی بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، اعتبارات هزینه ای مصوب نسبت به درآمدهای عمومی پیش بینی شده به میزان ۱۴۷,۲۳۲ میلیارد تومان دارای کسری تراز عملیاتی دارد که پیش بینی شده ۱۹,۵۰۷ میلیارد تومان از آن از محل منابع حاصل از واگذاری دارائی های سرمایه ای و مبلغ ۱۲۷٫۷۲۵ میلیارد تومان آن نیز از محل واگذاری دارائی های مالی تامین شود.

بر همین اساس سهم نه ماهه آن به ترتیب برابر ۱۱۱٫۳۳۲ میلیارد تومان، ۱۴٫۷۵۱ میلیارد تومان و ۹۶٫۵۸۱ میلیارد تومان می‌گردد. لیکن در عمل 9 ماهه اول سال، کسری تراز عملیاتی بالغ ۱۱۹,۵۱۹ میلیارد تومان شده است. این کسری اعتبار به میزان مبلغ ۱۱۰٫۸۱۱ میلیارد تومان از محل واگذاری دارائی های مالی و مابقی به مبلغ ۸٫۷۰۸ میلیارد تومان آن نیز از محل تنخواه گردان خزانه و وجوه موضوع ماده (۱۲۵) قانون محاسبات عمومی کشور (سپرده های نزد خزانه ) تامین شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: منابع بودجه مصارف بودجه طرح های عمرانی درآمدهای نفتی بودجه 99 هزار میلیارد تومان تنخواه گردان خزانه واگذاری دارایی تراز عملیاتی تملک دارایی سرمایه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۷۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فروش آیفون در چین همزمان با شدیدترین افت درآمد سالانه اپل

ایتنا - شرکت اپل شدیدترین کاهش درآمد سه‌ماهه در یک سال را داشته، که بخش بزرگی از آن ناشی از افت فروش آیفون در چین بوده است.
این غول آمریکایی حوزه فناوری گزارش داد که درآمدش در سه‌ماهه منتهی به مارس ۲۰۲۴ مبلغ ۹۰.۸ میلیارد دلار و سودش ۲۳.۶ میلیارد دلار بوده‌ است‌ــ که نسبت به سال گذشته ۲ درصد کاهش داشت.

به‌رغم افت فروش، بهای سهام اپل روز پنجشنبه پس از اعلام طرح این شرکت برای بازخرید ۱۱۰ میلیارد دلار از سهامش و افزایش ۴ درصدی سود سه‌ماهه پرداختی‌اش به سرمایه‌گذاران بالا رفت.

لوکا مایستری، مدیر مالی ارشد اپل، گفت: «با توجه به اطمینان ما به آینده اپل و ارزشی که در سهاممان می‌بینیم، هیئت مدیره اجازه داده است ۱۱۰ میلیارد دلار دیگر از سهام را بازخرید کنیم.»

«ما همچنین سود سه‌ماهه‌ سهاممان را برای دوازدهمین سال متوالی افزایش می‌دهیم.»

افت ۱۰درصدی فروش سال به سال آیفون در این سه‌ماهه به کاهش درآمد اپل دامن زد، و در چین شاهد افتی ۸ درصدی بود، که شدیدترین کاهش فروش تلفن‌های هوشمند شاخص این شرکت پس از آغاز همه‌گیری کرونا بود. 

تیم کوک، رئیس اپل، چین را «رقابتی‌ترین بازار جهان» خواند اما گفت «چشم‌انداز خوبی» از این کشور در بلندمدت دارد.

این شرکت با رقابت شدید رقبای چینی مانند هواوی و نظارت دقیق نهادهای ناظر ضدانحصار در آمریکا و اروپا مواجه است.

اپل همچنین نسبت به رقبایی مانند گوگل و مایکروسافت در به‌کارگیری هوش مصنوعی کندتر بوده که ممکن است بر تصمیم خریداران تاثیر داشته تا فعلا دست نگه دارند و آیفون جدید نخرند. 

 

کوک روز پنجشنبه به سرمایه‌گذاران اطمینان داد که این شرکت محصولات هوش مصنوعی را در دست ساخت دارد.

او گفت: «ما به قدرت تحول‌آفرین و نوید هوش مصنوعی باور داریم، و معتقدیم امتیازهایی داریم که ما را در این عصر جدید متمایز خواهد کرد. در هفته‌های آتی در این مورد بیشتر صحبت خواهیم کرد.»

در این بین، بخش تجاری خدمات اپل، از جمله آی‌کلاود، اپل تی‌وی‌ پلاس و اپل میوزیک در سال جاری رشدی ۱۴ درصدی داشته است.

مایستری گفت: «پیش‌بینی می‌کنیم بخش تجاری خدماتمان با نرخی مشابه رشدی که برای نیمه اول سال مالی گزارش دادیم افزایش دورقمی داشته باشد. آیپد احتمالا رشدی دورقمی دارد.»

اپل آمار و ارقام عینک واقعیت افزوده ویژن پرو را فاش نکرد، در عوض داده‌های مرتبط با ویژن پرو را در فهرستی گنجاند که دستگاه‌هایی مانند اپل واچ و ایرپاد را شامل می‌شد.

کوک گفت: «در این سه‌ماهه، ما هیجان‌زده بودیم که اپل ویژن پرو را عرضه کردیم و امکان بالقوه‌ای را که رایانش فضایی ایجاد می‌کند به جهان نشان دادیم.»

دیگر خبرها

  • کاهش فروش آیفون در چین و افت درآمد سالانه اپل
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • تزریق۳۶همت‌ اعتبارشرکتهای دولتی در امورفرهنگی برای اولین بار
  • کاهش فروش آیفون در چین همزمان با شدیدترین افت درآمد سالانه اپل
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد