Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به گفته مسئولان ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا در حال حاضر تعداد شهر‌های نارنجی کشور که هفته قبل ۱۸ عدد بود دو برابر شده است. در برخی استان‌ها شاهد خیز ملایم کووید ۱۹ هستیم و با کوچکترین سهل انگاری باید منتظر بروز موج چهارم بیماری باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: موارد بستری روزانه در برخی استان‌های کشور روند افزایشی پیدا کرده است که در صورت عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی و حضور در تجمع ها باید منتظر خیز سراسری چهارم در کشور باشیم.

لاری ضمن هشدار نسبت به برگزاری دورهمی‌ها و تجمعات در دوران همه گیری کرونا، گفت: باتوجه به شرایط همه گیری، برگزاری میهمانی‌ها و دوره همی‌ها تبعات جبران ناپذیری خواهد داشت.

او افزود: نباید فراموش کنیم در شرایط حساس کنونی رعایت توصیه‌های بهداشتی وظیفه عقلی و انسانی هر یک از ما است.

در شرایط کنونی که ویروس کرونا در جهان همه‌گیر شده است، امکان بالای سرایت این ویروس از افراد فاقد علامت (که تب یا سرفه ندارند یا بسیار خفیف است) و ماندگاری نسبتاً بیشتر ویروس در محیط، تغییراتی در سبک زندگی را می‌طلبد.

مسعود مردانی عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: درحال حاضر با یک وضع بسیار شکننده در تهران مواجه هستیم و متاسفانه موارد جدید بیماری دوباره آغاز شده و آمار مبتلایان رو به افزایش است. نسبت به دو هفته پیش، تعداد بیماران مطب من بسیار زیاد شده است و مطب پر از بیمار کرونا مثبت است.

به‌رغم تمام هشدار‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا و مرگ و میر‌های روزانه این ویروس منحوس همچنان شاهد شلوغی‌های خطرناک آن هم در چند قدمی اموات کرونایی هستیم.

در روز‌های گذشته دو پیشکسوت فوتبال که گفته می‌شود حضور در ویژه برنامه یکی از باشگاه‌های فوتبال پایتخت برای تماشای دربی زمینه‌ساز ابتلای آن‌ها به کرونا بود، در بیمارستان بستری شدند و پس از چند روز فوت کردند، اما قسمت تامل برانگیز ماجرا این است که از همان روز‌های ابتدایی بستری شدن آن‌ها در بیمارستان، شاهد رفتار‌های عجیبی بودیم.

برخلاف الفبای دستورالعمل‌های مقابله با ویروس کرونا، چهره‌های سرشناس ورزشی برای پیگیری روند درمان این دو پیشکسوت فوتبال به بیمارستان می‌آمدند و خبر حضور ستاره‌ها، بلافاصله در صفحات مجازی منعکس می‌شد. همین موضوع بر اشتیاق هواداران می‌افزود تا خودشان را زودتر به بیمارستان برسانند. در نهایت پس از فوت این دو ورزشکار پیشکسوت مردم به بهانه مراسم خاکسپاری آن‌ها در بهشت زهرا گردهم آمدند.

تجمع، یکی از عوامل مهم گسترش کروناست

فرشید رضایی کارشناس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: اگر دستورالعمل‌ها به خوبی رعایت شود و هموطنان عزیز، به مقوله‌ مسافرت در ایام تعطیلات، تجمعات و دورهمی‌ها به عنوان یک عامل خطر گسترش دهنده کرونا نگاه کنند، می‌توان از شکل‌گیری موج بعدی بیماری کرونا در این روز‌های پایانی سال جلوگیری کرد. می‌توانیم با همدلی، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به خصوص زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، روز‌های شیرین‌تری را به همدیگر هدیه دهیم.

او گفت: با توجه به شرایط فعلی جهان و گسترش تدریجی ویروس‌های جهش یافته کرونا باید برای حفظ سلامت کشورمان، از برگزاری دورهمی‌ها و مسافرت‌های غیرکاری و غیرضروری صرف نظر کنیم.

رضایی با بیان اینکه تجمع به عنوان یکی از عوامل مهم گسترش کرونا همیشه باید در خاطرمان باشد، تاکید کرد: هرچه زمان حضورمان در یک محل پرخطر را کوتاه‌تر کنیم، احتمال ابتلا به کرونا کمتر می‌شود. لازم است برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری زمان بسیار کوتاه حضور در فضای بسته، تهویه مناسب، استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، توجه به پیام‌های وزارت بهداشت، خودداری از تردد و تجمع غیرضروری را همیشه بخاطر داشته باشیم.

بحث ریشه‌کنی کرونا منتفی است

علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، اظهار کرد: با تحقیق روی بیماران کرونایی مشخص شد که ۷۵ از بیماران از ماسک استفاده می‌کردند؛ اما به دلیل عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی به کرونا مبتلا شده بودند، بنابراین توصیه می‌کنیم ماسک زدن، فاصله گذاری اجتماعی و شستشوی مداوم دست‌ها در کنار یکدیگر باشند تا راهکار‌های پیشگیری موثر واقع شوند.

زالی گفت: بحث ریشه‌کنی کرونا منتفی است و ما فقط می‌توانیم شتاب آن را کم کنیم، حداقل تا مدت‌های مدیدی بشر درگیر این بیماری خواهد بود و طبعاً به یک بیماری فصلی و آندمیک تبدیل خواهد شد.

او بیان کرد: از آنجا که کرونا درمان قطعی و داروی خاص ۱۰۰ درصدی ندارد و بحث واکسیناسیون هم زمان می‌برد، همچنان باید دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کرد.

بیشتر بخوانید:

بمب ساعتی کرونا در قلمرو مافیا و همرفیق/ هشداری که برنامه‌سازان شبکه خانگی باید جدی بگیرند! نگذاریم انصاریان‌های دیگری فوت کنند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا در ایران دستورالعمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۸۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: ادارات گوناگون، ضوابطی سختگیرانه و حتی مبهم و گاهی حتی عجیب برای صدورمجوز داشتند. متقاضیان ایجاد کسب‌وکارها، در مواردی حتی برای دریافت مجوز فعالیت یک مغازه دچار چالش می‌شدند و دقیقا نمی‌دانستند باید چند نوع مدرک و استعلام را تهیه و ارائه کنند. اغلب معلوم نبود اصولا فرایند دریافت مجوز از کجا آغاز می‌شود و گاهی گرفتن مجوز تاسیس یک کارخانه، دامداری یا کارگاه تولیدی و مغازه، ماه‌ها و حتی سال‌ها طول می‌کشید.

آغاز به‌کار درگاه ملی مجوزها

در اجرای این قانون، درگاه ملی مجوزها، در فروردین ۱۴۰۰ با صدور نخستین مجوز تمام الکترونیک شروع به‌کار کرد. طبق آمار موجود، تا پایان سال ۱۴۰۲، حدود ۱.۶ میلیون مجوز به‌طور کاملا غیرحضوری صادر شده است؛ یعنی به‌طور متوسط هر مجوز کسب‌وکار ظرف مدت ۸ روز در قالب این فرایند صادر شده است. در حال حاضر، ۴۷۰۰ نوع مجوز در درگاه ملی مجوزها، قابل صدور است. به‌طور میانگین برای دریافت هر مجوز فقط ۸.۵ شرط وجود دارد. این شروط شامل موارد ساده‌ای مثل شرط حیات، داشتن سن قانونی و... هستند.

نحوه کار درگاه ملی مجوزها

در درگاه ملی مجوزها متقاضی ابتدا از میان ۴۷۰۰ نوع مجوز متصل به سامانه، مجوز موردنظرش را انتخاب و درخواست خود را ثبت می‌کند. ثبت درخواست در این درگاه، با احراز هویت از طریق پنجره واحد هوشمند دولت و با ورود رمز پیامک شده به گوشی متقاضی انجام می‌شود. قبل از ثبت نهایی درخواست، سیستم از او می‌پرسد آیا همه شرایط و مدارک اعلامی را دارد، یا نه؟ درصورت تأیید، درخواست متقاضی ثبت و بلافاصله استعلام‌ها به‌صورت خودکار و هوشمند دریافت می‌شود.

تا پایان سال گذشته، ۱۸ مرجع ذی ربط در ارائه پاسخ استعلام‌ها، به درگاه ملی مجوزها متصل شده‌اند. استعلام‌هایی مانند حیات، سن، مدرک تحصیلی، نداشتن بدهی مالیاتی و نظایر آن به‌طور خودکار و آنی انجام می‌شود. با هدف ساده‌سازی شرایط صدور مجوزها، ۸۰ درصد مجوزهای موجود در درگاه ملی مجوزها ثبت‌محورند؛ یعنی اگر پاسخ همه استعلام‌های آنلاین مثبت بود، مجوز به‌طور خودکار صادر می‌شود و در کارپوشه متقاضی و بانک اطلاعات کسب‌وکارهای ایران به نشانی qrmojavez.ir قرار می‌گیرد.

شناسه یکتا

براساس قانون تا خرداد ۱۴۰۳ همه دارندگان مجوزهای کاغذی قدیمی هم باید شناسه یکتا و مجوز الکترونیک بگیرند. پس از پایان مهلت قانونی برای دریافت مجوز الکترونیک همه ادارات دولتی و بانک‌ها، در ارائه خدمات فقط شناسه یکتا را می‌پذیرند و مجوز کاغذی را دیگر قبول نمی‌کنند. امیر سیاح می‌گوید: دیگر کاغذ از فرایند صدور مجوزها حذف شده است.

رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی تأکید می‌کند: تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا، حکم قانون است. این کار از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شروع شد و باید تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۳ تمام شود. او در پاسخ به این پرسش که آیا دارندگان ۴ میلیون مجوز کاغذی و قدیمی برای تبدیل مجوزهایشان به مجوز الکترونیک باید خیلی وقت بگذارند، توضیح می‌دهد: این کار اصلا وقت زیادی از آنها نمی‌گیرد؛ فقط کافی است گوشی موبایل‌شان را دست بگیرند و به سایت مجوز دات. آی. ‌آر، مراجعه و دکمه‌ تبدیل مجوز کاغذی به شناسه‌ یکتا را لمس کنند. در این بخش ۴ کد از آنها مطالبه می‌شود، اگر مجوز معتبر داشته باشند، شناسه یکتا را به‌راحتی دریافت می‌کنند.

چرا مجوز الکترونیک بگیریم؟

صاحبان کسب‌وکارهای دارای مجوز اغلب از رقابت نابرابر با کسب‌وکارهای فاقد مجوز گلایه‌مندند؛ حال به‌نظر می‌رسد با اجرای قانون تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیک و صدور شناسه یکتا، این امکان به‌وجود می‌آید تا واحدهای اقتصادی بدون مجوز از این چرخه بازار حذف شوند. با تمهیدات اندیشیده شده، قاعدتا با اتمام موعد تعیین‌شده برای تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا دیگر باید شاهد تعطیلی کسب‌وکارهای غیرمجاز باشیم؛ زیرا غیرمجازها با قطع خدمات دولتی، عملا فعالیت اقتصادی‌شان مقرون به صرفه و امکان‌پذیر نخواهد بود و چاره‌ای جز تعطیلی نخواهند داشت.

سیدامیر سیاح، رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی در این‌باره توضیح می‌دهد: بعضی‌ها می‌گویند، یعنی چه که می‌خواهید مجوز بدهید. این اسمش اجازه نیست؛ اسمش مجوز است. مجوز ماهیت کسب‌وکارها را رسمی می‌کند. وقتی می‌گوییم کسب‌وکارها باید دارای مجوز باشند، به این معناست که بشود موضوع را پیگیری و بر نحوه فعالیت آنها نظارت کرد.

کد خبر 848749 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شاخص کسب و کار اقتصاد

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • کنایه معنادار آذری جهرمی به زاکانی و رئیسی: ظاهرا این روزها نان در «اتوبوس» است
  • مختصات نظم جدید منطقه
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • احمقانه است که از طارمی استفاده نکنیم
  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟