Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@18:46:18 GMT

کرونا مشاغل را تعطیل کرد

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۵۲۵۴۹

کرونا مشاغل را تعطیل کرد

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مسعود بابایی مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۵۰ درصد مشاغل در ایران تحت تاثیر کرونا رکود داشتند، گفت : در این شرایط، کار و تولید برای ایرانیان خیلی سخت‌تر از دیگر نقاط جهان است.

او گفت : اقدامات خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه در کشور بی‌نظیر است که باید به عنوان الگو برای سایر استان‌ها بازگو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: بحران کرونا بر روی اقتصاد ایران بیش از دیگر کشور‌های دنیا تاثیر گذاشت، چون هم با تحریم و هم با مشکلات اقتصادی ما همراه بود.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۵۰ درصد مشاغل در ایران تحت تاثیر کرونا رکود داشتند، ادامه داد: آمار ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار بیکار متاثر از کرونا تنها کسانی بودند که در مشاغل رسمی مشغول به کار بودند.

او ادامه داد: ۷۳۰ هزار نفر به مدت ۴۸ ساعت در سامانه اعلامی برای ثبت‌نام کسانی که در جایی به صورت رسمی کار نمی‌کردند و بیکار شده‌اند، ثبت‌نام کردند.

بابایی با ارائه آمار مقایسه‌ای از وضعیت اقتصادی ایران و جهان، افزود: در این شرایط، کار و تولید برای ایرانیان خیلی سخت‌تر از دیگر نقاط جهان است.

او گفت: قوانین ما در ایران نتوانسته متناسب با شرایط روز پیشرفت کند به همین خاطر با اجرای چنین قوانینی کارگر و کارفرما هر دو به نوبه خود ناراضی هستند.

رئیس کانون شورای اسلامی کارگران کشور با اشاره به وفاق و همدلی خانه صنعت و معدن، کانون کارفرمایان و تشکل‌های کارگری، گفت: کارگران و کارفرمایان یک صدا هستند و این همراهی که در استان کرمانشاه وجود دارد کم‌نظیر است.

اولیا علی‌بیگی افزود: کارگر و کارفرما در یک سنگر هستند، تضاد و تقابلی در بین این دو گروه وجود ندارد.

او وجود تفاهم و همدلی را به معنای نبود مشکل ندانست و گفت: تحریم، کرونا و مشکلات اقتصادی باعث شده که به تولید‌کنندگان سخت بگذرد، استرس و اضطراب نوسانات ارز و کم شدن ارزش پول ملی بیشترین فشار را بر تولیدکنندگان وارد می‌کند.

این فعال حوزه کارگری افزود: بیمه بیکاری حق کارگر و کارفرما است و بیمه نباید برای پرداخت آن سختگیری‌های بی‌مورد داشته باشد؛ طبق قانون باید همه هزینه‌های درمان به عهده دولت و شرکت بیمه باشد کارگر و کارفرما نباید هیچگونه نگرانی در این خصوص داشته باشند.

فرهادی مرزی دبیر اجرایی خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه گفت: خانه صنعت و معدن در سه سال گذشته توانسته خدمات شایانی را برای جامعه تولید و کارفرمایی استان انجام بدهد.

او افزود: خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه به عنوان اولین خانه صنعت و معدن کشور مجتمع قضایی را برای رسیدگی به دعاوی اقتصادی، کارگری و کارفرمایی راه‌اندازی کرد که این اقدام موجب رشد یک پله‌ای کسب‌و کار کشور شد.

مرزی افزود: در همین راستا کمیسیونی متشکل از معاون دادستان و رئیس پیشگیری از جرم دادگستری و سه عضو خانه صنعت و معدن تشکیل شده که حدود ۲۰ روز یک‌بار مسائل حوزه صنعتگران را در این کمیسیون مطرح و بررسی می‌کنیم.

دبیر اجرایی خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه با اشاره به راه‌اندازی مجتمع آموزشی فنی و حرفه‌ای خانه صنعت و معدن، ادامه داد: در راستای آموزش، مهارت و تخصص کارگران، مدیران و فعالین حوزه صنعت، معدن و تجارت و نیاز به مهارت در بکارگیری نیرو‌های جدید در واحد‌های تولیدی با عقد تفاهم‌نامه‌ای با ۱۲ واحد تولیدی مجتمع فنی و حرفه‌ای خانه صنعت و معدن راه‌اندازی کرده‌ایم.

او با اشاره به راه‌اندازی نمایشگاه تولیدات و معرفی توانمندی‌های صنعتی استان کرمانشاه در مرکز خدمات کسب و کار و محل خانه صنعت و معدن، گفت: این نمایشگاه در مساحتی حدود ۶۰۰ مترمربع راه‌اندازی شده است.

مرزی افزود: قبل از شیوع کرونا نیز تفاهم‌نامه‌ای با آموزش پرورش داشتیم که در مدارس استان ضمن بازدید از نمایشگاه، یکی از کارآفرینان در سخنرانی شرکت کرده و با صحبت‌ها و نصایح آن‌ها، دانش‌آموزان بهره‌مند می‌شدند.

او با بیان اینکه تمام هزینه‌های خانه صنعت و معدن را اعضای هیأت رئیسه تقبل کرده، گفت: تعدادی از واحد‌های تولیدی و کارآفرینان به این بخش خصوصی کمک می‌کنند به گونه‌ای که توانسته‌اند خانه بهداشتی در حد درمانگاه در فضایی بالغ بر ۱۵۰ مترمربع جهت ارائه خدمات پزشکی و درمانی رایگان به پرسنل شرکت‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی فرامان، بیستون و زاگرس راه‌اندازی کنند .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت و معدن معدن و تجارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ویروس کرونا خانه صنعت و معدن کارگر و کارفرما استان کرمانشاه راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۲۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تعطیلی و یا نیمه‌فعال بودن واحدهای صنعتی یکی از چالش‌های حوزه تولید و اشتغال لرستان محسوب می‌شود، موضوعی که موجب شده بسیاری از فرصت‌های شغلی در این استان از دست برود.

در لرستان واحدهای صنعتی بسیاری وجود دارد که روزگاری در نوع خود از بهترین واحدهای اقتصادی در کشور محسوب می‌شدند، اما طی سال‌های گذشته و اخیر به دلیل برخی مسائل و مشکلات این واحدها دیگر آن پویایی گذشته را ندارند و به طور عمده رو به تعطیلی رفته‌اند.

«پارسیلون» خرم‌آباد که همواره از آن به‌عنوان «زخم کهنه» صنعت لرستان یاد می‌شود، سال‌هاست که تعطیل شده است، مجموعه‌ای که کارگران زیادی در آن مشغول به کار بودند و سهم خوبی در حوزه اشتغال و تولید لرستان بر عهده داشت.

متأسفانه این کارخانه بعد از واگذاری به بخش خصوصی دچار مشکلات متعددی شد و همین امر موجب تعطیلی و از کار بیکار شدن بیش از دو هزار کارگر آن شد.

در سال‌های اخیر پیگیری برای احیای این مجموعه صنعتی از سوی برخی از مسئولان لرستان در دستور کار قرار گرفت، یکی از روش‌هایی که برای احیا و فعالیت مجدد این مجموعه در دستور کار قرار گرفت، تبدیل‌شدن آن به منطقه ویژه اقتصادی بود، موضوعی که علی‌رغم وعده‌های مسئولان همچنان عملیاتی نشده است.

امروز معاون اجرایی رئیس‌جمهور از این مجموعه بازدید و بر لزوم تعیین تکلیف این مجموعه تأکید کرد.

سرمایه‌گذار اراده‌ای برای احیای مجموعه ندارد

بهمن جعفری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در جریان بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از این مجموعه، اظهار داشت: بر اساس اعلام کارشناسان با یک بازسازی و از طریق تعدادی دستگاه جدید، امکان تولید در این مجموعه وجود دارد تا به نقطه سربه‌سر برسد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ با حضور رئیس‌جمهوری و سفر دولت سیزدهم به لرستان مصوبه‌ای مبنی بر اینکه بانک‌هایی که طلب از این مجموعه دارند، با شرکت «آتیه دماوند» یک کنسرسیوم تشکیل و نسبت به تأمین منابع مالی آن اقدام کنند تا مجموعه احیا شود، گفت: از طرف دیگر، مجوزی از قبل باتوجه‌به مصوبات مجلس در قالب لایحه‌ای که دولت به مجلس داده بود، تصمیم بر این شد که این مجموعه در بین مناطق ویژه اقتصادی قرار گیرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، ادامه داد: با حضور کارشناسان مجمع تشخیص مصلح نظام، این مجموعه به‌عنوان منطقه ویژه اقتصادی معرفی شد، استاندار وقت و معاونت اقتصادی ایشان بالغ بر ۵۰ جلسه دراین‌رابطه برگزار تا این مصوبه دولت عملیاتی شود.

جعفری، تصریح کرد: تأکید استاندار سابق نیز بر این بود که در صورت احیای این واحد، مجموعه را برای تبدیل به منطقه ویژه اقتصادی معرفی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه شرکت آتیه دماوند ۸۷ درصد سهام این مجموعه را دارد؛ اما اراده‌ای از سوی این شرکت برای احیای مجموعه وجود نداشت، گفت: در این راستا استاندار سابق تأکید کردند که مجموعه به بخش خصوصی واگذار شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، گفت: در راستای واگذاری به بخش خصوصی هم این مجموعه چون تعطیل شده بود و هیچ مجمع‌عمومی سالانه‌ای هم برایش تشکیل نشده بود، فاقد صورت‌های مالی بود، گفت: به همین دلیل برای شرکت حسابرس ویژه انتخاب شد، تمامی دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت احصا شد، در نهایت توسط کارشناسان رسمی دادگستری ارزش‌گذاری شد.

مجموعه باید به بخش خصوصی واگذار شود

جعفری، بیان داشت: مبلغ این مجموعه نیز دو هزار میلیارد تومان تعیین شد، دو مرحله مزایده نیز در نیمه دوم ۱۴۰۲ برگزار شد که سرمایه‌گذاران برای آن مراجعه نکردند، این در حالی است که اطلاع‌رسانی به هلدینگ‌های بزرگ، انجمن صنعت نساجی کشور و… صورت گرفت.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ جلسه ستاد تسهیل را برگزار و یکی از بدهی‌های این مجموعه مبلغ ۵۳ میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بود که ۲۹ میلیارد تومان تخفیف گرفتند و قرار شد که ۲۴ میلیارد تومان دیگر را تسویه کنند، افزود: از این مبلغ هم دو قسط یک میلیاردتومانی مانده و در صورت پرداخت عملاً دیگر بدهی با تأمین اجتماعی نخواهد داشت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، تصریح کرد: در حوزه مالیات نیز ۱۴.۶ میلیارد تومان بدهی داشت که در ستاد تسهیل مصوب شد و ۱۰ میلیارد تومان آن بخشوده شد و چهار میلیارد ماند که از سوی شرکت آتیه دماوند تسویه شد.

جعفری، گفت: به آب منطقه‌ای هم ۹ میلیارد تومان بدهی داشت که بر اساس مصوبه ستاد تسهیل استان، هشت میلیارد تومان آن معاف و یک میلیارد تومان دیگر آن پرداخت شد، بدهی برق آن هم پرداخت شد.

وی با تأکید تاکید کرد: برخی از بانک‌ها هم از مجموعه طلب دارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با بیان اینکه الان این مجموعه در مرحله واگذاری مجدد است، گفت: شرایط واگذاری مجموعه تسهیل و به بخش خصوصی واگذار شود، الان دو بخش خصوصی متقاضی مجموعه هستند.

سرمایه‌گذار باید خودش را اثبات کند

محسن منصوری معاون اجرایی رئیس‌جمهور در واکنش به سخنان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، اظهار داشت: برای اینکه سرمایه‌گذار اثبات کند می‌تواند بار سنگین منطقه ویژه اقتصادی را بردارد، اول خودش را ثابت کند و فعالیت خود را آغاز کند، سپس بارگذاری جدید را در این مجموعه انجام دهد.

وی گفت: روشن است که کسی با این شرایط مجموعه را خریداری نمی‌کند، علت آن هم ارزش‌گذاری دو هزار میلیاردتومانی برای مجموعه است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور، افزود: نزدیک به ۹۰ درصد سهام این مجموعه از آن بانک صنعت و معدن است، اگر می‌دانستیم این موضوع را، مدیرعامل این بانک را امروز همراه خود می‌آوردیم، تا آن را تعیین تکلیف کنیم.

منصوری گفت: بااین‌وجود به نظرم مشکل مجموعه قابل‌حل است، سهام عمده این مجموعه مربوط به یک بانک است، این بانک، بانک دولت است و ملاحظات حاکمیتی را رعایت می‌کند و قابل‌حل و فصل است.

وی، افزود: با مدیرعامل این بانک در مسیر صحبت خواهم کرد که مشکل مجموعه را حل کنند.

صاحب کارخانه باید تعیین تکلیف کند

ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در جریان این بازدید، تأکید کرد: شرکت آتیه دماوند باید دررابطه‌با این مجموعه به‌عنوان سهام‌دار اصلی تصمیم خود را باید بگیرد.

وی ادامه داد: این شرکت باید اعلام کند که می‌خواهد این مجموعه را واگذار کند یا نه دلیل اینکه نمی‌تواند مجموعه را فعال و احیا کند را اثبات کند، اگر نمی‌تواند فعال کند ما باید دنبال بخش خصوصی برویم و راه‌های دیگر را طی کنیم.

استاندار لرستان، تأکید کرد: شرکتی که صاحب کارخانه است و باید تعیین تکلیف کند.

کد خبر 6099474

دیگر خبرها

  • معدن بعد از نفت دومین زمینه ثروت آفرینی برای کشور است
  • ثبت بیش از ۲۰۰ هزار شرکت تعاونی در سیستان و بلوچستان
  • پذیرش ۵۷ مقاله در نهمین کنفرانس ملی مکانیک سنگ ایران
  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • وجود ۲۰۰ معدن فعال در کردستان
  • بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان
  • وزیر صنعت معدن و تجارت شامگاه دوشنبه وارد اراک شد
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • صادرات ۱۰۸ هزار تنی کالا به روسیه در فروردین ماه
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم / لیتیوم می‌تواند صنعت استان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد