Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، سعیده حاجی علی کنگانی، مدرس مدرسه دینی بنات الرسول کنگان، عصر دوشنبه 20 بهمن در وبینار «شمیم دخت نبی اکرم(ص)» که به همت معاونت های ایران و امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا(س) و دهه مبارک فجر گفت: از آغاز طلوع فجر اسلامی که با آن انسان را ازبندگی و بردگی غیر خدا آزاد کرد، در طول این مسیرهزار و چهارصد ساله با برکتش تاکنون، اسلام شاهد بروز و ظهور زنان بسیار عظیم و بزرگوار بوده که تاریخ اسلام وجهان آنها را به عنوان نمادهای نیک و الگوهای شایسته برای زنان در همه عرصه ها در دفتر ایامش ثبت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنانی که با از خودگذشتگی و موضع گیری صحیح و قابل احترام توانستند تاثیربسیاربزرگی بر روند انتشارو حرکت رسالت حق در جهان داشته باشند ومایه افتخار اسلام و مسلمین شده اند.
 
وی افزود: از اولین این زنان، بانو فاطمه زهرا علیها السلام سرور بانوان دو عالم و دختر پیامبرﷺ است که قطعا ایشان سرور و بزرگ بانوی اسلام و ازشخصیت های موثر است. ایشان نقش موثری در حمایت ازپیامبرﷺ در مقام دختر و در دفاع از اسلام بعنوان یک زن مسلمان و یک همسر و یک مادر در جامعه اسلامی داشتند؛ که به وسیله آن به بالاترین منازل کمال رسیدند.
 
کنگانی درباره شخصیت و منزلت حضرت زهرا (س) خاطرنشان کرد: در تبیین شخصیت و مقام و منزلت ایشان در اسلام و نزد رسول اللهﷺ روایات زیادی در منابع فریقین به وفور یافت می شود؛ از جمله در حدیث صحیح آمده که: رسول الله ﷺ می فرماید:« فاطمةَ سيِّدةُ نساءِ أَهْلِ الجنَّةِ»
وهمچنین در روایت دیگری آمده است که رسول الله ﷺ فرمودند: «یافاطمة ، أما ترضین أن تکونی سیّدة نساء العالمین أو سیّدة نساء هذه الأُمّة؟»
 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با نگاهی حتی گذرا به مجموع این احادیث در می یابیم که ایشان سرور بانوان هر دو جهان است؛ واین سروری را به سبب کمالات و شبیه بودن به پدر بزرگوارشان کسب کرده اند؛ پدری که در دامنش پرورش یافته و تعالیم اسلامی و قرآنی را از ایشان  فراگرفته است؛ ایشان نیز همانند پدرش رسول الله ﷺ که اسوه مؤمنان است، الگوی زنان جامعه اسلامی است.
 
کنگانی تأکید کرد: شناخت این بانوی بزرگ و خدمات ارزنده ایشان به جامعه اسلامی امری ضروری و پرداختن به آن حائز اهمیت است تا زنان معاصر توقعاتی که از آنها در مقابل دین و وطن وخانواده شان می رود را بشناسند؛ بخصوص دراین زمان که دشمنان تلاش می کنند تا زن مسلمان را از تکالیفی که دین مبین اسلام برای او ترسیم کرده منصرف کنند.
 
وی در ادامه توضیح داد: زن مسلمان با تمسک به این الگوی والای اسلامی می تواند توازن لازم را جهت ایفای نقش خود در خانواده و جامعه حفظ کند، و به رضای خدای و اهداف اسلام برسد. زنانی امثال این بانوی بزرگوارعلیها السلام که در صدر اسلام خوش درخشیدند و نقش خود را خوب فهمیدند و اسلام بوسیله امثال آنها حفظ شد و در جهان منتشر شد.
 
این مدرس حوزه علمیه اهل سنت اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران انقلابی مردانه نبود. زنان از نخستین سنگ بنای انقلاب در سال های حکومت پهلوی اول و ماجرای کشف حجاب به شکلی جدی نقش آفرینی خود را آغاز کردند و برای دفاع از ارزش هایی که به آن باور داشتند، در برابر فرمان رضاخان ایستادند و در این مسیر بعضاً از جانشان گذشتند. امام خمینی رحمت الله علیه می فرماید:«ما نهضت خودمان را مدیون زن ها می دانیم.»
 
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی به دور از تفکیک جنسیتی، تحولی بود که بنیانگذار آن همواره به اهمیت حضور زنان صحه می گذاشتند ومی فرمودند: «ما مفتخریم که بانوان و زنان پیر و جوان و خرد و کلان در صحنه های فرهنگی و اقتصادی و نظامی حاضر و هم دوش مردان یا بهتر از آنان در راه تعالی اسلام و مقاصد قرآن کریم فعالیت دارند.» ایشان بر مشارکت بانوان در انقلاب تاکید می کردند و می فرمودند: «شما زنان باید در همه صحنه ها و میدان ها آن قدری که اسلام اجازه داده وارد باشید.»
 
کنگانی خاطرنشان کرد: این روشن فکری و اهتمام رهبران انقلاب به جایگاه زن سبب ایجاد نسلی از جوانان شد که انقلاب و حرکت انقلابی را به ثمر رساند؛ و بعد از آن جهت حفظ آن فرزندان و همسران خود را راهی میدان های کارزار کردند تا این آرمان ها حفظ شود.
 
وی تأکید کرد: زنان می توانند بذر تقریب و وحدت را با استناد به آیه: « وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا » دروجدان کودکان خود بکارند و امتی متحد و منسجم در راستای تعالیم قرآنی پرورش دهند. امروز نیز فرمان کشف حجاب بانوان در جامعه وجود دارد، البته نه با سلاح گرم بلکه با سلاح نرم رسانه ای و فرهنگی بر زنان ما اعمال می شود تا الگوهای غربی بجای الگوهای اصیل اسلامی قرار گیرند تا به این ترتیب رسالت آنها در جامعه از بین رود.  این تشبیه حضرت آیت الله خامنه ای در مورد خطر ابزار رسانه ای بسیاردقیق و ظریف است، که می فرمایند: «رسانه های دشمن، همان سلاح شیمیایی در جنگ نظامی است.» واینجا نقش مهم زن در ساخت سپری از جنس تقوا و ایمان راسخ و یقین تام در وجدان نسل ها ظاهر می شود، تا کانون خانواده و جامعه را در مقابل این سلاح شیمیایی حفظ کند.
 
وی اظهار داشت: در عصری که بزرگترین ترفند دشمنان اسلام ایجاد تفرقه به وسیله نعره های نژاد پرستی و تندروی دینی و تکفیراست، تا بتوانند به راحتی در این جمع مفترق و متفرق نفوذ کنند و چیره گردند، این بانوان هستند که این علف هرز مزرعه بشری را برمی چینند و به جای آن بذر صلح و تقریب، وحدت و همدلی را در وجدان نسل ها می کارند؛ ویک نسل محمدی با آرمان های عالی تحویل جامعه می دهند.
 
وی سخنان خود را با کلام حضرت آیت الله خامنه ای حفظه الله به پایان برد که ایشان می فرمایند:
« زن با نقاط قوت زنانه خود که خدای متعال در وجود او به ودیعه گذاشته -مخصوص زن است- همراه با ایمان عمیق، همراه با استقرار ناشی از اتکاء به خدا و همراه با عفت و پاکدامنی – که فضای پیرامون اورا نورانیت می بخشد- می تواند در جامعه یک نقش استثنایی اینگونه ایفا کند؛ هیچ مردی قادربه ایفای چنین نقشی نیست؛ مثل کوه استواری از ایمان، در عین حال مثل چشمه جوشانی از عاطفه و محبت و احساسات زنانه، تشنگان و محتاجان نوازش را از چشمه صبر و حوصله و عاطفه خود سیراب می کند؛ اگر زن با این خصوصیات در عالم وجود نبود، انسانیت معنا پیدا نمی کرد.»
و « برترین زنان تاریخ کسانی هستند که از خودشان، خرد، اراده، تصمیم درست، و شخصیت انسانی نشان داده اند.»
 
کنگانی در پایان ابراز امیدواری کرد که همه ما از الگوهای نیک اسلامی و بانوان بزرگ آن سرمشق بگیریم و در جهت تعالی جامعه خود گام دوم را با ثبات در جهت صحیح برداریم، و با چنگ زدن به تعالیم رسول الله ﷺ و سفارشات قرآن به سر منزل مقصود برسیم.
 
تهیه و تنظیم خبر: فرشته صدیقی
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: رسول الله ﷺ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۲۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دین اسلام مدافع اصلی حقوق زنان است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) که به دعوت مسلمانان برزیل برای شرکت در همایش «اسلام؛ دین گفت‌وگو و زندگی» به این کشور سفر کرده است، در جمع تعدادی از بانوان مسلمان منطقه آمریکای لاتین، با اشاره به ویژگی‌های منحصر به‌فرد زنان اظهار کرد: زن دارای توانمندی‌های شخصی و جمعی است که یکی از این توانمندی‌های شخصی، بحث تربیت است. عاطفه‌ای که در وجود زن قرار دارد، نمونه‌ای از مهر الهی است، البته مهر الهی خودش هزاران برابر بیشتر از مهر مادری است. نقش تربیتی در خانواده به زن داده شده و نقش تربیتی مادر، بسیار برجسته است و این موارد به بخش توانمندی فردی زنان برمی‌گردد. در زمینه سلوک الهی و تلطیف هم، روح زن می‌تواند رشد زیادی داشته باشد. در بخش توانمندی اجتماعی زنان هم می‌توان گفت اگر مجموعه‌ای از ظرفیت‌های مربوط به زنان در فعالیت‌های اجتماعی جمع شود، یک قدرت شکست‌ناپذیر خواهد شد.

وی ادامه داد: هر کدام از شما حاضران در این نشست می‌توانید در جای خودتان، یک سری فعالیت‌های فردی داشته باشید، اما اگر این فعالیت‌های فردی با هم جمع شود، تبدیل به فعالیتی عمیق و گسترده اجتماعی خواهد شد و لازمه‌اش این است که انسان دنباله‌رو تشکلی باشد. چرا بانوان آمریکای لاتین در برابر کشته شدن یک سری از زنان که بی‌گناه کشته می‌شوند، نباید موضع بگیرند؟ زنان آمریکای لاتین که می‌بینند بچه‌های بی‌گناه کشته می‌شوند، چرا از آنها دفاع نکنند و صدای خودشان را به جهان نرسانند؟ چرا به دنبال این نباشند که استیفای حقوق زنان در جامعه بشری را به صورت حقوقی دنبال کنند؟ آنها در صورت ایجاد تشکل می‌توانند نشست‌های علمی با موضوع زن، زن در اسلام، زن در غرب در همه کشورهای منطقه آمریکای لاتین برگزار کنند.

دین اسلام؛ مدافع اصلی حقوق زن

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) افزود: در یک قرن اخیر آخرین دفاعی که در غرب از زنان شده، در حوزه فمینیسم بوده که شما مطلع هستید هنوز هم امروزه دست به استفاده ابزاری از زنان می‌زنند. اگر آنها خودشان را پیشرفته می‌دانند، به قوانین مونتسکیو و جاهای دیگر مراجعه کنید تا ببینید در مورد زن چه گفته‌اند. باید در این خصوص مطالعه کنید و بگویید که مدافع اصلی حقوق زن در اسلام، تعریف شده است. اصطلاحات حقوقی را یاد بگیرید و در جلسات سازمان‌های بین‌المللی، شرکت کنید و بگویید که اسلام تنها دینی است که می‌تواند از حقوق انسان و از جمله حقوق زنان، دفاع کند.

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی با اشاره به رساله حقوق امام سجاد (ع) اظهار کرد: غربی‌ها می‌گویند ما حقوق بشر را پایه‌گذاری کردیم، سابقه این ادعا، صد سال است؛ در حالی که امام سجاد (ع) هزار و دویست و پنجاه سال پیش، رساله حقوق را نوشته است. کلمات پیامبر (ص) و کلمات حضرت امیرالمومنین (ع) در مورد زنان موجود است و همه این محتواها جزو حقوق زنان در اسلام است. باید هویتی که اسلام به زنان داده است را به جامعه غربی و جامعه جهانی معرفی کنید.

وی اضافه کرد: همان طوری که باید شخص خودمان را باور کنیم و به خودباوری فردی برسیم، به لحاظ جمعی هم باید به خودباوری جمعی و خودجمعی برسیم. خودباوری جمعی، یک ظرفیت کمی و کیفی ایجاد می‌کند. زنان یک سرمایه عظیم اجتماعی هستند، البته در طول تاریخ دوران‌های مختلفی بر زنان گذشت، دورانی بود که زنان به عنوان موجودات بی‌هویت معرفی می‌شدند و حتی به لحاظ فرهنگ، کار به جایی رسید که داشتن دختر، ننگ محسوب می‌شد! اینکه دین، داشتن دختر را نعمت می‌داند که اگر نعمت بیاید، برکت بر خانه نازل می‌شود به خاطر آسیب‌هایی بود که در آن زمان نسبت به دختران وجود داشت. بی‌هویتی و استفاده ابزاری، بدترین چالش در مورد زنان بوده و این مسئله در دوران جاهلیت کهنه، بسیار وجود داشت، متأسفانه زمانی بود که بعد از مرگ مرد، زن به عنوان ارث پسر بزرگ دانسته می‌شد. در چنین زمانی، پیامبر اکرم (ص)، خود را مدافع هویت و کرامت زنان دانستند و مدافع حقوق زنان بودند و به یک معنا، قربانی دفاع از حقوق زنان شدند، چون به این خاطر، مشرکان ایشان را ابتر و مقطوع‌النسل معرفی کردند. کار به جایی رسید که پیامبر برای دفاع از این کرامت، دست دخترشان را می‌بوسیدند و تصویر جدید، عمیق و دقیقی را از زن ارائه دادند.

برابری زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) افزود: زن می‌تواند آرام‌بخش جامعه و خانواده و مکمل تربیت نسل بشر باشد، او این نقش اصلی را می‌تواند به خوبی در خانه ایفا کند و این نقش بسیار مهمی است که به زنان داده شده است. مسئولیت زن، فقط ماندن در خانه نیست، بلکه می‌تواند فعال اجتماعی هم باشد و او حتی می‌تواند نه فقط در بخش تربیتی؛ بلکه در بخش‌های فرهنگی و سیاسی هم جریان‌ساز باشد. زن این گونه، هویت عالی پیدا می‌کند و در کنار مردان به آن رشد عالی می‌رسد. حتی برخی از زنان، رشدشان در این بخش از مردان هم بیشتر است، تا جایی که رسول اکرم (ص) می‌فرماید: زدن زنان، کار آدم‌های پست و همسران پست است. تمام مقاماتی که برای مردان مثل حیات طیبه وجود دارد، برای زنان هم هست؛ «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَی وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً»؛ انسانیت، زن و مرد نمی‌شناسد، بلکه انسانیت به کرامت برمی‌گردد. در روایات آمده است که «عده‌ای از یاران ارشد امام زمان (عج)، از زنان هستند».

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی با اشاره به عدم تفاوت زنان و مردان در کمال اظهار کرد: خداوند در آیه ۱۳ سوره حجرات می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَیٰ وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ». خداوند آن قدر هویت و کرامت زنان را بالا می‌برد که برخی از زنان، توسط پروردگار در قرآن به عنوان الگو معرفی شده‌اند. خداوند به واسطه حضور زن، جریان کوثرگرایی را در برابر تکاثرگرایی در جامعه محقق می‌کند. جریان کوثرگرایی ماهیت توحیدی دارد که این به برکت حضرت زهرا (س) است. از سوی دیگر، افراد در تکاثرگرایی به مالشان می‌نازند. در قرآن درباره زنان از تعابیری استفاده شده که همان تعبیر برای مردان استفاده گردیده و حتی از این تعابیر استفاده نبوت و امامت هم می‌شود، مثل آیه «وَإِذْ قَالَتِ الْمَلَائِکَةُ یَا مَرْیَمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاکِ وَطَهَّرَکِ وَاصْطَفَاکِ عَلَیٰ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ» که در مورد حضرت مریم (س) است.

وی افزود: اسماً همسر جعفر بن ابی‌طالب به حبشه هجرت کرد، زمانی که به مدینه برگشت پرسید: آیا آیه‌ای در مورد زنان آمده است یا نه و اگر آیه‌ای نیامده، همه ما ضرر کردیم. اسماً به نزد رسول اکرم (ص) آمد و از ایشان پرسید: یا رسول‌الله آیا آیه‌ای در مورد زنان نیامده است؟ پیامبر (ص) پاسخ دادند: چرا، آیه ۳۵ سوره احزاب در این خصوص نازل شده که خداوند می‌فرماید: «إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِینَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِینَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِینَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِینَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِینَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِینَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِینَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاکِرِینَ اللَّهَ کَثِیرًا وَالذَّاکِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا». اسماً از شنیدن این آیه بسیار خوشحال شد. این آیه حکایت از این دارد که همه مقاماتی که برای مردان است، برای زنان نیز می‌باشد و اشاره به برجسته بودن نقش زن دارد.

نقش آرام‌بخشی زن در خانواده

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) ادامه داد: علامه جوادی آملی از بزرگان فقه و حکمت و فلسفه و عرفان هستند و ایشان چهل سال است که تفسیر کل قرآن را می‌گویند و مهمترین تفسیر این زمان، به نام «تفسیر تسنیم» در ۷۵ جلد به نوشته علامه جوادی آملی است. ایشان کتابی به نام «زن در آئینه جلال و جمال» دارند که حتماً بانوان باید این کتاب را بخوانند. علامه جوادی آملی در این کتاب تعبیر لطیفی دارد با این مضمون که مرد مظهر جلال الهی و زن مظهر جمال الهی است. آرامش جمال به جلال، و آرامش جلال به جمال است، لذا خداوند در قرآن می‌فرماید: این‌ها به همدیگر سکونت و آرامش می‌دهند. در انجیل آمده که این آرامش از طرف زن به مرد است، اما علامه طباطبایی (ره) در تفسیر المیزان می‌نویسد: این آرامش هم از طرف زن به مرد و هم از طرف مرد به زن است.

وی در ضرورت هم‌افزایی و همکاری میان فعالان زن خاطر نشان کرد: ما باید به سمت تشکل‌سازی و سازماندهی برویم. جمعیت بانوان اهل‌بیت (ع) در صورت تشکیل می‌تواند برکات زیادی را برای بانوان این منطقه عظیم داشته باشد. این تشکل می‌تواند نشست‌های علمی را در موضوعات مختلف مربوط به زنان داشته باشد و بیانیه‌های متعددی در دفاع از حقوق زنان منتشر کند و جلساتی را به صورت مجازی در مناسبت‌هایی همچون ولادت‌ها و شهادت‌ها برگزار کند و شاهد حضور اعضای تشکل در کنفرانس‌های مختلف باشیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) در پایان با ابلاغ سلام رهبر معظم انقلاب به جوانان و بانوان آمریکای لاتین گفت: من به حاضران در این جلسه توصیه می‌کنم که دیدگاه‌های امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله خامنه‌ای را در مورد زنان مطالعه کنند. امام خمینی (ره) می‌فرمودند: ما مأمور به تکلیف و وظیفه هستیم. ما باید به وظایف خودمان به درستی عمل کنیم، چرا که تاریخ در مورد ما قضاوت خواهد کرد.

کد خبر 6093965 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • ایران اسلامی الگوی وحدت و برادری در جهان است
  • ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند
  • بصیرت افزایی بزرگترین ضربه به طرح‌های استکباری دشمنان است
  • صهیونیست ها از اتحاد کشورهای اسلامی ترس دارند/ وحدت جهان اسلام از مهمات پیروزی بر صهیونیسم است
  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است
  • معرفی رئیس تبلیغات اسلامی جغتای
  • نقش حماسی بانوان در دفاع مطهر بی بدیل است
  • دین اسلام مدافع اصلی حقوق زنان است
  • به اسم آزادی به کام برهنگی!
  • دشمن چگونه سعی در عرفی‌سازی بی‌حجابی در جامعه‌ دارد؟