Web Analytics Made Easy - Statcounter

عمر طولانی و زندگی بهتر نیازمند داشتن سلامت جسمی و روحی است که برای کسب این دو ۵ فاکتور اصلی معرفی شده است که در ادامه از آن ها مطلع خواهید شد.

 

به گزارش برنا؛ عمر طولانی نیازمند تعهد داشتن به یک سبک زندگی سالم است. نتایجی که افراد در قرن 21 به آن دست پیدا کرده اند، هم این موضوع را به اثبات رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علمی که توانسته است از عادت های مربوط به سبک زندگی پرده برداری کند، می تواند طول عمر افراد را نیز افزایش دهد.

محققان بر روی 433268 نفر بین سنین 38 تا 73 سال مطالعه ای انجام دادند. در این مطالعه این افراد خود را کاملا صبح گرا، نیمه صبح گرا، کاملا عصرگرا یا نیمه عصرگرا می دانستند. سلامت آن ها به مدت 6 سال و نیم زیر نظر بود و علت مرگ آن ها هم با مدارک پزشکی به ثبت رسید.

محققان بعد از توجه به موضوع سن و جنسیت، مصرف سیگار، شاخص توده بدنی، میزان خواب و دیگر متغیرها به این نتیجه رسیدند که افراد کاملاً صبح گرا و کاملاً عصر گرا 10 درصد احتمال مرگ بیشتری به دلایل مختلف دارند. در واقع هر گونه سحرخیزی یا عصرگرایی کامل می تواند عامل افزایش دهنده احتمال مرگ باشد.

شب زنده دارها تقریباً دو برابر احتمال بیشتری نسبت به افراد سحرخیز برای اختلالات فیزیولوژیکی دارند، علاوه براین 30 درصد بیشتر در معرض دیابت هستند.

خطر بیماری تنفسی 23% و خطر بیماری های گوارشی برای این افراد 22 درصد بالاتر است. اختلالات گوارشی شامل وضعیت هایی مثل یبوست، سندروم روده بی قرار، بواسیر، فیستول، عفونت مقعدی، بیماری دیورتیکولی، کولیتیس، پولیپ روده و سرطان هستند.

بر اساس مطالعات انجام شده و طبق گفته کریستین ال نوتسون، پروفسور نورولوژی، بخشی از شب زنده دار بودن به ژنتیک مربوط است، اما افراد می توانند آن را تنظیم کنند.

نوتسون در این زمینه می گوید :بهتر است به تدریج و با تمرین، خود را به زودتر خوابیدن عادت دهید.

قبل از خواب با گوشی تلفن همراه کار نکنید تا بتوانید خودتان را از شب زنده داری نجات دهید.

اگرچه دلایل مختلفی برای افزایش مرگ و میر وجود دارد که هنوز ناشناخته باقی مانده است، اما انسان ها باید بدانند که شب زنده داری می تواند نتایج زیادی روی سلامت آن ها داشته باشد.

اجتناب از مصرف دخانیات

همیشه و همه جا با بیان عوارض مصرف دخانیات به ترک سیگار تاکید شده است و قطعا همه شما میدانید که این عادت مخرب چطور جسم و روح فرد مصرف کننده را دچار آسیب می کند پس با ترک آن برای همیشه به سمت زندگی سالم تر و عمر طولانی تر بروید.

کاهش وزن و تناسب اندام

از عوارض کاهش وزن همین بس که عامل ابتلا به بیماری های کشنده قلبی و عروقی است و چنانچه می دانید حملات قلبی یکی از اصلی ترین عوامل مرگ و میر در جهان است پس برای مصون نگه داشتن خود از این عامل مرگ برای کاهش وزن و عمر طولانی تر اقدام کنید.

انجام حرکات ورزشی حداقل یک ساعت در هفته

ورزش تمام اعضای جسم و اجزای روح تان را به سمت سلامت بیشتر سوق می دهد و شما را از عوامل بیماری زا دور خواهد کرد پس علاوه بر دریافت اثرات نشاط آور ورزش برای افزایش طول عمر سالم خود ورزش کنید.

پیاده روی و یا دوچرخه سواری به مدت 40 دقیقه در روز

تحقیقات انجام شده بر روی 20721 مرد اهل سوئد در سنین بین 45 تا 79 سال به مدت 11 سال نشان داده است که 4 مرد از 5 مرد با دنبال کردن این نوع سبک زندگی از حملات و سکته های قلبی در امان بوده اند.

مردانی که از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی خودداری کردند، در رژیم غذایی خود مواد غذایی سالم به خصوص سبزی و میوه جات قرار دادند و مهمتر از همه ورزش و پیاده روی انجام داده اند تا 35 درصد از بیماری ها و خطرات جدی سلامتی به دور مانده اند.

بنابراین برای داشتن زندگی سالم و عمر طولانی باید خواب مناسب، خودداری از مصرف دخانیات، تناسب اندام و ورزش مناسب را در برنامه روزانه خود قرار دهیم.

راه کارهایی برای خوابیدن

اگر نمی توانید در ساعات اولیه شب بخوابید و صبح هم دیر بیدار می شوید، راهکارهای ساده ای برای رفع این مشکل وجود دارد که که برخی از آن ها عبارتند از :

- برای این که روتین خواب خود را بهبود ببخشید، اول از همه ساعت خواب خود را منظم کنید. این کار شما باعث برنامه ریزی مغز و تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن برای خواب و بیداری در ساعت مشخص می شود.

- طبق مطالعات انجام شده، بیشتر جوانان به 6 الی 9 ساعت خواب شبانه نیاز دارند. با تمرین و بیدار شدن در این محدوده ساعت، می توانید یک برنامه منظم خواب داشته باشید.

- بسیار مهم است که سعی کنید هر روز سر یک ساعت از خواب بیدار شوید. متخصصان در این زمینه می گویند:شاید ایده خوبی باشد که بعضی از شب ها ساعت خواب خود را عقب بیندازیم، اما انجام چنین کاری قطعاً باعث بهم زدن روتین خواب می شود و به مرور برای سلامتی مضر خواهد بود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سلامت پیری مصرف دخانیات عمر طولانی شب زنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۳۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟

ایتنا - نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که برای دست‌ یافتن به سلامتی مطلوب باید روزی چهار ساعت را به درجاتی از فعالیت بدنی اختصاص دهید.
وقت آن است که تکانی به خود بدهید- احتمالا خیلی بیشتر از پیش. 

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که برای دست‌ یافتن به سلامتی مطلوب باید روزی چهار ساعت را به درجاتی از فعالیت بدنی اختصاص دهید.

محققان دانشگاه صنعتی سوینبرن استرالیا رفتار دو هزار نفر را در بازه زمانی ۲۴ ساعته تجزیه و تحلیل کردند، تا برای دستیابی به سلامتی مطلوب و بهینه، ترکیبی مناسب از تمرین بدنی و استراحت را تعیین کنند.  

زمان‌بندی و تفکیک ایدئال تقریبا این بود: هشت ساعت خواب، پنج ساعت ایستادن، شش ساعت نشستن و تقسیم چهار ساعت برای فعالیت بدنی سبک و متوسط.

رعایت این تقسیم‌بندی به کنترل قند خون و ارتقای سلامتی قلب کمک می‌کند.

فعالیت بدنی متوسط تا شدید می‌تواند پیاده‌روی سریع یا دوچرخه‌سواری باشد یا دویدن آهسته، پریدن و رقص ایروبیک، برای فعالیت بدنی سبک هم می‌توان هر فعالیتی از پیاده‌روی گرفته تا آشپزی و کار خانه یا حتی خندیدن با صدای بلند را به فهرست افزود.

 

گروه تحقیقاتی دانشگاه سوینبرن به افراد توصیه می‌کند شب‌ها هشت ساعت و ۲۰ دقیقه بخوابند تا سلامتی کلی‌شان حفظ شود و از خوابیدن کمتر یا بیشتر از میزان توصیه‌شده اجتناب کنند. 

این تحقیق تاییدی بر توصیه‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا است که تاکید می‌کند دست‌کم هفت ساعت خواب شبانه داشته باشیم. خطرات کم‌خوابی به‌خوبی مشخص و مستند شده است اما خوب است بدانیم که خواب بیشتر از ۹ ساعت در شب با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

محققان تاکید کردند که صرف زمان کمتر برای نشستن و زمان بیشتر برای ایستادن، انجام دادن فعالیت‌های بدنی و خواب کافی، بر سلامتی قلب و عروق تاثیرگذار است. رعایت این زمان‌بندی فعالیت‌ها طیف گسترده‌ای از نشانگرهای سلامتی را در برمی‌گیرد و ۲۴ ساعتی را شکل می‌دهد که به سلامت کلی بهتر منجر خواهد شد. 

دیگر خبرها

  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه
  • چهار معیار مهم سلامتی در ساعت‌های هوشمند
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • قبض‌های میلیونی در انتظار این افراد
  • نتیجه تحقیقی تازه درباره نشستن و تحرک
  • آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند